-->

Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Ποιοι πραγματικά κινούν τα νήματα στη γεωπολιτική αρένα;




Ο Αμερικανός υπερσυντηρητικός δημοσιογράφος και αναλυτής Glenn Beck, υποστήριξε πρόσφατα πως ο George Soros έπαιξε σημαντικό υπόγειο ρόλο στα γεγονότα της Αιγύπτου. Σύμφωνα με τον Beck, ο ριζοσπαστικός σοσιαλισμός των ΗΠΑ, που στηρίζει ο Soros, σε συνεργασία με την Μουσουλμανική Αδελφότητα, κατάφεραν να ρίξουν τον Μουμπάρακ.

Ο Alex Jones όμως, διαφωνεί. Και όπως λέει, αν και ο Soros έπαιξε κάποιο ρόλο, δεν είναι ο μοναδικός που κινεί τα νήματα  σε παγκόσμιο επίπεδο. Είναι ένας μόνο ανάμεσα σε  πολλούς, που συμμετέχουν σε ένα παγκόσμιο επιχειρηματικό καρτέλ, το οποίο κυριαρχεί στα οικονομικά πράγματα όλων των χωρών, και επηρεάζει τα εσωτερικά τους.

Όπως λέει ο Jones, αν και ο Beck έχει κάποιο δίκιο, μάλλον ξεχνάει  το πλούσιο παρελθόν του αμερικανικού πενταγώνου σε παρεμβάσεις σε ξένα κράτη. Η CIA και ο αμερικανικός στρατός έχουν εδώ και δεκαετίες, χρηματοδοτήσει και δημιουργήσει διάφορες ισλαμικές ομάδες, συμπεριλαμβανομένης της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και των Ταλιμπάν.

Αυτό που σήμερα διαδραματίζεται, είναι μια πολύπλοκη σειρά προσπαθειών αποσταθεροποίησης των καθεστώτων της Μέσης Ανατολής, και ίσως η πρόκληση ενός μεγάλου πολέμου.

Ο Glenn Beck έχει δίκιο να μιλά για μια «Νέα Παγκόσμια Τάξη», αλλά έχει άδικο όταν τα ρίχνει όλα στον Soros. Οι μεθοδευτές αυτής της νέας τάξης είναι πολλοί, και μεταξύ τους συμπεριλαμβάνονται οι πλέον  πλούσιοι άνθρωποι, που ανέκαθεν κυριαρχούσαν στη γεωπολιτική σκακιέρα. Προκειμένου να πετύχουν τη παγκόσμια κυριαρχία, είναι αναγκαίο για αυτούς να ελέγξουν τη Μέση Ανατολή και τη Κεντρική Ασία.

Αυτό που συμβαίνει στο παρασκήνιο, από αυτούς που κρατάνε τη πραγματική εξουσία, είναι δύσκολο να γίνει κατανοητό, αν δεν γνωρίζουμε το γεγονός ότι οι ιμπεριαλιστές πάντοτε παίζουν κι από τις δυο πλευρές.

Όσοι πιστεύουν πως τα παγκόσμια τεκταινόμενα οφείλονται στο συναίσθημα και μόνο κάνουν λάθος. Υπάρχουν πολλά περισσότερα. Υπό τη καθοδήγηση της Wall Street, η Αμερική έχει κατά καιρούς χρηματοδοτήσει και  στηρίξει τους μεγαλύτερους εχθρούς της, όπως τη ναζιστική Γερμανία, τη κομμουνιστική Κίνα, και τη σοβιετική Ρωσία.

Πολλές είναι οι φορές που οι ΗΠΑ έχουν  μεταφέρει εξελιγμένη τεχνολογία, όπως τη πυρηνική, αλλά και βιολογικά και χημικά όπλα σε «εχθρικά» κράτη, μέσω διπλωματικών οδών, και χωρίς την ανάγκη κατασκόπων. Τα ίδια όπλα και η ίδια τεχνολογία δόθηκε αργότερα και σε μικρότερες χώρες. Οι λόγοι είναι πολλοί, όπως για παράδειγμα ο έλεγχος των φυσικών πόρων και η κυριαρχία στη γεωπολιτική αρένα. Για όσους πιστεύουν στο Ordo Ab Chao, το χάος στις πληγείσες από πολέμους χώρες σημαίνει διχαστική ενέργεια, από την οποία προκύπτει πολιτική ισχύς.

Οι μαέστροι της γεωπολιτικής, όπως είναι ο Zbigniew Brzezinski και ο  Henry Kissinger, που εργάζονται για λογαριασμό των παγκόσμιων τραπεζικών καρτέλ, επαίρονται δημοσίως για τα κατορθώματά τους στη «παγκόσμια σκακιέρα». Μέσω της διαλεκτικής του Χέγκελ, η εποχή μας διαμορφώνεται από τους φυλετικούς, θρησκευτικούς, και εθνικούς διαχωρισμούς. Οι εντάσεις και οι συγκρούσεις, είναι αυτά που κρατάνε τα επιχειρηματικά και στρατιωτικά συμφέροντα κυρίαρχα.

Κυριολεκτικά, εκατοντάδες τριτοκοσμικές κυβερνήσεις έχουν ανατραπεί από επαναστάσεις, δολοφονίες, και μεθοδευμένα πραξικοπήματα, υπό τη κάλυψη των ψυχροπολεμικών εντάσεων που όμως τροφοδοτούσαν παρασκηνιακά οι «μαύρες επιχειρήσεις» της CIA και της KGB.

Οι σκληρές διαμάχες όπως αυτές μεταξύ των Αράβων και του Ισραήλ, ή της Ινδίας και του Πακιστάν, εξασφαλίζουν σε αυτούς που κινούν τα νήματα ότι οι μόνες σταθερές κυβερνήσεις και οι μόνοι ισχυροί ηγέτες που θα προκύπτουν από μια προσχεδιασμένη  σύγκρουση, θα είναι αυτοί που οι ίδιοι θα ελέγχουν παρασκηνιακά. Οι χαρισματικοί ηγέτες, όπως και οι δευτεροκλασάτοι δικτάτορες πάντα ήταν, και πάντα θα είναι αναλώσιμοι.

Οι αραβικές και οι μουσουλμανικές ομάδες ανέκαθεν εναλλάσσονταν ως φίλοι ή ως εχθροί της Δύσης. Οι όποιες διαφορές, απλά υπογραμμίζουν τη γενικότερη εικόνα. Η πραγματική ιστορία πίσω από τους πολέμους είναι η ανάγκη για παγκόσμια κυριαρχία επί των πόρων, της ενέργειας, της πολιτικής, και της κουλτούρας.

Ιδού μερικά πειστικά στοιχεία που μας κατευθύνουν στο να αντιληφτούμε τη μεγάλη πλάνη στη Μέση Ανατολή, και τη μακροπρόθεσμη στρατηγική για διαρκείς συγκρούσεις στη περιοχή:

-Υπάρχουν ενδείξεις ότι οι ρίζες της αιγυπτιακής επανάστασης πηγάζουν από τη Δύση. Το άρθρο της London Telegraph“America’s secret backing for rebel leaders behind Egyptian uprising” λέει πολλά.

-Ο Ιρανός πρωθυπουργός Mohammed Mossadegh είχε ανατραπεί το 1953, από πραξικόπημα που σχεδίασε η CIA, με τη κωδική ονομασία Operation Ajax. Ο Mossadegh, που είχε σπουδάσει στη Δύση, ήταν μετριοπαθής και κοσμικός, αλλά είχε αγνοήσει τις προσταγές των πετρελαϊκών εταιριών, σε μια προσπάθεια να εθνικοποιήσει τα τεράστια κέρδη από τη παραγωγή πετρελαίου στη χώρα του.

-Η Μουσουλμανική Αδελφότητα, που σήμερα παίζει καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις της Αιγύπτου, σπονσοράρεται από τη Δύση εδώ και δεκαετίες. Η CIA, όπως και άλλες μυστικές υπηρεσίες, συνεργάστηκαν με τη οργάνωση στην αντιμετώπιση του Nasser, που πέθανε το 1970. Ομοίως, έχει αποδειχθεί πως ισραηλινές, βρετανικές , και αμερικανικές υπηρεσίες, βρίσκονται πίσω από τη δημιουργία και την ηγεσία της θεωρούμενης στη Δύση ως τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς.

-Το αμερικανικό υπουργείο Παιδείας και το υπουργείο Εξωτερικών, υπήρξαν χορηγοί διδακτικών βιβλίων και εντύπων με περιεχόμενο υπέρ της τζιχάντ, που στάλθηκαν στο Αφγανιστάν, προκειμένου να διαβασθούν από παιδιά τα οποία στη συνέχεια θα ριζοσπαστικοποιούντο,   και θα πολεμούσαν εναντίον των Σοβιετικών.  Το γεγονός χαρακτηρίστηκε  σκάνδαλο, όταν αποδείχτηκε πως τα βιβλία αυτά επηρέασαν μια ολόκληρη γενιά πολεμιστών των Ταλιμπάν και της Αλ Κάϊντα.

-Το 1979, ο  Αμερικανός σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Zbigniew Brzezinski, και κάποιοι χρηματοδότες τους, θεωρούσαν τους αντάρτες αυτούς ως «πολεμιστές της ελευθερίας». Στα τέλη της δεκαετίας του `90, μετατράπηκαν σε «τρομοκράτες», που το 2001  κατέληξαν να «μισούν την ελευθερία μας».

-Ο Zbigniew Brzezinski έχει παραδεχτεί το 1998, σε συνέντευξή του στη Nouvel Observateur, ότι αυτός στήριξε τους Αφγανούς πολεμιστές, τουλάχιστον 6 μήνες πριν τη σοβιετική εισβολή. Δήλωσε περήφανος για το ρόλο του, λέγοντας «Τι είναι πιο σημαντικό στη παγκόσμια ιστορία; Οι Ταλιμπάν, ή η κατάρρευση της σοβιετικής αυτοκρατορίας; Μερικοί θυμωμένοι Μουσουλμάνοι ή η απελευθέρωση της Κεντρικής Ευρώπης, και το τέλος του ψυχρού πολέμου;»

-Οι ΗΠΑ συνεργάστηκαν στενά με τον Saddam Hussein στη διάρκεια του πολέμου Ιράν-Ιράκ, που είχε εκατομμύρια θύματα. Οι μετέπειτα πόλεμοι και εισβολές των προέδρων Bush Sr., και  Bush Jr, έγιναν με πάθος και ζήλο εναντίον του Hussein, τον οποίο η Δύση εξόπλισε και ανέβασε στην εξουσία, πριν τον θεωρήσει ως τον Νο 1 εχθρό της!

-Η Σύγκρουση των Πολιτισμών, όπως τη διατύπωσε ο Samuel Huntington, θέτει τα πλαίσια της γεωπολιτικής διαμάχης του 21ου αιώνα ανάμεσα στις πολιτισμικές και θρησκευτικές διαφορές, υπογραμμίζοντας τη πιθανότητα μιας μεγάλης ιδεολογικής σύγκρουσης μεταξύ τεράστιων εκτάσεων, όπως για παράδειγμα του Δυτικού κόσμου εναντίον του Μουσουλμανικού κόσμου.

S.A.-Prison Planet
http://www.antinews.gr/2011/02/14/85533/

Δεν υπάρχουν σχόλια: