-->

Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

ΚΥΠΡΟΣ : Ομαδικοί τάφοι στη Μια Μηλιά.

 



Πληροφορίες κάνουν λόγο για 500 εκτελεσθέντες




Σήμα κατατεθέν των Τούρκων οι εκτελέσεις με χαριστική βολή στο κρανίο.


Από την ομάδα του Τάσου Μάρκου αναγνωρίστηκαν πρόσφατα τα οστά του Ευέλθοντα Ιωαννίδη.

Συγκλονισμό στην κοινή γνώμη αναμένεται να φέρει τυχόν επιβεβαίωση των πληροφοριών περί ύπαρξης ομαδικού τάφου σχεδόν 400 ανθρώπων στη Μια Μηλιά και δεύτερου τάφου στον οποίο θάφτηκαν δεκάδες συλληφθέντες και εκτελεσθέντες από τους Τούρκους.

Πέραν του τουρκικού Στρατού, σημαντικό ρόλο στη σύλληψη και δολοφονία στρατιωτών και αμάχων διαδραμάτισαν και άνδρες της τρομοκρατικής οργάνωσης ΤΜΤ, οι οποίοι συνελάμβαναν στρατιώτες και πολίτες, δήθεν για να τους μεταφέρουν σε διαφόρους χώρους κράτησης. Στην ευρύτερη περιοχή της Μιας Μηλιάς βρέθηκαν μέχρι σήμερα 27 λείψανα, ενώ υπολογίζεται ότι σε συγκεκριμένες περιοχές (για τις οποίες δόθηκαν πληροφορίες) θάφτηκαν εκατοντάδες Ελληνοκύπριοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δόθηκαν, στους τάφους αυτούς θάφτηκαν και κάτοικοι των κοινοτήτων Άσσιας, Κυθρέας, Νέου Χωρίου που μεταφέρθηκαν εκεί και εκτελέστηκαν. Πολλά θύματα προκλήθηκαν και όταν έσπασε η γραμμή της Μιας Μηλιάς τον Αύγουστο του 1974. Η γραμμή έσπασε στην περιοχή της αντιπροσωπείας της εταιρείας Μερσεντές στο Καϊμακλί, σε ένα σημείο όπου δεν είχαν τοποθετηθεί νάρκες από την Εθνική Φρουρά, ύστερα από αίτημα των Ηνωμένων Εθνών, τα οποία θα χρησιμοποιούσαν, όπως διαβεβαίωσαν, το σημείο για να έρχονται σε επαφή και με τις τουρκικές δυνάμεις.

Από το σημείο αυτό, το οποίο βρισκόταν σε απόσταση περίπου 1-1,5 χιλιόμετρο από τις θέσεις του Τάσου Μάρκου, οι Τούρκοι προώθησαν στρατό και άρματα μάχης με στόχο να περικυκλώσουν μονάδες της Εθνικής Φρουράς στις περιοχές Αρνάολος, Μερράς και Φουρτζιστός στη Μια Μηλιά.
Ο Τάσος Μάρκου ανέμενε επίθεση από το δρόμο του Δικώμου και κατά μέτωπο επίθεση από τις Χαμίτ Μάντρες. Η μάχη που διεξήχθη ήταν άνιση και διήρκεσε μερικές ώρες, αφού πέραν του ολιγάριθμου των δυνάμεων του Τάσου Μάρκου, οι ενισχύσεις που ζήτησε από το ΓΕΕΦ δεν έφτασαν ποτέ.

Ανάμεσα στους πεσόντες που θάφτηκαν σε ομαδικούς τάφους πιστεύεται ότι βρίσκονται και περίπου 94 άνδρες του τότε ταγματάρχη, ο οποίος επίσης αγνοείται από τις 14 Αυγούστου 1974. Ήδη από την ομάδα του Τάσου Μάρκου αναγνωρίστηκαν πρόσφατα τα οστά του Ευέλθοντα Ιωαννίδη.

ΣΕ ΔΥΟ ΣΗΜΕΙΑ

Πληροφορίες που δόθηκαν επικεντρώνουν τους τάφους στους οποίους θάφτηκαν οι αγνοούμενοι σε δύο συγκεκριμένα σημεία, αν και η διαδικασία της εκταφής δεν θεωρείται απλή υπόθεση, κυρίως επειδή απαιτείται η έγκριση του τουρκικού Στρατού.

 ΠΑΠΑΕΠΙΦΑΝΙΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ

Τα οστά αυτού του ακούραστου λειτουργού της Εκκλησίας και φλογερού αγωνιστή της Ελευθερίας βρέθηκαν σε τοποθεσία του χωριού Μια Μηλιά και ταυτοποιήθηκαν με τη μέθοδο DNA.

Ο Παπαεπιφάνιος γεννήθηκε στην κοινότητα Μηλικουρίου το 1919. Ιερέας χειροτονήθηκε το 1956 από τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Μακάριο Γ΄.

Αγωνίστηκε κατά το 1955-59, αλλά και κατά τη διάρκεια της τουρκοανταρσίας του 1963-64.

Τον Αύγουστο του 1974, ενώ οι συγχωριανοί του οπισθοχωρούσαν για να σωθούν από τα χέρια των τούρκων στρατιωτών, εκείνος θέλησε να παραμείνει στην κοινότητα, προκειμένου να βεβαιωθεί ότι όλοι θα διαφύγουν με ασφάλεια. Ωστόσο, ο ίδιος συνελήφθηκε και βασανίστηκε  μέχρι θανάτου από τους τούρκους εισβολείς.)
http://www.churchofcyprus.org.cy

Πηγή:
http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/07/500.html#more


Πόσο αναίσθητος και χονδρόπετσος πρέπει να είσαι για να προπαγανδίζεις τους βάρβαρους…



Το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια καταγγέλλει τον ΑΝΤ1 Ελλάδος για την προβολή της Τουρκικής δημιουργίας σαπουνόπερα ΕΖΕΛ, η οποία γυρίστηκε στα κατεχόμενα μέρη της Κύπρου μας. Είμαστε βέβαιοι ότι κάθε Τουρκική ενέργεια η οποία συνδέεται με τα κατεχόμενα, επιδιώκει την αποδοχή και αναβάθμιση του παράνομου Καθεστώτος, με τελική επιδίωξή της την αναγνώριση του ως νόμιμης ξεχωριστής οντότητας και αυτό ισχύει ακόμη και τηλεοπτικές παραγωγές.

Η ενέργεια αυτή του ΑΝΤ1 Ελλάδος συνιστά πισώπλατη μαχαιριά στον αντικατοχικό μας αγώνα τη στιγμή που κλιμακώνονται πάνω μας οι πιέσεις να υποταχθούμε στην κατοχή και να νομιμοποιήσουμε τα κατοχικά δεδομένα. Προβάλλεται για ψυχαγωγία μια παραγωγή η οποία εξελίσσεται πάνω στην κατεχόμενη και αιματοβαμμένη γη μας, η οποία σκεπάζει νεκρούς και αγνοούμενους μας Κύπριους και Ελλαδίτες, πεταμένους σε μαζικούς τάφους… και πάνω στην οποία διαπράχθηκαν σωρεία άλλων αποτρόπαιων εγκλημάτων σε βάρος του άμαχου Κυπριακού Λαού με επιστέγασμα το Εθνικό ξεκαθάρισμα όλων των Ελλήνων από τα κατεχόμενα.


Μέσα από την παραγωγή προβάλλονται και διαφημίζονται οι κλεμμένες περιουσίες μας.

Προβάλλονται παράνομες αναπτύξεις που έγιναν πάνω στις περιουσίες μας όπως το ξενοδοχειακό συγκρότημα το οποίο κτίσθηκε πάνω στα ερείπια της κατεχόμενης Βουκολίδας.

Μέσα από τη σειρά διαφημίζονται παράνομα Καζίνα και άλλες επιχειρήσεις οι οποίες χρηματοδοτούν την παραγωγή.

Καλλιεργείται στους Έλληνες θεατές η ανοχή, η αποδοχή και ο εθισμός στην κατοχή της Κύπρου μας και υπονομεύεται το αντικατοχικό φρόνημα του Ελληνικού Λαού, και εν κατακλείδι εξουδετερώνεται η υποστήριξη του Ελληνικού Λαού προς την Κύπρο. Πρόκειται για δηλητήριο στις φλέβες και η παράλυση που θα προκληθεί θα έχει συνέπειες όχι μόνο για την Κύπρο αλλά και για τον Ελληνισμό γενικότερα.

Ευνοείται και υποβοηθείται η Τουρκική πολιτική της συνεχούς φθοράς και εκφυλισμού του Κυπριακού και της υποστήριξης που πρέπει να τυγχάνει ως Διεθνές θέμα εισβολής και κατοχής που είναι.

Βέβαια, συνυπεύθυνη με τον ΑΝΤ1 Ελλάδος πρέπει να είναι και η Ελληνική Κυβέρνηση της οποίας η ασπόνδυλη πολιτική έναντι της Τουρκίας και της Τουρκικής επεκτατικής πολιτικής η οποία ανοικτά και απροκάλυπτα επιβουλεύεται την Ελληνική κυριαρχία , όχι μόνο επιτρέπει,αλλά ευνοεί τέτοιες εξελίξεις.

Καλούμε τον ΑΝΤ1 να αναλογισθεί τις ευθύνες του και να αποσύρει τη συγκεκριμένη παραγωγή και τον Ελληνικό Λαό να την αγνοήσει , να την μποϋκοτάρει και να οδηγήσει το δηλητηριώδες φίδι έξω από τα Ελληνικά σαλόνια.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ «ΑΔΟΥΛΩΤΗ ΚΕΡΥΝΕΙΑ »
Αγίου Ιωάννη 7, Στρόβολος
Τ.Θ. 23940, 1687
Λευκωσία – Κύπρος
Τηλ. 22-668464, Φαξ 22-668882
e-mail: adouloti.kerinia@cytanet.com.cy
website:http://adoulotikerinia.com


Πηγή:
http://gdailynews.wordpress.com/2011/07/01/πόσο-αναίσθητος-και-χονδρόπετσος-πρέ/#more-19436

Δεν υπάρχουν σχόλια: