-->

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΙΣΩΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ ΝΑ ΠΟΥΝ ΟΧΙ

Financial Times: «Έλληνες βουλευτές, ίσως πρέπει να πείτε όχι στο Μεσοπρόθεσμο»!



Άρθρο κόλαφο όσον αφορά τις πρακτικές του ΔΝΤ στη χώρα μας αποτελεί αυτό του Wolfgang Münchau που δημοσιεύτηκε σήμερα νωρίς το πρωί στους Financial Times.

Κατακρίνει ευθέως τους χειρισμούς της Τρόικας στη χώρα μας τονίζοντας πώς ναι μεν αρχικά επιβάλλονταν μια δημοσιονομική λιτότητα στην Ελλάδα αλλά εν συνεχεία τα μέτρα που ελήφθησαν και λαμβάνονται είναι εκτός πλαισίου και δεν βοηθούν στην ανάπτυξη της χώρας.

Μάλιστα δεν διστάζει να χαρακτηρίσει τη στάση του ΔΝΤ απέναντι στη χώρα μας ως οικονομικά επικίνδυνη και πολιτικά ανεύθυνη.


Αναφέρει πως κανείς δεν μπορεί τελικά να κατηγορήσει τα κόμματα της αντιπολίτευσης που αντιτάσσονται στη ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου, γιατί απλούστατα δεν υπάρχουν οικονομικά επιχειρήματα να τους αντικρούσεις, ενώ δεν παραλείπει να τονίσει πως στη Βουλή της Ελλάδας αναμένεται να ξεκινήσει η πιο σημαντική κοινοβουλευτική συζήτηση στη σύγχρονη ιστορία της χώρας.
Και συνεχίζει…

Εύλογα οι Έλληνες είναι επιφυλακτικοί με τη λιτότητα. Θα μπορούσαν να την αποδεχτούν για μεγάλο χρονικό διάστημα, εάν έβλεπαν όμως τις όποιες πιθανότητες επιτυχίας. Την ώρα που απότυχε το πρώτο μνημόνιο θα αποτύχει και το δεύτερο. Κάνουν το ίδιο λάθος ξανά. Και είναι ικανοί να το κάνουν και στο μέλλον. Αυτό θα καταστρέψει τις όποιες πιθανότητες επιτυχίας υπάρχουν για τους Έλληνες.

Στη περίπτωση που οι Έλληνες βουλευτές ψηφίσουν «ΟΧΙ» σχετικά με το Μεσοπρόθεσμο, η Ελλάδα το πιθανότερο είναι να πτωχεύσει αύριο. Στη περίπτωση που οι Έλληνες βουλευτές ψηφίσουν «ΝΑΙ» στο Μεσοπρόθεσμο η Ελλάδα θα πτωχεύσει το αργότερο το 2012.

Οι Έλληνες βουλευτές καλούνται να επιλέξουν μεταξύ ενός ψέματος και μιας καταστροφής. Δεδομένων των όσων διακυβεύονται, η ΕΕ και το ΔΝΤ δεν θα έπρεπε να είχαν βάλει την Ελλάδα σε αυτή τη δοκιμασία.

GEOPOLITICS & DAILY NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια: