-->

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Επεισόδια και κοσμοσυρροή στην πορεία.




Βία επεισόδια, με πρωτοφανή διάρκεια σημάδεψαν τη χθεσινή, μεγάλη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας. Σύμφωνα με τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία η συμμετοχή έφτασε από τις 30.000 (ΒΒC) έως και τα 100.000 (Reuters) άτομα.

Πολύωρες οδομαχίες

Τα πρώτα επεισόδια ξέσπασαν γύρω στη μία το μεσημέρι στα Χαυτεία με ομάδες διαδηλωτών και εξελίσσονταν έως τις επτά το απόγευμα. Στο Σύνταγμα, παρά το γεγονός ότι οι δρόμοι άνοιξαν μετά τις επτά μικρή ομάδα διαδηλωτών παρέμενε έως και τις οκτώ. Χαρακτηριστικό των χθεσινών επεισοδίων ήταν η εκτεταμένη χρήση χημικών από την αστυνομία, ενώ μετά τη λήξη τους, το Σύνταγμα, η πανεπιστημίου και οι γύρω δρόμοι θύμιζαν βομβαρδισμένο τοπίο.


Ξηλώθηκαν ακόμη και τα παγκάκια από την πλατεία Συντάγματος στα οποία οι διαδηλωτές έβαλαν φωτιά και έστησαν οδοφράγματα.

Η πορεία του ΠΑΜΕ ολοκληρώθηκε λίγο μετά τη μία στο Σύνταγμα χωρίς επεισόδια, ενώ γύρω στις 3 είχε ολοκληρωθεί και η πορεία της ΓΣΕΕ. Ωστόσο και ενώ είχαν ξεσπάσει επεισόδια οι διαδηλωτές από την πορεία της ΓΣΕΕ που είχαν κατέβει προς την Πανεπιστημίουεπέστρεψαν στην πλατεία Συντάγματος. Η αστυνομία απαντούσε με δακρυγόνα στην παραμικρή κίνηση διαδηλωτών ενώ επιθέσεις με χήμικά έγιναν και σε μεμονωμένα μπλοκ διαδηλωτών π.χ. εκπαιδευτικών.

Προκλήθηκαν επίσης σημαντικές ζημιές σε τράπεζες, κάηκαν δύο μοτοσυκλέτες της ΕΛΑΣ και έγιναν 9 συλλήψεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι ένας εκ των συλληφθέντων κατείχε τόξο και βέλη καθώς και τσεκούρι. Επίσης έγιναν άλλές 17 προσαγωγές ενώ υπάρχουν τρεις τραυματίες αστυνομικοί.

ΠΗΓΗ

http://gdailynews.wordpress.com/2011/02/24/επεισόδια-και-κοσμοσυρροή-στην-πορεί/#more-8043 

Δεν υπάρχουν σχόλια: