Παρασκευή, 27 Μαΐου 2011

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ
ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ 
ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ 
ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙΝ 
Η ΠΑΤΡΙΣ 
ΚΑΙ ΣΕΜΝΟΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΑΓΙΩΤΕΡΟΝ

ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΥΣΚΟΛΗ ΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΟΛΟΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ.

ΕΙΔΙΚΑ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ. 

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ - ΤΡΟΪΚΑΣ - ΠΡΟΘΥΜΩΝ ΚΑΙ ΣΕΒ

KGREK


ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 27 Μάιος 2011 14:21
syntagma

Όλοι και όλες και σήμερα Παρασκευή και αύριο Σάββατο και κάθε μέρα στις 6μμ στις πλατείες. 

ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΩΡΑ!

Στην Αθήνα στις 6μμ, στο Σύνταγμα με τις σκηνές μας για να κατασκηνώσουμε και τις κατσαρόλες για να διαδηλώσουμε!

syntagma

http://dikaioma.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=310:-6&catid=36:2009-04-09-22-17-09

ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ

ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΚΑΤΕΡΕΥΣΕ ΚΑΙ Ο ΜΥΘΟΣ ΤΗΣ ΑΠΡΟΚΛΗΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΟΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΕΙΡΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΕΙ ΜΥΤΗ. ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΣ ΦΙΛΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ¨ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΕΙΡΑΞΕ¨ ΑΝ ΚΑΙ Ο ΦΙΛΟΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΥΧΝΑ ΣΤΙΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΝΣΤΟΛΟΣ ΑΛΛΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ.


ΝΤΡΙΙΙΙΙΙΝ !!!


http://saktsak.blogspot.com/2011/05/blog-post_26.html
Αδιαφορία ακόμη κι’ αν βγει λευκός καπνός από το προεδρικό 

Τελευταία πράξη του δράματος «Θα σωθούμε χωρίς Κάθαρση»!
Το τελευταίο του χαρτί παίζει σήμερα το ελληνικό πολιτικό σύστημα, λαμβάνοντας μέρος στην τελευταία πράξη του δράματος που ακούει στο όνομα «Διάσωση χωρίς Κάθαρση».

Ο πρωθυπουργός, γνωρίζοντας ότι παρά τις διαφωνίες, η προσπάθεια για διάσωση είναι κοινή, κάλεσε από το αεροπλάνο στο τηλέφωνο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και του ζήτησε να συγκαλέσει υπό την προεδρία του σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

Τα κοινά συμφέροντα και ενδιαφέροντα της ελληνικής πολιτικής ελίτ, έχουν αυτή τη στιγμή παρασύρει και τους δανειστές σε έναν αδιέξοδο κύκλο εκβιασμών, που φέρνει τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα.

Ο όρος «συναίνεση» γεννήθηκε στην Ελλάδα, από την κυβέρνηση, και μεταφέρθηκε στο εξωτερικό, όπου, με τη βοήθεια της προπαγανδιστικής λοβοτομής, υιοθετήθηκε και ακολούθησε η επανεισαγωγή του στη χώρα.

Αν κρίνουμε από την χθεσινή νέα έκρηξη των διαμαρτυριών στους δρόμους, οι συγκεντρώσεις είναι ευθέως ανάλογες προς τις απειλές: Όσο οι απειλές πολλαπλασιάζονται, τόσο αυξάνουν τα πλήθη που βγαίνουν στους δρόμους.

Σύμφωνα με μια άλλη, εξίσου πειστική εκδοχή, πάντως, οι δανειστές υιοθέτησαν την τακτική των πιέσεων επειδή θέλουν να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές και είτε να υπάρξει μια πιο αποτελεσματική συγκυβέρνηση, είτε να καταρρεύσει το υπάρχον πολιτικό σύστημα.

Το ερώτημα που τίθεται – κυρίως από το ίδιο το σύστημα – είναι ποιος ή ποιοι θα αναλάβουν στη θέση αυτών που κυβέρνησαν, απέτυχαν και τώρα απορρίπτονται.

Αλλά, ως γνωστόν, στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Και στη ζωή και στη φύση τα κενά συμπληρώνονται – αρκεί να δημιουργηθούν.

Η ένταση με την οποία έφτασαν χθες οι πιέσεις στην Ελλάδα ήσαν πρωτοφανείς. Το ΔΝΤ, άλλαξε εντελώς στάση, με την εκπρόσωπο Τύπου Καρολάιν Άτκινσον να προειδοποιεί πως το Ταμείο δεν χορηγεί ποτέ δάνεια αν δεν είναι βέβαιο ότι δεν θα υπάρξει κενό χρηματοδότησης, καθώς έτσι προβλέπεται από τον κανονισμό του.

Ουσιαστικά, ζήτησε εγγυήσεις για να συνεχίσει να συγχρηματοδοτεί την Ελλάδα.

Πρόκειται πια για έναν φαύλο κύκλο, καθώς ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλον Γιουνκέρ δήλωσε πως αν το ΔΝΤ διακόψει την χρηματοδότηση, τότε η ΕΕ θα χρειαστεί να κληθεί να καταβάλει το σύνολο της πέμπτης δόσης. 

Οι εξελίξεις προκάλεσαν νέο κύκλο αντιδράσεων, με τον Ολλανδό υπουργό Οικονομικών Γιαν Κέες ντε Γιάγκερ να λέει στην γερμανική έκδοση των Φαϊνάνσιαλ Τάιμς, ότι προϋπόθεση για τη συνέχιση της χρηματοδότησης στην Ελλάδα εκ μέρους της χώρας του, είναι η συναίνεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης!

Πάντως, ό,τι και αν αποφασιστεί στη σημερινή υπό τον Πρόεδρο σύσκεψη, όλα δείχνουν πως το πολιτικό σύστημα θα εξέλθει ηττημένο.

Αν συμφωνήσουν, εκεί στους δρόμους και στις πλατείες υπάρχει ένας λαός που αδιαφορεί για τις αποφάσεις των κομμάτων, ακόμη κι’ αν βγει λευκός καπνός από το Προεδρικό Μέγαρο

Αν διαφωνήσουν, η κυβέρνηση θα έχει πέσει στην παγίδα που η ίδια έστησε στους πολιτικούς της αντιπάλους. Και θα πέσει, παρασύροντάς τους μαζί της στον γκρεμό.

Και όλα αυτά, επειδή ο κ. Παπανδρέου αφού εξελέγη, ανέθεσε την διακυβέρνηση της χώρας σε έναν άνθρωπο: Τον κ. Παπακωνσταντίνου.

της Σοφίας ΒούλτεψηΜένουν στις πλατείες όλης της χώρας οι Αγανακτισμένοι, σε διαμαρτυρία διαρκείας


κλικ στην εικόνα για να μεγαλώσει


Οι Αγανακτισμένοι κατά της κρίσης μένουν στις πλατείες και στους τόπους συγκέντρωσης κάθε πόλης και ανανεώνουν το ραντεβού τους κάθε μέρα για την επόμενη μετατρέποντας την ογκώδη - αυθόρμητη διαμαρτυρία τους σε διαρκές Κίνημα ανθρώπων της διπλανής πόρτας που θέλουν να δείξουν με κάθε τρόπο ότι «δεν πάει άλλο».

Χθες στο Σύνταγμα, στη Λευκό Πύργο, στην πλατεία Γεωργίου και σε 31 ακόμα πόλεις οι συγκεντρώσεις, ακολουθώντας το παράδειγμα των νέων της Ισπανίας, ήταν μαζικές, αυθόρμητες και είχαν όλα τα χαρακτηριστικά της έλλειψης καθοδήγησης. Λίγα τα συνθήματα, αλλά σε γλώσσα που αποτύπωνε το νέο και το αυθόρμητο, πρόσωπα αποφασισμένα, πρόσωπα οργισμένα, πρόσωπα αμήχανα, νέοι οι περισσότεροι αλλά και εκπρόσωποι όλων των γενεών έψαχναν τρόπους να επικοινωνήσουν, να ανταλλάξουν σκέψεις, προβληματισμούς, φόβους και κυρίως να στείλουν το μήνυμα της αγανάκτησής τους προς τρεις κατευθύνσεις: Την κυβέρνηση, την τρόϊκα, τα κόμματα.

Το ραντεβού στις πλατείες όλης της Ελλάδας έχει ανανεωθεί για σήμερα.

Δείτε στο google maps όλες τις πλατείες συγκεντρώσεων Αγανακτισμένων κατά της κρίσης
Όλες οι συνεννοήσεις και ο συντονισμός του Κινήματος των Αγανακτισμένων γίνεται μέσω του Facebook (
, με ξεχωριστή σελίδα για κάθε πόλη. (Δείτε τα Link όλων των σελίδων στο τέλος του θέματος)

Στη σελίδα «ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΠΥΡΓΟ», οι Αγανακτισμένοι Θεσσαλονικείς καλούν σήμερα τον κόσμο να έχει μαζί του ξυπνητήρια, ρυθμισμένα να χτυπήσουν στις 8 μμ. Συνιστούν επίσης να υπάρχουν πολλές κάμερες, φωτογραφικές μηχανές και τηλέφωνα νέας γενιάς, για να αποτρέψουν τυχόν ανεπιθύμητες δράσεις.

Προτρέπουν επίσης: «ΟΧΙ σημαίες, πλακάτ, πανώ, δεν βάφουμε τοίχους, παρτέρια, παγκάκια με συνθήματα, κρατάμε το χώρο καθαρό όσο γίνεται.

ΞΥΠΝΑΜΕ και δηλώνουμε ειρηνικά την αγανάκτησή μας κατά της κρίσης. Κατά όλων αυτών που μας οδήγησαν σε αυτό το σημείο. Αυθόρμητα, χωρίς κόμματα, ομάδες και ιδεολογίες».

Η σελίδα «ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ», με τη φράση «η ανηφόρα μόλις ξεκίνησε... Η σκυτάλη πέρασε σε σας» δηλώνει ότι η χθεσινή μεγάλη συγκέντρωση ήταν μόνο η αρχή και οι δημιουργοί της ουσιαστικά δίνουν τον πρώτο λόγο σήμερα και τουλάχιστον μέχρι την Κυριακή στους χιλιάδες αγανακτισμένους πολίτες που δηλώνουν ότι θα πάρουν μέρος στη διαμαρτυρία.

Ο τίτλος της σελίδας για την Πάτρα είναι «Patras Greek Revolution»


Το www.eklogika.gr στηρίζει και συμμετέχει στις διαδηλώσεις αγανάκτησης κατά της κρίσης.
Το "ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΠΥΡΓΟ", γράφουν στη σελίδα της διαδήλωσης στη Θεσσαλονίκη, το υιοθετήσαμε από την ελεύθερη μετάφραση των συμβατικών μέσων για την ισπανική λέξη του κινήματος Indignados.

«Η λέξη Αγανακτισμένοι δεν θέλει με τίποτα να υποκινήσει ή να υποδείξει τον τρόπο», υπογραμμίζουν. «Απεναντίας, δηλώσαμε από την αρχή ότι θέλουμε να βρεθούμε ειρηνικά και αυθόρμητα. Χωρίς σχέδιο και πλάνο. Μόνο να δηλώσουμε την ειρηνική διαμαρτυρία μας.
Δηλώνουμε ειρηνικά την αγανάκτησή μας κατά της κρίσης. Κατά όλων αυτών που μας οδήγησαν σε αυτό το σημείο».

Είναι φανερό ότι οι bloggers που πήραν τη σχετική πρωτοβουλία κάνουν ότι μπορούν αφενός για να διαφυλάξουν το ακομμάτιστο της πρωτοβουλίας τους, για να αποφύγουν κάθε προσπάθεια καπελώματος από κόμματα και οργανώσεις αλλά και για να διατυπώσουν με ειρηνικό αλλά ηχηρό τρόπο την αγανάκτησή τους.

«Με αφορμή την απήχηση που είχε η εκδήλωση διαμαρτυρίας, πρέπει να μοιραστούμε κάποιες σκέψεις μας», επισημαίνουν σε διευκρινιστική δήλωση που δημοσιοποίησαν στην ίδια σελίδα στο Facebook. «Δεν είμαστε ομάδα, κόμμα, σύλλογος ή κάτι άλλο. Φτιάξαμε, πολύ απλά, μία εκδήλωση για να βρεθούμε ειρηνικά. Ο καθένας στην σελίδα της διαμαρτυρίας εκφράζει τον εαυτό του και μόνον αυτόν. Χωρίς επιτροπές και ψήφους. Αρα, καλούμε τον καθένα να είναι υπεύθυνος των λόγων και των πράξεων του. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα κάτι αρνητικό. Όμως, να μην δημιουργείται άλλη εντύπωση, από ό,τι ισχύει.

Δηλαδή μια ειρηνική και αυθόρμητη σύναξη.

Δικός μας αρχικός στόχος είναι να κατεβούμε με τα παιδιά μας, να γνωριστούμε με κάποιους, να συναντήσουμε φίλους και γνωστούς. Με αφορμή αυτό που όλοι ζούμε.
Χωρίς σημαίες και πλακάτ, χωρίς κόμματα και οργανώσεις. Αυθόρμητα».

Το βράδυ της Τρίτης είχαν δηλώσει ότι θα παραβρεθούν 11400 άτομα, τώρα οι δηλώσεις συμμετοχών έχουν ξεπεράσει τις 27000.

Τα αντίστοιχα νούμερα για την Πάτρα, ήταν το βράδυ της Τρίτης 3373 και σήμερα πάνω από 7200.
Στη σελίδα για τη διαδήλωση του Συντάγματος 5327 χρήστες είχαν δηλώσει ότι τους αρέσει το βράδυ της Τρίτης, σήμερα ξεπέρασαν τις 47000.

Εν τω μεταξύ και νέες πόλεις προστίθενται στο κίνημα των αγανακτισμένων και διοργανώνονται συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας. Όλες οι πόλεις που πραγματοποιούνται διαδηλώσεις; αγανακτισμένων κατά τις κρίσης είναι: ΑΘΗΝΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΠΑΤΡΑ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ , ΑΡΤΑ, ΒΟΛΟΣ, ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΛΑΡΙΣΑ, ΚΟΖΑΝΗ, KEΡΚΥΡΑ, ΓΙΑΝΝΕΝΑ, ΧΙΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ, ΣΗΤΕΙΑ, ΣΑΜΟΣ, ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ, ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ, ΚΑΡΔΙΤΣΑ, ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ, ΡΟΔΟΣ, ΛΑΜΙΑ, ΛΕΥΚΑΔΑ, ΚΟΜΟΤΗΝΗ, ΣΕΡΡΕΣ, ΧΑΛΚΙΔΑ, ΞΑΝΘΗ, ΧΑΝΙΑ, ΠΥΡΓΟΣ, ΝΑΥΠΛΙΟ, ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΣΥΡΟΣ, ΖΑΚΥΝΘΟ, ΦΛΩΡΙΝΑ, ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ


Δείτε τις σελίδες Αγανακτισμένων στο facebook, ανά πόλη :


Αγανακτισμένοι στο Αγρίνιο
Αγανακτισμένοι στο Αίγιο. Εκκλησια
Αγανακτισμένοι στην Αλεξανδρούπολη. Συγκέντρωση Φάρος, Παραλία Αλεξανδρούπολης
Αγανακτισμένοι στην Άρτα, Πλατεία Αγίου Δημητρίου
Αγανακτισμένοι στην Άνδρο, Σταυρόπεδα
Αγανακτισμένοι στην Βέροια
Αγανακτισμένοι στo Βόλο. Συγκέντρωση στην παραλία, έξω από το συγκρότημα Παπαστράτος
Αγανακτισμένοι στους Γαργαλιάνους

Αγανακτισμένοι στη Δράμα. Πλατεία Ελευθερίας
Αγανακτισμένοι Στην Έδεσσα
Αγανακτισμένοι στη Ζάκυνθο. Συγκέντρωση στην πλατεία Αγίου Μάρκου
Αγανακτισμένοι στην Ηγουμενίτσα
Αγανακτισμένοι στo Ηράκλειο . Πλατεία Ελευθερίας
Αγανακτισμένοι στην Ιεράπετρα, Έξω από το Δημαρχείο
Αγανακτισμένοι στα Ιωάννινα. Συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία
Αγανακτισμένοι στην Καβάλα

Αγανακτισμένοι στην Καλαμάτα, Πλατεία 23ης Μαρτίου

Αγανακτισμένοι στην Καρδίτσα, Κεντρική Πλατεία
Αγανακτισμένοι στην Κατερίνη
Αγανακτισμένοι στην Καστοριά
Αγανακτισμένοι στην Κεφαλονιά, πλατεία Αργοστολίου
Αγανακτισμένοι στην Κέρκυρα, Πλατεία Δημαρχείου
Αγανακτισμένοι στην Κιλκίς
Αγανακτισμένοι στην Κοζάνη. Συγκέντρωση κεντρική πλατεία, πλατεία Νίκης, ρολόι
Αγανακτισμένοι στην Κομοτηνή. Συγκέντρωση στην πλατεία
Αγανακτισμένοι στη Λαμία, πλατεία Πάρκου

Αγανακτισμένοι στη Λάρισα
Αγανακτισμένοι στη Λευκάδα
Αγανακτισμένοι στη Λιβαδειά. Κεντρική Πλατεία
Αγανακτισμένοι στη Μύρινα
Αγανακτισμένοι στη Μυτιλήνη. Πλατεία Σαπφούς
Αγανακτισμένοι στην Ναύπακτο. πλατεία λιμανιού
Αγανακτισμένοι στο Ναύπλιο
Αγανακτισμένοι στην Ξάνθη
Αγανακτισμένοι στον Πειραιά, πλατεία Κοραή
Αγανακτισμένοι στην Πρέβεζα, Ρολόι
Αγανακτισμένοι στην Πτολεμαϊδα
Αγανακτισμένοι στον Πύργο, Πλατεία Ιατρίδη
Αγανακτισμένοι στο Ρέθυμνο. Συγκέντρωση στην Πλατεία Αγν. Στρατιώτη
Αγανακτισμένοι στη Ρόδο, Μαντράκι
Αγανακτισμένοι στη Σάμο. πλατεία Καρλοβάσου
Αγανακτισμένοι στις Σέρρες. Συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας
Αγανακτισμένοι στη Σητεία
Αγανακτισμένοι στη Σπάρτη
Αγανακτισμένοι στη Σύρο. Πλατεία Μιαούλη
Αγανακτισμένοι στα Τρίκαλα. Κεντρική Πλατεία
Αγανακτισμένοι στην Τρίπολη. πλατεία Άγιου βασιλείου
Αγανακτισμένοι στη Φλώρινα. Στην Πλατεια Αγ.Μαρκου
Αγανακτισμένοι στη Χαλκίδα
Αγανακτισμένοι στα Χανιά, πλατεία Αγοράς
Αγανακτισμένοι στη Χίο. Πλατεία Βουνακίου
Αγανακτισμένοι στη Σαντορίνη. Στα Φηρά στην πλατεία μπροστά στην Εφορία Θήρας

http://www.eklogika.gr/news/4913

Δεν υπάρχουν σχόλια: