-->

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ 50% ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ

LE MONDE: «Οι Έλληνες δουλεύουν κατά μέσο όρο 50% περισσότερες ώρες από τους Γερμανούς σε ετήσια βάση»




Την ειδική μελέτη του οικονομολόγου Patrick Artus δημοσιεύει σήμερα η γαλλική LE MONDE που σύμφωνα με αυτή οι Έλληνες δουλεύουν κατά μέσο όρο 50% περισσότερες ώρες από τους Γερμανούς σε ετήσια βάση. Περισσότερο από τους Γερμανούς (αλλά λιγότερο από τους Έλληνες) δουλεύουν επίσης οι Ισπανοί και οι Πορτογάλοι.

Ο Patrick Artus είναι επικεφαλής του Ινστιτούτου Natixis, και με την εκπόνηση της συγκεκριμένης έκθεσης απαντά ουσιαστικά στη κα Μέρκελ αλλά και στα ψευδή γερμανικά δημοσιεύματα που κάνουν λόγο περί «τεµπέληδων Ελλήνων και εργατικών Γερµανών».

Τα ίδια αποτελέσματα αναφέρει σχετικά με τη παραγωγικότητα ενώ αβάσιμη είναι και η άποψη πως οι Έλληνες συνταξιοδοτούνται νωρίτερα από τους Γερμανούς. Στη μεν Γερμανία μπορεί το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης να είναι μεγαλύτερο ωστόσο η πραγματική μέση ηλικία συνταξιοδότησης είναι η ίδια.

Ολοκληρώνοντας προέτρεψε την ελληνική κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει την έκθεσή του ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει πως το ουσιαστικό δημοσιονομικό πρόβλημα δεν είναι αν γενικότερα ο Ευρωπαϊκός Νότος εργάζεται λιγότερο ή όχι από τους Γερμανούς ή εντέλει οι βορειοευρωπαίοι πληρώνουν για τους «τεμπέληδες» νότιους όπως θέλουν να ισχυρίζονται.

http://gdailynews.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: