-->

Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

Η CIA είχε βάλει στόχο τον Καραμανλή




Επιχειρησιακά στελέχη της πίσω από τις υποκλοπές
Η CIA είχε βάλει στόχο τον Καραμανλή
 Εμπλέκεται και στο σχέδιο δολοφονίας του;

ΜΕ καθυστέρηση μιας δεκαετίας, ο Κ. Καραμανλής δικαιώνεται για το μεγάλο σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών που συντάραξε τη χώρα και προκάλεσε παγκόσμια αίσθηση. «Θύμα» των υποκλοπών είχε υπάρξει ο ίδιος ο τότε πρωθυπουργός και αρκετά κυβερνητικά στελέχη, γεγονός πρωτοφανές στα χρονικά.

Ο ανακριτής εναντίον της διαφθοράς Δ. Φούκας εξέδωσε ένταλμα σύλληψης σε βάρος αμερικανού πολίτη με την κατηγορία της κατασκοπείας (William B.), τα πλήρη στοιχεία του οποίου αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα τις επόμενες ημέρες. Πρόκειται για επιχειρησιακό στέλεχος της CIA που βρισκόταν στην Ελλάδα από τα μέσα της δεκαετίας του '90.

Από τις έρευνες που διενήργησαν οι ελληνικές αρχές προέκυψε ότι ο συγκεκριμένος ήταν εκείνος που αγόρασε από κατάστημα κινητής τηλεφωνίας του Πειραιά τέσσερις συσκευές, οι τρεις από τις οποίες χρησιμοποιήθηκαν ως καρτοκινητά - σκιές στην υπόθεση των υποκλοπών. Επίσης, από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου αποκαλύφθηκε ότι μια τέταρτη σύνδεση, που ενεργοποιήθηκε για τον ίδιο λόγο, συνδέεται με τηλεφωνικό αριθμό της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα, επί της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας. Μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου ο εν λόγω Αμερικανός εγκατέλειψε τη χώρα μας, αλλά επέστρεψε μερικούς μήνες αργότερα και μάλιστα αναβαθμισμένος με διπλωματική ιδιότητα στην πρεσβεία των ΗΠΑ.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες από δικαστικές και αστυνομικές πηγές, εξετάζεται η εμπλοκή του και στο σχέδιο δολοφονίας του Κ. Καραμανλή («Πυθία»). Αξίζει να σημειωθεί ότι το καλοκαίρι του 2014 ο δικηγόρος του είχε επικοινωνήσει με τις ελληνικές δικαστικές αρχές και είχε δηλώσει ότι ο πελάτης του είχε την πρόθεση να καταθέσει για την υπόθεση, στην οποία, όπως ισχυρίσθηκε, δεν ήταν αναμεμειγμένος. Ωστόσο δεν εμφανίσθηκε ποτέ προκειμένου να δώσει τη δική του εκδοχή για το σκάνδαλο. Στο μικροσκόπιο των ελληνικών αρχών έχει μπει και η κεραία υποδοχής και εκπομπής πληροφοριών που εντοπίσθηκε στην περιοχή της Βάρκιζας, η οποία λέγεται ότι είχε κομβικό ρόλο στην υπόθεση των υποκλοπών. Είχε τη δυνατότητα να υποκλέπτει συνομιλίες, ακόμη και να παρεμβαίνει στη συχνότητα της Αστυνομίας.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, στις αρχές εμφανίσθηκε μάρτυρας ο οποίος υποστήριξε ότι γνωρίζει άγνωστες λεπτομέρειες του σχεδίου «Πυθία», δηλαδή από ποιους και πώς οργανώθηκε, αλλά και τα σημεία στα οποία είχε αποθηκευτεί ο εξοπλισμός (όπλα κ.ά.) που θα χρησιμοποιείτο στην απόπειρα δολοφονίας του τότε πρωθυπουργού.

'ΤΟ ΠΑΡΟΝ"

Δεν υπάρχουν σχόλια: