-->

Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Η Ελλάδα υπό τας διαταγάς αλμπάνη, όχι γιατρού




Τον είδαμε με σάρκα και οστά και τον… απολαύσαμε μέσω τηλεοράσεως για συνολικά κάμποσα λεπτά της ώρας τον περιβόητο κύριο Στρος-Καν (τον οποίο το υποπόδιο και υποχείριό του εξακολουθεί να αποκαλεί… Στράους-Καν ή και σκέτα Ντομινίκ επί το οικειότερον…). Ο επικεφαλής του ΔΝΤ και συνδιαμορφωτής της πολιτικής της ΥΠΕΡΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ που μας δυναστεύει, ήρθε αυτοπροσώπως στο σπίτι μας, κατόπιν προσκλήσεως, βεβαίως βεβαίως, προκειμένου να δώσει πλουσιοπάροχα εύσημα στον… στοχαστή οικοδεσπότη του και να μας προϊδεάσει για τα όσα περιμένουν τον δύσμοιρο λαό μας ακόμα.

Ο εν λόγω κύριος και κρύφτηκε και δεν κρύφτηκε. Οι απαντήσεις του ήταν άλλοτε κυνικά απερίφραστες και άλλοτε μεσοβέζικες. Έφτασε στο σημείο να ανασκευάσει το περιεχόμενο απάντησής του, ισχυριζόμενος ότι… τα αγγλικά του δεν είναι τόσο καλά! «Δεν είπα ότι τα χειρότερα έρχονται. Είπα ότι δεν πρέπει να πιστεύουμε πως τα χειρότερα έχουν περάσει»! Ανεξάρτητα όμως απ’ όσα είπε το τσακάλι του κεφαλαιοκρατικού ιμπεριαλισμού, ακούσαμε και ερμηνεύσαμε ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ. Τις κινήσεις του, τις μετακινούμενες θέσεις των χεριών του, τις εναλλασσόμενες εκφράσεις του προσώπου του. Και καταλάβαμε ότι είναι ένας πεφυσιωμένος διάνος που θεωρεί τον εαυτό του… επίκεντρο του κόσμου!

Ας μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι απευθύνθηκε σε ΔΥΟ ακροατήρια: στο ελληνικό και κυρίως στο γαλλικό. Διότι προαλείφεται –τρομάρα του!– για Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας. Ένας κατ’ όνομα σοσιαλιστής (και πρώην κομμουνιστής), ο οποίος, εάν εκλεγεί, θα αλλάξει τον αδόξαστο στους γάλλους πολίτες, αφού η ούτως ειπείν φιλοσοφία του και η πρακτική του –οι παρεμβάσεις του όπως και των προκατόχων του μέσω του ΔΝΤ σε πλειάδα άλλων χωρών υπήρξαν εξοντωτικές– διέπονται από άκρατο νεοφιλελευθερισμό.

Αλλά ας επανέλθουμε στο ελληνικό ακροατήριό του. Με συμπεριφορά άκρως αλαζονική και προκλητική, αφού μίλησε για επιμήκυνση της αποπληρωμής του χρέους –επιμήκυνση που την αρνείται ούτως ή άλλως η Μέρκελ (και που κατά τη γνώμη μου θα είναι ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ λόγω ανατοκισμών)– αποκάλυψε το κατά Γιωργάκη… μυστικό (που το αρνιόταν διαρρήδην) ότι απαιτούνται περαιτέρω μειώσεις μισθών και συντάξεων! Τον ξεμπρόστιασε δηλαδή. Από την άλλη μεριά όμως τον αβαντάρισε σκανδαλωδώς, όπως αναφέρθηκε ήδη με διαφορετική διατύπωση. Ισχυρίστηκε ότι ο ελληνικός λαός θεωρεί… αναγκαία τα μέτρα του Μνημονίου, στηριζόμενος στα αποτελέσματα, σύμφωνα με τις κίβδηλες εκτιμήσεις του υποτακτικού του, των αυτοδιοικητικών εκλογών του περασμένου μηνός. Και να σκεφτεί κανείς ότι το παπανδρεϊκό ΠΑΣΟΚ είχε χάσει στον πρώτο γύρο –αυτός μετράει– δέκα ολόκληρες εκατοστιαίες μονάδες από τις προ έτους βουλευτικές εκλογές! Τέτοια η αντικειμενικότητα υποτακτικού και αυθέντη…

Ο εξοχότατος κύριος Στρος-Καν επέπληξε όσα κόμματα καταψήφισαν το Μνημόνιο και τα κάλεσε να συνεργαστούν με την κυβέρνηση Παπανδρέου! Μίλησε για… ανάκαμψη και ανάπτυξη το 2012 –τα λόγια δεν φορολογούνται, ως γνωστόν– και μας άφησε άφωνους. Με τέτοια ιλιγγιώδη ύφεση που συνεχώς αυξάνεται και τόσο τσουχτερούς έμμεσους φόρους (που μετακυλίονται αμέσως σε προϊόντα πρώτης ανάγκης), όχι ανάπτυξη δεν πρόκειται να δούμε αλλά ούτε ίχνος ανάκαμψης. Ποιον κοροϊδεύει; Και ποιον κοροϊδεύουν οι υπόδουλοι σ’ αυτόν (και τους υπόλοιπους αλλοδαπούς «σωτήρες») που παριστάνουν την κυβέρνηση; Τόσο ηλίθιους μας περνάει και μας περνάνε;

Ο διάσημος γιατρός που ήρθε να μας προσφέρει… ιαματικές συνταγές για να αποφύγουμε τον οικονομικό θάνατο (ΚΑΙ ΠΑΜΠΟΛΛΟΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΤΟΝ ΑΤΟΜΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟ), είναι αλμπάνης του χειρίστου είδους. Το θαυματουργό φάρμακο που διατυμπανίζει δεν διαφέρει και πολύ από τη στρυχνίνη. Αφήνω που τέτοιες… θεραπευτικές επεμβάσεις μάς θυμίζουν ανάγλυφα τον γύψο του Παπαδόπουλου, με αποτέλεσμα να προκύπτει αβίαστα για τον καθένα το ακλόνητο συμπέρασμα ότι δικτατορία είχαμε τότε και δικτατορία έχουμε και σήμερα. Μια διδακτορία μάλιστα ΠΙΟ ΥΠΟΥΛΗ, αφού μας επιτρέπουν, ταυτόχρονα με τη μονοσήμαντη και συμπαγέστατη προπαγάνδα τους, να λέμε και να γράφουμε ό,τι τους κατακρίνει και τους γελοιοποιεί ώστε να εκτονωνόμαστε… Πρόκειται για μη συνειδητοποιημένη εκ μέρους τους, αλλά ΣΑΤΑΝΙΚΗ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ μέθοδο. Διότι η εκτόνωση εμποδίζει ή τουλάχιστον καθυστερεί την αναγκαία και αποτελεσματικά καθοδηγούμενη ΕΞΕΓΕΡΣΗ.

Το νέο… αστέρι της κυβέρνησης κ. Παμπούκης (που λειτουργεί ως υπερδραστήριος υπουργός Επικρατείας και παραχώρησε συνέντευξη στο τρέχον 60ό τεύχος της πολιτικής επιθεώρησης «Επίκαιρα») έχει, φαίνεται, εκλεκτική συγγένεια με τον υψηλό επισκέπτη μας κ. Στρος-Καν. Όχι μόνο τάσσεται κι αυτός αναφανδόν υπέρ των απολύσεων στον δημόσιο τομέα –έναν δημόσιο τομέα που τον έχει διογκώσει κυρίως το ΠΑΣΟΚ με τις ρουσφετολογικές του προσλήψεις, αφού κυβέρνησε περισσότερα χρόνια από τη ΝΔ– αλλά χρησιμοποιεί ανάλογα ΚΥΝΙΚΕΣ διατυπώσεις με τον επικεφαλής του ΔΝΤ. Με δεδομένη την αυξητική τάση τής ήδη μεγάλης ανεργίας που μαστίζει τη χώρα μας, ο κ. Παμπούκης χαρακτήρισε τις απολύσεις –άκουσον, άκουσον!– «κόστος ελπίδας»! Θα του πρότεινα, όπως και στον καθένα που υιοθετεί τέτοιους κυνικά περίτεχνους νεολογισμούς με την άνεση της δικής του ευμάρειας, να μπει στο πετσί κάθε μεμονωμένου απολυόμενου. Το μπορεί; Ας μην επικαλεστεί την καραμέλα για το… γενικό καλό. Το γενικό καλό με την εφαρμοζόμενη ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ και ΑΔΙΕΞΟΔΗ πολιτική ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΦΙΚΤΟ.

Οι Έλληνες γνωρίζουν άριστα τις συνέπειες του ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΥ Μνημονίου (και τις επαχθέστερες παραφυάδες του υπ’ αριθμόν 2 και 3) και απεχθάνονται την κυβέρνηση που τους το κουβάλησε, με πρωτεργάτη τον… ανεπίληπτο –και… στοχαστή, ας μην το λησμονούμε– Παπανδρέου τον τρίτο. Σημειώνω, διότι δεν εξυπακούεται, ότι οι πλείστοι Έλληνες είναι εξυπνότεροι από τον πρωθυπουργό τους (όπως, άλλωστε, και όλα ανεξαιρέτως τα μέλη του Υπουργικού του Συμβουλίου). Γι’ αυτό ορισμένοι από τους ευφυείς αυτούς Έλληνες τον δουλεύουν ψιλό γαζί. Ένας εξ αυτών μάλιστα ανέβασε στο διαδίκτυο τα ακόλουθα που τα περιγράφω με δικά μου λόγια: Ο κ. Παπανδρέου είχε πει ότι «υπάρχουν λεφτά» και πέσαμε όλοι απάνω του να τον φάμε. Ο άνθρωπος είχε δίκιο. Ένα μικρό λαθάκι παρεισέφρησε μόνο στο σχετικό ρήμα. «Υπήρχαν», ήθελε να πει και όντως υπήρχαν. Υπήρχαν στις τσέπες και τα πορτοφόλια μας και μας τα βούτηξε.

Θα τελειώσω με το ερώτημα κατά πόσον ωφέλησε την κυβέρνηση η επίσκεψη του κ. Στρος-Καν. Φρονώ ότι όχι μόνο ουδόλως ωφέλησε την κυβέρνηση αυτή η επίσκεψη, αλλά ότι την έβλαψε καίρια. Θα επικαλεστώ και την άποψη του πολιτικού επιστήμονα και επικοινωνιολόγου κ. Ρωμύλου Κομνηνού, ο οποίος πιστεύει ότι το πλήγμα το δέχτηκε κυρίως «ο πρωθυπουργός της χώρας που άνοιξε την πόρτα της ευρωζώνης στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο». Και προσθέτει εύγλωττα: «Κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να επηρεάζει το ευρώ, σε μια εποχή κατά την οποία βρίσκεται σε εξέλιξη ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ με το δολάριο και το γιεν (…). Το ΔΝΤ εκφράζεται μεν από τον γενικό διευθυντή του, τον Ντομινίκ Στρος-Καν, ελέγχεται ωστόσο από τους Αμερικανούς. Δηλαδή, από το δολάριο». Σε άλλο σημείο, αφού επισημάνει ότι «ο πληθωρικός Στρος-Καν υπηρετεί πρωτίστως τον προσωπικό πολιτικό σχεδιασμό του», πράγμα που δεν είχε υπολογίσει ο Γ. Παπανδρέου, ο κ. Κομνηνός τονίζει: «Έτσι, όσα είπε ο Στρος-Καν, μάλλον αφαίρεσαν πόντους (και ψήφους ακόμη) από τον Γιώργο Παπανδρέου και τους έστειλαν “πακεταρισμένους” στον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος κράτησε αποστάσεις από τον γενικό διευθυντή του ΔΝΤ που εμφανίστηκε στην Αθήνα περίπου ως… κυβερνήτης της χώρας».

ΥΓ.: Το επαίσχυντο πολυνομοσχέδιο, που ανατρέπει άρδην εργασιακές σχέσεις στον ιδιωτικό τομέα και στις ΔΕΚΟ, πέρασε εσπευσμένα την Πέμπτη το βράδυ από το Υπουργικό Συμβούλιο και κατατέθηκε στη Βουλή, όπου θα συζητηθεί την Τρίτη ως κατεπείγον. Πρόκειται για επιστροφή στον εργασιακό μεσαίωνα, αφού καταργεί δικαιώματα που κατακτήθηκαν με ιδρώτα και αίμα και θα λειτουργήσει ως ΩΡΟΛΟΓΙΑΚΗ ΒΟΜΒΑ στα θεμέλια της κοινωνίας μας. Θεωρώ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΙΜΗΣ να μην παραστεί ΚΑΝΕΝΑ κόμμα της αντιπολίτευσης στη Βουλή, ούτε ο ΛΑΟΣ – κι ας έχει υπερψηφίσει το Μνημόνιο. Όσο για τον Αντώνη Σαμαρά, ας πάει στο Μαξίμου για να τα πει χύμα στον ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ, αλλά στη συνέχεια να απόσχει μαζί με την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ από μια διαδικασία προειλημμένων αποφάσεων που θα τον εκθέσει ανεπανόρθωτα. Θα είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ για τον τόπο μας να μείνει ολομόναχο στη Βουλή του ΠΑΣΟΚ.  



Του ΚΩΣΤΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Πηγή:
http://www.paron.gr/v3/new.php?id=61829&colid=67&dt=2010-12-12%200:0:0

Δεν υπάρχουν σχόλια: