-->

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

Κλείνουν εργοστάσια, ανοίγουν σουβλατζίδικα!



Αυτή είναι η... ανάπτυξη που λέει η κυβέρνηση ότι... ροδίζει στον ορίζοντα
Κλείνουν εργοστάσια, ανοίγουν σουβλατζίδικα!
Τελειώνουν τα λεφτά που έχουν τα νοικοκυριά στα στρώματα - Περιουσιακά στοιχεία Ελλήνων 4,4 δισ. ευρώ πέρασαν σε ξένα χέρια!
Επανειλημμένα μας διαβεβαιώνουν ότι έχουμε μπει στο γήπεδο της ανάπτυξης, ακόμη και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας το τόνισε αρκετές φορές στη Βουλή στην ομιλία του για το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για τα θαλασσοδάνεια ΜΜΕ και κομμάτων, μόνο που η ζώσα πραγματικότητα κάθε άλλο παρά επαληθεύει τους μύχιους αυτούς πόθους. Και, κατά σύμπτωση, τρία γεγονότα πιστοποιούν ότι η κατάσταση χειροτερεύει.
• H μελέτη της Endeavor Greece δείχνει ότι ύστερα από 8 χρόνια κατάρρευσης, αντί να στήνονται νέες βιομηχανίες και εργοστάσια, ανοίγουν καφετέριες, μπαρ και σουβλατζίδικα. Το 84% των νέων επιχειρήσεων δραστηριοποιείται στη μαζική εστίαση – διασκέδαση, στο λιανεμπόριο και στις λογιστικές / συμβουλευτικές υπηρεσίες!
• Το 2016 η έναρξη νέων επιχειρήσεων ήταν μειωμένη κατά 50% σε σχέση με το 2008. Ο μοναδικός κλάδος στον οποίο αυξήθηκε ο αριθμός νέων επιχειρήσεων κατά 31% ήταν του τουρισμού.
Τα παίρνουν όλα οι ξένοι...
Ο πραγματικός στόχος των «αφεντικών», που είναι να μη μείνει τίποτε σημαντικό σε ελληνικά χέρια, υλοποιείται με επιταχυνόμενο ρυθμό. Πέρυσι πέρασαν σε ξένους περιουσιακά στοιχεία συνολικής αξίας 4,4 δισ. ευρώ μέσα από 38 συναλλαγές.
Σύμφωνα με την PricewaterhouseCoopers το ποσό των 4,4 δισ. ευρώ για εξαγορές και συγχωνεύσεις επιχειρήσεων είναι αυξημένο κατά 2,5 φορές σε σχέση με εκείνο που είχε σημειωθεί το 2015.
Το άρμεγμα των νοικοκυριών δεν μπορεί να συνεχισθεί
Μείωση κατά 2,1% εμφανίζει το καθαρό (μετά από φόρους και εισφορές) διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών, επισημαίνει στο εβδομαδιαίο δελτίο του ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ).
Και επισημαίνει: «Η υπερφορολόγηση έχει κοντά πόδια, καθώς το άρμεγμα των πιο παραγωγικών νοικοκυριών δεν μπορεί να συνεχισθεί για πολύ.
Όχι μόνο η αποταμίευση γίνεται όλο και πιο αρνητική και, αργά ή γρήγορα, οι επενδύσεις θα καταρρεύσουν πλήρως, αλλά και οι παραγωγικοί άνθρωποι, με τις καλύτερες εργασιακές εξειδικεύσεις, είτε αναγκάζονται –εφόσον μπορούν– να αποκρύπτουν εισοδήματα είτε μεταναστεύουν για να φτιάξουν τη ζωή τους μακριά από το δημευτικού χαρακτήρα φορολογικό περιβάλλον της χώρας μας».
Τονίζει, επίσης, ο ΣΕΒ ότι «το υψηλό μη μισθολογικό κόστος αποτελεί τροχοπέδη στις νόμιμες προσλήψεις κάθε είδους και κάνει απαγορευτικές τις προσλήψεις εργαζομένων με υψηλές εξειδικεύσεις και αποδοχές».
ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: