-->

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Λουκέτο σ’ όλη τη χώρα



Ενάντια στα νέα μέτρα λιτότητας, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία σήμερα
Τετάρτη 15 Ιουνίου.


Με σειρά κινητοποιήσεων απαντούν εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στα νέα μέτρα λιτότητας που προωθεί η κυβέρνηση.

Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία για αύριο, Τετάρτη 15 Ιουνίου.

Κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν και στις 21 Ιουνίου -ημέρα πανευρωπαϊκής δράσης- καθώς και κατά τη συζήτηση και ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος και των εφαρμοστικών νόμων, στις 28 Ιουνίου και τις αρχές Ιουλίου αντιστοίχως.

Η μορφή των κινητοποιήσεων και οι ακριβείς ημερομηνίες θα προσδιορισθούν από τα όργανα των συνδικαλιστικών οργανώσεων. Η ΓΣΕΕ έχει προγραμματίσει συνεδρίαση της Ολομέλειας της Διοίκησής της για την ερχόμενη Παρασκευή 17 Ιουνίου.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και ΕΚΑΒ, καθώς συμμετέχουν στην απεργία γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό.

Προβλήματα αναμένονται και στις πτήσεις των αεροσκαφών, λόγω της απόφασης της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας να συμμετάσχει στην απεργία.

Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία αποφάσισε 24ωρη πανελλαδική απεργία των πληρωμάτων σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, συμμετέχοντας έτσι στην απεργία της ΓΣΕΕ.

Τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές ειδήσεις και εκπομπές δε θα μεταδοθούν ενώ την Πέμπτη δε θα κυκλοφορήσουν εφημερίδες αφού οι ενώσεις συντακτών και οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ συμμετέχουν στην κινητοποίηση.

Τα καταστήματα και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα παραμείνουν κλειστές από τις 12 ως τις 3 το μεσημέρι και στο Ηράκλειο αφού εμπορικός σύλλογος και ΟΕΒΕΝΗ στηρίζουν την κινητοποίηση.

Σήμερα, αναμένεται να αποφασίσουν οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς, για τις κινητοποιήσεις. Πάντως, οι συρμοί του ΟΣΕ και του Προαστιακού θα παραμείνουν ακινητοποιημένοι όλο το 24ωρο.

Στις 20 Ιουνίου αποφάσισε η ΓΕΝΟΠ να ξεκινήσει τις 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες που είχε εξαγγείλει για τα σχέδια περαιτέρω μετοχοποίησης της ΔΕΗ. Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν μέχρι την ημέρα της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου στη Βουλή.

Η απόφαση ελήφθη το Σάββατο σε συνεδρίαση του ΔΣ της ΓΕΝΟΠ με συμμετοχή και εκπροσώπων των Σωματείων - μελών της Ομοσπονδίας.

Θα προηγηθούν την Παρασκευή 17 και την Κυριακή 19 Ιουνίου ανοικτές συγκεντρώσεις -συλλαλητήρια στις κεντρικές πλατείες των ενεργειακών πόλεων Μεγαλόπολης και Πτολεμαΐδας.

Η ΓΕΝΟΠ πρότεινε επίσης στη ΓΣΕΕ να προχωρήσει στην προκήρυξη 48ωρης γενικής απεργίας στις 27 και 28 Ιουνίου με ανοικτή συγκέντρωση-συλλαλητήριο έξω από τη Βουλή. Τέλος, απεύθυνε έκκληση για συντονισμό σε όλες τις ομοσπονδίες ΔΕΚΟ εναντίον των αποκρατικοποιήσεων.

 Εφημερίδα "Πατρίς"

Δεν υπάρχουν σχόλια: