-->

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

«Δεν πληρώνω το χαράτσι»









Με επιτυχία ξεκίνησε, σύμφωνα με τους διοργανωτές «Ανοιχτός Συντονισμός Επιβατών Αττικής», το κίνημα μη πληρωμής εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Στον ΗΣΑΠ και στο ΤΡΑΜ, χθες πολλοί πολίτες είπαν: «δεν πληρώνω το χαράτσι».

Παρεμβάσεις έγιναν μέσα σε συρμούς του Ηλεκτρικού και του ΤΡΑΜ και σε πάνω οχτώ σταθμούς (Πειραιάς, Καλλιθέα, Πετράλωνα, Μοναστηράκι, Αττική, Πατήσια, Ν. Ιωνία, Ν Ηράκλειο, Μαρούσι).
Οι δράσεις αυτές θα συνεχιστούν μέχρι η κυβέρνηση να πάρει πίσω τις προκλητικές αυξήσεις στα εισιτήρια για τα Μ.Μ.Μ., τα οποία κατά συντριπτική πλειοψηφία τα χρησιμοποιούν οι άνθρωποι του μεροκάματου, οι οποίοι και πλήττονται όσο κανείς άλλος, από την οικονομική κρίση.

Πολιτικοί και δημοσιογράφοι (που εργάζονται σε μέσα των οποίων οι ιδιοκτήτες στον ελεύθερο τους χρόνο αναλαμβάνουν «δημόσια έργα») κάνουν λόγο για «τζαμπατζήδες», ανθρώπους που και καλά θέλουν να ανατρέψουν την τάξη (!) και την ασφάλεια, που επιδιώκουν την ανομία (!) και καλούν το κράτος να συντρίψει το κίνημα της ανυπακοής!

Ξεχνούν όμως να αναφέρουν – επειδή δεν τους συμφέρει – ποίοι είναι αυτοί που κυρίως ζημιώνουν την ελληνική οικονομία, που δεν διώκονται και δεν τιμωρούνται ποτέ, ακόμα και για οικονομικά εγκλήματα ολκής…

Οι πολίτες που αντιστέκονται στο χαράτσι, δεκάδες συνδικαλιστικές ή αυτοδιοικητικές οργανώσεις και τοπικές πρωτοβουλίες στέκουν αλληλέγγυοι στους αγώνες των εργαζομένων και ζητούν δημόσιες συγκοινωνίες, ποιοτικές, επαρκείς και φθηνές. Η μη πληρωμή των εισιτηρίων είναι μιας μορφής έμπρακτη απάντηση σε αυτό το χαράτσι, που επιβάλλουν κυβέρνηση και τρόικα.

http://troktiko.eu/2011/02/02/δεν-πληρώνω-το-χαράτσι/#more-21253

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Στο λεωφορείο που ήμουν συνέλαβαν μετά από έλεγχο εισητηρίων ένα συνειδητά αρνητή καταβολής εισητηρίου.

Οι παρευρισκόμενοι επιβάτες χειροκρότησαν τον επιβάτη και γουχάϊσαν τον ελεγκτή