-->

Τρίτη 17 Απριλίου 2012

ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΟ AIDS ΔΕΝ ΑΣΤΕΙΕΥΕΤΑΙ




Πέθανε η δημοσιογράφος Μαίρη Παπαγιαννίδoυ 
μετά από πολύχρονη μάχη με το AIDS

 

16/04/2012 20:02

Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 47 ετών η δημοσιογράφος Μαίρη Παπαγιαννίδου, χθες το πρωί, ανήμερα το Πάσχα, μετά από μάχη 25 ετών με το AIDS.

Η Μαίρη Παπαγιαννίδου γεννήθηκε τον Ιανουάριο του 1965. Σπούδασε ελληνική φιλολογία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και συνέχισε τις σπουδές της στο Λονδίνο, όπου έκανε και το μεταπτυχιακό της.

Από το 1989 δούλευε ως δημοσιογράφος στη εφημερίδα «Το Βήμα». Παράλληλα, ασχολούνταν με τις μεταφράσεις και την επιμέλεια βιβλίων.

Την είδηση έκανε γνωστή η συνάδελφός της Λώρη Κέζα, αποχαιρετώντας την, γράφοντας στο twitter: "Πέθανε σήμερα το πρωί η Μαίρη Παπαγιαννίδου, συνάδελφος στο αντικριστό γραφείο στο Βήμα. Adieu".

H Mαίρη έπασχε από AIDS, κάτι το οποίο έμαθε το 1995, όταν της έγινε και η σχετική διάγνωση. Πίστευε όμως και προσπαθούσε να αποδείξει με έρευνες που έκανε ότι ιός HIV, που προκαλεί το AIDS, δεν έχει εντοπιστεί ποτέ και πουθενά.

Στο δικό της δικτυακό τόπο (hivwave.gr), έγραφε:

«Γεια σας,
Είμαι η δημοσιογράφος Μαίρη Παπαγιαννίδου, πρώην ασθενής του AIDS, μια από τους πολλούς πλέον που έψαξαν, διάβασαν, αποχαιρέτησαν το σύνδρομο και τη θεωρία του και έγιναν ξανά ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΙ άνθρωποι. Ο ιός HIV, που υποτίθεται ότι προκαλεί το AIDS, δεν έχει εντοπιστεί ποτέ και πουθενά. 'H, σε μια πιο κομψή εκφορά του λόγου, ο ιός ΗΙV - αν υπάρχει (ακόμα αναζητείται) - δεν μπορεί να προκαλεί το AIDS.»

Πηγή: mediagate.gr

http://www.newscode.gr/ellada/story/72739/pethane-h-dhmosiografos-mairh-papagiannidoy-meta-apo-machh-me-to-aids

ΣΧΟΛΙΟ:

Αν σήμερα κάνω αναφορά στον θάνατο της Μαίρης Παπαγιαννίδου το κάνω όχι μόνο για να παρουσιάσω στον κόσμο ότι ο HIV ζεί και βασιλεύει αλλά και γιατί την 1 Δεκεμβρίου του 2008 είχα κάνει μνεία του ιστοτόπου της (hivwave.gr) και είχα δημοσιεύσει και δύο σχόλια αναγνωστών πάνω στην συγκεκριμένη ανάρτηση μου (http://kgrek.blogspot.com/2008/12/hiv-kai-aids.html).

Είχα γράψει τότε :

Δεν είμαι γιατρός και οι γνώσεις μου γύρω από το AIDS είναι αυτές που έρχονται μέσα από όσα αναφέρουν οι ειδήσεις, τα περιοδικά και οι ανακοινώσεις του υπουργείου Υγείας και κατά συνέπεια δεν μπορώ να εκφέρω παραπέρα προσωπική μου άποψη για το θέμα αυτό.

Ο «αιρετικός» όμως φίλος, μου παρουσιάζει, παραπέμποντάς με στην αναφερόμενη ιστοσελίδα, μια άλλη πλευρά που αγγίζει τα όρια της συνωμοσιολογίας. Γι’ αυτό σκέφθηκα να σας προτρέψω και εγώ να επισκεφθείτε αυτή την σελίδα για μια πολύπλευρη ενημέρωση.

Το AIDS, τουλάχιστον στα μάτια μου αποτελεί μια απειλή που δεν μπορούμε ούτε να την αγνοήσουμε ούτε να την πάρουμε αψήφιστα."
ΤΟ AIDS ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΑΣΤΕΙΕΥΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΠΡΟΛΗΨΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΡΟ ΦΑΡΜΑΚΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: