-->

Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ : ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ


Ανέγερση τεμένους στο Βοτανικό



Την άμεση οικοδόμηση του Τεμένους Αθηνών με εφαρμογή του Ν. 3512/2006, η οποία θα γίνει σε τμήμα του οικοπέδου που βρίσκεται το Ναυτικό Οχυρό στο Βοτανικό με τρόπο που θα ενταχθεί οργανικά σε ένα ευρύτερο ανοιχτό χώρο πρασίνου, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.

Την άμεση οικοδόμηση του Τεμένους Αθηνών με εφαρμογή του Ν. 3512/2006 ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.

Το τέμενος, με χωρητικότητα περίπου 500 ατόμων, θα οικοδομηθεί σε τμήμα του οικοπέδου που βρίσκεται το Ναυτικό Οχυρό στο Βοτανικό, με τρόπο που θα ενταχθεί οργανικά σε ένα ευρύτερο ανοιχτό χώρο πρασίνου.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η κατασκευή του τεμένους θα ανταποκρίνεται απόλυτα στις απαιτήσεις της μουσουλμανικής λατρείας με καλυμμένο χώρο, σύμμετρο προς τους συντελεστές.

Σε ό,τι αφορά τη διοικητική δομή, με απόφαση του Υπουργού Παιδείας διορίζεται επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο, δύο μέλη του οποίου προτείνονται από αναγνωρισμένα, έγκριτα μουσουλμανικά σωματεία, ενώ πέντε άτομα είναι Έλληνες κρατικοί λειτουργοί.

Το έργο θα εκτελεστεί με ελληνικά κρατικά κονδύλια μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, ενώ προσφορές από ξένους φορείς, κρατικούς ή μη, δεν θα γίνουν δεκτές.

Ως προς την υλοποίηση του έργου, ο Πρωθυπουργός διορίζει Επιτροπή υπό τον Αντιπρόεδρο κ. Πάγκαλο με τη συμμετοχή των Υπουργών Παιδείας, Εσωτερικών, Εξωτερικών, Άμυνας, Προστασίας του Πολίτη και ΚΕΔ.

NAFTEMPORIKI.GR
Τετάρτη, 28 Απριλίου 2010 23:16
Πηγή:

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1809268


ΣΧΟΛΙΟ KGREK

Δεν είμαι εναντίον του να έχουν και οι μουσουλμάνοι την δυνατότητα να ασκήσουν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα σε ένα δικό τους μέρος.

Εκείνο που μου κάνει εντύπωση είναι η στιγμή που πάρθηκε η απόφαση και η άρνηση χρηματοδότησής του τεμένους από οικονομικά εύρωστες μουσουλμανικές χώρες (Σαουδική Αραβία, Εμιράτα).

Όταν η Ελληνική Κυβέρνηση ζητάει θυσίες από τον Λαό και πρόκειται να τον στραγγίξει με τα μέτρα που παίρνει, όταν ζητάει θυσίες από την Εκκλησία και φορολογεί την εκκλησιαστική περιουσία είναι περίεργο να δίνει χρήματα, με τα οποία θα μπορούσε να πληρώσει ένα μέρος του χρέους μας, για κάτι για το οποίο υπάρχει έξωθεν οικονομική προσφορά.

Αλλά αν δεν θέλαμε την έξωθεν προσφορά ας περιμέναμε να βγούμε από την κρίση και τότε ας κάναμε τους ανοιχτοχέρηδες. Εκτός βέβαια και αν η κυβέρνηση επιθυμεί να κάνει το καλό παιδί απέναντι στον επισκεπτόμενο την χώρα μας (ΣΕ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΣΤΙΓΜΗ) φίλο μας και φιλέλληνα κ. Ερντογάν ή αν αποβλέπει σε οικονομική ενίσχυση από τα Εμιράτα ή την Σαουδική Αραβία.

Και μη χειρότερα......



Δεν υπάρχουν σχόλια: