Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου 2010

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ - ΑΠΟΧΗ ΚΑΙ ΔΝΤ


Οι Ελληνες κατάλαβαν ότι γίνεται για το καλό τους και ψήφισαν υπέρ του ΠΑΣΟΚ δήλωσε χωρίς ντροπή ο σοσιαλιστής Στρος Καν. Ξέχασε ότι η συντρπτική πλειοψηφία των πολιτών αποδοκίμασε την ελληνική παρέα του.

Η εξοργιστική δήλωση του Στρος Καν
Η νίκη του κυβερνώντος κόμματος στις αυτοδιοικητικές εκλογές δείχνει ότι το πρόγραμμα που εφαρμόσθηκε από την κυβέρνηση με την υποστήριξητου Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) έγινε κατανοητό από τους πολίτες, δήλωσε σήμερα ο γενικόςδιευθυντής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν στο ραδιοφωνικό δίκτυο France Inter...
«Τα νέα προγράμματα του ΔΝΤ, αναφέρομαι ιδιαίτερα στην Ελλάδα, έχουν συγκροτηθεί κατά τέτοιο τρόπο ώστε να επιτυγχάνεται η αποκατάσταση της ισορροπίας, αλλά με την προστασία των πλέον αδύναμων, των πλέον ευάλωτων»,εξήγησε ο Ντομινίκ Στρος-Καν. «Όταν τα έλεγα αυτά, μού έλεγαν, 'ναι... αλλά το ΔΝΤ είναι φιλελεύθερο... Η πραγματικότητα είναι ότι έγιναν εκλογές στην Ελλάδα και ότι η αριστερά στην εξουσία νίκησε», είπε. «Η κυβέρνηση της Ελλάδας με το πρόγραμμα του ΔΝΤ έγινε κατανοητή από την κοινή γνώμη και η κοινή γνώμη υποστήριξε την κυβέρνηση», πρόσθεσε. «Αυτό δεν συνέβη ποτέ στο παρελθόν. Δεν έχει ποτέ συμβεί, παρά το τόσο σκληρό πρόγραμμα που οι Έλληνες υποχρεώθηκαν να υποστηρίξουν, το να γίνει κατανοητό στον πληθυσμό ότι ήταν αναγκαίο και αυτός τελικά να υποστηρίξει στην πλειοψηφία του την υπάρχουσα κυβέρνηση», είπε.
Πηγή:
http://kostasxan.blogspot.com/2010/11/blog-post_7705.html?utm_source=BP_recent

ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ :


ΣΑΣ ΤΟ ΕΓΡΑΨΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ. ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΧΗ
 
 
ΣΤΟΥΣ ΑΙΘΕΡΟΒΑΜΟΝΕΣ ΤΗΣ ΑΠΟΧΗΣ

Έλαβα την παρακάτω ανάλυση του εκλογικού αποτελέσματος από υποστηρικτές της αποχής


Η μεταπολίτευση πήρε παράταση.

Ο Κλεισθένης γράφει στην  "Ιδεοπηγή".

Τα σημερινά αποτελέσματα των εκλογών σε συνάρτηση με αυτά της προηγούμενης Κυριακής μας δίνουν μερικά κατά τη γνώμη μου συμπεράσματα.
Η πολύ μεγάλη αποχή θα τύχει βέβαια ανάλυσης απ’ τους γνώστες του αντικειμένου καθώς και τα εν γένει εκλογικά αποτελέσματα.
Για ‘μένα τον απλό πολίτη όλα αυτά σημαίνουν τα εξής:
1ο) Το πολιτικό σύστημα δέχτηκε ένα ισχυρότατο χτύπημα και η διαιώνισή του υπάρχει μόνο στο μυαλό όσων πιστεύουν ότι με πολιτικαντισμούς θα ξεπεραστούν τα προβλήματα της χώρας και οι υπαίτιοι θα παραμείνουν ενεργοί πολιτικοί για πολύ.
2ο) Το ΠΑΣΟΚ παραμένει στην κυβέρνηση έχοντας χάσει την λαϊκή υποστήριξη στηριζόμενο μόνο στην κοινοβουλευτική του αυτοδυναμία. Αυτό φυσικά θα το οδηγήσει όπως περίπου είπε ο πρωθυπουργός σε συναινετικά κυβερνητικά σχήματα. Η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες είναι πιο κοντά απ’ ότι πριν. Ο χρόνος των εκλογών είναι το σημείο ζυμώσεων και στο ΠΑΣΟΚ και στα υπόλοιπα κόμματα. Εδώ η ΝΔ με πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη εκβιάζει έμμεσα για το σταμάτημα των εξεταστικών.
3ο) Ο Παπανδρέου βγαίνει ενισχυμένος μέσα στο ΠΑΣΟΚ έναντι κάποιων στελεχών που θα επιχειρούσαν να τον αμφισβητήσουν. Η αμφισβήτηση Παπανδρέου μετατίθεται για αργότερα. Το δίλλημα του Παπανδρέου πιστεύω είναι να πάρει τα σκληρά μέτρα τώρα ή αμβλύνοντας το κλίμα να περιμένει συναινετικές λύσεις σε συνεργασία με άλλες πολιτικές δυνάμεις.
4ο) Ο Σαμαράς αν και ψηλός κόντυνε αφού οι προσωπικές του επιλογές Κικίλια και Δράκου δεν κέρδισαν. Στη ΝΔ δεν τίθεται θέμα αμφισβήτησής του αλλά για πόσο ακόμη;
5ο) Η ΝΔ έχασε την ευκαιρία από δική της αδυναμία να φανεί σαν εναλλακτική λύση. Μπορεί να μείωσε τη διαφορά της απ’ το ΠΑΣΟΚ αλλά η πτώση της είναι εμφανής. Αυτή η πτώση οφείλεται στο ότι η ΝΔ δεν ξεκαθαρίζει τι ακριβώς εννοεί όχι στο μνημόνιο και πως αυτό θα το κάνει πράξη αν γίνει κυβέρνηση. Το «άλλο μίγμα πολιτικής» που προπαγανδίζει προϋποθέτει αποδοχή του μνημονίου.
6ο) Το ΚΚΕ μπορεί να είχε αύξηση των δυνάμεών του αλλά οι απέχοντες δεν το εμπιστεύτηκαν γιατί παραμένει κόμμα διαμαρτυρίας χωρίς να καταθέτει πρόγραμμα διακυβέρνησης ούτε πρόθεση να πάρει μέρος σε κυβέρνηση συνεργασίας. Ο λαός συμπαθεί την διαμαρτυρία αλλά εμπιστεύεται όποιον έχει αξιόπιστο πρόγραμμα που να δίνει λύσεις στα προβλήματά του. Η αποχή μας λέει ότι κανένας δεν έχει αξιοπιστία και οι απέχοντες θα τηρήσουν στάση αναμονής παρακολουθώντας τις εξελίξεις.
7ο) Το ΛΑΟΣ μετά βίας κράτησε τα ποσοστά του αν και στη Μακεδονία είχε πτώση. Η εκλογή δημοτικών συμβούλων στο δήμο της Αθήνας από τη Χρυσή Αυγή καθώς και ενδεχόμενη αποχώρηση του Βορίδη θα μικρύνουν ακόμη περισσότερο την δύναμη του.
8ο) Η ανανεωτική αριστερά (ΣΥΡΙΖΑ, Συνασπισμός κτλ) δεν κέρδισαν τίποτε εκτός της πιθανής συμμετοχή του Κουβέλη σε μια κυβέρνηση συνεργασίας.
9ο) Το Μητσοτακαίικο βγαίνει κερδισμένο και η ίδρυση του κόμματος της Ντόρας θα γίνει σε καλό γι’ αυτήν κλίμα. Η συρρίκνωση της ΝΔ μπορεί να οδηγήσει στελέχη της στο υπό ίδρυση κόμμα.

Οι δημοσκόποι αναλυτές προσδιορίζουν τους απέχοντες ότι είναι από 18-45 ετών και μεγάλο κομμάτι των εχόντων πανεπιστημιακή μόρφωση. Αυτό σημαίνει ότι η παραγωγικές ηλικίες και οι μορφωμένοι ετοιμάζονται για την ανατροπή του πολιτικού συστήματος που έφερε η μεταπολίτευση. Το πότε και πως μένει να το δούμε.


Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ 
ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΚΑΤΩ:

Αυτά που λες αιθεροβάμονα ‘Έλληνα είναι στρουθοκαμηλισμός.

Αυταπατάσαι αν νομίζεις ότι με την ΗΛΙΘΙΑ ΑΠΟΧΗ ΣΑΣ κτυπήσατε το σύστημα. Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ είναι ότι ΠΑΙΞΑΤΕ ΤΟ ΠΑΙΓΝΙΔΙ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ. Γιατί το ΣΥΣΤΗΜΑ πέτυχε τον αντικειμενικό του στόχο να εκλέξει στο ΜΕΓΑΛΙΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ τα τυφλά όργανά του που θα το σιγοντάρουν στο να σφίξει τα λουριά γύρω από τον λαιμό μας ακόμα περισσότερο μετά την ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΝΙΚΗ , όπως ξεκίνησαν να χαρακτηρίζουν τα Μέσα Μαζικής Παραπληροφόρησης και οι κομματικοί εγκάθετοι, τα αποτελέσματα των σημερινών εκλογών.

Γιατί το κυβερνών κόμμα πέτυχε να πάρει στην ουσία από ΕΣΑΣ το  συγχωροχάρτι για  την ολοφάνερη κοροϊδία που παίχτηκε σε  βάρος του Ελληνικού λαού ( ΝΑΙ ΜΕ λάμδα ΜΙΚΡΟ γιατί αυτό είναι το μέγεθός του λαού μας που άλλωστε έχει και την κυβέρνηση που του αξίζει) τον Οκτώβριο του 2009 καθώς και για όσα ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΑ έφερε η πολιτική υποτέλειας στην ΤΡΟΪΚΑ και το ΔΝΤ.

ΒΑΥΚΑΛΙΖΕΣΤΕ ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΑΠΟΧΗΣ ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΣΤΕ ΑΔΥΝΑΜΟΙ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ. Γιατί η αποχή σας δεν έχει να επιδείξει εναλλακτικές πολιτικές λύσεις, γιατί η εμφάνιση νέων ικανών πολιτικών δυνάμεων δεν έρχεται από παρθενογένεση και γιατί η βαργεστημάρα σας καθιστά ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ να σηκώσετε το ανάστημά σας και να βγείτε στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για τα στραβά και ανάποδα που συμβαίνουν γύρω σας.

ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ υποστείτε μαζί δυστυχώς με εμάς τις συνέπειες της ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΣΑΣ. Και φυσικά μην τολμήσετε να πείτε το παραμικρό η να μεμψιμοιρείτε για όσα θα μας φέρουν οι επιλογές σας γιατί στη συνείδησή μας είστε ΜΙΚΡΟΙ, ΑΣΗΜΑΝΤΟΙ ΚΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ

ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΒΕΒΑΙΑ ΙΣΧΥΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΤΕ ΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΛΟΓΙΑ , ΣΕ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΕΝΕΡΓΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΑΜΕ, ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΤΕ.

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: