-->

Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Αγγλο – Τουρκική πρόκληση για το Καστελόριζο και την Ολυμπιακή Φλόγα


 


Όταν η ελληνική πολιτική είναι μονίμως η υποχωρητική γραμμή απέναντι στους Τούρκους και στον παραλογισμό τους, είναι λογικό στο τέλος να τρως «καρπαζιές» ακόμα και στα πλέον εσωτερικά σου ζητήματα. Η Άγκυρα έφθασε στο σημείο να προσπαθήσει να εμποδίσει το πέρασμα της Ολυμπιακής Φλόγας από το Καστελόριζο, στο δρόμο της προς το Λονδίνο, όπου το καλοκαίρι θα γίνουν οι αγώνες! Χρειάστηκε η αντίδραση της Αθήνας για να επιβληθεί να μπει στην πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας και το ακριτικό ελληνικό νησί. Οι Τούρκοι είχαν θέσει βέτο να μην συμπεριληφθεί το Καστελόριζο στα σημεία της ελληνικής επικράτειας απ’ όπου θα περνούσε η φλόγα.

Και φαίνεται ότι το είχε καταφέρει! Κι αυτό είναι το δεύτερο μεγάλο ατόπημα των «φίλων» και «συμμάχων» Βρετανών διοργανωτών, μετά από την άρνησή τους να δεχτούν το πιστό αντίγραφο της αρχαίας ελληνικής τριήρους στο Λονδίνο. Υπήρξε επικοινωνία Παπαδήμου-Αβραμόπουλου για το θέμα ,με τον πρώτο να εξουσιοδοτεί τον δεύτερο να χειριστεί την υπόθεση, δίνοντας ότι μέσα χρειάζονταν προκειμένου το Καστελόριζο να υποδεχτεί την Ολυμπιακή Φλόγα στις 14 Ιουνίου.

Τελικά μετά από διαπραγματεύσεις και πιέσεις αυτό έγινε εφικτό. Ο ΥΕΘΑ ζήτησε από την Π.Α να έχει έτοιμο C 130 ,το οποίο θα μεταφέρει από τη Κρήτη στη Ρόδο την Ολυμπιακή Φλόγα και από εκεί με ελικόπτερο CHINOOK στο Καστελόριζο. Χρησιμοποιούνται μεταγωγικά αεροσκάφη και ελικόπτερα, γιατί μαζί με τη φλόγα θα μεταφέρουν δημοσιογράφους και τηλεοπτικά συνεργεία από τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα και πρακτορεία ειδήσεων του κόσμου.

Ο στόχος είναι να αποσυνδεθεί το νησί με το διάγγελμα του Γ. Παπανδρέου απ’ όπου μας ανακοίνωσε την είσοδό μας στο ΔΝΤ. Αυτό που καλείται άμεσα η Πολιτεία όμως να ξεκαθαρίσει στους Βρετανούς που νομίζουν ότι έχουν να κάνουν με κάποια αποικία τους εδώ, είναι ότι αν θέλουν Ολυμπιακούς Αγώνες με την Ολυμπιακή Φλόγα και όχι από τον zippo του κ. Κάμερον θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί και οι Τούρκοι θα πρέπει να πάψουν να ασχολούνται με οτιδήποτε ξεπερνά τα σύνορά τους. Το Καστελόριζο είναι ελληνικό νησί, είτε τους αρέσει είτε όχι όσο και αν θέλουν να το εξαφανίσουν, γιατί αποτελεί το «αγκάθι» στην «μασχάλη» τους για την ΑΟΖ τους! Το θέμα είναι αν, ποιος και πότε επιτέλους θα υπάρξει στην πολιτική ζωή αυτού του δύστυχου τόπου κάποιος ελάχιστα έστω πατριώτης και όχι τόσο οσφυοκάμπτης όσο αυτοί που μας κυβερνούν τόσα χρόνια!

http://www.prionokordela.gr/rokanidia/agglotoyrkiki-proklisi-gia-to-kastelorizo-kai-tin-olympiaki-floga/

Δεν υπάρχουν σχόλια: