-->

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

ΘΑ ΓΟΝΑΤΙΣΩ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ




Οδυνηρές εκπλήξεις για τη φορολογία 

κρύβει το πολυνομοσχέδιο του υπ. Οικονομικών


ΠΙΟ ΕΠΙΒΑΡΥΝΤΙΚΉ ΚΛΊΜΑΚΑ – ΜΑΧΑΊΡΙ ΣΤΙΣ ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΈΣ





Νίκος Φιλιππίδης

Νέες εκπλήξεις περιλαμβάνει για τους έλληνες φορολογούμενους το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.

Θεσπίζεται πιο επιβαρυντική φορολογική κλίμακα, μειώνοντας τα φορολογικά κλιμάκια από 10 σε 8, ενώ μέσω αλλαγών στους φορολογικούς συντελεστές επέρχεται αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης.

Μεγάλο «μαχαίρι» μπαίνει στις φοροαπαλλαγές, οι οποίες πλέον υπολογίζονται με συντελεστή έκπτωσης από το φόρο 10%, ανεξαρτήτως του ύψους του εισοδήματος, ενώ καταργείται πλήρως κάθε έκπτωση δαπανών από το εισόδημα.

Για τα εισοδήματα του 2011 το αφορολόγητο μειώνεται στα 5.000 ευρώ, ενώ στις 9.000 ευρώ διαμορφώνεται το αφορολόγητο για τους συνταξιούχους άνω των 65 ετών, τα άτομα με ειδικές ανάγκες και τους νέους κάτω των 30 ετών.

Δραστικές είναι οι περικοπές στις φοροαπαλλαγές. Οι εκπτώσεις από τον τελικό φόρο θα υπολογίζονται με συντελεστή 10% ανεξάρτητα από το ύψος του εισοδήματος του φορολογούμενους.

Τέλος, καταργείται κάθε έκπτωση δαπανών από το εισόδημα.

http://www.skai.gr/news/finance/article/182579/odunires-ekplixeis-gia-ti-forologia-kruvei-to-polunomoshedio-tou-up-oikonomikon/




Σχόλιο:

Σύμφωνα με συνέντευξη ειδικού σήμερα το πρωί στον Σκάι  η φορολόγηση που προβλέπει το νέο νομοσχέδιο είναι ένα νέο ακόμα βαρύτερο χαράτσι που καλούνται να σηκώσουν δύο κατηγορίες. Οι συνεπείς στις φορολογικές τους υποχρεώσεις μισθωτοί και συνταξιούχοι και οι πολύτεκνοι που θα ζήσουν μια πρωτοφανή αφαίμαξη των εισοδημάτων τους. Με αυτό τον τρόπο το ΠΑΣΟΚ, καταπολεμά την ύφεση, θεραπεύει την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα και επιβραβεύει τους ειλικρινείς φορολογούμενους σε δόξα των λαμογιών και φοροδιαφευγόντων.

ΑΦΕΡΙΜ ΑΦΕΝΤΕΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ  ΒΕΝΙΖΕΛΕ
ΝΑ ΣΑΣ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ
Η ΑΠΟΡΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΣΑΣ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: