Παραμένει άγνωστος ο «κύριος 178 εκατ. ευρώ»


Παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει τρεις εβδομάδες από τις σχετικές αποκαλύψεις της εφημερίδας «Το Παρόν», το ερώτημα για την ταυτότητα του πρώην «γαλάζιου» υπουργού με τις καταθέσεις των 178 εκατομμυρίων ευρώ εξακολουθεί να πλανάται.

Οι έρευνες του ΣΔΟΕ, της Δικαιοσύνης και της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής αποτελούν γεγονός, ωστόσο επισήμως δεν υπάρχει κανένα αποτέλεσμα κι έτσι ανεπισήμως μένει χώρος για ονοματολογία. Στο πλαίσιο αυτό, κάποιοι ενέπλεξαν και το όνομα του Μιχάλη Λιάπη, ο οποίος, όμως, διαψεύδει και προειδοποιεί με προσφυγή στη Δικαιοσύνη.

Έτοιμη να καταθέσει πρόταση νόμου για τον έλεγχο του πόθεν έσχες όλων όσων διετέλεσαν υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί από το 1974 μέχρι και σήμερα εμφανίζεται την ίδια ώρα η Νέα Δημοκρατία, σε περίπτωση που η κυβέρνηση δεν αναλάβει σχετική πρωτοβουλία.

Ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μιχελάκης ζήτησε από την κυβέρνηση να αναλάβει πρωτοβουλία και να συμφωνήσουν όλα τα κόμματα στην άμεση εφαρμογή της πρότασης, την οποία έχει καταθέσει ο Αντώνης Σαμαράς.

Η Νέα Δημοκρατία προτείνει τη σύσταση Επιτροπής Ελέγχου των δηλώσεων πόθεν έσχες όσων διετέλεσαν υπουργοί, όπως και τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης των συζύγων και των τέκνων τους.

Χαρακτηριστικό εξάλλου είναι το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει πως θα πρέπει νομοθετικά να παρασχεθεί η δυνατότητα στις αρμόδιες δημόσιες αρχές να προβαίνουν μέχρι και στη δήμευση της περιουσίας που ο ελεγχόμενος απέκτησε αδικαιολόγητα ή μη νόμιμα.

ANT1
 http://news.gr.msn.com/political/article.aspx?cp-documentid=156869625