Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2009

Η φτωχούλα Ελλαδίτσα με τους πάμπλουτους «πατέρες»

Διάβασα λίγο καθυστερημένα το παρακάτω άρθρο του Χρ. Πασσαλάρη και το παρουσιάζω σήμερα που ανακοινώθηκε το ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ των βουλευτών. Πιστεύω ότι αξίζει να το διαβάσετε.

Η φτωχούλα Ελλαδίτσα με τους πάμπλουτους «πατέρες»ΓΡΑΦΕΙ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΣΑΛΑΡΗΣ

Ch.Passalaris@hotmail.com

ΣΕΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ θα σηκωθούν πάλι οι τρίχες των Ελλήνων καθώς θα διαβά­ζουν το ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ των «πατέρων του έθνους». Ακόμη πιο «θρεμμένο» από το προηγούμενο και ακόμη πιο εξοργιστικό, αφού οι «πατέρες», στη μεγάλη τους πλειοψηφία, θα φανερώ­σουν, όπως πάντα, το παχυλό ΕΣΧΕΣ, αλλά θα κρύβουν το ΠΟΘΕΝ. Οι Έλ­ληνες πολίτες θα βεβαιωθούν ακόμη μια φορά ότι έχουν να κάνουν με την πιο πλούσια Βουλή από καταβο­λής κοινοβουλευτισμού, θα ξαναδια­βάσουν ότι 5-10 από τους κορυφαί­ους ηγέτες κατέχουν αμύθητες περι­ουσίες. Οτι κάποιοι εξ αυτών είναι ι­διοκτήτες πληθώρας ακινήτων. Ο­τι αρκετοί ζουν σε παραμυθένιες βί­λες με πισίνες και κότερα. Οτι άλλοι «τζογάρουν» δυνατά στα χρηματι­στήρια. Και ότι μεταδίδουν το μίασμα του ευδαιμονισμού και στα τέ­κνα τους που θα υποκύψουν με τη σειρά τους σε ό,τι κληρονομούν και η μόνη έγνοια τους θα είναι πώς θα τα διατηρήσουν και πώς θα τα αυξή­σουν, «πάση θυσία»!


Τι μας ήλθε και τα λέμε όλα αυτά σήμερα; Τα λέμε για να θυμίσουμε σε μερικούς πάμπλουτους «πατέ­ρες» ότι σαν σήμερα, στις 26 Ιου­λίου του 1953, έφυγε από τη ζωή πάμπτωχος ο, τρις πρωθυπουργός και γενναίος στρατιώτης Νικόλα­ος Πλαστήρας. Αυτός που μοίραζε τον μισθό του στους φτωχούς. Αυ­τός που αρνήθηκε να βολέψει σε μια θεσούλα τον άνεργο αδελφό του... Αυτός που έπεσε στον βωμό της «λήθης» και αντιστάθηκε στην εκτέλεση του Μπελογιάννη (όπως άλλωστε και ο Παπαδόπουλος για να λέμε και του στραβού το δίκιο). «Γράψε περισσότερα για τους πά­λαιούς πολιτικούς που έμπαιναν στη δημόσια ζωή πλούσιοι και έφευγαν φτωχοί», με προτρέπει ο αναγνώστης κ. Ιωάννης Παπαντωνίου. «Κυρίως αυτούς που προέρχονται από τη συ­ντηρητική παράταξη, αλλά ξεχάστη­καν γρήγορα, όπως ο Παναγής Παπαληγούραςπου πέθανε φτωχός σε ένα υπόγειο δυάρι παρότι πέρασαν από τα χέρια του συμβάσεις δισεκα­τομμυρίων. Γράψε για τους σοφούς δασκάλους Παναγιώτη Κανελλόπου­λο και Κωνσταντίνο Τσάτσο, για τον Γιώργο Ράλλη, ακόμη και για τους εκτελεσθέντες στο Γουδί Θεοτόκη, Στράτο, Πρωτοπαπαδάκη και Γού­ναρη. Γράψε για να βάλουν μυαλό οι σημερινοί αγνώμονες...».


ΘΑ ΘΥΜΙΣΩ όμως εδώ και μερικούς ακόμη απένταρουςπρωθυπουργούς όπως ο Κανάρης ο Ρέπουλης ο Παπαναστασίου, ο Τρικούπης ο Σο­φούλης ο Καφαντάρης ο Τζαννετάκης και άλλους που έδειξαν παροιμι­ώδη αδιαφορία προς το χρήμα. Αλλά, περισσότερο από όλα, θα θυμί­σω το μοναδικό στον κόσμο παρά­δειγμα του πρώτου κυβερνήτη Ιωάν­νη Καποδίοτρια που ήλθε στην Ελλά­δα μέ αρκετά σεβαστή περιουσία και όχι μόνο δεν δέχθηκε να λάβει τη νό­μιμη αποζημίωση, όχι μόνο μοίρασε την περιουσία του σε ιδρύματα, αλλά έζησε σε ένα φτωχικό σπίτι του Ναυπλίου, κοιμόταν σε ράντσο και περ­νούσε τρεις μέρες με ένα κοτόπου­λο. Δεν είναι παράξενο που τον εξό­ντωσαν οι φοροφυγάδες της εποχής Μαυρομιχαλαίοι, ούτε και που τον έ­κλαψε για πολλές μέρες η ολόκληρη η δόλια Ελλάδα..


θα πουν όμως κάποιοι: Αξίζει πε­ρισσότερο να τρως ένα κοτόπουλο επί τρεις μέρες και, ξαπλωμένο στο φέρετρο, να σε κλαίει όλη η Ελλάδα, από το να ασκείς το έξυπνο παιχνί­δι του συμβιβασμού και των ισορ­ροπιών έχοντας «τον σκύλο χορτά­το και την πίτα σωστή»;


ΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ οι έχοντες και κα­τέχοντες αλλά και όλοι οι κατεχόμενοι από όσα κατέχουν!..


Χωρίς... εκπλήξεις οι δηλώσεις «πόθεν έσχες»

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2009 07:00


Δίχως να διαπιστώνουν παραβάσεις της κείμενης νομοθεσίας, αλλά και δίχως να οδηγούν σε ασφαλή συμπεράσματα για τα πραγματικά περιουσιακά στοιχεία των Ελλήνων πολιτικών, εμφανίζονται οι δηλώσεις «πόθεν έσχες» που έδωσε χθες στη δημοσιότητα ο Γ' Αντιπρόεδρος της Βουλής Αναστάσιος Νεράντζης.

Ο έλεγχος αφορά στην περιουσιακή κατάσταση οικονομικού έτους 2008 (χρήση 2007) 464 πολιτικών. Υπόχρεοι της δήλωσης ήταν οι βουλευτές, οι ευρωβουλευτές, οι τέως βουλευτές που συμμετείχαν στην προηγούμενη Βουλή, οι νυν και τέως εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί, καθώς και οι υπεύθυνοι οικονομικών των κομμάτων.

Ο έλεγχος ανατέθηκε σε σώμα ορκωτών λογιστών, στο οποίο εκπροσωπούνται όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα και συμμετέχουν εν ενεργεία δικαστικοί.

Οπως τόνισε ο κ. Νεράντζης, οι ορκωτοί λογιστές δεν διαπίστωσαν οποιαδήποτε παράβαση του νόμου περί πόθεν έσχες. Παραδέχτηκε, όμως, ότι η Επιτροπή Ελέγχου διαπίστωσε δυσχέρειες εφαρμογής του σχετικού νόμου και έθεσε τις δηλώσεις στο αρχείο. Συγκεκριμένα, ο έλεγχος που διενεργήθηκε αποβλέπει μόνο στη διακρίβωση του εάν δικαιολογείται η απόκτηση νέων περιουσιακών στοιχείων των πολιτικών με βάση τα δηλωθέντα και ελεγχθέντα δεδομένα και δεν υπεισέρχεται στο έλεγχο του τρόπου απόκτησης των εν λόγω στοιχείων.

Πολιτικοί αρχηγοί

Κώστας Καραμανλής

Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής δήλωσε συνολικό εισόδημα μαζί με τη σύζυγό του 143.400 ευρώ.

Ο πρωθυπουργός έλαβε 94.500 ευρώ ως βουλευτική αποζημίωση και εμφανίζει ετήσιο εισόδημα 29.900 ευρώ από άλλες πηγές. Το εισόδημα της συζύγου του Νατάσας Παζαΐτη ανήλθε σε 19.000 ευρώ. Η σημαντική ακίνητη περιουσία του δεν σημείωσε καμία μεταβολή εντός του 2007. Εχει στην κατοχή του δύο διαμερίσματα στη Θεσσαλονίκη, τέσσερα ακίνητα στην Αθήνα, τρία ακίνητα στη Φιλοθέη, δύο αγροτεμάχια στην Κύθνο, ένα αγροτεμάχιο και μια οικία στην Πρώτη Σερρών, ένα οικόπεδο με οικία και αποθήκη στη Μύκονο και μία οικία έκτασης 275 τ.μ. στη Ραφήνα. Διαθέτει σημαντικό χαρτοφυλάκιο σε μετοχές, ομόλογα και αμοιβαία κεφάλαια από κοινού με τη μητέρα του, Αλίκη, και τα δύο παιδιά του. Ειδικότερα, διαθέτει αμοιβαία της ΕΤΕ αξίας 150.000 ευρώ, ομόλογα 153.000 δολαρίων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων αμοιβαία της USB αξίας 24.800 ευρώ, και αμοιβαία της BNP αξίας 12.000 ευρώ. Εχει επίσης 9.833 μετοχές στο Κτήμα Καποδίστριας. Οι καταθέσεις του, από κοινού με τη μητέρα του και τα παιδιά του, ανέρχονται σε 152.000 ευρώ, 17.000 δολάρια και 524 λίρες Αγγλίας. Εχει στην κατοχή του ένα αυτοκίνητο 1.800 κυβικών και από κοινού με τη σύζυγό του ένα φουσκωτό σκάφος αναψυχής.

Γιώργος Παπανδρέου


Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ λαμβάνει 114.800 ευρώ από τη βουλευτική του αποζημίωση και η σύζυγός του, Αντα, εμφανίζει εισόδημα 9.000 ευρώ. Διαθέτει σχετικά μικρή ακίνητη περιουσία από κοινού με τη σύζυγό του. Συγκεκριμένα, κατέχουν μια οικία στη Νέα Ερυθραία και ένα διαμέρισμα και ένα οικόπεδο στην Πάτρα. Η σύζυγος του κ. Παπανδρέου εμφανίζει επίσης χαρτοφυλάκιο με ομόλογα Alpha αξίας 228.000 ευρώ. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαθέτει τραπεζικές καταθέσεις ύψους 36.000 ευρώ, ενώ οι καταθέσεις της συζύγου του ανέρχονται σε 19.600 ευρώ. Δεν μετέχουν σε επιχειρήσεις και κατέχουν δύο αυτοκίνητα 2.000 και 1.400 κυβικών.

Αλέκα Παπαρήγα


Η γ.γ. του ΚΚΕ λαμβάνει βουλευτική αποζημίωση 83.400 ευρώ και εμφανίζει άλλα εισοδήματα ύψους 25.000 ευρώ.

Το μοναδικό ακίνητο περιουσιακό στοιχείο της είναι ένα διαμέρισμα 90 τ.μ. στην Αθήνα και εμφανίζει μόλις 100 ευρώ στην Εθνική Τράπεζα [NBGr.AT] Σχετικά άρθρα .

Αλέκος Αλαβάνος

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει βουλευτική αποζημίωση 84.000 ευρώ και άλλα εισοδήματα 109.000 ευρώ.


Κατέχει μεγάλη ακίνητη περιουσία που περιλαμβάνει: το 1/12 ξενοδοχείου και ένα μικρό διαμέρισμα στην Τήνο, το 50% αγροτικού οικήματος στην ίδια νήσο, μια οικία και μία αποθήκη στην Πεντέλη, ένα διαμέρισμα στα Χανιά, το 25% μίας κατοικίας επίσης στα Χανιά, ένα διαμέρισμα στην Αθήνα, μια αποθήκη στο Ηράκλειο, ένα διαμέρισμα στις Βρυξέλλες, ένα αγροτεμάχιο στα Χανιά και μερίδια άλλων δύο ακινήτων στην Κρήτη.

Το χαρτοφυλάκιό του περιλαμβάνει μετοχές και ομόλογα (Eurobank [EFGr.AT] Σχετικά άρθρα , Interamerican Μινωικές, Βιοχάλκο [VIO.AT] Σχετικά άρθρα , ΤΙΤΑΝ κ.ά.).

Οι καταθέσεις που έχει από κοινού με τη σύζυγό του σε διάφορες τράπεζες ανέρχονται σε 510.000 ευρώ. Διαθέτει δύο αυτοκίνητα 1600 και 1400 κυβικών.

Γιώργος Καρατζαφέρης


Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ δηλώνει βουλευτική αποζημίωση 82.000 ευρώ και άλλα εισοδήματα 9.000 ευρώ. Κατέχει μεγάλη ακίνητη περιουσία μαζί με τη σύζυγό του, που περιλαμβάνει εννέα διαμερίσματα σε Παλαιό Φάληρο, Καλλιθέα και Αθήνα, ένα κατάστημα και ένα πάρκινγκ στην Καλλιθέα, τρεις οικίες σε Κερατέα, Λιβανάτες και Λιτόχωρο, βοσκοτόπια σε Κηφισιά, Σοφικό, Μεγαλόπολη και ένα οικόπεδο στη Μεγαλόπολη. Οι καταθέσεις του σε πιστωτικά ιδρύματα ανέρχονται σε 26.500 ευρώ για τον ίδιο και 30.500 ευρώ για τη σύζυγό του. Κατέχουν δύο αυτοκίνητα πολύ μεγάλου κυβισμού (4.600 κ.εκ. και 3700 κ.εκ.).

Κυβέρνηση

Οικονομικό Επιτελείο


Γιάννης Παπαθανασίου: Ο υπουργός Οικονομίας δηλώνει βουλευτική αποζημίωση 92.000 ευρώ και λοιπά εισοδήματα ύψους 369.000 ευρώ. Στην κυριότητα του ιδίου, της συζύγου του και των τέκνων του δηλώνεται πολύ μεγάλη ακίνητη περιουσία στην Αθήνα, την Κηφισιά, το Ν. Ψυχικό και τα Γλυκά Νερά. Δεν διαθέτει χαρτοφυλάκιο μετοχών, ενώ οι τραπεζικές καταθέσεις του ανέρχονται σε 313.000 ευρώ. Είναι μέτοχος μαζί με τη σύζυγό του σε τέσσερις επιχειρήσεις με κεφάλαιο εισφοράς που φτάνει τα 875.000 ευρώ. Εχει στην κατοχή του τρεις μοτοσικλέτες μικρού κυβισμού και δύο αυτοκίνητα μεσαίου κυβισμού.

Νίκος Λέγκας: Η βουλευτική αποζημίωσή του ανέρχεται σε 99.000 ευρώ και δηλώνει εισοδήματα από άλλες πηγές ύψους 3.800 ευρώ. Η σύζυγός του, που είναι καθηγήτρια Πανεπιστημίου, δηλώνει ετήσια εισοδήματα 28.000 ευρώ. Ο ίδιος δεν διαθέτει ακίνητη περιουσία. Οι οικογενειακές τραπεζικές καταθέσεις του υφυπουργού και της συζύγου του είναι 125.000 ευρώ. Διαθέτει μόνο ένα Ι.Χ. του 1998 και δεν έχει συμμετοχή σε επιχειρήσεις.

Αντώνης Μπέζας: Η βουλευτική αποζημίωσή του ανέρχεται σε 99.000 ευρώ και δηλώνει άλλα εισοδήματα ύψους 18.000 ευρώ. Τα ετήσια εισοδήματα της συζύγου του είναι 22.000 ευρώ. Εμφανίζει σημαντική ακίνητη περιουσία στον Ασπρόπυργο και την Ηγουμενίτσα. Το 2007 ανήγειρε από κοινού με τη σύζυγό του οικία 172 τ.μ στην Ηγουμενίτσα. Διαθέτει μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων της Διεθνικής Α.Ε., με αξία κτήσης 11.738 ευρώ και δηλώνει τραπεζικές καταθέσεις 38.000 ευρώ. Δεν συμμετέχει σε επιχειρήσεις και διαθέτει δύο οχήματα μεσαίου κυβισμού μαζί με τη σύζυγό του.

Θανάσης Μπούρας: Δηλώνει βουλευτική αποζημίωση ύψους 97.000 ευρώ και άλλα εισοδήματα ύψους 69.000 ευρώ. Η σύζυγός του που είναι μισθωτή υπάλληλος εμφανίζει ετήσιο εισόδημα 17.000 ευρώ. Στην κατοχή του ιδίου και της συζύγου του βρίσκεται μεγάλη ακίνητη περιουσία στο Καρπενήσι, τα Βίλια και τη Νέα Σμύρνη. Εμφανίζει, επίσης, υπολογίσιμο χαρτοφυλάκιο μεγάλης διασποράς, αποτελούμενο από μετοχές ελληνικών εισηγμένων εταιρειών. Διαθέτει σε τραπεζικές καταθέσεις 235.000 ευρώ και 15.500 δολάρια ΗΠΑ. Στην κατοχή του ιδίου και της συζύγου του βρίσκονται δύο Ι.Χ.

Υπουργείο Ανάπτυξης


Κώστας Χατζηδάκης: Ο υπουργός Ανάπτυξης δηλώνει βουλευτική αποζημίωση 84.000 ευρώ. Διαθέτει μεγάλη ακίνητη περιουσία στο Ρέθυμνο, η οποία δεν μεταβλήθηκε τη συγκεκριμένη χρονιά. Εχει στο χαρτοφυλάκιό του μετοχές ΕΤΕ και ΚΟΥΜΠΑΣ με μικρή αξία κτήσης. Το 2007, πώλησε μερίδιο μετοχών της ΕΤΕ με αξία διαγραφής 57.200 ευρώ. Εμφανίζει τραπεζικές καταθέσεις ύψους 183.000 ευρώ σε ελληνικές και βελγικές τράπεζες. Το 2007, μείωσε τη συμμετοχή του σε εταιρεία παροχής υπηρεσιών όπου είναι ετερόρρυθμός εταίρος. Εχει στην κατοχή του ένα παλαιό όχημα 2.000 κυβικών.

Γιάννης Μπούγας: Ο υφυπουργός Ανάπτυξης λαμβάνει ως βουλευτική αποζημίωση 98.000 ευρώ. Η σύζυγός του, που είναι δασκάλα, δηλώνει ετήσιο εισόδημα 34.000 ευρώ. Διαθέτει ακίνητη περιουσία στην Αμφισσα, το Βόλο, την Αθήνα και το Βύρωνα. Δεν έχει χαρτοφυλάκιο μετοχών και εμφανίζει καταθέσεις μαζί με τη σύζυγό του ύψους 147.000 ευρώ σε πιστωτικά ιδρύματα. Διαθέτει δύο Ι.Χ. 1.000 και 1.800 κυβικών και δεν συμμετέχει σε επιχειρήσεις.

Γιώργος Βλάχος: Η βουλευτική αποζημίωση του υφυπουργού Ανάπτυξης φτάνει τα 96.000 ευρώ και τα υπόλοιπα εισοδήματά του τα 24.000 ευρώ. Η σύζυγός του που είναι τραπεζική υπάλληλος εμφανίζει εισοδήματα 66.000 ευρώ. Κατέχει τεράστια ακίνητη οικογενειακή περιουσία (αγροτεμάχια, οικόπεδα, καταστήματα και οικίες) στο Μαρκόπουλο, τη Λευκάδα και το Κορωπί, η οποία δεν μεταβλήθηκε το 2007. Διαθέτει, επίσης, πολύ σημαντικό χαρτοφυλάκιο μετοχών. Το 2007 απέκτησε ο ίδιος και η σύζυγός του μικρό μερίδιο μετοχών της Eurobank. Εμφανίζει τραπεζικές καταθέσεις από κοινού με τη σύζυγο και τα τέκνα του ύψους 572.000 ευρώ. Η σύζυγός του έχει στην κατοχή της δύο αυτοκίνητα 2.600 και 1200 κυβικών.

Ντόρα Μπακογιάννη (υπουργός Εξωτερικών)


Εμφανίζει βουλευτική αποζημίωση 27.000 ευρώ, διότι εξελέγη εκ νέου βουλευτής και πάλι το Σεπτέμβρη του 2007 και αποζημιώθηκε μόνο για το τελευταίο τρίμηνο εκείνης της χρονιάς. Τα λοιπά εισοδήματά της ανήλθαν σε 247.000 ευρώ και σε αυτά περιλαμβάνεται η εκποίηση ακινήτου 100.000 ευρώ, η υπουργική αποζημίωση, καθώς και ένα δάνειο 70.000 ευρώ της ΕΤΕ. Ο σύζυγός της, Ισίδωρος Κούβελος, ναυλομεσίτης στο επάγγελμα, δηλώνει εισόδημα 737.000 ευρώ. Η ΥΠ.ΕΞ. έχει στην κατοχή της δύο διαμερίσματα και ένα γραφείο στην Αθήνα, τρία αγροτεμάχια στα Χανιά, μια οικία και ένα αγροτεμάχιο στο Καρπενήσι, καθώς και μερίδιο οικοπέδων στη Γαλλία. Ο σύζυγός της διαθέτει σημαντική ακίνητη περιουσία στην Αθήνα, την Κηφισιά, το Αιγάλεω και το Παλαιό Φάληρο. Οσον αφορά στις τραπεζικές καταθέσεις, η κα Μπακογιάννη εμφανίζει λογαριασμούς ύψους 1,5 εκατ. ευρώ και ο κ. Κούβελος ύψους 2,7 εκατ. δολαρίων και 466.000 ευρώ. Σημαντικό είναι και το χαρτοφυλάκιο της οικογένειας που περιλαμβάνει αμοιβαία κεφάλαια και ομόλογα. Το 2007 εκποιήθηκαν αμοιβαία με αξία διαγραφής 250.000 ευρώ και αγοράστηκαν ομόλογα Αlpha με αξία 120.000 ευρώ. Το χαρτοφυλάκιο του κ. Κούβελου εμφανίζει μεγάλη διασπορά και περιλαμβάνει μετοχές Εurobank, Πειραιώς, Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου ΙΑΣΩ και άλλων εταιρειών. Επίσης, ο κ. Κούβελος είναι μέτοχος στην ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ Ζωής με κεφάλαιο εισφοράς 12.000 ευρώ, εταίρος σε ναυτιλιακή εταιρεία με συμμετοχή 30.000 ευρώ και έχει μερίδια συμμετοχής σε τρία επιβατηγά πλοία. Η οικογένεια διαθέτει τρία αυτοκίνητα 5.000, 1.800 και 850 κυβικών.

Προκόπης Παυλόπουλος (υπουργός Εσωτερικών)

Ο υπουργός Εσωτερικών δηλώνει βουλευτική αποζημίωση 106.000 ευρώ και η σύζυγός του, δικηγόρος στο επάγγελμα, εμφανίζει ετήσιο εισόδημα 44.000 ευρώ. Τα ακίνητα περιουσιακά στοιχεία του ίδιου και της συζύγου του παρέμειναν αμετάβλητα το 2007. Διαθέτει μια οικία 319 τ.μ. σε έκταση τεσσάρων στρεμμάτων στη Μύκονο, ένα διαμέρισμα 121 τ.μ. στο Ψυχικό, οικόπεδο και βοσκότοπο αρκετών στρεμμάτων στη Μεσσηνία. Εμφανίζει τραπεζικές καταθέσεις 10.500 ευρώ, δεν διαθέτει χαρτοφυλάκιο μετοχών και δεν συμμετέχει σε επιχειρήσεις. Στην κινητή περιουσία της οικογένειας περιλαμβάνονται δύο αυτοκίνητα, 3.500 και 2.000 κυβικών.

Γιώργος Σουφλιάς (υπουργός ΠΕΧΩΔΕ)


Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ εμφανίζει βουλευτικό εισόδημα 91.000 ευρώ και πρόσθετα ετήσια εισοδήματα ύψους 63.000 ευρώ. Η σύζυγός του, που είναι καθηγήτρια, εμφανίζει εισοδήματα 33.000 ευρώ. Η ακίνητη περιουσία της οικογένειας του κ. Σουφλιά περιλαμβάνει 22 ακίνητα στην Αγία Παρασκευή, τη Λάρισα, την Κάρυστο και τις Κυκλάδες. Οι τραπεζικές καταθέσεις του ανέρχονται σε 210.000 ευρώ και της συζύγου του σε 70.000 ευρώ. Εχει στην κατοχή του αξιόλογο χαρτοφυλάκιο σε μετοχές τραπεζών και άλλων εταιρειών, το οποίο μεταβλήθηκε με την εκποίηση μετοχών αξίας 115.000 ευρώ (Alpha, ETE, ΣΙΔΕΝΟΡ κ.ά.). Δεν διαθέτει κανένα όχημα.

Φάνη Πάλλη-Πετραλιά: (Υπουργός Απασχόλησης)

Η κα Πετραλιά εμφανίζει βουλευτική αποζημίωση 99.000 ευρώ και ετήσιο εισόδημα από άλλες πηγές ύψος 26.000 ευρώ. Ο σύζυγός της λαμβάνει σύνταξη ύψους 23.000 ευρώ το χρόνο. Η οικογένεια εμφανίζει τεράστια ακίνητη περιουσία, στην οποία περιλαμβάνονται 14 ακίνητα στην Αθήνα και σε διάφορα ελληνικά νησιά. Εχει επίσης στην κατοχή της μια βραχονησίδα 550 στρεμμάτων στη Σκύρο. Εμφανίζει καταθέσεις 7.500 ευρώ σε και 2.600 δολαρίων. Δεν διαθέτει χαρτοφυλάκιο μετοχών ούτε μεταφορικά μέσα.

Δημήτρης Αβραμόπουλος (υπουργός Υγείας)

Λαμβάνει βουλευτική αποζημίωση 94.000 ευρώ από βουλευτική αποζημίωση και 17.000 από άλλες πηγές. Ο υπουργός Υγείας και η σύζυγός του διαθέτουν 13 ακίνητα στην Κηφισιά, την Ανάβυσσο, την Αμαλιάδα, τη Λευκάδα και το Χολαργό. Οι τραπεζικές καταθέσεις του, από κοινού με τη σύζυγό του, ανέρχονται σε 266.000 ευρώ. Δεν διαθέτει χαρτοφυλάκιο μετοχών ούτε μετέχει σε επιχειρήσεις. Η σύζυγός του έχει μια ατομική επιχείρηση και μετέχει ως ομόρρυθμος εταίρος σε επιχείρηση παροχής υπηρεσιών, με κεφάλαιο εισφοράς 5.000 ευρώ. Η οικογένεια κατέχει τρία αυτοκίνητα, ένα εκ των οποίων είναι αντίκα και αγοράστηκε το 2007 έναντι 7.800 ευρώ. Διαθέτουν επίσης ένα σκάφος αναψυχής.

Ευάγγελος Μεϊμαράκης (υπουργός Εθνικής Αμυνας)

Δηλώνει εισόδημα 91.000 ευρώ από βουλευτική αποζημίωση και 18.000 ευρώ από άλλες πηγές. Η σύζυγός του που είναι συνταξιούχος εμφανίζει εισόδημα 15.000 ευρώ.

Διαθέτει σημαντική ακίνητη περιουσία στην Αθήνα, τη Σητεία και την Ερμιόνη. Οι τραπεζικές καταθέσεις του υπουργού Αμυνας και της συζύγου του ανέρχονται σε 124.000 ευρώ, ενώ το χαρτοφυλάκιό του περιλαμβάνει αμοιβαία κεφάλαια ΔΗΛΟΣ, αξίας κτήσης 32.000 ευρώ. Το 2007, πώλησε αμοιβαία κεφάλαια αξίας διαγραφής 22.000 ευρώ. Η οικογένεια έχει στην κατοχή της δύο Ι.Χ., ένα εκ των οποίων αγοράστηκε το 2007. Την ίδια χρονιά, πώλησε μια μοτοσικλέτα 500 κυβικών και δώρισε ένα Ι.Χ. του 2004.

Αναστάσης Παπαληγούρας (υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας)

Η βουλευτική αποζημίωση του κ. Παπαληγούρα φτάνει τα 97.500 ευρώ και τα λοιπά εισοδήματά του τα 26.500 ευρώ. Η σύζυγός του, που είναι καθηγήτρια Πανεπιστημίου, εμφανίζει ετήσιο εισόδημα 27.500 ευρώ. Στα ακίνητα περιουσιακά στοιχεία τους περιλαμβάνεται μια οικία στο Ψυχικό, μια στην Αιγιαλεία και ένα διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας. Οι τραπεζικές καταθέσεις τους ανέρχονται σε 107.000 ευρώ

Ο κ. Παπαληγούρας και η σύζυγός του έχουν στην κατοχή τους σημαντικό χαρτοφυλάκιο αμοιβαίων κεφαλαίων, το οποίο παρουσιάζει υψηλή διασπορά και μεγάλη κινητικότητα εντός του 2007. Ειδικότερα, αγοράστηκαν αμοιβαία αξίας 579.000 ευρώ και ρευστοποιήθηκαν άλλα με αξία διαγραφής 581.000. Διαθέτει ένα αυτοκίνητο και δύο σκάφη αναψυχής, ένα εκ των οποίων αγοράστηκε το 2007.

Νίκος Δένδιας (υπουργός Δικαιοσύνης)

Εμφανίζει βουλευτική αποζημίωση 96.000 ευρώ, ενώ η σύζυγός του, που δεν δηλώνει επαγγελματική ιδιότητα, εμφανίζει εισόδημα 31.500 ευρώ. Κατέχουν από κοινού σημαντική ακίνητη περιουσία στην Κέρκυρα και τους Παξούς, καθώς και ένα μικρό διαμέρισμα στα Πατήσια. Ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν διαθέτει χαρτοφυλάκιο μετοχών και εμφανίζει τραπεζικές καταθέσεις 136.000 ευρώ μαζί με τη σύζυγό του.

Εχει στην κατοχή του ένα σκάφος αναψυχής, μια μοτοσικλέτα και δύο αυτοκίνητα.

Αντώνης Σαμαράς (υπουργός Πολιτισμού)

Η βουλευτική αποζημίωση του κ. Σαμαρά ανέρχεται σε 85.000 ευρώ και τα λοιπά εισοδήματά του σε 25.000 ευρώ. Η σύζυγός του, πολιτικός μηχανικός στο επάγγελμα, εμφανίζει ετήσιο εισόδημα 73.000 ευρώ. Διαθέτουν από κοινού μεγάλη ακίνητη περιουσία στην Αθήνα, την Εκάλη, την Κηφισιά, την Καλλιθέα, το Ναύπλιο και τις Ροβιές Ευβοίας. Οι τραπεζικές καταθέσεις του ιδίου ανέρχονται σε 380.000 ευρώ και της συζύγου του σε 28.500 ευρώ. Το χαρτοφυλάκιό του περιλαμβάνει 3.500 μετοχές της ΑΝΕΚ Lines και 300 μετοχές της Smartstore AG, που εδρεύει στο εξωτερικό. Διαθέτουν δύο αυτοκίνητα 2.000 και 1.600 κυβικών.

Αρης Σπηλιωτόπουλος (υπουργός Παιδείας)

Ο κ. Σπηλιωτόπουλος εμφανίζει βουλευτική αποζημίωση 89.000 ευρώ και εισοδήματα 23.000 ευρώ από άλλες πηγές. Εχει στην ιδιοκτησία του ένα διαμέρισμα 210 τ.μ. με πάρκινγκ, στο Κολωνάκι. Διαθέτει μικρό χαρτοφυλάκιο τραπεζικών μετοχών και τραπεζικές καταθέσεις ύψους 827.000 ευρώ. Δεν μετέχει σε επιχειρήσεις και διαθέτει μια μοτοσικλέτα μικρού κυβισμού και ένα μοτοποδήλατο.

Ευριπίδης Στυλιανίδης (υπουργός Μεταφορών)

Ο υπουργός Μεταφορών δηλώνει βουλευτική αποζημίωση 98.000 ευρώ και ετήσιο εισόδημα 75.380 από άλλες πηγές. Ο ίδιος και η σύζυγός τους διαθέτουν μικρή ακίνητη περιουσία, που περιλαμβάνει ένα οικόπεδο στην Κομοτηνή, ένα διαμέρισμα στη Γλυφάδα και ένα στην Καλλιθέα. Οι τραπεζικές καταθέσεις του ανέρχονται σε 205.000 ευρώ. Το χαρτοφυλάκιό του αποτελείται από αμοιβαία κεφάλαια της ING Πειραιώς. Η σύζυγός είναι εταίρος με κεφάλαιο 9.000 ευρώ σε εταιρεία παροχής υπηρεσιών. Διαθέτει επίσης ένα όχημα μεγάλου κυβισμού (4.200 κ.εκ.), το οποίο αποκτήθηκε το 2006.

Κώστας Μαρκόπουλος (υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης)

Δηλώνει βουλευτική αποζημίωση 96.000 ευρώ και ετήσιο εισόδημα 12.000 ευρώ από άλλες πηγές. Εχει στην κατοχή του μια οικία σε οικόπεδο του Κουβαρά και δύο διαμερίσματα στην Καλλιθέα. Δεν διαθέτει χαρτοφυλάκιο μετοχών ούτε τραπεζικές καταθέσεις. Η σύζυγός του έχει στην ιδιοκτησία της ένα αυτοκίνητο Ι.Χ.

Σωτήρης Χατζηγάκης (υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης)

Ο κ. Χατζηγάκης εμφανίζει εισόδημα 103.000 από βουλευτική αποζημίωση και 27.000 ευρώ από άλλες πηγές. Στα ακίνητα περιουσιακά του στοιχεία περιλαμβάνεται μια οικία 275 τ.μ. σε οικόπεδο ενός στρέμματος στη Δροσιά. Δεν έχει τραπεζικές καταθέσεις και μετοχές και δεν συμμετέχει σε επιχειρήσεις. Η σύζυγός του δηλώνει ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο.

Σταύρος Καλαφάτης (υπουργός Μακεδονίας-Θράκης)

Εμφανίζει βουλευτική αποζημίωση 96.000 ευρώ και ετήσιο εισόδημα 81.000 ευρώ από άλλες πηγές. Μαζί με τη σύζυγό του κατέχουν 15 ακίνητα στη Θεσσαλονίκη, την Πιερία και τη Χαλκιδική. Οι τραπεζικοί λογαριασμοί του εμφανίζουν 72.000 ευρώ. Δεν διαθέτει χαρτοφυλάκιο και δεν μετέχει σε επιχειρήσεις. Εχει στην κατοχή του μια μοτοσικλέτα 250 κυβικών και η σύζυγός του έχει ένα αυτοκίνητο 1.400 κυβικών.

ΠΑΣΟΚ


Ευάγγελος Βενιζέλος: Ο πρώην υπουργός λαμβάνει βουλευτική αποζημίωση 95.000 ευρώ και η σύζυγός του, που είναι νομικός, εμφανίζει ετήσιο εισόδημα 42.000 ευρώ. Στην κατοχή του ιδίου και της συζύγου του υπάρχει πολύ μεγάλη ακίνητη περιουσία στην Αττική, τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική. Το 2007, η σύζυγός του ανέγειρε κτίσμα 229 τ.μ. στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης. Διατηρεί μαζί με τη σύζυγό του σημαντικό χαρτοφυλάκιο σε μετοχές και αμοιβαία κεφάλαια Eurobank, το οποίο δεν μεταβλήθηκε σημαντικά. Ειδικότερα, το 2007 αγοράστηκαν ομόλογα και μετοχές Eurobank, συνολικής αξίας 100.000 ευρώ, και πωλήθηκαν μετοχές με αξία διαγραφής 115.000 ευρώ. Οι οικογενειακές τραπεζικές καταθέσεις του κ. Βενιζέλου φτάνουν τις 310.000 ευρώ. Επιπλέον, η σύζυγός του είναι συνδικαιούχος με τον πατέρα της, Απ. Μπακατσέλο, σε τραπεζικό λογαριασμό ύψους 607.000 ευρώ. Διαθέτει δύο Ι.Χ. αυτοκίνητα, 2.000 και 1.600 κυβικών και δεν συμμετέχει σε επιχειρήσεις.


Γιώργος Παπακωνσταντίνου: Ο ευρωβουλευτής και εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ δήλωσε, το 2007, βουλευτική αποζημίωση 29.000 ευρώ, καθώς εξελέγη βουλευτής το Σεπτέμβριο του ίδιου έτους. Εμφανίζει επίσης εισοδήματα 65.000 ευρώ από μισθωτές υπηρεσίες, ελεύθερο επάγγελμα και αμοιβές που έλαβε ως ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη διεξαγωγή διοικητικής έρευνας. Η σύζυγός του, που είναι συγγραφέας, δηλώνει εισοδήματα 12.000 ευρώ. Ο κ. Παπακωνσταντίνου διαθέτει μαζί με τη σύζυγό του μια οικία 295 τ.μ. στη Σέριφο και ένα οίκημα στην Κοζάνη. Εχει τραπεζικές καταθέσεις 6.000 ευρώ, δεν διαθέτει χαρτοφυλάκιο μετοχών και δεν συμμετέχει σε επιχειρήσεις. Το 2007, η σύζυγός του αγόρασε μια μοτοσικλέτα 600 κυβικών, ενώ ο ίδιος διαθέτει ένα Ι.Χ.

Λούκα Κατσέλη: Η επικεφαλής του Οικονομικού Τομέα του ΠΑΣΟΚ εμφανίζει βουλευτική αποζημίωση 27.000 ευρώ και λοιπά εισοδήματα ύψους 106.000 ευρώ. Ο σύζυγός της, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Γεράσιμος Αρσένης, δηλώνει βουλευτική σύνταξη 83.000 ευρώ και λοιπά εισοδήματα 30.000 ευρώ. Η ίδια, ο σύζυγος και τα παιδιά τους διαθέτουν σημαντική ακίνητη περιουσία στην Αθήνα, την Κέα και την Κεφαλονιά. Τα περιουσιακά στοιχεία της οικογένειας δεν μεταβλήθηκαν το 2007, καθώς η μοναδική αλλαγή αφορά στη μεταβίβαση της ψιλής κυριότητας αγροτεμαχίου στον υιό τους, Διονύση. Η κα Κατσέλη διαθέτει χαρτοφυλάκιο μετοχών όχι μεγάλης αξίας (ΕΛΠΕ, ΚΡΕΤΑ, ΑΒΑΞ, ΒΕΤΕΡ κ.ά.), το οποίο εμφάνισε πολλές κινήσεις το 2007. Ειδικότερα, πωλήθηκαν μετοχές αξίας 37.000 ευρώ και αγοράστηκαν μετοχές με αξία κτήσης 33.000 ευρώ. Η κα Κατσέλη δηλώνει οικογενειακές τραπεζικές καταθέσεις 38.000 ευρώ και 52.000 δολαρίων ΗΠΑ. Δεν μετέχει σε επιχειρήσεις και έχει στην κατοχή της δύο παλαιά οχήματα μεσαίου κυβισμού.

Γιάννης Ραγκούσης: Ο γραμματέας του εθνικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ δηλώνει βουλευτική αποζημίωση 28.000 ευρώ, για το 2007, και δημαρχιακή αποζημίωση 22.000 ευρώ. Η σύζυγός του, που είναι επιχειρηματίας στην Πάρο, δηλώνει ετήσια εισοδήματα 41.000 ευρώ. Εμφανίζει αξιόλογα ακίνητα περιουσιακά στοιχεία στην Πάρο, το Χαλάνδρι και το Χολαργό. Το 2007, ανήγειρε μαζί με τη σύζυγό του οίκημα 200 τ.μ. στην Πάρο. Την ίδια χρονιά, αγόρασε με τη σύζυγό του ομόλογα αξίας 110.000 ευρώ της Εθνικής Τράπεζας H σύζυγός του διαθέτει επίσης λίγες μετοχές Forthnet [FORr.AT] Σχετικά άρθρα και Intralot [INLr.AT] Σχετικά άρθρα . Οι οικογενειακές τραπεζικές καταθέσεις τους ανέρχονται σε 174.000 ευρώ. Η σύζυγός του είναι ομόρρυθμος εταίρος σε εμπορική επιχείρηση με κεφάλαιο εισφοράς 20.000 ευρώ. Η οικογένεια διαθέτει ένα Ι.Χ. 11 φορολογήσιμων ίππων, ενώ, το 2007, πώλησε ένα αυτοκίνητο ανάλογου κυβισμού.

Αννα Διαμαντοπούλου: Η πρώην επίτροπος της Ε.Ε. δηλώνει βουλευτική αποζημίωση 92.000 ευρώ και άλλα εισοδήματα ύψους 11.000 ευρώ. Ο σύζυγός της, που είναι πολιτικός μηχανικός, δηλώνει εισοδήματα 93.000 ευρώ. Η οικογένεια διαθέτει σημαντική ακίνητη περιουσία στη Γλυφάδα, το Μεταξουργείο, τη Χαλκιδική, τα Χανιά, την Εύβοια και τις Βρυξέλλες, που δεν μεταβλήθηκε το 2007. Πολλές κινήσεις εμφανίζει όμως το σημαντικό χαρτοφυλάκιο μετοχών της κας Διαμαντοπούλου, καθώς, το 2007, αγοράστηκαν αμοιβαία κεφάλαια ING, αξίας 192.000 ευρώ, και πωλήθηκαν άλλα με αξία διαγραφής 85.000 ευρώ. Δηλώνει επίσης οικογενειακές τραπεζικές καταθέσεις ύψους 390.000 ευρώ. Ο σύζυγός της είναι εταίρος από το 2006 σε εταιρεία παροχής υπηρεσιών, με κεφάλαιο εισφοράς 60.000 ευρώ. Η οικογένεια έχει στην κατοχή της δύο αυτοκίνητα 2.000 και 1.300 κυβικών.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΤΖΗΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια: