-->

Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017

ΚΩΣΤΑΣ ΣΑΡΡΗΚΩΣΤΑΣ : Τελευταίο στοίχημα




Τελευταίο στοίχημα

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΣΑΡΡΗΚΩΣΤΑΣ
ksarikostas@24media.gr

Ταπεινωθήκαμε, υποφέραμε και αρκετοί από εμάς μετατράπηκαν σε ανέστιους. Πένητες και δυστυχείς με την κρίση και την εφαρμογή των μνημονίων που όρισαν την καθημερινότητα μας σε έναν δυσβάσταχτο Γολγοθά.
Δεν είναι υπερβολή ότι τα προηγούμενα χρόνια ζήσαμε την αυστηρότητα των εταίρων, των «φίλων» και συμμάχων μας, εν ονόματι της σωτηρίας μας. Δεν είναι επίσης υπερβολική η αγανάκτηση του λαού στον χλευασμό που υπέστη ακόμη και από «δικούς του» ανθρώπους. Τους εθνοσωτήρες και συμπατριώτες που μας υποσχέθηκαν τη γη της Επαγγελίας...
Μπορεί, λοιπόν, να ξεγελαστήκαμε και κάποιοι από εμάς να πείστηκαν με τα ευχολόγια που ήχησαν στα αυτιά μας, εξαγοράζοντας την ψήφο με μια... απαλλαγή από τα βάσανα μας.
Όμως όλη αυτή η κατηφόρα, η οικονομική, η ηθική και πρώτιστα πολιτισμική φαίνεται πως σταματά κάπου εδώ. Αχνοφαίνεται το όριο των δεινών μας που οφείλεται σε τρεις βασικούς παράγοντες.
Η Ελλάδα βήμα βήμα ανοικοδομείται, μπαίνει σε τροχιά σταθερότητας, βρίσκει τη συνοχή της και χτίζει το μέλλον της. Η Ευρώπη, όπως και η Ελλάδα, μαθαίνει από τα λάθη της, ωριμάζει και βλέπει πέρα· από αριθμούς και στατιστικές αναλύσεις.
Και μπορεί οι προβλέψεις να είναι πρόωρες, όμως αυτός ο χειμώνας πρέπει να είναι ο τελευταίος βαρύς. Δεν χωράνε επιπλέον πόλωση και κραυγές άνευ ουσίας. Με πυροτεχνήματα που σκοπό έχουν φτηνές και πρόσκαιρες εντυπώσεις. Αυτά ανήκουν στο παρελθόν και η κυβέρνηση οφείλει να απομονώσει κάθε φωνή αποπροσανατολισμού, δίνοντας τη μάχη των μαχών, ώστε να εξέλθει η χώρα από το πρόγραμμα και να πορευτεί με σχέδιο για την επόμενη μέρα. Είναι το προσωπικό στοίχημα του πρωθυπουργού που πρέπει να κερδηθεί, δίνοντας το μήνυμα πως η εύνοια σε τμήματα του λαού εις βάρος του συνόλου ήταν ως εδώ!
Αν αποτύχει, αποτύχαμε, γιατί παρά τις θετικές φωνές και το καλό διεθνές κλίμα, δεν είναι λίγοι οι εσωτερικοί και εξωτερικοί κύκλοι που καραδοκούν να αφανίσουν ό,τι έχει μείνει όρθιο, με την κλεψύδρα να... μετρά αντίστροφα.

ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: