-->

Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

ΤΑ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ "ΤΙΜΗΜΕΝΑ ΓΗΡΑΤΕΙΑ" ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΝ


"Παγώνουν όλες οι συντάξεις το 2010"

Τι είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος στον Flash 96

"Δεν πρόκειται να υπάρχουν και αυξήσεις στις συντάξεις το 2010, είναι κάτι που το κάναμε μονομερώς, δεν ήταν συνολική κυβερνητική πολιτική αυτό, αλλά ήταν μια διέξοδος για μας, για να μην αντιμετωπισθούν χειρότερες καταστάσεις τον Ιούνιο", δήλωσε ο υπουργός Εργασίας στον Flash 96.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος γνωστοποίησε ότι έχει προτείνει το πάγωμα όλων των συντάξεων του δημοσίου τομέα φέτος, στο πλαίσιο των προσπαθειών της κυβέρνησης για την περιστολή του ελλείμματος. Η κυβέρνηση έχει ήδη ανακοινώσει πάγωμα των συντάξεων του Δημοσίου άνω των 2.000 ευρώ για εφέτος και αύξηση 1,5% για τις συντάξεις κάτω από το όριο αυτό.

Αναφορικά με τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, ο υπουργός Εργασίας σημείωσε ότι θα υπάρξει αύξηση του μέσου όρου, που "θα ανέλθει στα 63,5 χρόνια έως το 2015".

Επανέλαβε ότι θα απαγορευθούν οι εθελούσιες έξοδοι, υπογραμμίζοντας την αποφασιστικότητα του υπουργείου Εργασίας να μην υποχωρήσει σε ενδεχόμενες αντιρρήσεις διοικητών ΔΕΚΟ.

Σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο περικοπής του 14ου μισθού, απάντησε ότι "η κατάσταση είναι τραγική και ότι τώρα, εβδομάδα με την εβδομάδα πρέπει ν’ αρχίσουν να εφαρμόζονται τα μέτρα για τα οποία έχουμε συζητήσει αρκετά".

Πηγή:

http://www.nooz.gr/economy/protasi-loverdou-gia-pagoma-olon-ton-suntakseon-tou-dimosiou

Δεν υπάρχουν σχόλια: