-->

Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

ΨΑΧΝΩ ΝΑ ΒΡΩ ΤΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΘΑ ΨΗΦΙΣΩ….


 

(Γράφει ο Αλέξανδρος Τρομπούκης)



Αμφιβάλλω, αν σε προσεχείς εκλογές μπορεί να αλλάξει κάτι από το σημερινό βούρκο στον οποίο μας οδήγησε η σάπια μεταπολίτευση. Αν υπάρχει πολιτική πρόταση που να κάνει τη διαφορά.Προσωπικά, ψάχνω να βρω ένα συνδυασμό που να μην έχει συμβάλλει στη σύγχρονη κατάντια, την οποία πολλοί σκεπτόμενοι άνθρωποι έβλεπαν από τη δεκαετία του ‘80 να έρχεται. με την κοινωνική καταξίωση αναξίων ανθρώπων μέσω της εγγραφής σε κόμμα και της συμμετοχής στους κομματικούς στρατούς.

Ένα συνδυασμό που θα κοιτάξει με πόνο προς την παιδεία, γιατί θα καταλαβαίνει ότι στο σχολείο διαμορφώνονται οι υπεύθυνοι πολίτες του αύριο και όχι οι αυριανοί καταληψίες και απεργοί. Που θα πετάξει έξω από τα σχολεία και τα πανεπιστήμια τις κομματικές νεολαίες με τις αφίσες και τις πλαστικές σημαίες. 

Ένα συνδυασμό που να ασχοληθεί με τις γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο για να τις ξανακάνει μπλέ, με τον Εθνικό Εναέριο Χώρο, με την ΑΟΖ, με την Χωρική Θάλασσα με βάση το Διεθνές Δίκαιο.

Ένα συνδυασμό που να εμπνέει εμπιστοσύνη στους πολίτες και να μεταδίδει αίσθημα ασφαλείας, χωρίς να ενσπείρει μίσος εναντίον κανενός.

Ένα συνδυασμό που θα σέβεται τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα στελέχη τους και δεν θα τα υποβαθμίζει με δηλώσεις και πράξεις του.

Ένα συνδυασμό που θα αγαπά την πατρίδα, όχι όπως οι σημερινοί πολιτικοί μας ταγοί οι οποίοι ενώ τώρα, εν μέσω της κρίσεως, μιλούν για τη σωτηρία της, έκαναν τα πάντα ώστε στα βιβλία του Δημοτικού, να μην υπάρχει η λέξη πατρίδα. Γιατί ότι αγαπάς αφενός δεν το σπρώχνεις στη χρεοκοπία εδώ και 35 χρόνια, αφετέρου δεν το ξεπουλάς.

Ένα συνδυασμό που δεν θα διορίσει κανένα στο δημόσιο ή σε ΔΕΚΟ επειδή είναι ψηφοφόρος του. 

Ένα συνδυασμό που θα επαναφέρει την αξιολόγηση σε όλα τα επίπεδα της δημόσιας διοίκησης, αξιολόγηση που καταργήθηκε σκοπίμως, για να καταληφθεί το δημόσιο από κομματικούς κηφίνες.

Ένα συνδυασμό που να στελεχώνεται από άξιους αλλά απλούς ανθρώπους που να έχουν δουλέψει στη ζωή τους, όχι αναγνωρίσιμους από την προβολή τους στα ρηχά κανάλια του σύγχρονου τηλεοπτικού βούρκου.

Ένα συνδυασμό που να έχει στις προτεραιότητες του την παραγωγή πλούτου με επενδύσεις στα ισχυρά χαρτιά της χώρας όπως η γεωργία, ο τουρισμός, η ναυτιλία.

Ένα συνδυασμό που θα ευνοήσει την ιδιωτική πρωτοβουλία των Ελλήνων που πετυχαίνουν στο εξωτερικό, αλλά πνίγονται στο εσωτερικό από την γραφειοκρατία και τη διαφθορά.

Ένα συνδυασμό που θα δώσει όλες του τις δυνάμεις για να παραμείνουν οι νέοι μας στην Ελλάδα, όχι γιατί θα επιδοτούνται, αλλά επειδή θα έχουν δει ότι πράγματι υπάρχει ελπίδα. Ότι κάποιος που κουράστηκε να τους μορφώσει, τους ακούει, τους βοηθά να ξεκινήσουν αναγνωρίζοντας ότι αυτοί είναι το μέλλον του.

Ένα τέτοιο συνδυασμό ψάχνω, που να μην έχει παλαιούς πολιτικάντηδες στις τάξεις του, ένα κόμμα που θα είναι πρόθυμο μέχρι θυσίας των μελών του για το ΚΟΙΝΟ ΚΑΛΟ. Υπάρχει;
http://epiloges08.blogspot.com/2012/03/blog-post_3664.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: