-->

Δευτέρα 27 Απριλίου 2009

ΒΑΛΚΑΝΙΑ - Το έμβλημα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας επανεμφανίζεται

Το έμβλημα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας επανεμφανίζεται όλο και συχνότερα στα Βαλκάνια...τυχαία άραγε;
osmanli-devleti-nisani-yeni.png

Με επίκεντρο την πόλη του Πρίζρεν στο Κοσσυφοπέδιο, ξεκίνησε η «Τουρκική Εβδομάδα».Την διοργάνωση του εορτασμού της «Εθνικής Τουρκικής Εορτής» οργάνωσε το «Πολιτιστικό Κέντρο Μεχμέτ Πασά». Πρόκειται για Τουρκικό ΄Ιδρυμα, το οποίο χρηματοδοτείτε από την Τουρκία.Οι Τουρκικές εκδηλώσεις θα κορυφωθούν αύριο 23 Απριλίου 2009.Σε αρκετές περιοχές του Κοσσυφοπεδίου, πραγματοποιούνται εκδηλώσεις από τους Τουρκικής καταγωγής Κοσσοβάρους,στα πλαίσια της εορτής.Μετά από 90 χρόνια, στην κεντρική πλατεία του Πρίζρεν, παρουσία της διπλωματικής αντιπροσωπείας της Τουρκίας στο Κοσσυφοπέδιο, ακούσθηκε ο «Οθωμανικός ΄Υμνος».Στρατιωτική μπάντα που ήρθε από την Τουρκία, ενόψει των εκδηλώσεων, μεταξύ άλλων, έπαιξε και τον ύμνο της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, τον οποίο και παρουσίασε ως «Οθωμανικό στρατιωτικό ύμνο».

ΑΛΛΕΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟstrategy-geopolitics

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΚΗ ΞΑΝΘΗ...


Θυμήθηκαν να γιορτάσουν την γέννηση του Μωάμεθ σε κλειστό γήπεδο με 5.000 πιστούς την δεύτερη μέρα του Πάσχα!Έφεραν γνωστούς καλλιτέχνες από Σκόπια και Τουρκία για το θρησκευτικό μέρος της τελετής με τους ύμνους και την ισλαμική ιεροτελεστία.Απευθυνόμενος σε «σοϊντασλάρ-ομοεθνείς» μίλησε ο γενικός πρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή Μουσταφά Σαρνίτς, μιλώντας για στιγμές δόξας που ζει με τη έναρξη του θεσμού αυτών των μαζικών εκδηλώσεων στην Δυτική Θράκη.

Γυναικόπαιδα φερμένα απ' όλα τα σημεία του νομού, ηλικιωμένοι και νεολαίοι, ήρθαν με τα λεωφορεία που διατέθηκαν για την επιτυχία της διοργάνωσης που στόχευε στο να συσπειρώσει κάτω από τον ισλαμικό μανδύα την εθνική καταγωγή των ανθρώπων, αφού οι αναφορές στην μητέρα πατρίδα Τουρκία ήταν συνεχείς...

Ένα καντήλι για τoν Μωάμεθ, μια ιδιότυπη θρησκευτική γιορτή οργάνωσαν εν είδη φιέστας στο Αμοιρίδιο κλειστό γήπεδο της Ξάνθης οι ψευτομουφτήδες Ξάνθης Αχμέτ Μετέ και Κομοτηνής Ιμπράμ Σερήφ, σε μια προσπάθεια να κινητοποιήσουν θρησκευτικούς λειτουργούς αλλά και ειδικούς ψαλτάδες εγνωσμένου κύρους με δισκογραφία, από Τουρκία, Σαουδική Αραβία Σκόπια, και άλλες βαλκανικές χώρες, καταφέρνοντας να καλύψουν μια εκδήλωση 5.000 πιστών που γέμισαν ασφυκτικά τον αθλητικό χώρο. Κάτι τέτοιο γίνεται με τόση μαζικότητα για πρώτη φορά και οι εμπνευστές του επέλεξαν η γιορτή αυτή να γίνει την δεύτερη μέρα του χριστιανικού Πάσχα σαν παράλληλη εκδήλωση του Ισλάμ, δείχνοντας την συσπείρωση όπου κόσμου και καταφέρνοντας να φέρουν από τον κάμπο, τα απομακρυσμένα χωριά γυναικόπαιδα που για πρώτη φορά στην ζωή τους θα είχαν την ευκαιρία να βρεθούν σ' ένα γήπεδο, να κάνουν μια ανέλπιστη εκδρομή για έναν «ιερό σκοπό» όπως ήταν το πρόσχημα της θρησκευτικής γιορτής.
Παρών σε όλα αυτά στο κεντρικό τραπέζι των επισήμων ήταν ο Τούρκος πρόξενος της Κομοτηνής Μουσταφά Σαρνίτς, εκπρόσωπος της πρεσβείας στην Αθήνα, της μειονότητας της Ρόδου κι άλλοι πρωτοκλασάτοι μειονοτικοί που έσπευσαν να βρίσκονται στο κεντρικό σημείο των επισήμων που έπαιρναν οι κάμερες και καλυπτόταν δημοσιογραφικά. Στο κλειστό γήπεδο πάντως γινόταν το αδιαχώρητο, ενώ από την είσοδο νεαρά κορίτσια προσέφεραν κεράσματα κι έβαζαν κολόνια σε όλους τους διερχόμενους που είχαν κατακλύσει τα διαζώματα των θεατών ακόμη και στον χώρο των σκαλοπατιών. Ειδική εξέδρα είχε στηθεί έτσι ώστε να υπάρχει πανοραμική θέα, γιγαντοοθόνη όπου προβαλλόταν οι ομιλητές και μια υψηλών απαιτήσεων μεγαφωνική μετάδοση της εκδήλωσης για να υπάρχει ο απόλυτος ήχος. Ο ψευτομουφτής Ξάνθης με την λευκή φορεσιά του ήταν ο απόλυτος άρχοντας του χώρου, αφού και με την ομιλία του και τα δάκρυα που σκούπισε διακριτικά αναφερόμενος στις ρήσεις του Μωάμεθ και κάνοντας μνεία στο χρέος που έχουν οι σύγχρονοι πιστοί να τηρούν τα λόγια του Προφήτη, κατάφερε με μια πύρινη ομιλία από στήθους να εισπράξει το παρατεταμένο χειροκρότημα του κοινού του. Ο Αχμέτ Μετέ απροκάλυπτα καλωσόρισε τους καλλιτέχνες θρησκευτικών ύμνων εγνωσμένου κύρους αναφερόμενος στην «Μακεδονία», αποφεύγοντας την ονομασία των Σκοπίων, υιοθετώντας την αναγνώριση που παρέχει στο κρατίδιο η Τουρκία, ενώ έγιναν αναφορές στην μητέρα πατρίδα και το διαρκές ενδιαφέρον της.


Για «σεισμό» από τους μουσουλμάνους πιστούς και «ποταμούς» δακρύων από τη συγκίνηση γράφουν τα τουρκόφωνα site...
Για κοσμοπλημμύρα που θα γραφεί στα χρονικά μιλούν με ενθουσιασμό στα τουρκόφωνα site γνωστοί κονδυλοφόροι που γράφουν ότι «ποτάμι έρρεαν» τα δάκρυα των πιστών θρησκευόμενων μουσουλμάνων από την κατάνυξη της γιορτής!..
Στις παρουσίες που αξίζει να αναφερθούν ήταν των Αχμέτ Χράλογλου θεολόγου βοηθού του ψευτομουφτή Ξάνθης, του προέδρου των ιεροκηρύκων Σαντίκ Σαντίκ, του Ρεχίμ Κελεχμέτ αρθρογράφου της Γκιουντέμ και βοηθού του ψευτομουφτή Κομοτηνής Ιμπράμ Σερήφ, του Μουζαφέρ Σαλίχογλου διευθυντή του μειονοτικού ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου, του πρώην γραμματέα του τουρκικού προξενείου κ. Ραμαντάν, του υπεύθυνου του συλλόγου ιεροκηρύκων Κομοτηνής Αχμέτ Αρίφ, του δικηγόρου πολιτευτή Ορχάν Χατζηϊμπράμ και υπερασπιστή των προσφυγών της ΤΕΞ, του Χουσεΐν Μπατάκ του ανεξάρτητου συνδυασμού, του Μουσταφά Αγγά δημάρχου Μύκης, του Κιρλή Ντοκμέ, του υποπρόξενου Ονούρ Εκρέμ, των ακολούθων και του προσωπικού του γενικού τουρκικού προξενείου Κομοτηνής, του αντινομάρχη Ξάνθης Γιουσούφ Ντελή, του προέδρου του ανεξάρτητου συνδυασμού ισότητας Χασάν Μαλκότς, του νέου προέδρου της αυτοαποκαλούμενης ΤΕΞ Μεχμέτ Χατζηχαλήτ, του προέδρου των αποφοίτων ειδικής παιδαγωγικής Ακαδημίας Μεχμέτ Ντερντιμάν, του προέδρου του Δήμου Γλαύκης Μπιρόλ Ιντζέ, Μεχμέτ και πολλών άλλων. Στην εκδήλωση ακούστηκαν υμνωδίες από τον Μεσούτ Κουρτίς Ερκάν Μουτλού από Σκόπια και Τουρκία, ενώ το μήνυμα της ημέρας παρουσίασε ο ιμάμης του διάσημου τεμένους της Κων/πολης του Μπέγιαζητ που ήρθε προσκεκλημένος για τον σκοπό αυτό, ο Χαφίζ Σουάτ Γκιουζοτόκ.

«Αξιότιμοι ομοεθνείς και εγώ μαζί με όλους σας ζω το ξεκίνημα μιας εκδήλωσης στην Ξάνθη της Δυτικής Θράκης με τόσο κόσμο. Καλωσορίζουμε απόψε καλλιτέχνες από διαφορετικές χώρες μαζί με τον εκλεγμένο μουφτή Ξάνθης που τον συγχαίρω και την τοπική αυτοδιοίκηση που συμμετέχει, ενώ θέλω να συγχαρώ και όλους όσους συνέβαλαν στην διοργάνωση και την επιτυχία αυτής της εκδήλωσης είπε ο Τούρκος πρόξενος Κομοτηνής κ. Σαρνίτς, που έλαμπε από χαρά κι ευτυχία μιλώντας σ' ένα τέτοιο πλήθος από το βήμα.Απ' έξω από το Αμοιρίδιο γήπεδο πραματευτάδες βρήκαν την ευκαιρία να ξεπουλήσουν ποπ κορν και μαλλί της γριάς, ενώ υπήρχε και κινητοποίηση της αστυνομίας λόγω της αυξημένης προσέλευση του κόσμου με Ι.Χ. μηχανάκια και λεωφορεία.Πάντως κύκλοι που γνωρίζουν τα μειονοτικά πράγματα ανέφεραν ότι η κινητοποίηση ενώ ήταν μεγάλη δεν απέφερε το ποθητό αποτέλεσμα, αφού το γήπεδο γέμισε από 5.000 κόσμο αλλά πολλά επώνυμα στελέχη, βουλευτές και πολιτευτές της πρώτης γραμμής της μειονότητας, δημοσιογράφοι και αυτοδιοικητικοί και παρίσταντο μόνο εκατοντάδες δεκάδες γυναικόπαιδα και ηλικιωμένοι αφού είχε εξασφαλιστεί σε όλους η δωρεάν πρόσβαση με λεωφορεία».

Από την ιστοσελίδα του:

http://www.greekamericannewsagency.com/gana/index.php?option=com_content&task=view&id=5141&Itemid=83

Δεν υπάρχουν σχόλια: