-->

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

ΨΗΦΙΖΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΣΧΕΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ








Να λοιπόν που μάθαμε και την λέξη «εφαρμοστικός». Μέχρι τώρα γνωρίζαμε τα παράγωγα του μεταβατικού και σύνθετου ρήματος «εφαρμόζω» (επί + αρμόζω): εφαρμογή, εφαρμόσιμος, εφαρμοστής, εφαρμοστός και βέβαια εφαρμοστέος. Το «εφαρμοστικός», δεν το χρησιμοποιούσαμε και πολύ σωστά δεν χρησιμοποιείται  κατά την γνώμη μας, ως όρος αδόκιμος. Ας δούμε όμως την ουσία.

Ελλάδα, χώρα της ευρωζώνης, υπό πτώχευση. Κανείς πολίτης δεν θα ανησυχούσε, για το συγκεκριμένο θέμα, αν πράγματι γνώριζε ότι η πτώχευση είναι αδύνατο να συμβεί, με όρους που υπακούουν σε αυτό που αποκαλούμε «νομισματική ένωση». Είναι περίπου το ίδιο σαν να λέμε ότι θα πτωχεύσει (δηλαδή θα κηρύξει στάση πληρωμών) πχ, η πολιτεία του Τέξας στις ΗΠΑ. Σαφώς, υπάρχει η διαφορά, ότι οι ΗΠΑ έχουν την δυνατότητα του «Χολαργού», ενώ η αντίστοιχη δυνατότητα στην Ευρώπη του ευρώ (δηλαδή το εκδοτικό προνόμιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας), προσκρούει στον σκόπελο πλήθους κυβερνήσεων που εκπροσωπούν χώρες με διαφορετικά φορολογικά συστήματα και κουλτούρα.

Ωστόσο, η πτώχευση της χώρας είναι πλέον δευτερεύον θέμα και οι περισσότεροι πολίτες, σε αυτή την δύσκολη χρονική συγκυρία, προσπαθούν να ισορροπήσουν στο τεντωμένο σχοινί της φορολογικής λαίλαπας. Το μεσοπρόθεσμο είναι ένα σχέδιο δημοσιονομικής προσαρμογής της χώρας, όπως θα λέγαμε απλά, ένα καινούργιο μνημόνιο, η υλοποίηση του οποίου θα γίνει με σειρά νόμων. Η πρόταση των δανειστών μας που μάλλον ως απαίτηση εμφανίζεται, είναι ότι πρέπει να επιβληθούν επί πλέον φόροι.

Για να πάρουμε τις επόμενες δόσεις, αλλά και για να έχουμε την στήριξη των εταίρων μας, αφού είναι αδύνατο να αναζητήσουμε κεφάλαια από τις λεγόμενες αγορές, θα πρέπει να υπακούσουμε σε σκληρότερα μέτρα. Ο πρώτος νόμος, ο «εφαρμοστικός», θα αφαιρέσει εισόδημα, αγοραστική δύναμη από τα νοικοκυριά, με όλες τις αρνητικές συνέπειες για τις επιχειρήσεις και την απασχόληση. Η φοροδοτική ικανότητα των φορολογουμένων έχει εξαντληθεί και η δυνατότητα άντλησης εσόδων από τις ήδη ψαλιδισμένες αποδοχές των εργαζομένων, είναι μηδενική.

Μείωση του αφορολόγητου (άρα, αύξηση του φόρου εισοδήματος), ειδικές εισφορές, έκτακτες εισφορές (που τείνουν να γίνουν μόνιμες), τέλη επιτηδεύματος, αύξηση ασφαλιστικών εισφορών, παράπλευρες απώλειες από τις περικοπές σε δαπάνες που εκπίπτουν από το εισόδημα, ή μειώνουν τον φόρο, αλλαγή πορείας του ΦΑΠ (τουλάχιστον στην νέα του έκδοση  πέρυσι, με την κατάργηση του ΕΤΑΚ, δεν επαναλήφθηκε η λέξη «Μεγάλη»!), περαιτέρω αύξηση τεκμηρίων κ.λπ. Στόχος, να «μεταφερθούν» 7 περίπου δις ευρώ από τους φορολογούμενους στα δημόσια ταμεία. Όχι για να γίνουν έργα, όχι για να δοθούν σε έναν αναπτυξιακό σχεδιασμό, όχι για να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας. Απλά για να καλύψουν ελλείμματα και να διασφαλίσουν την αποπληρωμή του προηγούμενου χρέους.

Συγκέντρωση εσόδων από παντού. Ακόμη και από το ΕΚΑΣ του πλέον χαμηλοσυνταξιούχου. Είσπραξη εσόδων και από φόρους στα μη αλκοολούχα ποτά. Μέχρι τώρα πιστεύαμε, ως κοινωνία, ότι ο φόρος που επιβαλλόταν στο αλκοόλ, ήταν κυρίως αποτρεπτικός στην κατανάλωση των παραγώγων του, για λόγους προστασίας της υγείας των πολιτών. Λάθος! Να εισπραχθούν έσοδα ήταν ο στόχος.


Συνέχεια φόρων, χωρίς τέλος. «Φωτισμένος  νους» (ελπίζουμε όχι από το Υπουργείο Οικονομικών, αλλά από κάπου αλλού) σκέφθηκε ότι ευκαιρία είναι να «διορθωθεί» η λάθος εκτίμηση που έγινε με το «κτίσιμο» του αφορολόγητου και κυρίως, με την επιδότηση του φορολογουμένου, ο οποίος θα προσκόμιζε μεγαλύτερο ποσό αποδείξεων. Σε προηγούμενο σημείωμα, εκφράσαμε την απορία ότι είναι αδιανόητο, στο Υπουργείο, να μην έκαναν «ασκήσεις επί χάρτου» για την αποτελεσματικότητα και την φορολογική  απόδοση του μέτρου αυτού. Επιχειρήθηκε λοιπόν, να ενσωματωθεί διάταξη στον «εφαρμοστικό» και  να απαιτηθεί από τους πολίτες να επιστρέψουν (!) την έκπτωση αυτή του φόρου που εξασφάλισαν προσκομίζοντας τις αποδείξεις που συνέλεξαν  το 2010, ευθυγραμμιζόμενοι με την φορολογική νομοθεσία. Ευτυχώς που λειτούργησε το πολιτικό ένστικτο του νέου υπουργού, αφού ήδη έχουν εκκαθαρισθεί περίπου 4 εκ. φορολογικές δηλώσεις.

Είναι δύσκολο να βρεθούν χαρακτηρισμοί για μια τέτοια σκέψη. Κατά την άποψή μας, είναι διαφορετικό πράγμα να αλλάζει ένας νόμος (για ποικίλους  λόγους), όπως θα γίνει τώρα με τις σχετικές διατάξεις περί του μηχανισμού αυτού («κτίσιμο αφορολόγητου κ.λπ.) και ανήκει σε άλλη σφαίρα ο συλλογισμός, να υπάρξει «αναδρομική διόρθωση» σε βάρος του φορολογούμενου, ο οποίος, στο τέλος της γραφής, βοήθησε το κράτος στην είσπραξη ΦΠΑ (όσο αυτό είναι δυνατόν, μέσα στο χάος της ύφεσης), με την απαίτηση της έκδοσης αποδείξεων από τους επιτηδευματίες.

Σκόπιμο είναι να αρχίσουμε να «βλέπουμε» τον πολίτη…

Πηγή:
https://www.epixeirisi.gr/ΣΗΜΕΙΩΜΑ-ΤΗΣ-ΣΥΝΤΑΞΗΣ/4738732/Το-μεσοπρόθεσμο,-ο-«εφαρμοστικός»-και-οι-αποδείξεις

Νύχτα τρόμου στο κέντρο της Αθήνας








Συνεχείς συγκρούσεις 
κουκουλοφόρων και αστυνομίας

Επεισόδια και συγκρούσεις όλη τη νύχτα στο κέντρο της Αθήνας, με τους Αγανακτισμένους  να επιχειρούν πορείες, από διαφορετικά σημεία,  προς το Σύνταγμα, σε μια προσπάθεια να ανακτήσουν τον έλεγχο της πλατείας από τις αστυνομικές δυνάμεις. Απλός κόσμος έριχνε λουλούδια στους Αγανακτισμένους βγαίνοντας από τα μπαλκόνια, επευφημώντας με τον τρόπο του την προσπάθεια τους να επανέλθουν στην πλατεία Συντάγματος, έπειτα από την πρωτοφανή επίδειξη βίας των αστυνομικών δυνάμεων.

Ομάδα Αγανακτισμένων, στη διάρκεια πορείας από το Γκάζι προς το Σύνταγμα, λίγο πριν τη μία τα ξημερώματα, προχώρησε σε κατάληψη του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού 9,84.


Η πλατεία Συντάγματος, είχε εκκενωθεί νωρίτερα από την αστυνομία, καθώς οι δυνάμεις των ΜΑΤ συγκρούονται ανά τακτά διαστήματα με κουκουλοφόρους. Θέατρο των επεισοδίων κυρίως η Όθωνος και η περιοχή μπροστά από το ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία».

Καταγγελίες για υπέρμετρη αστυνομική βία και σκηνές πολέμου στο Μετρό


Συνεχής η χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης από τις αστυνομικές δυνάμεις για τις οποίες δεκάδες είναι οι καταγγελίες για υπέρμετρη χρήση βίας και χημικών.

Το σκηνικό του τρόμου εκτυλίχθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο Μετρό του Συντάγματος, όπου στήθηκε ένα πρόχειρο ιατρείο με μόλις ένα γιατρό και με τη βοήθεια των ανθρώπων του σταθμού, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι περιπτώσεις περίπου 500 ανθρώπων με τραύματα και αναπνευστικά προβλήματα.

Πολύς κόσμος, μεταξύ των οποίων και δημοσιογράφοι, αναζήτησαν καταφύγιο στο σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα, προκειμένου να ξεφύγουν από τα χημικά και την ανυπόφορη ατμόσφαιρα. Κάποια στιγμή, στο σημείο ήταν συγκεντρωμένα περί τα 2.000 άτομα, τα οποία οι αστυνομικοί, πετώντας κομμάτια από μάρμαρα, πέτρες και δακτυγόνα, είχαν εγκλωβίσει εντός του σταθμού.

Τελικά, με μεσολάβηση υπαλλήλων του Μετρό, οι δυνάμεις των ΜΑΤ άφησαν τους εγκλωβισμένους να αποχωρήσουν, ενώ περί τους 400 ανθρώπους με προβλήματα και τραυματισμούς αποχώρησαν με συρμούς του Μετρό. Εντός του σταθμού παρέμειναν περίπου 100 τραυματίες, για τους οποίους γινόταν έκκληση για την παροχή ιατροφαρμακευτικού υλικού, αλλά και για την αποστολή ασθενοφόρων, προκειμένου να μεταφερθούν στο νοσοκομείο. Αργότερα το βράδυ έγινε δυνατό να αποχωρήσουν και αυτοί.

Κουκουλοφόροι εισέβαλαν σε υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας, επί της Πανεπιστημίου, καταστρέφοντας γραφεία και ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ενώ κατάφεραν να αποσπάσουν χρηματοκιβώτιο, το οποίο παραβίασαν, χωρίς ωστόνα βρουν χρήματα εντός του.

Με την εμφάνιση των αστυνομικών και τη χρήση χημικών ουσιών, οι ομάδες των κουκουλοφόρων διασκορπίστηκαν στους γύρω δρόμους, αλλά και προς την πλατεία Ομόνοιας, όπου εκτυλίχθηκαν οδομαχίες με τους αστυνομικούς. Τόσο στην Πανεπιστημίου όσο και στην Σταδίου, αλλά και στους γύρω δρόμους, διαδηλωτές είχαν στήσει οδοφράγματα και άναψαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων.

Οι αριθμοί των επεισοδίων

Από την αστυνομία έγινε γνωστό ότι έχουν γίνει 30 προσαγωγές και 11 συλλήψεις. Συνολικά 31 αστυνομικοί έχουν μεταφερθεί, τραυματίες, στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών. Από την άλλη πλευρά, 28 άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», 57 στο «Γεώργιος Γεννηματάς», εκ των οποίων σε έναν 15χρονο έγινε προληπτικά εισαγωγή, έξι στην Πολυκλινική Αθηνών, επτά στο νοσοκομείο «Ελπίς» και ένας στο «Σωτηρία».

Πηγή:
http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=131175

Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ (άν υπάρχει!)


ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΜΑΣ ΠΝΙΓΕΙ


Χθες όλη μέρα στήθηκα στην τηλεόραση και παρακολούθησα στο Κανάλι της Βουλής τις ομιλίες των βουλευτών, υπουργών και του πρωθυπουργού.

Όταν τέλειωσε η συζήτηση έκανα zapping και έπεσα στην εκπομπή του Τριανταφυλλόπουλου στο ALTER.  Κυριολεκτικά τρελάθηκα με όσα είδα και άκουσα.

Το κερασάκι της τούρτας ήταν η συνέντευξη του Χριστόδουλου Ξηρού στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλου. Άκουσα τα όσα ειπώθηκαν και σκέφθηκα:


ΠΟΤΕ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΟΥΝ ΕΝΤΙΜΑ ΚΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΑ Σ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΚΛΕΧΤΗΚΑΝ;

ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΕΝΑΣ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ 
ΝΑ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ  ΤΟΥ ΛΑΟΥ 
ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ 
ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ

Διαβάστε την σημερινή ανάρτηση στην zougla.gr και θα συμφωνήσετε μαζί μου.

Συνέντευξη Χρ. Ξηρού 

στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 28 Ιουνίου 2011, 05:46(http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&cid=4&aid=339117)
Στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο μίλησε μέσα από τις φυλακές του Κορυδαλλού ο Χριστόδουλος Ξηρός.

Ολόκληρη η συνέντευξη προβλήθηκε στην τηλεοπτική εκπομπή «Κίτρινος Τύπος».

«Αν αυτοί βρεθούν στο κελί, εγώ θα είμαι έξω», δήλωσε με νόημα ο Χριστόδουλος Ξηρός αναφερόμενος στους πολιτικούς. Επίσης μίλησε για το κίνημα των «Αγανακτισμένων» λέγοντας πως ο κόσμος έχει συνειδητοποιήσει την κατάσταση, για το Μνημόνιο, αλλά και για τον ρόλο των ΜΜΕ.

Παρακολουθήστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο παρακάτω video:
 


Κύριοι Βουλευτές

Στην ψηφοφορία που θα ακολουθήσει σε λίγες ώρες έχετε την δυνατότητα να αποδείξετε με ποιους είστε 

ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ 
ή 
ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΥΝΑΣΤΕΣ ΜΑΣ 


Και κάτι  ακόμη. 

Είναι η ώρα να αποδείξετε 
αν είστε ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ 
που πονάτε τον τόπο και τον λαό που σας εξέλεξε 

ή 

αν είστε απλώς ΒΟΛΕΥΤΕΣ.


Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα

ΙΔΟΥ Η ΕΛΒΕΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

ΣΥΝΤΡΙΨΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΜΜΕ



ΙΔΟΥ Η ΕΛΒΕΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ,
ΑΔΕΛΦΟΥ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ.


Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Ιουνίου 25, 2011




  • ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ, ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΤΗΡΕΙ Ο ΑΔΕΛΦΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΑΝΔΡΕΑΣ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • ΣΤΗΝ ΔΗΛΩΜΕΝΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΚΟΥΔΟΥΝΙ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ! ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΑΤΑΛΟΓΟ!
  • ΕΤΑΙΡΟΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΑΛΕΞΙΟΥ!
  • ΣΤΕΓΑΖΕΤΑΙ ΣΕ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΟΥ ΦΗΜΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ “ΕΙΔΙΚΕΣ” ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
  • ΩΣ ΑΠΟΔΕΚΤΗΣ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑΣ ΦΕΡΕΤΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ.
  • ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ DOMAIN ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ, ΔΗΛΩΝΕ ΩΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ!!
  • Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ;
  • ΜΕΓΙΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΘΕΜΑ ΠΛΕΟΝ ΟΙ ΧΟΡΗΓΙΕΣ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΣΤΗΝ ΦΕΡΟΜΕΝΗ ΩΣ “ΜΚΟ” ΕΤΑΙΡΕΙΑ.
Εδώ και ημέρες, ξεκινήσαμε την έρευνα για να δούμε που κατέληγαν οι χορηγίες κρατικών οργανισμών όπως το ΤΤ αλλά και υπουργειων, στα συνέδρια που φερόταν να οργάνωνε η εταιρεία “I4CENSE”, του αδελφού του πρωθυπουργού, κυρίου Ανδρέα Α. Παπανδρέου. Είχαμε αποκαλύψει ότι στο site της εταιρείας δεν υπήρχε ούτε διεύθυνση, ούτε τηλέφωνο. Δηλαδή τα στοιχεία της εταιρείας ήταν ΑΓΝΩΣΤΑ, μη προσβάσιμα στο κοινό. 

Παρ’ όλη την σοβαρότητα της καταγγελίας, ούτε ένας εισαγγελέας δεν ευαισθητοποιήθηκε, ούτε ένα κανάλι δεν ασχολήθηκε με το θέμα. Όπως και με το ότι ο αδελφός του πρωθυπουργού ακόμα και για την καταχώρηση του Domain της εταιρείας, δήλωσε ως διεύθυνση το …ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ!








 ΤΟ κτίριο στην οδό Vignerons 1A όπου στεγάζεται η εταιρεία του Α. Παπανδρέου


Σήμερα λοιπόν αποκαλύπτουμε την εταιρεία που διατηρεί ο Ανδρέας Α. Παπανδρέου στην Ελβετία, με μοναδικούς εταίρους αυτόν και την σύζυγο του κυρία Μαριάνθη Αλεξίου.

Δείτε τα στοιχεία της εταιρείας:


Η εταιρεία λοιπόν ονομάζεται Institute for Climate and Energy Security

Όνομα που ξεκάθαρα ταυτίζεται με το ακρωνύμιο “I4CENSE”, το δημοσιοποιημένο όνομα της εταιρείας δηλαδή, μέσω της οποίας λαμβάνονται χορηγίες από κρατικούς φορείς, οργανισμούς αλλά ακόμα και τη …SIEMENS!

Συνεχίζοντας την έρευνα διαπιστώσαμε ότι η επωνυμία της εταιρείας δεν βρισκόταν γενικώς στον τηλεφωνικό κατάλογο αλλά και στην συγκεκριμένη διεύθυνση δεν φαινόταν εταιρεία με αυτό το όνομα.


 

Σε αυτοψία λοιπον που κάναμε στο κτίριο (φωτό), είδαμε ότι όντως δεν υπήρχε ούτε ταμπελάκι, ούτε καν κουδούνι (!). Βλέποντας ότι ως αποδέκτη αλληλογραφίας ο κύριος Παπανδρέου είχε δηλώσει το όνομα Etude Häsler, είδαμε ότι στο ίδιο κτίριο στεγάζεται το γνωστό δικηγορικό γραφείο H&B LAW, , όπου υπεύθυνος είναι ο κύριος Hasler Marc.

Την αυτοψία επιβεβαιώνει και η καταχώρηση στον τηλεφωνικό κατάλογο.




Η εταιρεία του Ανδρέα Α. Παπανδρέου, στεγάζεται στο δικηγορικό γραφείο H&B LAW, γραφείο που φημίζεται για τις δραστηριότητες τους σε …Venture Capitals, συγχωνεύσεις και εξαγορές εταιρειών, δραστηριότητες με μεγάλη ζήτηση από ανθρώπους με διαθέσιμα κεφάλαια, για τους οποίους η Ελβετία είναι ακόμα “ασφαλές λιμάνι”. Δεν είναι τυχαίο ότι η εταιρεία έχει ειδικό division για Ρώσους πελάτες.

Το τι είδους εταιρείες στεγάζονται σε δικηγορικά γραφεία με τέτοιον τρόπο, ρωτήστε κάποιους ειδικούς να σας διαφωτίσουν όσοι δεν το γνωρίζετε.

Δείτε σκαναρισμένα αποσπάσματα του καταστατικού της εταιρείας, με την επίσημη σφραγίδα του Ελβετικού κράτους και τις υπογραφές τους.  Το καταστατικό είναι στην διάθεση των αρχών και των ΜΜΕ που θα θελήσουν να παρουσιάσουν το θέμα, αλλά κυρίως στην διάθεση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που πρόσφατα έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Στο μνημόνιο δεν γνωρίζατε τι ψηφίζατε κύριοι. Τώρα δεν μπορείτε να επικαλεστείτε άγνοια.

Ένα μεγάλο Μπράβο στους φίλους του Ολυμπία για την ανιδιοτέλεια και την αυτοθυσία τους.

Ένα μεγάλο Μπράβο στο παλικάρι που λέγεται ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ. Από το θάρρος και την μπέσα ενός άνδρα ξεκίνησαν όλες οι αποκαλύψεις αλλά και οι πολιτικές εξελίξεις. 




Τα υπόλοιπα στοιχεία εδώ:

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΔΩΡΕΑ ΣΤΗΝ ΜΚΟ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ… αλλά έχει ένα πρόβλημα.
ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Ο αδερφός του πρωθυπουργού δηλώνει ως διεύθυνση το …Πανεπιστήμιο Αθηνών!

 Πηγή:
http://olympia.gr/2011/06/25/andreas-papandreou-2/

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.
ΕΤΣΙ  ΙΣΩΣ  ΝΑ  ΑΦΥΠΝΙΣΤΟΥΜΕ  ΟΛΟΙ.
 
ΑΥΤΕΣ  ΕΙΝΑΙ  ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ  ΟΥΣΙΑΣ 
ΚΑΙ  ΟΧΙ  Η  ΣΑΠΙΛΑ  ΤΟΥ  ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ  
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ  ΟΜΩΣ ΠΟΛΥ  ΠΑΛΙΑ  ΙΣΤΟΡΙΑ
 ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΓΙΑ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ!!!
                             

                         Ο  ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΣ  ΕΛΛΗΝΑΣ  ΕΙΝΑΙ  ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ  ΕΛΛΗΝΑΣ !!!!



ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΜΕΡΤΑ ΤΩΝ ΒΑΡΩΝΩΝ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ! 

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΙΣΩΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ ΝΑ ΠΟΥΝ ΟΧΙ

Financial Times: «Έλληνες βουλευτές, ίσως πρέπει να πείτε όχι στο Μεσοπρόθεσμο»!



Άρθρο κόλαφο όσον αφορά τις πρακτικές του ΔΝΤ στη χώρα μας αποτελεί αυτό του Wolfgang Münchau που δημοσιεύτηκε σήμερα νωρίς το πρωί στους Financial Times.

Κατακρίνει ευθέως τους χειρισμούς της Τρόικας στη χώρα μας τονίζοντας πώς ναι μεν αρχικά επιβάλλονταν μια δημοσιονομική λιτότητα στην Ελλάδα αλλά εν συνεχεία τα μέτρα που ελήφθησαν και λαμβάνονται είναι εκτός πλαισίου και δεν βοηθούν στην ανάπτυξη της χώρας.

Μάλιστα δεν διστάζει να χαρακτηρίσει τη στάση του ΔΝΤ απέναντι στη χώρα μας ως οικονομικά επικίνδυνη και πολιτικά ανεύθυνη.


Αναφέρει πως κανείς δεν μπορεί τελικά να κατηγορήσει τα κόμματα της αντιπολίτευσης που αντιτάσσονται στη ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου, γιατί απλούστατα δεν υπάρχουν οικονομικά επιχειρήματα να τους αντικρούσεις, ενώ δεν παραλείπει να τονίσει πως στη Βουλή της Ελλάδας αναμένεται να ξεκινήσει η πιο σημαντική κοινοβουλευτική συζήτηση στη σύγχρονη ιστορία της χώρας.
Και συνεχίζει…

Εύλογα οι Έλληνες είναι επιφυλακτικοί με τη λιτότητα. Θα μπορούσαν να την αποδεχτούν για μεγάλο χρονικό διάστημα, εάν έβλεπαν όμως τις όποιες πιθανότητες επιτυχίας. Την ώρα που απότυχε το πρώτο μνημόνιο θα αποτύχει και το δεύτερο. Κάνουν το ίδιο λάθος ξανά. Και είναι ικανοί να το κάνουν και στο μέλλον. Αυτό θα καταστρέψει τις όποιες πιθανότητες επιτυχίας υπάρχουν για τους Έλληνες.

Στη περίπτωση που οι Έλληνες βουλευτές ψηφίσουν «ΟΧΙ» σχετικά με το Μεσοπρόθεσμο, η Ελλάδα το πιθανότερο είναι να πτωχεύσει αύριο. Στη περίπτωση που οι Έλληνες βουλευτές ψηφίσουν «ΝΑΙ» στο Μεσοπρόθεσμο η Ελλάδα θα πτωχεύσει το αργότερο το 2012.

Οι Έλληνες βουλευτές καλούνται να επιλέξουν μεταξύ ενός ψέματος και μιας καταστροφής. Δεδομένων των όσων διακυβεύονται, η ΕΕ και το ΔΝΤ δεν θα έπρεπε να είχαν βάλει την Ελλάδα σε αυτή τη δοκιμασία.

GEOPOLITICS & DAILY NEWS

ΑΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ






Ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος σε χθεσινή ερώτηση δημοσιογράφου αν οι Ευρωπαίοι οικονομικοί παράγοντες ενδιαφέρονται για τους ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ή για τους αριθμούς και τα μεγέθη της ελληνικής οικονομίας απάντησε ότι οι Ευρωπαίοι ενδιαφέρονται μόνο για τους αριθμούς.

Αυτό δεν πρέπει να μας παραξενεύει. Άλλωστε και η κα  Μέρκελ με την πρόσφατη δήλωσή της  ότι "αγοράζουμε χρόνο για την Ελλάδα", μας έκανε να συνειδητοποιήσουμε  μετά πλήρους βεβαιότητας  ότι:

α) Δεν τους ενδιαφέρει η ανάπτυξή μας, το αντίθετο μάλιστα, 

β) Η ασφυξία του Ελληνικού λαού αποσκοπεί στο να προλάβουν να πάρουν όσα πανωτόκια γίνεται από εικονικές εισροές χρημάτων 

γ) Το 2014, όταν υπογείως θα έχουν οι τράπεζες και τα ασφαλιστικά ταμεία τους ξεφορτωθεί τα ελληνικά ομόλογα και θα τα έχουν αγοράσει οι Έλληνες, καθώς και κάποιοι εκτός ΕΕ τα οικονομικά σκουπίδια, τότε θα μας τραβήξουν το σωληνάκι της ζωής. 

Ο 'θάνατος" της χώρας, που έχει ήδη ξεκινήσει με τα μέτρα της «Ελληνικής Κυβέρνησης» ,  θα ολοκληρωθεί  με τον επώδυνο και αργό θάνατο της μεσαίας και της κατώτερης τάξης για να ακολουθήσει ο ενταφιασμός ΟΛΩΝ  ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ (εκτός των απάτριδων μεγαλοκεφαλαιούχων που έχουν φυγαδεύσει τα κεφάλαιά τους στο εξωτερικό) με την ολοκληρωτική κατάρρευση και την πτώχευση του κράτους μας, το οποίο μάλιστα θα έχει επιβαρυνθεί ακόμα περισσότερο με τα άνευ αποτελέσματος μνημονιακά δάνεια.

Γι' αυτό και οι δυνάστες μας αρνούνται οιαδήποτε διαπραγμάτευση αναπτυξιακού χαρακτήρα, γι' αυτό και οι οπαδοί του μνημονίου είναι φαιδροί και επικίνδυνοι, γι' αυτό και οι φυλλάδες και τα μέσα μαζικής αποχαύνωσης εκβιάζουν τον κοσμάκη και απειλούν. 

Η κατάσταση θυμίζει σχέδιο Ανάν επί τα χείρω... Μόνο που τότε βρέθηκε ένας Παπαδόπουλος να σώσει την Κύπρο και τον Κυπριακό Ελληνισμό. 

Εμάς ποιος θα μας σώσει; 

Η απάντηση στο ερώτημα είναι μία. Ο ΕΝΩΜΕΝΟΣ και πέρα από τις κομματικές του πεποιθήσεις ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ

Γιαυτό στις 28 και 29 Ιουνίου ας κατέβουμε όλοι με τις οικογένειες μας  στο Σύνταγμα σε μια ΕΙΡΗΝΙΚΗ διαδήλωση και όσοι δεν μπορούν  ας κατέβουν με τις οικογένειές τους στις πλατείες των πόλεων τους με το παρακάτω ένα ενιαίο σύνθημα που θα δηλώνει την ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ , τον ΔΥΝΑΜΙΣΜΟ ΜΑΣ, και την ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΑΣ


Ο ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΕΝΩΜΕΝΟΣ ΔΥΝΑΤΟΣ


Όχι κάποιο κόμμα αλλά μόνο Ο ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΛΑΟΣ

http://boraeinai.blogspot.com

Τα Δέκα Ψέματα που έγιναν χρήσιμοι μύθοι





ΒΑΘΕΙΑ Η ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ 
ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ
ΓΙΑ ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΠΟΥ ΒΙΩΝΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ
ΑΠΟ ΤΑ  ΜΕΤΡΑ 
ΤΗΣ ΛΑΟΠΡΟΒΛΗΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ



 Τα Δέκα Ψέματα που έγιναν χρήσιμοι μύθοι


Μετά από έναν χρόνο σκληρών μέτρων, που μέχρι στιγμής καταλήγουν στο γνωστό πηγάδι δίχως πάτο που όλοι, μεταξύ των οποίων και ο νέος τσάρος της Οικονομίας, ξορκίζουν, έχουν δημιουργηθεί και μια σειρά μύθοι – φυσική κατάληξη όλων των ψεμάτων.

Πρόκειται για μύθους που αναπαράγονται τόσο από την πλευρά της κυβέρνησης, όσο και από την πλευρά εκείνων που συμφώνησαν με το Μνημόνιο, χωρίς να έχουν εγκαίρως απαιτήσει την λήψη μέτρων και παρακολουθώντας, σχεδόν με ικανοποίηση, την κυβέρνηση να… εφαρμόζει το προεκλογικό της πρόγραμμα – μέχρι την στιγμή που αποφάσισε να ομολογήσει πως ΔΕΝ μπορούσε να το εφαρμόσει.

Ψέμα 1ο:  «Δεν προλαβαίναμε, έπρεπε να λάβουμε γρήγορες αποφάσεις, γι’ αυτό και οι συνομιλίες με την τριμερή των δανειστών μας ολοκληρώθηκαν γρήγορα».

Η αλήθεια:
Από τον Οκτώβριο του 2009 ως τον Μάρτιο του 2010, όταν ανήμερα της εθνικής εορτής αποφασίστηκε ο μηχανισμός, υπήρχε άφθονος χρόνος για να γίνουν κινήσεις, να βρεθούν πηγές χρηματοδότησης, να δανειστούμε από την ελεύθερη αγορά. Και οπωσδήποτε να διαπραγματευτούμε με τρόπο που θα γινόταν αποδεκτός από το σύνολο του πολιτικού κόσμου και από την κοινωνία.

Προκειμένου να εξασφαλιστεί η αναγκαία απόσταση ανάμεσα στις προεκλογικές εξαγγελίες και στα μετεκλογικά αδιέξοδα, η κυβέρνηση έχασε χρόνο, ενώ, αν και το έλλειμμα ήταν υψηλό, επανέλαβε στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ότι «θα εφαρμόσει το πρόγραμμά της».

Για τους ίδιους λόγους εξάρτησης από τις προεκλογικές υποσχέσεις, δεν αντιμετωπίστηκαν παθογένειες όπως αυτές των ΔΕΚΟ και βέβαια δεν έγινε τίποτε όσον αφορά στην πάταξη της φοροδιαφυγής. Οι φοροφυγάδες - και ενδεχομένως χρηματοδότες - προστατεύτηκαν, σε αντίθεση με τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους που υπήρξαν και πάλι τα μεγάλα θύματα.

Ψέμα 2ο:  «Καταφύγαμε στο ΔΝΤ διότι διαφορετικά δεν θα μπορούσαμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις».

Η αλήθεια: Είναι αδύνατον να φανταστούμε ότι αγωνιούσε κανείς για τη σύνταξη του παππού και της γιαγιάς. Διαφορετικά, δεν θα είχαν λεηλατηθεί τα ασφαλιστικά Ταμεία μέσω των σκανδάλων του Χρηματιστηρίου και των Ομολόγων.

Στην πραγματικότητα, η κυβέρνηση – και δι’ αυτής το πολιτικό σύστημα – κέρδισε χρόνο, προσπαθώντας να διασωθεί. Είναι βέβαιο πως αν τον Απρίλιο του 2010 ομολογούσε πως δεν έχει να καταβάλει συντάξεις σ’ αυτούς που πλήρωναν εισφορές για μια ολόκληρη ζωή, θα είχε πέσει έκτοτε (όπως συνέβη σε όλες τις κυβερνήσεις που οδήγησαν τις χώρες τους στο ΔΝΤ).

Ταλαιπωρούμεθα – και μάλιστα με εντελώς αβέβαιη κατάληξη – διότι (καθαρά για λόγους αυτοπροστασίας και όχι «για την σύνταξη του παππού) δεν τόλμησε κανείς να βγει και να πει πως τα ταμεία είναι άδεια μετά από τέσσερα κατ’ ουσίαν πακέτα στήριξης (τώρα βρισκόμαστε στο πέμπτο) και μετά από βαριά φορολογία.

Υπενθυμίζω για άλλη μια φορά: Την περίοδο 1985-1987 λάβαμε ως «δώρο» 1,2 δις εκιού από τα Μεσογειακά Ολοκληρωμένα Προγράμματα. Την περίοδο 1988-1993 (πρώτο πακέτο Ντελόρ) εισπράξαμε 8 δις εκιού από τα διαρθρωτικά ταμεία της τότε ΕΟΚ. Την περίοδο 1993-1999 (δεύτερο πακέτο Ντελόρ) λάβαμε 17,5 δις ευρώ για την οικονομική και κοινωνική συνοχή και την… ενίσχυση των ασθενεστέρων. Ακολούθησε το πακέτο των 25 δις ευρώ (2000 – 2006). Και τώρα γίνονται αλχημείες για να μπορέσουμε να ξεκολλήσουμε το ΕΣΠΑ (22.5 δις ευρώ).

Σε όλα αυτά, πρέπει να προστεθούν και πακτωλοί χρημάτων από άλλες ευρωπαϊκές ενισχύσεις - αγροτικές, από τα Διαρθρωτικά Ταμεία κλπ.

Ταλαιπωρούμεθα, αν και ο απολογισμός της κατανομής κοινοτικών πόρων δείχνει πως η Ελλάδα εισέπραξε αναλογικά τα περισσότερα κοινοτικά κονδύλια από κάθε κράτος – σε κάθε Έλληνα (υποτίθεται ότι)  πήγε το ποσό – ρεκόρ των 342 ευρώ, την ώρα που ο κοινοτικός μέσος όρος ήταν 168,3.

Δεν μπορούσαν, λοιπόν, να πουν ότι τα λεφτά – για τα οποία δικαίως διαμαρτύρονται οι Ευρωπαίοι – δεν αξιοποιήθηκαν υπέρ της χώρας. Και επινόησαν το παραμύθι με την «σύνταξη του παππού»!

Ψέμα 3ο: «Το Μνημόνιο απέτυχε επειδή η κυβέρνηση δεν το εφάρμοσε».

Η αλήθεια: Καμιά χώρα δεν μπόρεσε να εφαρμόσει πλήρως το Πρόγραμμα που της επιβλήθηκε. Αν ρίξετε μια ματιά στις εκθέσεις του ΔΝΤ θα διαπιστώσετε πως είναι παρεμφερείς με τις δικές μας: Γίνεται προσπάθεια, χρειάζεται να ενταθεί, πρέπει να επιταχυνθούν οι μεταρρυθμίσεις, κλπ…

Ψέμα 4ο: «Φταίει η τρόικα που δεν βγαίνουμε στις αγορές, διότι δεν ακούει τις συμβουλές μας» (το ακούσαμε κι’ αυτό από τον πρωθυπουργό κατά την συζήτηση για την Ψήφο Εμπιστοσύνης).

Η αλήθεια:  Η τρόικα έφερε ένα Πρόγραμμα, το οποίο η κυβέρνηση έσπευσε να αποδεχθεί, χωρίς να επιφέρει τις αναγκαίες αλλαγές. Επιπλέον, στις αγορές δεν βγαίνουμε λόγω των αποφάσεων τις 11ης Μαρτίου (βλέπε 9ο Ψέμα).

Ψέμα 5ο:
«Το Πρόγραμμα με τα σκληρά μέτρα είναι μονόδρομος».

Η αλήθεια: Το Πρόγραμμα έγινε μονόδρομος στα μάτια των δανειστών μας, διότι βαρέθηκαν να περιμένουν να πατάξουμε την φοροδιαφυγή, να βάλουμε τους φοροφυγάδες να πληρώσουν και να βάλουμε χέρι στις διαρκώς ελλειμματικές ΔΕΚΟ.

Ψέμα 6ο: «Στην Ιρλανδία όλες οι πολιτικές δυνάμεις συναίνεσαν».

Η αλήθεια: Η Ιρλανδία έλαβε μέτρα από τον Δεκέμβριο του 2009, όταν εδώ περί άλλα τυρβάζαμε. Επίσης, η Ιρλανδία κατέρρευσε εξαιτίας του τραπεζικού της συστήματος και όχι επειδή «λεφτά υπήρχαν». Και δεν χρειάστηκε να καυγαδίσουν τα κόμματα για την δική τους διαχείριση.

Παρ’ όλα αυτά, τον Νοέμβριο του 2010 κατέφυγε στον μηχανισμό και  τον περασμένο Ιανουάριο, ο πρωθυπουργός Μπράιαν Κόουεν παραιτήθηκε από την ηγεσία του κόμματός του, του Φιάνα Φέιλ, και προκήρυξε εκλογές όταν υποχρεώθηκε να καταφύγει στον μηχανισμό και αφού πέντε μέλη του υπουργικού του συμβουλίου παραιτήθηκαν, χωρίς να σταθεί δυνατόν να αντικατασταθούν.

Μάλιστα, ο υπουργός Εξωτερικών Μάικλ Μάρτιν είχε παραιτηθεί μετά την ψήφο εμπιστοσύνης που κέρδισε ο Κόουεν για την ηγεσία του κόμματος, καθώς είχε ζητήσει την αντικατάσταση του πρωθυπουργού λόγω αδυναμίας να χειριστεί την κρίση.

Αυτό σημαίνει πως όταν ξέσπασε η κρίση, δεν υπήρχε συναίνεση ούτε καν στο εσωτερικό του ιρλανδικού κυβερνώντος κόμματος. Τελικά, ο Κόουεν, μετά την συντριπτική ήττα του τον περασμένο Φεβρουάριο, παραιτήθηκε και από την πολιτική ζωή – αν και στην διαπραγμάτευση είχε πετύχει από την αρχή καλύτερους όρους από την Ελλάδα, όπως η  επτάχρονη διάρκεια της αποπληρωμής του δανείου και η διατήρηση των χαμηλών φορολογικών συντελεστών.

Είναι αλήθεια ότι το πρόγραμμα λιτότητας εγκρίθηκε από την ιρλανδική Βουλή, αλλά ο πρωθυπουργός που απέτυχε να σώσει την χώρα από τον μηχανισμό υποχρεώθηκε σε παραίτηση, καθώς τον εγκατέλειψαν οι εταίροι του, και πήγε σε εκλογές, τις οποίες και έχασε. Δεν συνέχισε να κυβερνά και να… σώζει τη χώρα!

Ψέμα 7ο: «Στην Πορτογαλία όλες οι πολιτικές δυνάμεις συναίνεσαν».

Η αλήθεια: Η Πορτογαλία κατέφυγε στον μηχανισμό στήριξης στις 6 Απριλίου, αφού προηγουμένως η κυβέρνηση Σόκρατες έπεσε, τιμωρούμενη διότι δεν αντιμετώπισε εγκαίρως την κρίση. Τα μέτρα λιτότητας δεν ψηφίστηκαν στη Βουλή, ενώ στις εκλογές της 5ης Ιουνίου – διότι και εκεί έγιναν εκλογές - το Σοσιαλιστικό Κόμμα συνετρίβη.

Επιπλέον, τα επιτόκια που πέτυχε η Πορτογαλία ήσαν χαμηλότερα από τα δικά μας, ενώ οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα κράτησαν εβδομάδες και ήσαν σχεδόν δημόσιες, αφού σ’ αυτές πήραν μέρος όλοι – κόμματα, συνδικάτα, σωματεία, εκπρόσωποι των επιχειρηματιών, των βιομηχάνων, των εμπόρων, των βιοτεχνών, των μικρομεσαίων, των αγροτών, της τουριστικής βιομηχανίας. Και βέβαια οικονομολόγοι, αλλά ακόμη και κοινωνιολόγοι.

Δεν τους σερβιρίστηκε ένα ήδη συμφωνημένο πρόγραμμα. Ο σημερινός πρωθυπουργός Κοέλιο πήρε μέρος στις διαβουλεύσεις. Το ίδιο ο αρχηγός του μικρότερου κόμματος, ο Πόρτας, που σχημάτισε τελικά κυβέρνηση με τον νικητή. Γι’ αυτό και δεσμεύτηκαν στους στόχους του προγράμματος.

Ψέμα 8ο: «Φτιάξαμε έναν μηχανισμό από την αρχή» (στην τελευταία συζήτηση ο πρωθυπουργός χρησιμοποίησε πρώτο πρόσωπο).

Η αλήθεια:
Ο μηχανισμός «φτιάχτηκε» πρώτα για την Ουγγαρία, την οποία μάλιστα ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε τον Μάρτιο του 2010 – δέκα μέρες πριν συμφωνηθεί ο μηχανισμός για την Ελλάδα – για να συζητήσει, όπως έγραφε τότε ο συμπολιτευόμενος Τύπος, την «ουγγρική εμπειρία» και να δει από κοντά το «ουγγρικό πείραμα»!

Η περίφημη «Πρωτοβουλία της Βιέννης», την οποία μας διαφημίζουν τώρα, εφαρμόστηκε κατά τις διασώσεις της Ουγγαρίας, της Ρουμανίας, της Λετονίας και της Σερβίας,  το 2009.

Η Ουγγαρία πρώτη προσέφυγε στον μηχανισμό στα τέλη του 2008, όταν στην εξουσία βρισκόταν ο σοσιαλιστής Μπαϊνάι.  Επρόκειτο για τριμερή δανειοδότηση (ΔΝΤ, ΕΕ, ενώ τη θέση της ΕΚΤ είχε πάρει η Παγκόσμια Τράπεζα). Έλαβε δάνειο 25 δις ευρώ, το φιορίνι υποτιμήθηκε κατά 20%, πάγωσαν οι μισθοί, καταργήθηκε ο 13ος μισθός και μειώθηκαν οι κοινωνικές δαπάνες.

Ο Μπαϊνάι έφερε τις μεταρρυθμίσεις σε δημοψήφισμα, το οποίο και έχασε. Πήγε σε εκλογές  - και αυτός – τον Απρίλιο του 2010, τις οποίες έχασε πανηγυρικά και τον διαδέχθηκε ο συντηρητικός Βίκτορ Όρμπαν, που είχε πει όχι στη συμφωνία με το ΔΝΤ και κέρδισε με 52,7%.

Αμέσως μετά την εκλογή του, ο Όρμπαν δήλωσε ότι δεν πρόκειται να δεχθεί εντολές από τους δανειστές, διότι «ούτε το ΔΝΤ, ούτε τα οικονομικά όργανα της ΕΕ είναι αφεντικά μας. Δεν υπαγόμαστε σ’ αυτούς».  Απέμενε η πέμπτη – και εκεί – δόση του δανείου, όταν η τρόικα επανήλθε, τον Ιούλιο του 2010, με νέους όρους (βλέπε Μεσοπρόθεσμο). Ζήτησε από τη νέα κυβέρνηση να επιβάλει πρόσθετα μέτρα λιτότητας και να μην επιβάλει κανέναν φόρο στις τράπεζες.

«Η συμφωνία δεν μας υποδεικνύει πώς θα φτάσουμε στον στόχο», είπε ο Όρμπαν και αρνήθηκε. Το κλιμάκιο των δανειστών αποχώρησε, η πέμπτη δόση πάγωσε και μόλις προχθές η Ουγγαρία συμφώνησε να λάβει δάνειο από την Κίνα.

Ψέμα 9ο: «Οι αποφάσεις του Eurogroup στις 11 Μαρτίου και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 25 Μαρτίου, ήσαν γενναίες και σημαντικές».


Η αλήθεια:  Πράγματι, αποφασίστηκε η επιμήκυνση της αποπληρωμής του δανείου στα 7,5 χρόνια και η μείωση του επιτοκίου κατά μία μονάδα. Αλλά αυτό ήταν το δόλωμα για να γίνουν αποδεκτές – αν και δεν θα χρειαζόταν να κουραστούν πολύ – δύο ολέθριες αποφάσεις:

Συμφωνήθηκε η δημιουργία ενός μόνιμου μηχανισμού στήριξης, που θα λειτουργήσει μετά το 2013, οπότε και θα είναι δυνατόν να αποφασίζονται ελεγχόμενες χρεοκοπίες. Συμφωνήθηκε επίσης η συμμετοχή ιδιωτών πιστωτών στο χρέος σε περίπτωση αναδιάρθρωσης, αλλά με τον όρο να παίρνουν πίσω τελευταίοι τα λεφτά τους – και αφού προηγηθούν το ΔΝΤ και η ΕΕ.

Οι αποφάσεις αυτές υπήρξαν καταστροφικές, καθώς όλοι οι οικονομολόγοι και οι οίκοι αξιολόγησης αποφάνθηκαν πως για τις υπερχρεωμένες χώρες άνοιξε η πόρτα της χρεοκοπίας, ενώ οι επιβληθέντες όροι αποκλείουν την εθελοντική συμμετοχή των ιδιωτών, καθώς αυτή θα θεωρηθεί εξαναγκαστική και αυτό θα αποτελέσει πιστωτικό γεγονός, δηλαδή χρεοκοπία.

Από τότε, υποβαθμιζόμαστε συνεχώς, ενώ τα spread και τα cds σπάνε ρεκόρ και μένουμε εκτός αγορών, στις οποίες υποτίθεται ότι θα βγαίναμε το 2012.

Ψέμα 10ο: «Το έλλειμμα αναθεωρήθηκε προς τα πάνω (επιφέροντας απανωτά σκληρά μέτρα), διότι για πρώτη φορά είπαμε την αλήθεια στη Eurostat».

Η αλήθεια: Η Ελλάδα κρύβει τα ελλείμματά της από το 1997 και γι’ αυτό τα στοιχεία της επέστρεφαν πάντοτε ως απαράδεκτα, με αστερίσκους. Η κυβέρνηση, όμως, αφού τοποθέτησε στη θέση του επικεφαλής της ΕΛ.ΣΤΑΤ στέλεχος με μακρά θητεία στο ΔΝΤ, αποδέχθηκε την απόφαση να εντάσσονται στα ελλείμματα της Γενικής Κυβέρνησης και τα ελλείμματα των ΔΕΚΟ. Μια απόφαση που έλαβε η ΕΛ.ΣΤΑΤ σε συνεργασία με τη Eurostat και χωρίς να καταβληθεί καμιά προσπάθεια να αποφευχθεί αυτή η εξέλιξη – αν και ήταν βέβαιο ότι θα εκτίνασσε το έλλειμμα και θα έφερνε νέα μέτρα.

Πρόκειται για την εφαρμογή Κανόνα του 2000, σύμφωνα με τον οποίο «μια επιχείρηση εντάσσεται στην Γενική Κυβέρνηση, εφόσον τα έσοδά της από πωλήσεις του αγαθού ή της υπηρεσίας που προσφέρει, δεν καλύπτουν τουλάχιστον το 50% των λειτουργικών της δαπανών».

Από ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή, τον Δεκέμβριο του 2010, προς την Κομισιόν, προκύπτει ότι αποφάσισαν να εφαρμόσουν τον Κανόνα δέκα χρόνια μετά, αλά καρτ και εν μέσω μεγάλης δημοσιονομικής κρίσης, ανεβάζοντας το έλλειμμα.

Στην απάντησή της, η Κομισιόν ομολόγησε ότι ουδέποτε είχε ζητήσει κάτι τέτοιο στο παρελθόν, ενώ ο Κανόνας εφαρμόστηκε σε ένδεκα μόνο χώρες από τις 27,  επιλεκτικά και σε διαφορετικά έτη για την κάθε μια. Δηλαδή ο Κανόνας ΔΕΝ εφαρμόζεται για όλες τις χώρες και όλα τα έτη!

Προέκυψε μάλιστα ότι τις περισσότερες φορές που εφαρμόστηκε ο συγκεκριμένος Κανόνας (στη Γαλλία το 2001, στην Ιρλανδία το 2007, στο Βέλγιο το 2008 και το 2010, στην Εσθονία, την Ουγγαρία και την Ιταλία το 2008, στη Ρουμανία το 2008 και το 2010, στην Ισπανία και την Πολωνία το 2009, στη Γερμανία και τη Βρετανία το 2010), οι επανακατατάξεις μείωσαν τα ελλείμματα.

Αντίθετα, η Ελλάδα τιμωρήθηκε την πιο δύσκολη ώρα και προκλήθηκε αύξηση του ελλείμματός της, χωρίς να υπάρξει καμιά διαπραγμάτευση επί του θέματος. 

Της Σοφίας Βούλτεψη
http://www.elzoni.gr/html/ent/834/ent.10834.asp


Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ ΣΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΤΟΥΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΣΕ ΜΙΑ ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Η Αίγυπτος αρνήθηκε το δάνειο από το ΔΝΤ







8EC47728B5A32D53BE4634154F9CFE5D



Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επιβεβαίωσε ότι οι αρχές της Αιγύπτου το έχουν ενημερώσει πως η χώρα δεν θα χρειαστεί να λάβει το δάνειο που έχει συμφωνηθεί μεταξύ των δύο πλευρών.

Με βάση τον αναθεωρημένο προϋπολογισμό για το 2011/12 το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας θα περιοριστεί στο 8,6% έναντι 11% που προβλεπόταν αρχικά.

«Λόγω των αλλαγών αυτών οι αρχές δεν θεωρούν ότι υπάρχει άμεση ανάγκη για μια οικονομική συμφωνία με το ΔΝΤ», είπε ένας εκπρόσωπος του οικονομικού οργανισμού, επιβεβαιώνοντας την ανακοίνωση που είχε κάνει νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών της Αιγύπτου.

Πηγή:
http://www.marketbeast.gr/international/2034-

Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Ούτε επί τουρκικού ζυγού τέτοιο χαράτσι….





 Άμεση επίδραση στην αγοραστική δύναμη των φορολογούμενων αναμένεται να έχουν τα περισσότερα από τα φορολογικά μέτρα που ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών. Δείτε παρακάτω το μέγεθος της επιβάρυνσης, ανά κατηγορία φορολογούμενου και εισόδημα.

 Σημειώνεται πως εκτός από την μείωση του αφορολόγητου, η οποία διευκρινίστηκε ότι θα εφαρμοστεί από 1/1/2011 για τα υπόλοιπα μέτρα δεν έγινε σαφές το χρονικό σημείο που θα ξεκινήσουν. 

Ο υπουργός επιφυλάχθηκε ακόμη να απαντήσει για το εάν η παρακράτηση φόρου θα ξεκινήσει αναδρομικά από τον Ιανουάριο, ή από άλλο σημείο μέσα στο έτος.

►Μισθωτοί

♦ 400 ευρώ πρόσθετος φόρος για όσους έχουν εισόδημα άνω των 12.000 ευρώ, λόγω της μείωσης του αφορολόγητου. Εξαιρούνται όσοι είναι έως 30 ετών ή έχουν αναπηρία.
♦ Eπιβάρυνση με 40 ευρώ/1.000 λίτρα κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης, λόγω της αύξησης του Ειδικού Φόρου, δηλαδή περίπου 100 ευρώ το χρόνο.
♦ Επιβάρυνση κατά 200 ευρώ (μείωση αφορολόγητου) για όσους πλήρωναν μέχρι σήμερα Φόρο Ακίνητης Περιουσίας και ένταξη στον φόρο ακινήτων, δηλαδή επιβάρυνση από 1 έως 200 ευρώ, για όσους είχαν μέχρι σήμερα ακίνητα αξίας από 200 έως 400.000 ευρώ.

♦ Έκτακτη εισφορά ως ακολούθως:

Εισόδημα  Εισφορά Εισόδημα Εισφορά
0-12.000 0 45000 900
12000 120 50000 1000
14000 140 55000 1650
16000 160 60000 1800
18000 180 65000 1950
20000 200 70000 2100
25000 500 80000 2400
30000 600 90000 2700
35000 700 100000 3000
40000 800 120000
4800

*για την έκτακτη εισφορά διευκρινίστηκε επιπροσθέτως πως όσοι έχουν εισοδήματα κοντά στην αλλαγή των συντελεστών, 20.000, 50.000 ή 100.000 ευρώ θα φορολογούνται με την χαμηλότερη κλίμακα εφόσον το καθαρό τους εισόδημα μετά την αφαίρεση της εισφοράς είναι χαμηλότερο από το όριο της κλίμακας. 

Π.χ. όποιος έχει εισόδημα ακριβώς 20.001 ευρώ, εάν πήγαινε με το 2% θα είχε εισόδημα 19.600 οπότε θα πάει με το 1% του προηγούμενου ορίου.

►Συνταξιούχοι

♦ Τριπλό χτύπημα μέσω των εισφορών στις συντάξεις:
  1. Αύξηση των συντελεστών της Ειδικής Εισφοράς Συνταξιούχων για συντάξεις από 1.700 ευρώ και πάνω. Αυτό σημαίνει ότι επιβαρύνονται με 40 ευρώ συντάξεις 2.000 ευρώ και με 140 ευρώ συντάξεις 3.500 ευρώ.
  2. Έκτακτη ειδική εισφορά για συνταξιούχους κάτω των 60 ετών, με συντάξεις άνω των 1.700. Εκτιμάται ότι χάνουν περίπου 150 ευρώ συντάξεις ύψους 2.300 και από 300 ευρώ συντάξεις πάνω από 2.900.
  3. Ειδική κλιμακωτή εισφορά στις επικουρικές συντάξεις άνω των 300 ευρώ. Περικόπτονται από 10 ευρώ για συντάξεις 350, έως 60 και πλέον ευρώ για τις επικουρικές άνω των 600 ευρώ.
♦400 ευρώ πρόσθετος φόρος για όσους έχουν εισόδημα άνω των 12.000 ευρώ λόγω της μείωσης του αφορολόγητου και είναι κάτω των 65 και χωρίς αναπηρία.
♦Eπιβάρυνση με 40 ευρώ/1.000 λίτρα κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης, δηλαδή περίπου 100 ευρώ το χρόνο.
♦Επιβάρυνση κατά 200 ευρώ (μείωση αφορολόγητου) για όσους πλήρωναν μέχρι σήμερα Φόρο Ακίνητης Περιουσίας και ένταξη στον φόρο ακινήτων δηλαδή επιβάρυνση από 1 έως 200 ευρώ για όσους είχαν μέχρι σήμερα ακίνητα αξίας από 200 έως 400.000 ευρώ.

♦Έκτακτη εισφορά ως ακολούθως:

Εισόδημα
 Εισφορά
Εισόδημα
Εισφορά
0-12.000
0
45000
900
12000
120
50000
1000
14000
140
55000
1650
16000
160
60000
1800
18000
180
65000
1950
20000
200
70000
2100
25000
500
80000
2400
30000
600
90000
2700
35000
700
100000
3000
40000
800
120000
4800

►Ελ. Επαγγελματίες – Επιτηδευματίες

♦ 400 ευρώ πρόσθετος φόρος για όσους έχουν εισόδημα άνω των 12.000 ευρώ λόγω του αφορολόγητου.  Εξαιρούνται όσοι είναι έως 30 ετών, πάνω από 65 ή ανάπηροι
♦ “Τέλος, επιτηδεύματος” για όσους ξεπερνούν το 5ο έτος άσκησης επαγγέλματος, η οποία θα είναι 300 ευρώ μεσοσταθμικά.
♦ Εξίσωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης με αυτού της κίνησης για τα ακίνητα που είναι επαγγελματική στέγη. Η επιβάρυνση εκτιμάται στα 400 ευρώ ανά1.000 λίτρα.
♦ Επιβάρυνση κατά 200 ευρώ για όσους πλήρωναν μέχρι σήμερα Φόρο Ακίνητης Περιουσίας (μείωση αφορολόγητου) και ένταξη στον φόρο ακινήτων δηλαδή επιβάρυνση από 1 έως 200 ευρώ για όσους είχαν μέχρι σήμερα ακίνητα αξίας από 200 έως 400.000 ευρώ.

♦ Έκτακτη εισφορά ως ακολούθως:

Εισόδημα
 Εισφορά
Εισόδημα
Εισφορά
0-12.000
0
45000
900
12000
120
50000
1000
14000
140
55000
1650
16000
160
60000
1800
18000
180
65000
1950
20000
200
70000
2100
25000
500
80000
2400
30000
600
90000
2700
35000
700
100000
3000
40000
800
120000
4800

Με τις υγείες μας….. αν και δε το βλέπω….

http://triepsilites.wordpress.com/

«Φυλλορροεί» η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ με ορατή την προοπτική για πρόωρες εκλογές...



«Ζορίζεται» η κυβέρνηση στην ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου και του Εφαρμοστικού νόμου. Δύο βουλευτές της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας το ΠΑΣΟΚ επιμένουν ότι θα το καταψηφίσουν, ενώ εάν από τις 155 ψήφους  των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος, δεν κατορθώσει η κυβέρνηση να λάβει τις 151, τότε οφείλει να στηριχθεί σε «δάνειες»  δυνάμεις άλλων κομμάτων, με ό, τι αυτό συνεπάγεται.

Το κλίμα χειροτερεύει, η δήλωση του υπουργού Οικονομικών κ. Βενιζέλου, ότι δεν μπορούν να αποκλειστούν και πρόσθετα μέτρα πέραν των ανακοινωθέντων, κατά τη συζήτηση της δεύτερης ανάγνωσης του  Μεσοπρόθεσμου,  στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής. Μια συζήτηση, που έκλεισε με την υπερψήφισή του  κατά πλειοψηφία από τους κυβερνητικούς βουλευτές, θα συνεχιστεί στην Ολομέλεια της Βουλής τη Δευτέρα το απόγευμα και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη.
Αντιδράσεις βουλευτών ΠΑΣΟΚ
Παρά τη φιλολαϊκή φρασεολογία του κ. Βενιζέλου, το σχόλιο του βουλευτή Νίκου Σαλαγιάννη, ότι επί ένα 20μηνο δεν προετοιμάστηκε κανένας μηχανισμός ανάπτυξης και αυτό «δεν είναι ανικανότητα ή αναποτελεσματικότητα. Είναι πολιτική ανηθικότητα», αποτελεί την πεμπτουσία των διαφωνιών μέσα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Πάντως οι δύο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Αλέκος Αναστασιάδης και  Θωμάς  Ρομπόπουλος, εμμένουν στη θέση τους ότι δεν θα ψηφίσουν το Μεσοπρόθεσμο. Μάλιστα, ο βουλευτής Θεσσαλονίκης κ. Ρομπόπουλος μιλώντας στον Real fm άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να παραιτηθεί από το βουλευτικό αξίωμα αμέσως μόλις καταψηφίσει το σχέδιο νόμου, διότι όπως είπε χαρακτηριστικά «δεν μασάω από την απειλή ότι δε θα δοθεί η πέμπτη δόση».

Ο βουλευτής Κοζάνης κ. Αθανασιάδης μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, επιβεβαίωσε ότι θα καταψηφίσει προσθέτοντας χαρακτηριστικά: «Θα θυσιαστώ για να δει κάτι καλύτερο η κοινωνία» .

Ο βουλευτής Καρδίτσας Νίκος Σαλαγιάννης, μιλώντας  στο Βήμα 99,5 FM σημείωσε: «Ο κ. Βενιζέλος δεν έκανε αλλαγές. Διεκπεραίωσε μια υπόθεση που σε μεγάλο βαθμό ήταν διαμορφωμένη. Αυτή τη στιγμή, το πρόβλημα που υπάρχει στο πολιτικό σύστημα είναι ότι οι γέφυρες επικοινωνίας με τον κόσμο κόβονται κάθε μέρα και πιο πολύ. Δεν πιστεύει κανένας κανέναν. Μιλάμε και δεν μας ακούει κανένας. Και κανένας Βενιζέλος δεν πρόκειται να αλλάξει τα πράγματα και να απαλλάξει το μεσαίο στρώμα της κοινωνίας αν δεν πιάσει πρώτα τη φοροδιαφυγή και τη σπατάλη. Δεν το κάναμε 20 μήνες, αλλά δεν προετοιμάσαμε και έναν μηχανισμό. Και αυτό δεν είναι ανικανότητα ή αναποτελεσματικότητα. Είναι πολιτική ανηθικότητα. Μας βασανίζει όλους ότι θα χρειαστούν και άλλα μέτρα, αν δεν υπάρξει ένα μνημόνιο ανάπτυξης».

Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας στο  «Βήμα 99,5», ερωτηθείς εάν θα ψηφίσει απάντησε: «Ανοιχτό είναι το θέμα. Παρακολουθώ με πολλή προσοχή τι συντελείται μέσα στην κοινωνία και σήμερα στην ομιλία μου στη Βουλή έβαλα θέματα και είπα ότι αυτή τη στιγμή συντελείται μια διεργασία στην κοινωνία ότι «εγώ δεν έχω να χάσω τίποτα». Και αυτό είναι πάρα πολύ επικίνδυνο για την κοινωνική γαλήνη».

Ο βουλευτής πρόσθεσε ότι αναμένει δεσμεύσεις της κυβέρνησης για τη φοροδιαφυγή λέγοντας: «Εκείνο που περιμένω είναι η κυβέρνηση να δεσμευτεί με συγκεκριμένο τρόπο και χρονικούς ορίζοντες για μια σειρά από ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη φοροδιαφυγή. Γιατί όλα προκύπτουν από εκεί και πάμε στους "συνήθεις υπόπτους" για να παίρνουμε έσοδα. Προκύπτουν από την αδυναμία του πολιτικού προσωπικού να βρει πηγές. Εγώ, λοιπόν, όταν δεν παίρνω απαντήσεις σ' αυτά τα ζητήματα, τι πρέπει να κάνω;».

Ο υπουργός Οικονομικών

Μιλώντας στην Επιτροπή της Βουλής όπου συζητείται προπαρασκευαστικά το Μεσοπρόθεσμο, ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, συμμερίστηκε την αγωνία των βουλευτών και των πολιτών, αλλά πρόσθεσε ότι «μόνο αν δουλέψουμε πειθαρχημένα και συστηματικά θα πάει καλά η χώρα»

«Δεν είμαστε σε θέση να κάνουμε τις επιλογές που θα θέλαμε και αναγκαζόμαστε να υιοθετήσουμε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο με άδικα μέτρα» προσέθεσε ο κ. Βενιζέλος αφήνοντας αιχμές για την πολιτική του προκατόχου του για να προσθέσει: «Θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να διορθωθούν οι μεγάλες αδικίες. Όμως, να ξέρετε ότι απέναντι μας συναντάμε τείχος. Έπρεπε να κλείσουμε τα ζητήματα και έπρεπε να κλείσουν οι αριθμοί. Εμείς είμαστε υπόλογοι απέναντι σε ανθρώπους, δυστυχώς οι συνομιλητές μας υπολογίζουν μόνο αριθμούς. Προκειμένου η λίστα να γίνει αποδεκτή από τους δανειστές μας, έπρεπε αναγκαστικά να καταφύγουμε σε βαριά μέτρα, κυρίως στο φόρο εισοδήματος».

Ο υπουργός Οικονομικών διευκρίνισε ότι ο εφαρμοστικός νόμος θα περιέχει ρύθμιση για το νέο ταμείο, που θα συσταθεί για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, με στόχο την άντληση 50 δισ. ευρώ έως το 2015. «Το πρώτο κεφάλαιο του εφαρμοστικού νόμου περιλαμβάνει το Ταμείο Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας που θα αποτελείται από πενταμελές   συμβούλιο και θα ενημερώνει διαρκώς την Βουλή» προσέθεσε, διευκρινίζοντας  ότι οι εταίροι μας θα έχουν δύο παρατηρητές στο συμβούλιο που θα μεταφέρουν τεχνογνωσία και δεν θα έχουν δικαίωμα ψήφου.
Απηύθυνε και ο κ. Βενιζέλος έκκληση για συναίνεση και προς την αντιπολίτευση και προς τους βουλευτές του κόμματος του. Τόνισε χαρακτηριστικά : «Είμαι βέβαιος, ότι η αξιωματική αντιπολίτευση και οι άλλες δυνάμεις της αντιπολίτευσης θα το σκεφτούν αυτό πάρα πολύ σοβαρά γιατί διαφορετικά εμφανίζεται μια εικόνα η οποία είναι άδικη και προκλητική. Εμφανίζεται η εικόνα ενός φάσματος πολιτικών δυνάμεων που πιστεύουν στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας και από αυτές τις πολιτικές δυνάμεις όσες έτυχε να είναι στην αντιπολίτευση ενώ ξέρουν τι είναι επιτακτικό, τι είναι αναγκαίο, τι είναι αναπόφευκτο και τι είναι επώδυνο δεν μετέχουν στην ευθύνη, αλλά απολαμβάνουν την ταλαιπωρία των βουλευτών της πλειοψηφίας που καλούνται να σηκώσουν ένα ιστορικό βάρος με μια σκέψη πάρα πολύ απλή «αναλάβετε το κόστος, ξέρουμε ότι αυτό είναι αναπόφευκτο, αλλά τι να κάνουμε; Έτυχε να έχουμε αυτούς τους ρόλους και ας παίξει ο καθένας το ρόλο του, δηλαδή ο ένας να είναι κυβέρνηση και ο άλλος αντιπολίτευση».

Να σημειωθεί εάν από τους 155 βουλευτές που είναι σήμερα η δύναμη του ΠΑΣΟΚ, καταψηφίσουν οι δύο προαναφερθέντες, αρκούν μόνο δύο (και υπάρχουν πολλοί περισσότεροι που διαφωνούν με πτυχές ή το όλον του Μεσοπρόθεσμου) για να μη συγκεντρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός των 151 βουλευτών για την απλή πλειοψηφία. Βέβαια, εάν Μεσοπρόθεσμο και εφαρμοστικός ψηφιστούν χάρη στη στήριξη άλλων κομμάτων, θεωρείται βέβαιο ότι ανοίγει ο δρόμος για πρόωρες εκλογές, πέρα από τις όποιες δηλώσεις...

http://www.eklogika.gr/news/5217

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ κ. ΠΑΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ




ΟΣΟ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΑ ΠΕΣΕΙ Η ΑΝΙΚΑΝΗ ΚΑΙ ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΟΥΜΕ.




Μέρκελ προς Σαμαρά: «Και τι ζητάς;» 

Αρχισε η επαναδιαπραγμάτευση!



 Για πρώτη φορά από την ώρα που, εδώ και ενάμιση χρόνο, ξεκίνησε η ελληνική περιπέτεια, η Γερμανία και η περί το Βερολίνο νέα «Ιερά Εξέταση», αναγκάστηκε χθες, δια στόματος της ίδιας της κυρίας Μέρκελ, να υποβάλει ένα ερώτημα που ως τώρα ήταν εντελώς αδιανόητο, απευθυνόμενη στον Αντώνη Σαμαρά: «Και τι ζητάς;», του είπε…

Αν ο κ. Παπανδρέου είχε καταφέρει σε αυτό τον ενάμιση χρόνο να του απευθύνουν έστω και άπαξ το ίδιο ερώτημα, που στον κ. Σαμαρά αναγκάστηκαν να το υποβάλλουν εντός λίγων ωρών, σήμερα όλα θα ήταν διαφορετικά τόσο για την Ελλάδα, όσο και για ολόκληρη την ευρωζώνη…

Οι πρωτοφανείς στην ιστορία της Ευρωπαικής Ενωσης πιέσεις που ασκήθηκαν χθες στον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας κατά τις εργασίες του Ευρωπαικού Λαικού Κόμματος στις Βρυξέλλες, με σκοπό να πειστεί να συναινέσει στη γραμμή που επιβάλλει η Τρόικα και έχει πλήρως υιοθετήσει η ελληνική κυβέρνηση, δεν κατάφεραν το στόχο τους: ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, δεν κάμφθηκε. Αντίθετα, ανάγκασε την «Ιερά Εξέταση» να τον ρωτήσει για την… αίρεσή του και νομιμοποίησε πλέον το διάλογο με τις θέσεις του.

Ο «Μπαμπούλας της Ευρώπης», όπως χαρακτηρίστηκε από Γερμανούς, που υποτίθεται ότι απειλεί με τη στάση του «να τινάξει το ευρώ στον αέρα» βρέθηκε απέναντι σε καταιγισμό πυρών, που προέρχονταν από την ίδια τη Γερμανίδα καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ, τον πρόεδρο της Ευρωπαίκης Επιτροπής κ. Μπαρόζο, τον πρόεδρο της ΕΕ κ. Ρομπάι, αλλά και σειρά πρωθυπουργών χωρών μελών της ευρωζώνης. Όμως, ο κ. Σαμαράς, δεν έκανε πίσω απέναντι σε όλον αυτό τον κατακλυσμό. Αποτέλεσμα; Αυτή, ήταν η πρώτη ημέρα, η έναρξη της επαναδιαπραγμάτευσης.

Ποιοι στήριξαν τη στάση του κυρίου Σαμαρά είτε άμεσα είτε έμμεσα; Ο Ούγγρος πρωθυπουργός, που κάτι ξέρει η χώρα του από όλα αυτά, ο Ιρλανδός πρωθυπουργός που επίσης κάτι ξέρει, και ο αρχηγός του ισπανικού «αδελφού» κόμματος, ο οποίος απειλείται να… μάθει…

Αυτό το «Και τι ζητάς;» της κυρίας Μέρκελ στον άνθρωπο που δήθεν απειλεί να καταστρέψει το ευρώ, θα έπρεπε να χαιρετιστεί στην Ελλάδα ως νίκη της χώρας. Αλλωστε, πήγε ήδη κι ένα βήμα πιο πέρα: «Πείτε μας δυο πράγματα που θα θέλατε», ρώτησε ξανά η κυρία Μέρκελ. Και πήρε την απάντηση, ενώ από τη δύσκολη θέση ανέλαβε να την βγάλει ο κ. Μπαρόζο, ο οποίος, όταν άκουσε για την ευρωπαική χρηματοδότητη, δήλωσε ότι η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα είναι ήδη αρκετά επιβαρυμένη: εκεί, το αν κινδυνεύει το ευρώ ή όχι με διάλυση, ως δια μαγείας καθίσταται ξαφνικά δευτερεύον ζήτημα…


Προφανώς, η κυρία Μέρκελ, εκτός από τον κ. Σαμαρά, δεν άκουσε ούτε τον προκάτοχό της Χέλμουτ Σμιτ, ο οποίος, λίγες ώρες πριν είχε για πολλοστή φορά παρέμβει στο ελληνικό πρόβλημα λέγοντας ότι η Ευρωπαική Ενωση πρέπει να βοηθήσει την Ελλάδα «με κάθε τρόπο», για να συνεχίσει: «Αυτό ισχύει και για την ακραία περίπτωση που η ελληνική κυβέρνηση θα κηρύξει αδυναμία πληρωμών έναντι των ξένων πιστωτών της. Ακόμα και τότε – και μάλιστα τότε ακριβώς! – θα είναι πολύ σημαντικό να συμβάλει η Ευρώπη στην επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας» και να καταλήξει στη διαπίστωση ότι «θα πρέπει να προσανατολιστεί σε βασικές κατευθυντήριες ιδέες, όπως η απασχόληση, η παραγωγικότητα και το λαϊκό εισόδημα».

Η κυρία Μέρκελ δεν άκουσε ούτε τον πρώην πρόεδρο της Δημοκρατίας της Γερμανίας, Ρίχαρντ φον Βάετσεκερ που, επίσης λίγες ώρες πριν τη σύνοδο του ΕΛΚ δήλωσε ότι «Δεν πρόκειται μόνο για ελληνικό πρόβλημα. Η Γερμανία και η Ευρώπη δεν μπορούν να αποχωριστούν από την Ελλάδα. Εάν η Κοινότητα δείξει αδυναμία, θα αποσυντεθεί από τους κερδοσκόπους. Πολλές χώρες παραπαίουν […] Πιστεύουμε ότι μπορούμε να το αγνοήσουμε; Η ευημερία μας εξαρτάται από την Ευρώπη. Εδώ πουλάμε εμείς τα 2/3 των εξαγωγών μας. Όποιος θέτει τον εαυτό του πάνω από τους Έλληνες, γελάει με τον δικό του κίνδυνο».

Τέλος, η Γερμανίδα καγκελάριος δεν άκουσε φυσικά ούτε τον πρώην υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Πέτερ Στάινμπρουκ ο οποίος, την ίδια στιγμή, κάλεσε τη χώρα του να αλλάξει πολιτική και είπε ότι «Η Γερμανία έχει απωλέσει σημαντικό μέρος της φήμης της σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Περιττό ασφαλώς είναι ακόμα και να σημειωθεί ότι δεν άκουσε ούτε τις παραινέσεις των ευρωπαίων διανοούμενων, πολιτικών και οικονομολόγων, στους οποίους περιλαμβάνονται κάποια πολύ «βαριά» ονόματα ακόμα και μέσα στην ίδια τη Γερμανία, που υπέγραψαν την κοινή έκκληση για εγκατάλειψη αυτής της πολιτικής και για άμεση στροφή σε μια πολιτική αληθινής πολιτικής ένωσης και αλληλεγγύης που θα σώσει την κοινή Ευρώπη…

Η στάση της Ευρώπης αλλάζει. Η λογική, αρχίζει να υψώνει τη φωνή της απέναντι στην τραπεζική παντοκρατορία και στον ηγεμονικό εθνικό εγωισμό του Βερολίνου τόσο εντός όσο και εκτός της Γερμανίας. Πλέον, όλα είναι ανοιχτά κι όλα μπορούν να γίνουν. Αρκεί κάποιοι να παλέψουν εγκαταλείποντας τη μοιρολατρία. Η αρχή, έγινε, όχι μόνον για την Ελλάδα, αλλά για όλη την Ευρώπη.

gmalouchos@tovima.gr
http://troktiko.eu/?p=52292

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΖΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΓΩΝΑ
ΟΛΟΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ 2

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Στο Ευρωδικαστήριο για το Μνημόνιο


ΔΣΑ: «Φαίνεται ότι το ΣτΕ, χωρίς συνταγματική μεταβολή, μετέστη σε συνταγματικό δικαστήριο»
23/6/2011

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) που εδρεύει στο Στρασβούργο, σκοπεύουν να φέρουν το ζήτημα του Μνημονίου και των οικονομικών περικοπών που επέβαλε, οι Δικηγορικοί Σύλλογοι Αθηνών και Καλαμάτας, ενώ το ίδιο είναι πιθανό να κάνουν και άλλοι φορείς που έχουν προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΑΔΕΔΥ, ΕΣΗΕΑ, Ενώσεις συνταξιούχων κ.λπ.).

Σχολιάζοντας τις πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν στον Τύπο, ότι το ΣτΕ έκρινε το Μνημόνιο και τις περικοπές συνταγματικά ανεκτές λόγω της ανάγκης να αποφευχθεί η χρεοκοπία και να μην σταματήσει η πληρωμή μισθών - συντάξεων, καθώς και ότι δεν θίγονται υπέρμετρα περιουσιακά δικαιώματα, γιατί διατηρούνται σε βιώσιμα επίπεδα, ο ΔΣΑ σημειώνει: «Φαίνεται ότι το ΣτΕ, χωρίς συνταγματική μεταβολή, μετέστη σε συνταγματικό δικαστήριο».

Διαρροή

Δηλώνει επίσης ότι μόλις δημοσιευθεί η απόφαση του ΣτΕ -κάτι που ελπίζει να γίνει σύντομα λόγω της σοβαρότητας και του επείγοντος του θέματος- θα προσφύγει στο ΕΔΔΑ, επιδιώκοντας για μία ακόμα φορά την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των πολιτών.

Τέλος, ο ΔΣΑ εκφράζει τη λύπη του για τη διαρροή του αποτελέσματος της Διάσκεψης του ΣτΕ, την ώρα που η κυβέρνηση του Μνημονίου ζητούσε ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή, καθώς και για την ποιότητα που έχει λάβει η δημοκρατία στη χώρα, μετά τα φαινόμενα αυτά, ελπίζοντας ότι οι δημοσιογραφικές πληροφορίες δεν απέδωσαν σωστά την αναμενόμενη απόφαση.


Δημοσίευμα της ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ
 
 

ΤΟ ΕΙΠΑΜΕ ... ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΠΑΜΕ


ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΕΡΤΣΕΤΗΔΕΣ

ΣτΕ: Συνταγματικό και νόμιμο το Μνημόνιο


Συνταγματικό, νόμιμο και σύμφωνο με τις διεθνείς συμβάσεις και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου είναι το Μνημόνιο, σύμφωνα με την πλήρη Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Οι 55 σύμβουλοι Επικρατείας αποφάνθηκαν ότι οι περικοπές στις αποδοχές, συντάξεις κ.λπ. που έγιναν με το Μνημόνιο είναι συμβατές με το Σύνταγμα, την ΕΣΔΑ και τις Διεθνείς Συμβάσεις κάτω από τις συγκεκριμένες συγκυρίες που επικρατούν στην Ελλάδα και εν όψει της ανάγκης αποφυγής της χρεοκοπίας. Σε περίπτωση που υπάρχει νέο Μνημόνιο και θα επιβάλει νέες περικοπές αποδοχών, κ.λπ., τότε το ΣτΕ θα κρίνει εκ νέου με τις συνθήκες και συγκυρίες, που θα επικρατούν στο χρονικό εκείνο σημείο.

Ειδικότερα, οι σύμβουλοι Επικρατείας έπειτα από πέντε μαραθώνιες διασκέψεις που έγιναν κεκλεισμένων των θυρών, με μεγάλη πλειοψηφία που σχεδόν αγγίζει το ομόφωνο (υπήρξαν μειοψηφίες έξι έως δέκα δικαστών, σε επιμέρους ζητήματα που τέθηκαν), έκριναν ότι το μνημόνιο (Ν. 3845/2010) δεν χρειαζόταν να ψηφιστεί από τη Βουλή με την πλειοψηφία των 3/5, καθώς δεν αποτελεί διεθνή σύμβαση.

Ακόμη, η πλήρης Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου αποφάνθηκε ότι ούτε με το Μνημόνιο αναγνωρίζονται εξουσίες σε όργανα διεθνών οργανισμών, οι οποίες περιορίζουν καθ' οιονδήποτε τρόπο την άσκηση της εθνικής κυριαρχίας, ενώ ταυτόχρονα η κυβέρνηση διατηρεί την κατ' άρθρο 82 του Συντάγματος εξουσία της για τη χάραξη της γενικής πολιτικής της χώρας, αλλά και η ένταξη της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν περιορίζει την άσκηση της εθνικής της κυριαρχίας.

Σύμφωνα με τους συμβούλους Επικρατείας, συνάδουν με το Σύνταγμα και το Πρώτο Πρόσθετο Πρωτόκολλο της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, όσο και με τις διεθνείς συμβάσεις τα περιοριστικά μέτρα που επιβάλλει το Μνημόνιο, όπως είναι οι περικοπές αποδοχών, συντάξεων, επιδομάτων, επιδόματος θερινών διακοπών, δώρων εορτών (Χριστουγέννων και Πάσχα) κ.λπ. 
 
Μάλιστα, υπογράμμισαν ότι λόγοι δημοσίου συμφέροντος δικαιολογούν αυτές τις περικοπές στις αποδοχές και συντάξεις, οι οποίες είναι μέσα σε βιώσιμα επίπεδα.

Στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο έχουν προσφύγει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών ΔΣΑ , η ΑΔΕΔΥ η ΕΣΗΕΑ οι συνταξιούχοι και οι άλλοι φορείς, έπειτα από πρωτοβουλία τού τότε προέδρου του ΔΣΑ, Δημήτρη Παξινού. Μάλιστα, οι δικαστές έκριναν, κατά πλειοψηφία, ότι ο ΔΣΑ έχει έννομο συμφέρον να προσφύγει στο ΣτΕ κατά του Μνημονίου.


22/06/2011
Πηγή: www.sofokleousin.gr


ΛΕΓΚΩ (ΕΛΛΑΔΑ)







Στην κυρά μάνα μας μη δίνεται βοήθεια
ούτε μαγκούρα στο προσκέφαλο σιμά
γιατί θα δέρνει κάθε μέρα τα παιδιά της
κι όταν μιλάω θα με λέει αληταρά

Κι αν δέρνει κάθε που γουστάρει τα παιδιά της
θα καταντήσουνε εμπόροι δουλικοί
τα νιάτα χάνονται στα βρόμικα σοκάκια
για να μετρήσουν με το μπόι τους τη γη

Λένγκω, Λένγκω, Λένγκω 
πάψε να με κυβερνάς 
Λένγκω, Λένγκω, Λένγκω 
πάψε να με τυραννάς

Κι αν θέλω τώρα να ακούγεται η φωνή μου
με πιάνει τρόμος από ίσκιους μακρινούς
χρυσάφι μοιάζει η συντροφιά σου στη ζωή μου
κι η ομορφιά σου μου γιατρεύει τους καημούς

Ρε μπάρμπα κάτσε να μας πεις μιά ιστορία
πως ήταν τότες η μανούλα μας παλιά
έπεφτε ξύλο σα γινόταν φασαρία
ή σας νανούριζε με χάδια και φιλιά

Λένγκω, Λένγκω, Λένγκω
μου σπαράζεις την καρδιά
Λένγκω, Λένγκω, Λένγκω
μου πληγώνεις τη χαρά

Κι ο μπάρμπας τότε σοβαρεύτηκε λιγάκι
τη κούτρα ξύνει και παράγγειλε καφέ
η μητέρα είπε ήταν ένα κοριτσάκι
που ορφανό μάζευε άνθη σε μπαξέ

Τ΄άνθη στόλιζαν το αγέρωχο κεφάλι
μα όταν κοιμόταν πάλι πέφτανε στη γη
κι από τα λούλουδα που ο χάρος είχε βάλει
εμένα κράτησε να βλέπω τη ζωή


Λένγκω, Λένγκω, Λένγκω,
Λένγκω μου΄χεις φάει τη ψυχή
Λένγκω, Λένγκω, Λένγκω
φίλοι θα βρεθούμε όλοι μαζί

Αυτή παιδιά μου ήταν τότες η μανούλα
ο κήπος ύστερα εγέμισε ληστές
το κοριτσάκι μας το ντύσανε γριούλα
κι απ΄τα κουρέλια φαινότανε οι πληγές
κι αν μας χτυπάει με μανία και φωνάζει
τη βάζουν άλλοι με συμφέροντα πολλά
το όνειρο που φεύγει τη τρομάζει
να αναζητάει μιά χαμένη ελευτεριά

Λένγκω, Λένγκω, Λένγκω 
μάνα στο καμίνι της φωτιάς 
Λένγκω, Λένγκω, Λένγκω 
μάνα πες μας πάλι τι ζητάς


Στίχοι: Γιάννης Μαρκόπουλος 
Μουσική: Γιάννης Μαρκόπουλος 
Πρώτη εκτέλεση: Γιάννης Μαρκόπουλος 
Άλλες ερμηνείες: Χαρούλα Αλεξίου || Βασίλης Παπακωνσταντίνου