-->

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019

George Carlin Hoax : Μερικές καλές συμβουλές ΚΑΙ Το παράδοξο των καιρών μας



George Carlin Hoax : Μερικές καλές συμβουλές ΚΑΙ Το παράδοξο των καιρών μας

O George Carlin υπήρξε ένας σπουδαίος, ιρλανδικής καταγωγής, Αμερικανός κωμικός που ξεκίνησε την καριέρα του το 1956 σαν disc jockey του ραδιοσταθμού KJOE όταν υπηρετούσε ακόμα στην Αμερικανική Αεροπορία.

Γεννήθηκε στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης στις 12 Μαΐου 1937. Ανατράφηκε σαν καθολικός και πέθανε στην Σάντα Μόνικα της Καλιφόρνια στις 22 Ιουνίου 2008 σε ηλικία 71 ετών. Ήταν δυο φορές παντρεμένος. 

Η πρώτη σύζυγός του ήταν η Brenda Hosbrook με την οποία απέκτησε μια κόρη την Kelly Carlin McCall. Η πρώτη σύζυγός του απεβίωσε από καρκίνο στις 11 Μαΐου 1997. Παντρεύτηκε πάλι στις 24 Ιουνίου 1998. Η δεύτερη σύζυγός του ονομάζεται Sally Wade

O George Carlin υπήρξε ένας άνθρωπος με πηγαίο χιούμορ που δεν άφησε κανένα τομέα της ανθρώπινης δραστηριότητας ασχολίαστο. Η αθυροστομία του και το καυστικό μαύρο χιούμορ του περιέλαβε τον αμερικανικό τρόπο ζωής, την φιλοσοφία, την θρησκεία, την ανθρώπινη συμπεριφορά, τα ναρκωτικά, τον θάνατο.
Θεωρείται ως ο δεύτερος stand comedian όλων των εποχών και έχει βραβευθεί επανειλημμένα με το βραβείο Grammy (5 φορές) καθώς επίσης και με το American Comedy Award.

Αν θέλουμε να συνοψίσουμε το έργο του μπορούμε να μείνουμε στα λόγια της κόρης του κατά την κηδεία του :

«Οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν τον George Carlin σαν τον εκφραστή της κωμωδίας και σαν ένα υπερασπιστή της ελευθερίας του λόγου. Τον ξέρω σαν μπαμπά ..και τι μπαμπάς ήταν. Μου δίδαξε την αξία του να μιλάς με αλήθειες σε ένα κόσμο που δεν θέλει πάντοτε να τις ακούει και μου πρόσφερε το δώρο του γέλιου. Αγαπήθηκε και είχε το σεβασμό των πολλών και πέρα από κάθε λέξη θα μας λείψει … αλλά δεν θα ξεχασθεί ποτέ».

Αν σήμερα αναφερόμαστε σε αυτό τον μεγάλο καλλιτέχνη είναι γιατί στο διαδίκτυο κυκλοφορούσαν, από την εποχή που ζούσε (αλλά συνεχίζουν να κυκλοφορούν ακόμα και σήμερα) κάποιοι αστικοί μύθοι (HOAX) που είχαν διαψευσθεί από τον ίδιο.

Στην Wikipedia στο σχετικό λήμμα που αναφέρεται στη ζωή του διαβάζουμε:

Πολλά από τα πλαστά επισυναπτόμενα σε e-mail αρχεία, περιέχουν υλικό που δεν συμφωνεί με τις απόψεις του Carlin καθώς μερικά από αυτά διάκεινται δυσμενώς απέναντι σε φυλετικές ομάδες, στους ομοφυλόφιλους, στις γυναίκες, στους άστεγους κλπ. Όταν ο ίδιος ενημερωνόταν για την κυκλοφορία τους στο διαδίκτυο τα αντιμετώπιζε μέσα από την ιστοσελίδα του γράφοντας ότι «Τίποτα από αυτά που βλέπετε στο διαδίκτυο δεν είναι δικό μου εκτός και εάν προέρχεται από δικά μου Άλμπουμ, βιβλία, αφιερώματα στον ΗΒΟ ή είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα μου». Και συμπλήρωνε « Με ενοχλεί που μερικοί άνθρωποι μπορούν να πιστεύουν ότι εγώ είμαι ικανός να γράψω τέτοια πράγματα».

Σήμερα στο διαδίκτυο και μεταξύ των Ελλήνων κυκλοφορούν, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε μετάφραση, τα παρακάτω δύο κείμενα που παρουσιάζονται σαν κείμενα του George Calin. Κανένα από αυτά δεν έχει ρατσιστικό περιεχόμενο αντιθέτως μάλιστα περιέχουν αλήθειες που όλοι τις αναγνωρίζουμε και που θα μπορούσε να τις είχε διατυπώσει και ο Calin. Όμως σε καμιά πηγή του διαδικτύου - από αυτές στις οποίες μας παραπέμπει ο George Calin - ή στην ιστοσελίδα του δεν εντοπίστηκαν τα κείμενα αυτά. Ιδιαίτερα για το δεύτερο κείμενο που υπάρχει τόσο στο Scribd όσο και στην ιστοσελίδα http://nekthl.blogspot.com/2010/01/george-carlin-h.html θα πρέπει να αναφέρουμε ότι δεν πρόκειται για κείμενο του Carlin. Σχετικά με το θέμα αυτό υπάρχει εκτενής αναφορά στην ιστοσελίδα http://www.snopes.com/politics/soapbox/paradox.asp. Εκεί γίνεται εκτενής αναφορά ότι το συγκεκριμένο κείμενο ανήκει στον πάστορα Dr. Moorehead και εμφανίστηκε το 1995 στο περιοδικό Words Aptly Spoken

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε τα δύο κείμενα που παρουσιάζονται σαν κείμενα του George Calin.


ΠΡΩΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ


Μερικές καλές συμβουλές
Χαρείτε τη βόλτα. Δεν υπάρχει εισιτήριο επιστροφής!
Οι απόψεις του George Carlin's για τα γηρατειά

Έχετε αντιληφθεί ότι η μόνη περίοδος της ζωής μας που μας αρέσει να μεγαλώνουμε είναι όταν είμαστε παιδιά;
Εάν είσαι κάτω των 10 ετών, είσαι τόσο ενθουσιασμένος που μεγαλώνεις  που σκέφτεσαι τμηματικά.
«Πόσων ετών είσαι;», «Είμαι τέσσερα και μισό!» Ποτέ δεν είσαι τριάντα έξι και μισό. Είσαι τέσσερα και μισό, και περπατάς στα πέντε! Αυτό είναι το κλειδί.
Μπαίνεις στην εφηβεία, και τώρα κανείς δεν μπορεί να σε συγκρατήσει. Πηδάς στον επόμενο αριθμό, ή ακόμη και μερικούς αριθμούς μπροστά.
«Πόσων ετών είσαι;» «Θα γίνω 16!» Μπορεί να είσαι 13, αλλά έ, θα γίνεις 16! Και τότε έρχεται η καλύτερη μέρα της ζωής σου! Γίνεσαι 21. Ακόμα και οι λέξεις ακούγονται σαν ιεροτελεστία. ΓΙΝΕΣΑΙ 21.. ΝΑΙΙΙΙΙΙΙ !!!
Αλλά τότε περνάς στα 30. Ωωωω, τί έγινε εδώ; Ακούγεσαι σαν χαλασμένο γάλα! Αυτός ΠΕΡΑΣΕ, έπρεπε να τον πετάξουμε. Δεν έχει πλάκα πια, είσαι απλά ένας ξινισμένος λουκουμάς. Τι πάει στραβά; Τί άλλαξε;
ΓΙΝΕΣΑΙ 21, ΠΕΡΝΑΣ στα 30, και τότε ΠΕΡΠΑΤΑΣ στα 40. Ουάου! Πάτα φρένο, όλα σου ξεγλυστρούν. Πριν να το καταλάβεις, ΦΘΑΝΕΙΣ τα 50 και τα όνειρά σου χάνονται...
Αλλά! για περίμενε!!! ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙΣ ΩΣ τα 60. Δεν πίστευες ότι θα τα έφθανες!
Οπότε ΓΙΝΕΣΑΙ 21, ΠΕΡΝΑΣ στα 30, ΠΕΡΠΑΤΑΣ στα 40, ΦΘΑΝΕΙΣ τα 50 και ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙΣ ΩΣ τα 60.
Έχεις αναπτύξει τόσο μεγάλη ταχύτητα που ΧΤΥΠΑΣ τα 70! Μετά απ'αυτό, η κατάσταση είναι μέρα με τη μέρα. ΧΤΥΠΑΣ την Τετάρτη!
Μπαίνεις ! στα 80 και κάθε μέρα είναι ένας πλήρης κύκλος. ΧΤΥΠΑΣ το γεύμα. ΠΕΡΝΑΣ στις 4:30. ΦΘΑΝΕΙΣ την ώρα του ύπνου. Και δεν τελειώνει εκεί. Στα 90 σου, αρχίζεις να οπισθοδρομείς. «Ήμουν ΜΟΛΙΣ 92».
Και τότε κάτι παράξενο συμβαίνει. Εάν καταφέρεις να ξεπεράσεις τα 100, ξαναγίνεσαι μικρό παιδί. «Είμαι 100 και μισό!».
Μακάρι να φθάσετε όλοι στα υγιή 100 και μισό!!

                 ΠΩΣ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΤΕ ΝΕΟΙ
1. Πετάξτε τους ασήμαντους αριθμούς. Αυτό συμπεριλαμβάνει την ηλικία, το βάρος και το ύψος. Αφήστε τους γιατρούς να νοιάζονται γι' αυτά. Γι' αυτό τους πληρώνετε άλλωστε.
2. Κρατήστε μόνον τους ευχάριστους φίλους. Οι γκρινιάρηδες σας ρίχνουν.
3. Να μαθαίνετε συνεχώς! Μάθετε περισσότερα για τους υπολογιστές, τις τέχνες, την κηπουρική, οτιδήποτε, ακόμη και για το ραδιόφωνο. Να μην αφήνετε ποτέ τον εγκέφαλο ανενεργό. «Ένα ανενεργό μυαλό είναι το εργαστήρι του Διαβόλου». Και το επίθετο του διαβόλου είναι Αλτζχάιμερ.
4. Απολαύστε τα απλά πράγματα.
5. Γελάτε συχνά, διαρκώς και δυνατά. Γελάστε μέχρι να σας κοπεί η ανάσα.
6. Τα δάκρυα τυχαίνουν... Υπομείνετε, πενθήστε, και προχωρήστε παραπέρα. Το μόνο άτομο, που μένει μαζί μας για ολόκληρη τη ζωή μας είναι ο εαυτός μας. Να είστε ΖΩΝΤΑΝΤΟΙ ενόσω είστε εν ζωή.
7. Περιβάλλετε τον εαυτό σας με ό,τι αγαπάτε, είτε είναι η οικογένεια, τα κατοικίδια, η μουσική, τα φυτά, τα ενδιαφέροντά σας, οτιδήποτε. Το σπίτι σας είναι το καταφύγιό σας.
8. Να τιμάτε την υγεία σας: Εάν είναι καλή, διατηρήστε την. Εάν είναι ασταθής, βελτιώστε την. Εάν είναι πέραν της βελτιώσεως, ζητήστε βοήθεια.
9. Μην κάνετε βόλτες στην ενοχή. Κάντε μια βόλτα στα μαγαζιά, ακόμη και στον διπλανό νομό ή σε μια ξένη χώρα αλλά ΜΗΝ πηγαίνετε εκεί που βρίσκεται η ενοχή.
10. Πείτε στους ανθρώπους που αγαπάτε ότι τους αγαπάτε, σε κάθε ευκαιρία.
ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ:
Η ζωή δεν μετριέται από τον αριθμό των αναπνοών που παίρνουμε, αλλά από τις στιγμές που μας κόβουν την ανάσα
Κι αν δεν στείλετε το παρόν σε τουλάχιστον 8 άτομα - ποιος νοιάζεται; Αλλά μοιραστείτε το με κάποιον. Όλοι χρειαζόμαστε να ζούμε τη ζωή μας στο έπακρο κάθε μέρα!!
Το ταξίδι της ζωής δεν είναι για να φθάσουμε στον τάφο με ασφάλεια σ' ένα καλοδιατηρημένο σώμα, αλλά κυρίως για να ξεγλιστρούμε προς όλες τις πλευρές, πλήρως εξαντλημένοι, φωνάζοντας
«...ρε γαμώτο....τί βόλτα!».


ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΕΙΜΕΝΟ


 GEORGE CARLIN
(Η γυναίκα του "έφυγε"*...και ο George την ακολούθησε την ίδια χρονιά, τον Ιούλιο τού 2008).

Στον George Carlin (όσοι δεν τον γνωρίζουν, ήταν κωμικός στις δεκαετίες τού '70 και τού ΄80) η πλούσια ψυχική του διάθεση τού επέτρεπε να γράφει δυναμικά αλλά και διαχρονικά μηνύματα όπως το παρακάτω επειδή ό,τι έλεγε και έγραφε έβγαινε σαν... χείμαρρος μέσα από την καρδιά του.
 
Το μήνυμα τού George Carlin.

Το παράδοξο των καιρών μας είναι, ότι:

Ενώ έχουμε οικοδομήσει ουρανοξύστες, η διάθεση μας είναι χαμηλή, όσο ένα μονόροφο σπίτι.
Ενώ έχουμε κατασκευάσει δρόμους ταχείας κυκλοφορίας, είμαστε στενόμυαλοι και οι αντιλήψεις μας πιο στενές κι' από ένα σοκάκι.
Ενώ καταναλώνουμε περισσότερα, διαθέτουμε λιγότερα.
Ενώ αγοράζουμε περισσότερα, τ' απολαμβάνουμε λιγότερο.
Ενώ έχουμε μεγαλύτερα σπίτια, οι οικογένειές μας είναι μικρότερες.
Ενώ έχουμε στη διάθεσή μας περισσότερες ευκολίες, ο ελεύθερος χρόνος μας είναι ανύπαρκτος.
Ενώ υπάρχουν περισσότερα διπλώματα, και περισσότερες γνώσεις, η κοινή λογική είναι δυσεύρετη όπως λιγότερη είναι και η κρίση.
Ενώ υπάρχουν περισσότεροι ειδικοί, τα προβλήματα είναι περισσότερα.
Ενώ υπάρχουν περισσότεροι γιατροί, η υγεία τού σύγχρονου ανθρώπου (πνευματική και σωματική) είναι αρρωστημένη και εξαρτάται από κάθε είδους φάρμακα και ψυχοφάρμακα.
Πίνουμε πολύ, καπνίζουμε πολύ, ξοδεύουμε σπάταλα, αλλά τσιγκουνευόμαστε το γέλιο.
Οδηγούμε γρήγορα, αλλά σκαφτόμαστε αργά, Η κάθε είδους πείνα μας εξοργίζει και μας κάνει να οδηγάμε απερίσκεπτα με τα ηχεία στο... διαπασών.
Ξενυχτάμε, τάχα, για να χαλαρώσουμε, αλλά το πρωί ξυπνάμε πιο κουρασμένοι και κακό- κέφι.. Δεν έχουμε χρόνο για διάβασμα, αλλά αρκετό για την τηλεόραση και πολύ λίγο για να προσευχηθούμε.
Έχουμε πολλαπλασιάσει την περιουσία μας εις βάρος των αξιών.
Πολυλογούμε, ακατάπαυστα, αγαπάμε σπάνια και μισούμε.... συχνότατα.
Έχουμε μάθει πως να επιβιώνουμε, αλλά όχι να ζούμε.
Προσθέσαμε χρόνια στη ζωή, αλλά όχι ζωή στα χρόνια.
Πήγαμε -ήρθαμε στο φεγγάρι, αλλά υπάρχει πρόβλημα προκειμένου να διασχίσουμε τον δρόμο για να συναντήσουμε τον νέο μας γείτονα.
Κατακτήσαμε το διάστημα, αλλά δεν έχουμε καταφέρει να κατακτήσουμε τον εαυτό μας.
Κάνουμε μεγαλύτερα πράγματα, αλλά όχι καλύτερα.
Προσπαθούμε να καθαρίσουμε την ατμόσφαιρα, έχοντας δηλητηριασμένη την ψυχή μας.
Διασπάσαμε το άτομο, αλλά όχι τις προκαταλήψεις μας.
Γράφουμε περισσότερο, αλλά μαθαίνουμε λιγότερα.
Σχεδιάζουμε περισσότερα, αλλά επιτυγχάνουμε λιγότερα.
Μάθαμε να βιαζόμαστε, αλλά όχι να υπομένουμε και να... επιμένουμε.
Κατασκευάσαμε περισσότερα computers για να αποθηκεύουμε πληροφορίες, να παράγουμε περισσότερα αντίγραφα, αλλά επικοινωνούμε όλο και λιγότερο.
Βρισκόμαστε στην εποχή των γρήγορων τροφών, αλλά και της αργής χώνευσής τους.
Είμαστε μεγαλόσωμοι, αλλά μικρόσωμοι στην προσωπικότητα. έχουμε μεγάλα έσοδα και επιφανειακές σχέσεις.
Ζούμε στην εποχή των δύο μισθών, αλλά περισσοτέρων διαζυγίων, πολυτελή σπίτια, αλλά διαλυμένα σπίτια.
Ταξιδεύουμε περισσότερο, αλλά τα ταξίδια είναι πολύ σύντομα.
Χρησιμοποιούμε σερβιέτες τής μιας χρήσης, αλλά έχουμε πετάξει στα σκουπίδια την ηθική ενώ οι γνωριμίες μας διαρκούν μια βραδιά.
Οι περισσότεροι πάσχουν από παχυσαρκία και προσπαθούν με χάπια να βρουν τη χαρά, την ησυχία, μα και τον θάνατο.
Είναι η εποχή της επίδειξης, μα όχι της σύνεσης.
Στις μέρες μας η τεχνολογία μπορεί να σου φέρει αυτό το γράμμα στην οθόνη τού Υπολογιστή σου όπου και μπορείς να επιλέξεις αν θα το κρατήσεις ή θα το πετάξεις στα σκουπίδια διαγράφοντάς το μ' ένα "κλικ".
Μην ξεχνάς, να διαθέτεις περισσότερο χρόνο για τους αγαπημένους σου επειδή δεν πρόκειται να είναι για πάντα κοντά σου.
Μην ξεχνάς, να λες μια καλή κουβέντα στο μικρό που σε θαυμάζει, διότι σύντομα αυτό το μικρό παιδί θα μεγαλώσει και θα είναι ο... διπλανός σου.
Μην ξεχνάς ν' ανοίγεις τη ζεστή σου αγκαλιά σε όποιον βρίσκεται δίπλα σου επειδή αυτή είναι ο μόνος θησαυρός που μπορείς να δώσεις από τα βάθη της καρδιά σου χωρίς να σου κοστίσει μια... δεκάρα.
Να θυμάσαι να λες, πάντα στον σύντροφό σου «Σ' αγαπώ» και σ' όποιον αγαπάς, με ζέστη και αίσθηση. ένα φιλί κι' ένα αγκάλιασμα "μαντάρει" κάθε σχίσιμο που βγαίνει από μέσα από την πληγωμένη σου ψυχή.
Να θυμάσαι να κρατάς το χέρι τού αγαπημένου σου και να απολαμβάνεις τη στιγμή επειδή κάποια μέρα το πρόσωπο αυτό δεν θα βρίσκεται δίπλα σου.
Διέθετε χρόνο για την αγάπη και τον καλό λόγο, όπως επίσης και για κάθε καλή σκέψη που σου έρχεται στο μυαλό.
 
ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΠΟΤΕ, Ο,ΤΙ!
 
Η ζωή δεν μετριέται με τον αριθμό των αναπνοών που παίρνουμε, αλλά από τις στιγμές που αυτές.... "κόβονται".
Αν δεν στείλεις αυτό το μήνυμα, τουλάχιστον σε 8 συνανθρώπους σου... κανένας δεν πρόκειται να σε κακολογήσει επειδή κανείς δεν γνωρίζει ότι το έλαβες!
George Carlin


*Μια παρατήρηση από τον kgrek: Η σύζυγος του George Carlin δεν έχει πεθάνει!!!

 Πηγές :



Δεν υπάρχουν σχόλια: