Πέμπτη, 18 Νοεμβρίου 2010

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΓΚΑΛΟΥ

Η ανάρτηση αυτή έρχεται λίγο καθυστερημένα. Θα ήταν όμως παράλειψη αν δεν υπήρχε στο blog αυτό. Πρόκειται για τις απαξιωτικές και υποτιμητικές δηλώσεις του κ. Πάγκαλου για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τους Έλληνες αξιωματικούς που αντιμετωπίστηκαν με μια ήπια δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι "ο κ. Βενιζέλος είναι ο αρμόδιος να ομιλεί για τις Ένοπλες Δυνάμεις".Να παρέμβει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας


«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Χώρας, την διοίκηση των οποίων ασκεί η Κυβέρνηση, όπως νόμος ορίζει.» (Σύνταγμα της Ελλάδος, άρθρο 45)

Όταν ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης εκφράζεται υποτιμητικά και απαξιωτικά για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Χώρας, δεν μπορούμε να το ξεπεράσουμε με αδιαφορία. Προφανώς δεν μας ενδιαφέρει τι πράττει και τι λέγει ως άτομο ο κ. Πάγκαλος, μια και ούτως ή άλλως πρόκειται για αλλοπρόσαλλη και προβληματική προσωπικότητα, και όλοι τον έχουμε κατατάξει στα άτομα που έχουν το ακαταλόγιστο και άρα… απαλλάσσεται. Συμβαίνει όμως, δυστυχώς για την Ελλάδα, να κατέχει υψηλότατο δημόσιο αξίωμα και ως εκ τούτου να μετέχει στη λήψη αποφάσεων για το μέλλον της Χώρας και των Ελλήνων πολιτών. Ως θεσμός λοιπόν έχει σημασία τι πράττει και τι λέγει.

Όλοι εμείς οι ανήκοντες στη μεγάλη Οικογένεια των Ενόπλων Δυνάμεων αισθανόμαστε υπερήφανοι για ότι προσφέραμε και ότι προσφέρουμε στην Πατρίδα. Κυρίως διότι ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ το απαραίτητο πλαίσιο ασφάλειας και ειρήνης για την ανάπτυξη όλων των δραστηριοτήτων του Κράτους και του Λαού. Φυσικά δεν αναμένουμε από άτομα σαν τον κ. Πάγκαλο να το κατανοήσουν και πολύ περισσότερο να το παραδεχθούν. Διότι εκτός των άλλων απαιτείται και στοιχειώδης εθνική ευαισθησία, εκείνη που διακρίνει τον πραγματικό Έλληνα από τον αδιάφορο, εκείνη που κάνει κάποιον να αισθάνεται σεβασμό και ρίγος απέναντι στη Σημαία!

Ο κ. Πάγκαλος ανήκει στο τμήμα εκείνο που οι Έλληνες πολίτες (94%) θεωρούν ως το πλέον διεφθαρμένο (Public Issue, Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 13/6/10). Εμείς ανήκουμε στο τμήμα εκείνο που χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης και εμπιστοσύνης. Εμείς έχουμε νεκρούς που έπεσαν υπερασπιζόμενοι τη ΣΗΜΑΙΑ! Αυτήν που ο κ. Πάγκαλος παρακαλούσε να την «πάρει ο αέρας» για να ξεμπερδεύει!!!

Ως θεσμός λοιπόν ο κ. Πάγκαλος καταντά επικίνδυνος. Και μπορεί όταν μιλάει για θέματα οικονομίας, για άχρηστους δημοσίους υπαλλήλους ή για κομματικούς του αντιπάλους να προκαλεί δικαιολογημένες ή όχι αντιδράσεις. Όταν όμως επιτίθεται κατά των Ενόπλων Δυνάμεων της Χώρας προσβάλλει έναν κύριο θεσμό και βασικό πυλώνα της εθνικής υπόστασης. Προσβάλλει τις Σημαίες. Προσβάλλει όλα όσα ο ελληνικός λαός θεωρεί ιερά και αδιαπραγμάτευτα.

Ο Πρωθυπουργός δεν ασχολήθηκε ή, ενδεχομένως, δεν μπορεί να αντιδράσει. Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας απάντησε, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους. Όμως, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ως «Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων», αναμένουμε να λάβει θέση και μάλιστα κατά τρόπο ηχηρό!.

Δρ Ιωάννης Παρίσης /υποστράτηγος ε.α. / διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης

Πηγή:
http://parisis.wordpress.com/2010/11/05/να-παρέμβει-ο-πρόεδρος-της-δημοκρατία/Ο κ. Πάγκαλος παρεκτρέπεται...

Τον σημερινό αντιπρόεδρο της κυβερνήσε­ως κ. Θεόδωρο Πάγκαλο, γιο του παλαίμαχου του Β' ΠΠ αξιωματικού της Πολεμικής Αεροπορίας Γεώργιου Πάγκαλου, ανεψιό του ναυάρχου του ΠΝ Θησέα Πάγκαλου και εγγο­νό του στρατηγού Θεόδωρου Πάγκαλου, τον γνωρίζω προσωπικά, είναι φίλος μου και θαυ­μάζω την ιδιαίτερη ευφυΐα και καλλιέργεια που διαθέτει. Το κακό είναι ότι μερικές φορές, ενεργώντας παρορμητικά, παρεκτρέπεται. Δυ­στυχώς ο κ. Θεόδωρος Πάγκαλος, σχολιάζοντας με τη σημερινή ιδιότητα του αντιπροέδρου της κυβερνήσεων την επικαιρότητα σε εκπομπή της κρατικής τηλεοράσεως και ακολουθώντας την τάση που επικρατεί από τη μεταπολίτευση και μετά, της υποβαθμίσεως και του ευτελισμού των στελεχών των ΕΔ, κάτι το οποίο έχω δημόσια πολλές φορές καταγγεί­λει, χαρακτήρισε τις ΕΔ και τα ΣΑ ως τους πλέον αντίπαράγωγικούς κλάδους στην Ελλά­δα.

Αίσχος!  Αυτοί οι υβριστικοί χαρακτηρισμοί του κ. αντιπροέδρου έρχονται να προστεθούν σε άλλους κατά καιρούς απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς πρωτοκλασάτων στελεχών.

 Ένα ι­διαίτερα χαρακτηριστικό γεγονός που δείχνει πόσο υποβαθμισμένα είναι τα μόνιμα στελέχη των ΕΔ από το 1974 και μετά αποτελεί το ότι ακόμη και οι αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων παίρνουν σήμερα βασικό μισθό πρωτοδίκη, ε­νώ όλοι οι άλλοι κατώτεροι βαθμοί παίρνουν βεβαίως πολύ λιγότερα.

Ας σημειωθεί ότι κα­τά τη διάρκεια της 7χρονης τυραννίας 1967-1974 η πλειονότητα των στελεχών των ΕΔ που αντιτάχθηκαν σ' αυτήν είχε πάρα πολύ βαρύτερες επιπτώσεις από εκείνες αντιστα­σιακών πολιτών. Επίσης το στέριωμα της ακλόνητης πλέον σήμερα Δημοκρατίας μας, που όλοι την απολαμβάνουμε και περισσότε­ρο οι στεγαζόμενοι στον περίλαμπρο Ναό της, οφείλεται μεταπολιτευτικά στα στελέχη των ΕΔ.

Εάν ο κ. αντιπρόεδρος μπορούσε να εγ­γυηθεί ότι η Ελλάδα δεν διατρέχει κινδύνους για την εθνική της ανεξαρτησία και κυριαρχία, όπως π.χ. το Λουξεμβούργο, τότε οι ΕΔ θα γί­νουν περιττές, οι δαπάνες για την άμυνα θα είναι δυνατόν να διοχετευθούν σε άλλους κοινωφελείς τομείς και οι υπάρχοντες εξοπλι­σμοί να εκποιηθούν. Εάν οι κυβερνώντες δια­βάσουν το πρόσφατο βιβλίο του παγκοσμίου διακεκριμένου ακαδημαϊκού κ. Βασίλη Μαρεζίνη που αναφέρεται στην απαιτούμενη νέα ελληνική εξωτερική πολιτική, θα αντιληφθούν τους υπαρκτούς εξωτερικούς κινδύνους που πρέπει να είναι σε θέση να αποτρέπει αποτε­λεσματικά η χώρα μας, διαθέτοντας και ικανές και αποτελεσματικές ΕΔ.

Νίκος Παππάς
Ναύαρχος ΠΝ,
επίτιμος αρχηγός
Γενικού Επιτελείου Ναυτικού


Από την εφημερίδα "ΤΟ ΠΑΡΟΝ" 14.11.2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: