-->

Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Ένα μεγάλο «Εύγε» στην Ακαδημία Αθηνών





ΝΕΑ ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ

Υπέρτατη τιμή  
στον έλληνα δάσκαλο που αντιστέκεται...

- Παράσημο στη Χαρά Νικοπούλου για την ανδρεία και τη φιλοπατρία της

Ξάφνιασε, ευχάριστα, η Ακαδημία Αθηνών...

Είναι η δεύτερη φορά που παρεμβαίνει καταλυτικά στα εθνικά μας θέ­ματα, στην απαξίωση που επι­χειρείται, πότε κατά της ιστορίας μας και πότε κατά όσων τολμούν να την υπερασπίζονται και να δίνουν το είναι τους για την πατρίδα.

Η πρώτη θαρραλέα πράξη της ήταν με τη γνωμοδότηση της που ξετίναξε εκείνο το ανι­στόρητο βιβλίο της Ρεπούση, που βάφτιζε... συνωστισμό την καταστροφή της Σμύρνης, γνω­μοδότηση που οδήγησε στην α­πόσυρση του βιβλίου.

Και τώρα, με την απόφαση της να παρασημοφορήσει τη φιλοπατρία, και τη διαμόρφωση Θρησκευτικής και Εθνικής συνείδησης, στο πρόσωπο της δασκάλας Χαράς Νικοπούλου, α­πονέμονται της το αργυρό Μετάλλιο Ανδρείας!

Η Ακαδημία Αθηνών, με αυ­τήν την απόφαση της, κηρύσσει με σαφήνεια και αδιαμφισβήτη­τη καθαρότητα ότι τα λόγια και τα έργα της Χαράς Νικοπούλου καθορίζουν πλέον τον ακριβή κανόνα παιδείας και αποτελούν το λαμπρόν παράδειγμα για κά­θε δάσκαλο ή δασκάλα, όλων των βαθμίδων, όπου και αν βρί­σκονται.

Η Ακαδημία Αθηνών, το βράδυ της 28ης Δεκεμβρίου 2010, άπλωσε τις μεγάλες και δυνατές ελληνικές της φτερούγες και μας έδειξε ότι κάτω από αυτές εκκολάπτονται οι ελπίδες μας για εθνική ανασύνταξη και συσπείρωση, που θα φέρουν το ποθούμενο για όλη την Ελλά­δα, έτσι όπως την περιέγραψε στην αντιφώνηση της η δασκάλα-θρύλος προς τον πρόεδρο της Ακαδημίας Αθηνών κ. Κων­σταντίνο Σβολόπουλο, παρου­σία του υπουργού Εσωτερικών και αναπληρωτή προέδρου της κυβέρνησης κ. Γιάννη Ραγκούση, που σίγουρα την άκουγε εμβρόντητος.

Ενόχλησε βέβαια όλους εκείνους τους... κουλτουριάρηδες που θέλουν να κατεδαφίσουν ό,τι είναι εθνικό και στηρίζει την πατρίδα και τον Ελληνισμό, στο όνομα εν0ς... ψευτοπροοδευτισμού. Όπως είχε ενοχλήσει και η απόσυρση του περιβόητου βι­βλίου της Ρεπούση.

Κι αυτή η ενόχληση και η α­ντίδραση δείχνουν ότι η άποψη της Ακαδημίας ήταν σωστή. Μόνο που η φωνή της Ακαδημίας πρέπει να είναι καθημερι­νά παρούσα. Πολύ περισσότε­ρο σήμερα, για την τραγωδία που ζουν η χώρα και ο λαός α­πό τα δεινά που μας έχει επιβά­λει το Μνημόνιο. Και δυστυχώς  η Ακαδημία και όλη η πνευματι­κή ηγεσία του τόπου είναι απούσες. Είναι ώρα να πάρουν θέση...

"ΠΑΡΟΝ' 9.1.2011




Ένα μεγάλο «Εύγε» στην Ακαδημία Αθηνών


Η Ακαδημία Αθηνών, το κορυφαίο πνευματικό ίδρυμα της πατρίδας μας, παρασημοφόρησε τη Φιλοπατρία και τη Διαμόρφωση Θρησκευτικής και Εθνικής Συνείδησης, απονέμονται το αργυρούν μετάλλιον ανδρείας στη διδασκάλισσα Χαρά Νικοπούλου.

«Τύχη αγαθή έδοξε τη Ακαδημία Αθηνών Χαρίκλειαν Νικοπούλου αργυρώ μεταλλίω τιμήσαι ότι εν τω σχολείω του Μεγάλου Δερείου του Νομού Έβρου τα έτη 2004-2008 μετ' ευψυχίας υπηρετήσασα λόγω τε και έργω παιδείας, κανών ακριβής και ελληνίδος διδασκάλου παράδειγμα λαμπρόν εγένετο, ανειπείν δε τας τιμάς εν τη πανηγύρει μηνός Δεκεμβρίου ογδόη επί εικάδι έτους δεκάτου και δισχιλιοστού».

Στο παραπάνω κείμενο, το οποίο υπογράφεται από τον γενικό γραμματέα και τον πρόεδρο της Ακαδημίας Αθη­νών κ. Βασίλειο Πετράκο και Κωνσταντίνο Σβολόπουλο, αποτυπώνεται με μοναδικό τρόπο η μεγάλη προσφορά της Χαράς Νικοπούλου στην ευαίσθη­τη περιοχή της Θράκης.

Ιδού και ένα ακόμα μικρό απόσπασμα από την έκθεση του γενικού γραμματέων της Ακαδημίας Αθηνών που σναγνώσθηκε κατά την πανηγυρική συνεδρία της 28ης Δεκεμβρίου 2010: «Αργυρό μετάλλιο της Ακαδημίας απονέμεται στην κυρία Χαρά Νικολοπούλου, δασκάλα στο Μεγάλο Δέρειο του Νομού Έβρου κατά την περίοδο 2004-2008, διότι παρά τις αντιξοότητες που συνάντησε κατά την εκτέλεση του έργου της, εξετέλεσε τα καθήκοντα της κατά τρόπο αντάξιο της μεγάλης αποστολής της, διδάσκονται τα παιδιά που της εμπιστεύθηκε η Πολιτεία σύμφωνα με τΐς αρχές της ελεύθερης σκέψης, της ανεξιθρησκείας και της αλήθειας, χωρίς να υπολογίσει αντιθέσεις που έθεταν σε κίνδυνο την ίδια».

Και η αντιφώνηση της Χαράς Νικοπούλου:

«Αξιότιμε κύριε πρόεδρε της Ακαδημίας Αθηνών, εν έτει 2010, όπου η ελληνική κυβέρνηση αφαιρεί τον όρο ''Εθνικής'' από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και περιθωριοποιεί ως ακραίους εθνικιστές τους απλούς 'Έλληνες  που αγαπούν το έθνος και την πατρίδα τους, ευχαριστώ θερμά την Ακαδημία Αθηνών, που στο πρόσωπο μου παρασημοφορεί τη φιλοπατρία και τη διαμόρφωση θρησκευτικής, αλλά κυρίως εθνικής συνείδησης στους μαθητές μου, η οποία για όλους τους 'Ελληνες περιλαμβάνει τη σκλαβωμένη Βόρειο Ήπειρο από την οποία κατάγομαι, τη Μακεδονία μας στην οποία γεννήθηκα και η ελευθερία της οποίαν τελεί υπό διαπραγμάτευση, τη Θράκη και την Κύπρο που καταδυναστεύονται από τους Τούρκους και τους ελεύθερους  πολιορκημένους Έλληνες που ζουν στον Άγιο Παντελεήμονα.

Αυτό το Μετάλλιο Ανδρείας  αποτελεί για μένα ηθική δέσμευση να συνεχίσω με μεγαλύτερη πίστη τον αγώνα μου, μέχρι την τελική δικαίωση του Έθνους μας.

Το αφιερώνω στα δικά μου Πομακόπουλα της Θράκης».
Εν τω μεταξύ, για άλλη μια φορά τέτοια σημαντικά γεγονότα πέρασαν εντελώς  απαρατήρητα και από την ελληνική Πολιτεία και από τα πλείστα ελληνικά Μέσα Μαζικής Ενημερώσεως.  Πλήρης σχεδόν σιωπή, για τέτοιες άδολες και πατριωτικές συμπεριφορές, σε μια Ελλάδα που έχοντας απέναντί της ποικιλώνυμους  εχθρούς  αγωνίζεται απεγνωσμένα να κρατηθεί όρθια.

Ντίνος Αυγουστής
Εκπαιδευτικός στο Α.Τ.Ε.Ι. της Λάρισας
Από το Μονάγρι Λεμεσού

ΥΓ.: Νεαρή κάτοικος δήμου της Θράκης στον οποίο εκλέχθηκε μουσουλμάνος δήμαρχος, με πληροφόρησε ότι μετά την ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων στις πρόσφατες  αυτοδιοικητικές εκλογές, κανένας έλληνας χριστιανός δεν τολμούσε να ξεμυτίσει από το σπίτι του, αφού οι πανηγυρισμοί των ελλήνων μουσουλμάνων, οι οποίοι κρατούσαν και ανέμιζαν τούρκικες σημαίες, ήταν κάτι περισσότερο από προκλητική... Τα σχόλια δικά σας...

Δεν υπάρχουν σχόλια: