-->

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2009

Η ΦΟΡΟΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΕΡΧΕΤΑΙ....

Σειρά ειδοποιητηρίων θα στέλνει επί ένα εξάμηνο η εφορία

Ακόμη πιο στενές επαφές με την εφορία θα αποκτήσουν εκατομμύρια φορολογούμενοι, καθώς το υπουργείο Οικονομίας ξεκινά φοροεισπρακτική επιχείρηση για να γεμίσει τα άδεια ταμεία του προϋπολογισμού. Σειρά ειδοποιητηρίων θα καταφθάσουν στο ερχόμενο εξάμηνο. Όπως σημειώνει η εφημερίδα Τα Νέα, οι φορολογαριασμοί που θα ταχυδρομηθούν το επόμενο εξάμηνο από το υπουργείο Οικονομικών στοχεύουν στην είσπραξη περίπου 4 δισ. ευρώ. Τα «ραβασάκια» της εφορίας, που θα αρχίσουν να καταφθάνουν, είναι:


- Περισσότερα από 50.000 ειδοποιητήρια για την περαίωση των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων της επταετίας 2000-2006. Η προθεσμία για τη ρύθμιση λήγει την Τρίτη και χιλιάδες ειδοποιητήρια αναμένεται να αποσταλούν σε επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες.

- Περισσότερα από 100.000 ειδοποιητήρια σε ισάριθμους οφειλέτες του Δημοσίου. Η ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα χρέη που επιτρέπει στους οφειλέτες να ρυθμίσουν τις οφειλές τους έως και σε 24 δόσεις με απαλλαγή έως και του 100% των προσαυξήσεων. Πρόκειται για τα τελευταία από τα περίπου 650.000 ειδοποιητήρια που εστάλησαν ή θα σταλούν σε ισάριθμους οφειλέτες του Δημοσίου.

- Περίπου 128.000 ειδοποιητήρια της έκτακτης εισφοράς στα εισοδήματα που θα αποσταλούν σε ισάριθμους φορολογουμένους οι οποίοι το 2007 δήλωσαν ατομικό εισόδημα άνω των 60.000 ευρώ. Η εισφορά, που κλιμακώνεται από τα 1.000 έως τα 25.000 ευρώ, θα πρέπει να καταβληθεί σε τρεις διμηνιαίες δόσεις έως το τέλος του έτους. Τα ειδοποιητήρια αναμένεται να αρχίσουν να ταχυδρομούνται από τον Ιούλιο και η πρώτη δόση θα πρέπει να καταβληθεί έως το τέλος Αυγούστου. Η δεύτερη δόση έως το τέλος Οκτωβρίου και η τρίτη έως το τέλος Δεκεμβρίου.

- Περίπου 4.500.000 ειδοποιητήρια για την πληρωμή του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων. Πρόκειται για τα ειδοποιητήρια που αφορούν το ΕΤΑΚ του 2008, από τα οποία εκκρεμεί η αποστολή περίπου 1.000.000 και των περίπου 3.500.000 ειδοποιητηρίων του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων για το 2009 που θα αποσταλούν εντός του φθινοπώρου.

- Τα ειδοποιητήρια για την πληρωμή του φόρου εισοδήματος. Οι περισσότεροι μισθωτοί που έχουν χρεωστικό εκκαθαριστικό σημείωμα του φόρου εισοδήματος θα αρχίσουν σύντομα να λαμβάνουν τις σχετικές ειδοποιήσεις από το υπουργείο Οικονομικών για την καταβολή του φόρου.

- Τα περίπου 360.000 ειδοποιητήρια για την πληρωμή του ειδικού ετήσιου φόρου στα ΙΧ άνω των 1.929 κυβικών εκατοστών. Το ετήσιο τέλος κυμαίνεται από 150 έως 650 ευρώ, ανάλογα με τον κυβισμό του οχήματος. Τα ειδοποιητήρια θα ταχυδρομηθούν τον ερχόμενο Οκτώβριο.

- Τα 5.500.000 ειδοποιητήρια για την πληρωμή των ετήσιων τελών κυκλοφορίας οχημάτων. Τα ειδοποιητήρια πρόκειται να ταχυδρομηθούν τον Οκτώβριο.

- Η καταβολή του εφάπαξ προστίμου για την «τακτοποίηση» των ημιυπαίθριων χώρων που έχουν κλειστεί και μετατραπεί σε χώρους κύριας χρήσης. Η ρύθμιση, που αναμένεται να ανακοινωθεί εντός της εβδομάδας, αφορά περίπου 1 εκατ. ιδιοκτήτες κατοικιών οι οποίοι θα κληθούν να πληρώσουν συνολικά το ποσό των 1,15 δισ. ευρώ προκειμένου να «τακτοποιήσουν» τους ημιυπαίθριους.


29/6/2009
Πηγή: www.in.gr

http://www.e-forologia.gr/cms/viewContents.aspx?id=48920


ΑΛΗΘΕΙΑ

ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ;;;

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ Ή ΜΑΡΤΙΟ;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια: