-->

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

ΓΙΑΤΙ ΘΥΜΩΣΑΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ





ΓΙΑΤΙ ΘΥΜΩΣΑΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ:
Τώρα εξηγείται το εξοργιστικό ρεπορτάζ της Bild για το εξοπλιστικό μας πρόγραμμα
Πριν μερικές μέρες η γερμανική εφημερίδα Bild μ΄ένα τίτλο-ντροπή έκανε λόγο για “πτωχευμένους Έλληνες” που με τα λεφτά των Γερμανών “αγοράζουν όπλα”. Ο τίτλος και το ρεπορτάζ αναφερόταν στην επικύρωση της απόφασης για εκσυγχρονισμό των F-16 της ΠΑ.
Οι Γερμανοί δεν ενοχλούνται επειδή η Ελλάδα κάνει τα αυτονόητα. Ενοχλείται επειδή δεν τα κάνει “σπρώχνωντας” κι άλλα δις στα γερμανικά ταμεία.
Αυτό όμως είναι το λιγότερο. Υπάρχουν και χερότερα που κάνουν οι Γερμανοί και οι εταιρείες τους.
Γερμανικές εταιρείες που εισέπραξαν από τους Έλληνες φορολογούμενους πολίτες πολλά δις και παρέδωσαν καθυστερημένα προβληματικά οπλικά συστήματα, τώρα περίπου “εκβιάζουν” για την διόρθωση των προβλημάτων και τη συντήρησή τους.
Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η υπόθεση των υποβρυχίων του ΠΝ. Η ιστορία του ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗ και των υπολοίπων υποβρυχίων είναι γνωστή. Οι Γερμανοί ήθελαν να παραδώσουν τον ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗ με πολλά προβλήματα και εγκατέλειψαν τα υπόλοιπα στη μέση. Δεν πίστευαν ότι τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά θα ολοκλήρωναν το έργο. Οι εργαζόμενοι τους έβαλαν κυριολεκτικά τα γυαλιά και αυτό δεν άρεσε καθόλου στους Γερμανούς.
Όπως αποκαλύπτει πηγή του ΠΝ ,οι Γερμανοί κατασκευαστές κάνουν τα πάντα για να καθυστερήσουν την τυπική ολοκλήρωση των δύο τελευταίων υποβρυχίων του Στόλου, από τα οποία λείπουν κάποιες ηλεκτρονικές συσκευές. Οι Γερμανοί καθυστερούν δραματικά να ανταποκριθούν σε οποιαδήποτε ελληνικό αίτημα για την ικανοποίηση του οποίου βεβαίως και θα πληρωθούν όπως πάντα καλά. Ωστόσο η καθυστέρηση ακόμη και στο να απαντήσουν έχει προκαλέσει οργή στο ΠΝ και στο ΥΠΕΘΑ.
“Φαίνεται ότι τώρα έχουν άλλες προτεραιότητες”, λέει πηγή του ΠΝ, “δείχνοντας” προς τη Τουρκία όπου οι Γερμανοί “χτίζουν” έξι υποβρύχια τύπου ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ για το ναυτικό του Ερντογάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: