-->

Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Ο ΛΑΟΣ ΠΑΝΤΑ ΝΙΚΑ, ΦΤΑΝΕΙ ΝΑ ΘΕΛΕΙ!



ΣΕ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΛΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Ο ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ


Ο ΛΑΟΣ ΠΑΝΤΑ ΝΙΚΑ, ΦΤΑΝΕΙ ΝΑ ΘΕΛΕΙ!

Δεν είμαστε εχθροί σας ούτε καν αντίπαλοι, κύριε πρωθυπουργέ, αλλά είναι λάθος ο δρόμος που επιλέξατε

ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ για το παρόν και το μέλλον της χώρας αποτέλεσε η ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη στην εκδήλωση της περασμένης Δευτέρας, καλώντας τον ελληνικό λαό σε επαγρύπνηση και αντίσταση. Κατήγγειλε την πολιτική της κυβέρνησης, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για αθέτηση όλων των υποσχέσεων, προεκλογικών και μετεκλογικών, αλλά και τους χειρισμούς του στα εθνικά θέματα.
Παράλληλα στηλίτευσε την εξάρτηση της χώρας από τους Αμερικανούς, ενώ ταυτόχρονα επισήμανε την ανάγκη να γίνει ένα «άνοιγμα» προς την πλευρά της Ρωσίας, αλλά και της Κίνας. Επίσης στηλίτευσε τον ρόλο που διαδραματίζουν στη χώρα οικονομικοί παράγοντες, ιδιοκτήτες Μέσων Ενημέρωσης και άνθρωποι της διανόησης μιλώντας για... «συρφετό» που «σαν ένα μαύρο σύννεφο σκεπάζει τη χώρα μας και μας κρύβει τον ήλιο για να ζούμε στο σκοτάδι»!

Πιο συγκεκριμένα, στη διάρκεια της ομιλίας του ο Μ. Θεοδωράκης περιέγραψε με μελανά χρώματα τη σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα: «Σήμερα ζούμε ίσως μια από τις πιο δύσκολες στιγμές της ιστορίας μας. Έχουμε μπλέξει. Μας έχουν μπλέξει τόσο πολύ, που θα χρειαστούν μεγάλες προσπάθειες και θυσίες για να εξουδετερώσουμε την τωρινή ξένη εξάρτηση και να κερδίσουμε την Ανεξαρτησία της Πατρίδας μας. Θα πρέπει να γίνει μια τεράστια προσπάθεια για να πείσουμε τον εαυτό μας και τους άλλους, ότι ο δρόμος της σωτηρίας είναι ένας και μοναδικός: Η στροφή προς τις δικές μας δυνάμεις, από όπου θα προσπαθήσουμε να βρούμε και να αξιοποιήσουμε ενωμένοι όλες τις δυνατότητες που θα μας επιτρέψουν να γίνουμε αυτοδύναμοι, αυτάρκεις και επομένως Ανεξάρτητοι.»

«Είναι πια καιρός» πρόσθεσε «να σκεπτόμαστε, να νοιαζόμαστε και να δρούμε ως Έλληνες. Σαν κάποιοι που πατούμε στο ίδιο χώμα, ταξιδεύουμε στις ίδιες θάλασσες, μιλάμε την ίδια γλώσσα, έχουμε τις ίδιες συνήθειες, τα ίδια ήθη και έθιμα, αρετές, ελαττώματα και ταυτόχρονα την ίδια ιστορία, τους ίδιους μύθους και την ίδια αγάπη για τις πολιτισμικές μας παραδόσεις.

Και όλοι ανεξαιρέτως, όπως το απέδειξε η πρόσφατη ιστορία μας, ιστορία γεμάτη αγώνες, θυσίες, δάκρυα και αίμα, αγαπάμε εξ ίσου φανατικά την Εθνική μας Ανεξαρτησία, την Ελευθερία, τη Δημοκρατία, την Κοινωνική Δικαιοσύνη.

Θέλουμε τον Λαό μας κυρίαρχο και οραματιζόμαστε την Αναγέννηση μέσα από τις στάχτες της αγαπημένης μας Πατρίδας. Αναγέννηση οικονομική, κοινωνική, μορφωτική, πολιτισμική. Αναγέννηση Εθνική! ΟΧΙ, δεν θα αφήσουμε να καπηλεύονται τις λέξεις “Ελλάδα”, “Έθνος”, “Πατρίδα” οι εθνοκάπηλοι, με αποτέλεσμα να θεωρείται τάχα προοδευτικός εκείνος που τις περιφρονεί».

Αφού κατήγγειλε την απόφαση της κυβέρνησης να υποτάξει τη χώρα στο Μνημόνιο, απευθυνόμενος προσωπικά στον Γ. Παπανδρέου τον κάλεσε να αλλάξει γραμμή πλεύσης, προειδοποιώντας ότι είναι θέμα χρόνου να ξεσπάσει το ποτάμι της οργής των πολιτών που υφίστανται τις συνέπειες της πολιτικής του.

«Κάνω έκκληση να σταθείτε για λίγο μόνο και μόνο για να κοιτάξετε εσείς προσωπικά κ. Πρωθυπουργέ, να διαπιστώσετε τι συμβαίνει στην πραγματικότητα γύρω σας. Δεν είμαστε εχθροί σας ούτε καν αντίπαλοι.

Εάν διαφωνούμε, το κάνουμε από αγνή πρόθεση, γιατί πιστεύουμε ότι ο δρόμος που επιλέξατε είναι εσφαλμένος. Δεν το λέμε αυτό εμείς αλλά η πραγματικότητα. Φτάνει να τη δείτε.

Γιατί όλοι μας θέλουμε εξ ίσου να τη σώσουμε απ’ αυτή την τόσο δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται.

Όλοι είμαστε διατεθειμένοι να βοηθήσουμε. Χωρίς το παραμικρό αντάλλαγμα. Ας ψάξουμε ειλικρινά να βρούμε ένα καλύτερο τρόπο που είμαι βέβαιος ότι υπάρχει.

Ας σταματήσει το πείσμα.

Όλοι κάνουμε λάθη. Μη μας αναγκάσετε να δείξουμε ξανά σε ποιο σημείο μπορεί να φτάσει ένας Λαός απελπισμένος. Μην ξεχνάμε πόσες φορές οι Έλληνες κατάφεραν να μεταβάλουν την απελπισία τους σε δύναμη και τότε αλίμονο σ’ αυτούς που θα βρεθούν μπροστά τους».

Και συνέχισε στον ίδιο τόνο: «Μη σας ξεγελάει το γεγονός ότι σήμερα φερόμαστε ακόμα σαν ζαλισμένα αρνάκια. Σκεφτείτε μόνο με πόσα ψέματα και αυταπάτες έχουν ποτίσει έως σήμερα τους Έλληνες. Κάθε μέρα όμως που εσείς ο ίδιος θα τους βοηθάτε με τις σκληρές σας αποφάσεις να ανακαλύπτουν την αλήθεια, τα αρνάκια θα μεταβάλλονται σε πολίτες υπεύθυνους και αποφασισμένους να πάρουν τη μοίρα τους στα χέρια τους. Αυτό ίσως πάρει λίγο καιρό. Αλλά όταν θα σχηματισθεί το ποτάμι της διεκδίκησης όλων αυτών που μας έχουν κλέψει, τότε καμιά δύναμη δεν θα σταθεί ικανή να το σταματήσει. Το οργισμένο ποτάμι θα ξέρει καλά προς τα πού θα πρέπει να πάει για να κερδίσει αυτά που του ανήκουν. Σκεφτείτε πότε και πόσοι θέλησαν ως τώρα να το εμποδίσουν τις τελευταίες δεκαετίες και πού βρίσκονται σήμερα. Γιατί είναι ιστορικός Νόμος ο Λαός πάντα να νικά. Φτάνει να το θελήσει. Και θα το θελήσει. Γρήγορα. Πιο γρήγορα απ’ ό,τι μερικοί το περιμένουν».

Αναφερόμενος στις διεργασίες που εξελίσσονται αυτήν την εποχή στη βάση της ελληνικής κοινωνίας, ο Μίκης επισήμανε ότι «μπαίνουν τα θεμέλια, ώστε η σιωπηλή και διάσπαρτη πλειοψηφία των Ανεξάρτητων Πολιτών να μπορέσει να εκφραστεί συλλογικά και ενιαία και τότε θα δούμε ποιος θα γελάσει τελευταίος». Και πρόσθεσε:

«Πιστεύω ότι εκεί που έφτασαν τα πράγματα δεν υπάρχει άλλη λύση από τη φωνή του Λαού. Η οργή του Λαού πρέπει να μετουσιωθεί σε μια τέτοια κραυγή, που να συγκλονίσει συθέμελα το σάπιο οικοδόμημα της Εξάρτησης, που μας οδηγεί κατ’ ευθείαν στο απόλυτο Χάος.

Δεν υπάρχει άλλη λύση! Γι’ αυτό σας καλούμε όλους και όλες να μπείτε από αύριο κιόλας σ’ αυτό τον υπέρτατο αγώνα, όλοι μαζί ενωμένοι σφιχτά σα μια γροθιά με μόνο μία σκέψη, την αγάπη για την Πατρίδα.

Ας αφουγκραστούμε το Λαό και με χιλιάδες “Σπίθες”-Επιτροπές Πρωτοβουλίας ας τον βοηθήσουμε να πάρει επί τέλους την τύχη της χώρας στα χέρια του. Το πώς και το πότε θα το κρίνουν οι εξελίξεις και ο ίδιος ο Λαός.

Η δική μας σκέψη θα οδηγεί σταθερά στους μεγάλους στόχους που θέσαμε: την Εθνική Ανεξαρτησία, τη Λαϊκή Κυριαρχία, την Πατριωτική Αναγέννηση και τη βαθιά μας πίστη ότι η Ελλάδα ανήκει στην Ελλάδα και μόνο στην Ελλάδα».

Περιγράφοντας τη δράση της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών ο κ. Θεοδωράκης σημείωσε ότι η πολιτική της θα πρέπει να είναι ριζοσπαστική. «Χτυπάμε, κατεδαφίζουμε και παράλληλα σκεπτόμαστε-χτίζουμε» είπε, ενώ χαρακτήρισε βασική προϋπόθεση για την επιτυχία της προσπάθειας τη στήριξη από τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

«Θα πρότεινα να αντικατασταθεί το ρήμα ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ με το ρήμα ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΜΕ. Γιατί σύμφωνα με όσα είπα πιο πριν, δεν είναι δυνατόν να απαιτούμε οτιδήποτε από κάποιους που θα πρέπει να θεωρούμε και να τους αντιμετωπίζουμε σαν συνειδητά όργανα εξάρτησης από ένα ή και περισσότερα διεθνή κέντρα εξουσίας, γιατί δεν είναι μόνο οι Αμερικανοί που μας διαφεντεύουν αλλά και ορισμένες χώρες της Ευρώπης. Άλλωστε η σημερινή Τρόικα αποτελεί συνύπαρξη μιας αμερικανικής (ΔΝΤ) και δύο ευρωπαϊκών τραπεζών».

Επισήμανε ακόμη ο Μίκης ότι η δράση της Κίνησης δεν πρέπει να περιορισθεί στην «αντίσταση», αλλά να προχωρήσει και στην κατάθεση συγκεκριμένης πρότασης. Μια πρόταση που, όπως εξήγησε, πρέπει «να περιλαμβάνει όλα τα στοιχεία που συνιστούν τη ζωή ενός λαού.

Και στη δική μας περίπτωση του ελληνικού λαού. Αυτή η Πρόταση-Πρόγραμμα θα πρέπει να αποτελεί τη βάση της σκέψης και της λειτουργίας της κάθε “Σπίθας”-Επιτροπής, ώστε όλες μαζί να κατασταλάξουν στη διαμόρφωση της Ιδεολογίας της νέας Κίνησης με σκοπό να καταστεί κάποτε η δεσπόζουσα ιδεολογία της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού».

Επέκρινε με σκληρές φράσεις την υπαγωγή της χώρας στο Μηχανισμό Στήριξης και πρότεινε να στηθεί στο Σύνταγμα μια «Στήλη ντροπής» με τα ονόματα όλων όσοι ψήφισαν το Μνημόνιο.

Είπε συγκεκριμένα:

«Υπάρχουν όμως εποχές όπως η τωρινή, κατά την οποία όσοι ανήκουν στο μπλοκ της Εξάρτησης (ξένοι και ντόπιοι) από βοσκοί μεταβάλλονται σε λύκους που διψούν να επιβάλουν την καταπίεση, την εξαθλίωση και τον φόβο στον απλό λαό έχοντας επιπέσει πάνω στο κοπάδι με μανία που θυμίζει αμόκ.

Πώς αλλιώς αλήθεια, μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς τη δίψα τους να πάνε τον Λαό πιο πίσω κι από την εποχή του Μεταξά, δηλαδή την εποχή που καθιερώθηκαν οι εργατικές συλλογικές συμβάσεις, με αποτέλεσμα να βρεθούν σήμερα οι δυστυχείς εργαζόμενοι απογυμνωμένοι ακόμα κι από το στοιχειώδες δικαίωμα της επιβίωσης…

Για όλους αυτούς που ψήφισαν αυτό τον μεσαιωνικό νόμο προτείνω να στηθεί στο κέντρο της Πλατείας Συντάγματος μια μαρμάρινη πυραμίδα με όλα τα ονοματεπώνυμά τους γραμμένα με μαύρα γράμματα και να ονομαστεί “Στήλη της Ντροπής”».

Αναφερόμενος στον ρόλο που διαδραματίζουν στην Ελλάδα οικονομικοί παράγοντες, Μέσα Ενημέρωσης, πολιτικοί παράγοντες κ.ά. σημείωσε:

«Οικονομικοί ολιγάρχες, διαμορφωτές της κοινής γνώμης (δημοσιογράφοι, ιδιοκτήτες καναλιών, ραδιοφώνων και εφημερίδων) ισχυροί πολιτικοί παράγοντες, διακεκριμένα μέλη της υψηλής διανόησης (ειδικά οι εκπαιδευτικοί) με το πλήθος των προσώπων που τους περιστοιχίζουν και αμείβονται πλουσιοπάροχα, για να διοχετεύουν, εκλαϊκεύουν και επιβάλουν τις ιδέες και τις αποφάσεις τους, με λίγα λόγια όλος αυτός ο συρφετός, που σαν ένα μαύρο σύννεφο σκεπάζει τη χώρα μας και μας κρύβει τον ήλιο για να ζούμε στο σκοτάδι και τελικά μας μεταβάλλει σε μια μάζα αλληλοσυγκρουόμενων κοπαδιών διαφόρων χρωμάτων που ακολουθούν τους διορισμένους από το Σύστημα βοσκούς, αυτό το δηλητηριώδες νέφος δεν είναι τίποτα άλλο παρά οι πιστοί τοποτηρητές της ξένης εξάρτησης (σήμερα των Αμερικανών), η οποία επιβλέπει, καθοδηγεί και παρεμβαίνει παρακολουθώντας με άγρυπνο μάτι τις κάθε είδους εσωτερικές μας εξελίξεις. Είναι η εξάρτηση!

Επομένως θα πρέπει να αποτελεί τον κύριο στόχο της Αντίστασης για την ουσιαστική Απελευθέρωση του λαού και της χώρας».

Πηγή:
http://www.paron.gr/v3/new.php?id=63309&colid=&catid=34&dt=2011-01-23%200:0:0

Δεν υπάρχουν σχόλια: