-->

Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010

ΕΛΛΑΔΑ - ΤΟΥΡΚΙΑ - ΣΥΜΜΑΧΙΑ




ΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ... ΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ



ΠΡΩΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ


ΔΕΙΤΕ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΒΙΝΤΕΟ

ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ YOUTUBE

ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ

ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΘΕΜΑΤΑ







Πηγή:

http://www.youtube.com/watch?v=JtXy5gmlaJs&videos=6i4rsbxmnSY




ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ


Τουρκική εισβολή στον Έβρο προέβλεπε το σχέδιο «Βαριοπούλα»

Σάλος στην Τουρκία από νέο δημοσίευμα της «Ταράφ» για το σχέδιο «Βαριοπούλα» .

25.1.2010


Εισβολή στον Έβρο προέβλεπαν τα επί μέρους σχέδια του «Σχεδίου Βαριοπούλα» το οποίο αποσκοπούσε στη διαμόρφωση συνθηκών ανωμαλίας στην Τουρκία και στην ανατροπή της κυβέρνησης, σύμφωνα με χτεσινό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας «Ταράφ», η οποία δημοσίευσε και παρουσίαση που έκανε Τούρκος συνταγματάρχης στο πλαίσιο του σχεδιασμού, κατά την οποία αναφέρεται πώς εξαναγκάστηκαν σε φυγή οι Έλληνες της Ίμβρου.

Η «Ταράφ» συνεχίζει να αποκαλύπτει λεπτομέρειες του σχεδίου που είχε ετοιμαστεί το Μάρτιο του 2003.

Η εφημερίδα κάνοντας λόγο για «Δεύτερη κρίση τύπου Ίμια», σημειώνει ότι ο τότε διοικητής της Α' Ταξιαρχίας Τεθωρακισμένων, ταξίαρχος Γιουρνταέρ Ολτζάν πρότεινε «μικρής εμβέλειας συγκρούσεις» με την Ελλάδα με σκοπό την «τόνωση του εθνικού αισθήματος». Η «Ταράφ» σημειώνει ότι αυτά προκύπτουν από την 175 σελίδων καταγραφή της απομαγνητοφώνησης ομιλιών σχετικά με το Σχέδιο. Στο εν λόγω κείμενο, ο Τούρκος ταξίαρχος, φέρεται να λέει, σύμφωνα με την εφημερίδα τα εξής: «Παρότι σκεφτόμαστε ότι η εσωτερική απειλή είναι απειλή που πρέπει να αντιμετωπιστεί σε πρώτη προτεραιότητα, ωστόσο, προκειμένου να αυξηθεί το αίσθημα ενότητας και συμπαράστασης μεταξύ των πολιτών, σκέφτομαι ότι θα ήταν κατάλληλο, με σκοπό τη διασφάλιση της ψυχολογικής υποστήριξης, να υπάρξουν μικρής εμβέλειας συγκρούσεις με την Ελλάδα. Η επίλυση του θέματος των μιλίων είναι δύσκολο ζήτημα και προϋποθέτει μεγάλης εμβέλειας επιχείρηση και πολιτική προεργασία. Για το λόγο αυτό, σκέφτομαι ότι θα προσέφεραν όφελος επεισόδια μικρής εμβέλειας από την Πολεμική Αεροπορία και το Ναυτικό, ή ακόμη και στα σύνορα, στην ανάγκη χρησιμοποιώντας και τον Τύπο».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, κατά την τρίτη μέρα του σεμιναρίου, που πραγματοποιήθηκε στις 3-5 Μαρτίου 2003 στην Α' Στρατιά, ο τότε διοικητής της τελευταίας, στρατηγός Τσετίν Ντογάν, προτείνει εισβολή στον Έβρο. Η «Ταράφ» αναφέρει ότι «η πρόταση του Ντογάν είναι η εισβολή του τουρκικού στρατού σε ένα τμήμα του Έβρου και η πρόκληση τεχνητής έντασης» και παραθέτει τμήμα από την ομιλία του στρατηγού Ντογάν: «Άλλος ένας τρόπος επιχείρησης είναι, με την παροχή αναγκαίας αεροπορικής δύναμης εκ μέρους της Πολεμικής Αεροπορίας, να καταλάβουμε την περιοχή που θα μπορούσαμε να ονομάσουμε Βόρειος Έβρος και κατ' επέκταση να εφαρμόσουμε και τους δύο τρόπους επιχείρησης, δηλαδή αυτήν που αφορά την εσωτερική ασφάλεια, αλλά και αυτό. Υπήρξαν σκέψεις ότι ο επιχειρησιακός αυτός τρόπος θα είναι επιχείρηση ταυτόχρονα στο εσωτερικό και το εξωτερικό και κατ' επέκταση θα συμβάλει στη διασφάλιση της εθνικής ενότητας».

Η εφημερίδα «Ταράφ» σημειώνει επίσης ότι «η παρουσίαση που έκανε στο ίδιο σεμινάριο ο συνταγματάρχης Τουντζάϊ που εμφανίζεται ως Διευθυντής της Διεύθυνσης Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, δείχνει πώς εξαναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την Ίμβρο οι εκεί Έλληνες, στο πλαίσιο ενός συστηματικού σχεδίου». Η εφημερίδα αναφέρει ότι «τα λόγια του συνταγματάρχη επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς ότι οι Έλληνες εξαναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την Ίμβρο ως αποτέλεσμα των παρενοχλήσεων των υπόδικων των ανοιχτών φυλακών που δημιουργήθηκαν το 1965 στο νησί» και δημοσιεύει μέρος της παρουσίασης του συνταγματάρχη: «Τώρα εδώ θα συζητήσουμε και κάποια απόρρητα πράγματα. Εξάλλου αυτός είναι ο βασικός σκοπός της εργασίας σχετικά με το σχέδιο. Σε πρώτη φάση, προκειμένου να αναγκάσουμε σε φυγή τους Έλληνες από την Ίμβρο, στείλαμε μονάδα κομάντος της στρατοχωροφυλακής. Φτιάξαμε στην περιοχή ανοιχτές φυλακές. Ως προς το αποτέλεσμα που υπήρξε στην περιοχή, υπήρξε μετανάστευση σε σημαντικό βαθμό. Βήμα-βήμα, έγιναν διάφορα πράγματα στην περιοχή και στις ανοιχτές φυλακές, όπως καλλιέργειες. Τώρα είναι αδύνατον να γίνει κάτι τέτοιο, αλλά στο πλαίσιο των Τουρκοελληνικών σχέσεων της εποχής, προέκυψε η ανάγκη να γίνει αυτό, εναντίον αυτών που γινόταν στη Δυτική Θράκη. Αργότερα, όταν αποσύραμε τη δύναμη, εγκαταστήσαμε στην περιοχή τη μονάδα κομάντος».

Αντιδράσεις για το «σχέδιο Βαριοπούλα» από τον Τούρκο γενικό επιτελάρχη

Με έντονο τρόπο αντέδρασε σήμερα ο αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, στρατηγός Ιλκέρ Μπάσμπουγ, στα δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου και στην αποκάλυψη για σχέδιο επιβολής πραξικοπήματος, που είχε ετοιμαστεί το 2003 με την επωνυμία «σχέδιο Βαριοπούλα». Ο στρατηγός είπε ότι «έχει παρέλθει η εποχή των πραξικοπημάτων».

Μιλώντας σε ημερίδα στο Γενικό Επιτελείο, ο Μπάσμπουγ ανακοίνωσε ότι έχει ξεκινήσει έρευνα σχετικά με τους ισχυρισμούς, επισημαίνοντας, ωστόσο, ταυτόχρονα τα εξής: «Ένας στρατός που επιτίθεται φωνάζοντας Αλλάχ Αλλάχ, πώς μπορεί να βομβαρδίσει τζαμιά; Απευθύνομαι στους ασυνείδητους. Έχει όρια και η υπομονή των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων. Πώς μπορείτε και κατηγορείτε με αυτόν τον τρόπο τις ένοπλες δυνάμεις»;

Ο στρατηγός αναφερόταν στις αποκαλύψεις της εφημερίδας «Ταράφ», η οποία δημοσίευσε ότι το σχέδιο επιβολής πραξικοπήματος προέβλεπε, μεταξύ άλλων, και βομβαρδισμό δύο τζαμιών.

Αναφερόμενος στο συγκεκριμένο σχέδιο είπε ότι «το σεμινάριο σχεδιασμού έγινε πριν από επτά χρόνια. Έχουμε ξεκινήσει σχετικές έρευνες» και επισήμανε ότι οι πρώτες δηλώσεις του Επιτελείου σχετικά με το σχέδιο, είχαν γίνει με βάση τις πληροφορίες που υπήρχαν εκείνη τη στιγμή.

Από τα όσα είπε ο Τούρκος γενικός επιτελάρχης προκύπτει ότι οι έρευνες, που έχουν ξεκινήσει, αφορούν περισσότερο τη διαρροή, που έγινε, παρά την ίδια την κατηγορία περί σχεδίου επιβολής πραξικοπήματος. Έκανε λόγο για δραστηριότητες εναντίον των ενόπλων δυνάμεων και επισήμανε ότι «υπάρχουν καθήκοντα που αναλογούν και στο κράτος, ως προς την αντιμετώπιση των δραστηριοτήτων αυτών». Ανέφερε ότι έχει γνωστοποιήσει τις σχετικές «απόψεις, σκέψεις και προτάσεις» του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό.

Είπε, επίσης, ότι «πρέπει να αντιμετωπιστεί το θέμα της διαρροής πληροφοριών» και ανακοίνωσε τα εξής: «Έως σήμερα έχουν γίνει 61 έρευνες σχετικά με διαρροές και από αυτές οι εννιά πήραν μορφή δικαστική. Η μία ολοκληρώθηκε και ένας αξιωματικός καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλάκιση και αποπέμφθηκε. Υπάρχουν άλλοι δέκα αξιωματικοί διαφόρων βαθμών που κρατούνται».

Ο Μπάσμπουγ, αναφερόμενος στα περί πραξικοπήματος, είπε «αισθάνομαι ντροπή, αλλά είμαι υποχρεωμένος να χρησιμοποιήσω τον όρο. Τον τελευταίο καιρό, το πραξικόπημα και οι ισχυρισμοί περί πραξικοπήματος έχουν εξελιχθεί σε κύριο θέμα της επικαιρότητας. Είμαστε πολύ ενοχλημένοι από τους ισχυρισμούς αυτούς». Υπογράμμισε ότι «το ερώτημα που πρέπει να διατυπωθεί είναι ποιοί ωφελούνται από την αναπαραγωγή των ισχυρισμών περί πραξικοπήματος».

Τέλος, ο στρατηγός είπε πως «αυτό, στο οποίο πρέπει να πιστεύουν ειλικρινά όλοι οι πολίτες, είναι ότι στη Δημοκρατία και τα δημοκρατικά καθεστώτα, η εξουσία αλλάζει με εκλογές και δημοκρατικές διαδικασίες».

Πηγή:

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_25/01/2010_320004



ΤΡΙΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ



Έκθεση κόλαφος κατά της Ελλάδας

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

ΕΚΘΕΣΗ - κόλαφο για τη συμπεριφορά της Ελλάδας απέναντι στη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης υιοθέτησε η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης. Η έκθεση του Γάλλου βουλευτή Μισέλ Ουνό που υιοθετήθηκε από την Κοινοβουλευτική Συνέλευση υπό την προεδρία του Τούρκου Μεβλούτ Καβούσογλου καλεί την Ελλάδα να υποστηρίξει τα μειονοτικά σχολεία, να λύσει τα προβλήματα με τα ιδρύματα της μειονότητας (βακούφια) και να επιτρέψει στα μέλη της μειονότητας να επιλέγουν ελεύθερα τους μουφτήδες τους. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «να τους επιτρέψει να επιλέξουν τους μουφτήδες ως απλούς θρησκευτικούς ηγέτες, χωρίς δικαστική εξουσία, μέσα από επιλογή ή διορισμό, και να καταργήσουν την εφαρμογή του νόμου της σαρίας που δημιουργεί σοβαρά ερωτήματα για τη συμβατότητά της με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα».

Ακόμη, ζητά από την Ελλάδα να λύσει ζητήματα «εθνικότητας», να προωθήσει την οικονομική ανάπτυξη στη Θράκη και να εφαρμόσει πλήρως τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που αφορούν την ελευθερία της θρησκείας. Επιπλέον, καλεί τη χώρα μας να σεβαστεί την ελευθερία του συναθροίζεσθαι και να επιτρέπει στις μειονοτικές ενώσεις να χρησιμοποιούν τη λέξη «τουρκικός» στους τίτλους τους. Η έκθεση, η οποία εγκαλεί ακόμη την Τουρκία για τη συμπεριφορά της έναντι των μη μουσουλμανικών μειονοτήτων, κατηγορεί και τις δύο χώρες ότι ερμηνεύουν αρνητικά την πρόβλεψη περί «αμοιβαιότητας» της Συνθήκης της Λωζάνης, με αποτέλεσμα να αμφισβητούν πολλές φορές τα δικαιώματα των μειονοτήτων.

Αναφέρει δε ότι η επίκληση της αμοιβαιότητας είναι «αναχρονιστική» και θέτει σε κίνδυνο την εθνική συνοχή τόσο της Ελλάδας όσο και της Τουρκίας.



Μαθήματα στα ελληνικά και τα τουρκικά


ΑΠΟ ΤΟ 1952 λειτουργεί στην Κομοτηνή το μειονοτικό Γυμνάσιο και Λύκειο, γνωστότερο ως «Τζελάλ Μπαγιάρ», από το όνομα του Προέδρου της Τουρκικής Δημοκρατίας που το εγκαινίασε με τον τότε βασιλιά Παύλο, στο όνομα της ελληνοτουρκικής φιλίας.

Η εκπαίδευση της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη και της αντίστοιχης ελληνορθόδοξης Κωνσταντινούπολης, Ίμβρου, Τενέδου διέπεται από την ελληνοτουρκική μορφωτική συμφωνία του 1951 και τα μορφωτικά πρωτόκολλα του 1968 που συνήφθησαν ανάμεσα στις δύο χώρες.

Το σύστημα της λειτουργίας του είναι πρωτότυπο αλλά ταυτόχρονα πολύ το χαρακτηρίζουν αναχρονιστικό, αφού τα φιλολογικά μαθήματα διδάσκονται στην ελληνική γλώσσα, τα μαθήματα θετικής κατεύθυνσης στα τουρκικά, ενώ παράλληλα διδάσκονται βιβλία του Οργανισμού Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων και του τουρκικού κράτους, ειδικά για τους μουσουλμάνους μαθητές της Θράκης. Υπάρχουν καθηγητές τριών κατηγοριών: Οι χριστιανοί καθηγητές, οι ντόπιοι μουσουλμάνοι μειονοτικοί που διδάσκουν αγγλικά, γυμναστική και θρησκευτικά, αλλά και οι μετακλητοί από την Τουρκία που διδάσκουν τα μαθήματα θετικής κατεύθυνσης.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αριστοτελία Πελώνη

Πηγή:

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4557779&ct=1


Ο φίλος μου Κ.Μ. έστειλε με e-mail τα ακόλουθα σχόλιά του για τα παραπάνω :

Καλά κάνουν αφού τους « περνάει » !!!!!


1 . Η ιστορία , όμως έρχεται από παλιά δηλ. από τότε που ο – αλήστου μνήμης – Κουτσόγιωργας άλλαξε τον εκλογικό νόμο για να μην βγει Νεοδημοκράτης βουλευτής στην περιοχή και προέκυψε ο Σαδίκ ( θυμάσαι ;; )

2 . Νομίζω , αν θυμάμαι καλά πως η Τούρκικη Ένωση Ένωση Ξάνθης είχε ακυρωθεί ως Σωματείο από το πρωτοδικείο , γιατί δεν μπορούσε να φέρει την ονομασία Τουρκική .

3 . Οι εκφράσεις « Γκιαούρης , Χριστιανός εχθρός , το μ**** της μάνας τους » που ακούγονται , δεν είναι εκφράσεις ΜΙΣΟΥΣ μόνο , αλλά διώκονται και ποινικά ( αναμόχλευση παθών , εξύβριση θρησκεύματος κτλ . )

4 . Αν δημοσιογράφος - που ήταν ο ποίο φανατικός – είναι κάτοικος της περιοχής , γιατί δεν του αφαιρείται η ιθαγένεια και δεν απελαύνεται – τουλάχιστον ;;;

5 . Δεν θα πρότεινα να πετάξουν τον Μουφτή σε ασβεστόλακο , γιατί ακόμα είναι αρκετοί Έλληνες στην Κωνσταντινούπολη !!!........


και κάτι ακόμα για την τρίτη περίπτωση:


Βλέπετε λοιπόν που πατάνε και γίνονται από προκλητικοί έως επιθετικοί ;;;;

Μήπως λοιπόν μπαίνει και πρόβλημα ανεπαρκέστατης στήριξης των θέσεών

μας στο Συμβούλιο της Ευρώπης ;;;;;;



Δεν υπάρχουν σχόλια: