Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου 2010

«Ώρα ημάς εξ ύπνου εγερθήναι»Το διαπραγματευτικό έλλειμμα της κυβέρνησης είναι διάχυτο σε όλα τα πεδία δράσεών της, αρχής γενομένης απ' την οικονομία.

Παραδοθήκαμε αμαχητί στην κατοχική δύναμη της δυσώνυμης «τρόικας», στην οποία εκχωρήσαμε τα πάντα. Αυτοκατηγορηθήκαμε, αυτοδιασυρθήκαμε και προσήλθαμε ικέτες στους διεθνείς γραφειοκράτες που μοναδική τους έγνοια είναι να κατοχυρώσουν τα συμφέροντα των τοκογλύφων δανειστών μας. Μα όλα τα διεθνή άνθη του κακού έπρεπε να τα μετακαλέσει εδώ ο κ. Παπανδρέου για να τον «συμβουλεύσουν» (= να μας επιβάλει) τα χείριστα;

Με ηγεμονική αμοιβή ο κ. Scioppa, αξιωματούχος της Bilderberg, των «Τριάντα» (= όπως Τριάκοντα Τυράννων), της «Ευρώπης των Τραπεζών» κ.τ.τ. και οι «τροϊκοί» ανθύπατοι «θύουν και απολύουν» και τα τελευταία απομεινάρια του κάποτε κοινωνικού κράτους.

Τα πράγματα είναι δυστυχώς πολύ χειρότερα στον χώρο των εθνικών θεμάτων. Εκεί γίνονται αυτόν τον καιρό διεργασίες, μακράν πάσης δημοσιότητας, ερήμην και της όποιας αντιπολίτευσης που θα μπορούσε να τις θέσει υπό ορισμένον κριτικόν έλεγχο, απορροφημένη όμως από το μοναδικό πεδίο αντιπαράθεσης που επέλεξε, την οικονομία, δεν αρθρώνει επί τόσους μήνες ούτε λέξη για τα εθνικά.

Ό,τι ξέρουμε είναι μόνον από διαρροές. Κλάσμα των συμβαινόντων, αλλά προοίμιο περί του τι τεκταίνεται.

Είναι προφανές ότι η θεωρία Νταβούτογλου περί «μηδενικών προβλημάτων με τους γείτονες» θα οδηγούσε σε αναδιατύπωση του δόγματος εθνικής ασφάλειας της Τουρκίας, όπου θα εξωραΐζονταν οι έκτοτε συμπεριφορές χωρίς να αλλάξει ποσώς η ουσία τους.

Οι νεοοθωμανοί αντιλαμβάνονται την ανάγκη να βελτιώσουν τη διεθνή εικόνα τους και προβαίνουν κυρίως σε ανέξοδα επικοινωνιακά τρικ όπως η λειτουργία στην Παναγία Σουμελά.

Σ' αυτό τι κλίμα εντάσσεται και το πολυσυζητημένο παρ' ημίν δημοσίευμα της «Σαμπάχ» και άλλων τουρκικών εντύπων ότι αίρεται τάχα το casus belli. Επίκειται ένα νέο Έγγραφο Εθνικής Ασφάλειας, το «Βιβλίο Κόκκινης Γραμμής». Το μιντιακό μας σύστημα έδειξε τρελαμένο από την είδηση, που τη συνόδευσε με δικές του απίθανες υποθέσεις εργασίας.

Και ξαφνικά ο Νταβούτογλου προσγείωσε τον προαχθέντα κ. Δρούτσα: «Η Τουρκία δεν θα κάνει μονομερή κίνηση στο θέμα των 12 ν.μ. Οι δύο χώρες με αμοιβαία (sic) βήματα θα αλλάξουν στάση η μία απέναντι στην άλλη». Άρα ώδινεν όρος και έτεκε μυν, όπως άλλωστε και με τον μεταμεσονύκτιο πληγωμένο ανασχηματισμό.

Ούτως ή άλλως πάντως πρώτον: Είναι άγνωστο το ακριβές περιεχόμενο του «Βιβλίου». Γνωστό όμως είναι ότι κάθε απόφαση της Εθνοσυνέλευσης ακυρώνεται με νέα απόφαση της Εθνοσυνέλευσης. Τέτοια δεν υπάρχει.

Δεύτερον: Μετά το άδειασμα από Νταβούτογλου περιττεύουν οι ερωτήσεις: Πώς εννοεί η Τουρκία την άρση; Θα κυρώσει τη Συμφωνία για το Δίκαιο της Θάλασσας και επομένως θα αναγνωρίσει ότι τα νησιά έχουν υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ, ή εν κρυπτώ και παραβύστω, όπως πολλοί υποπτεύονται, υπάρχει ήδη εν ονόματι της «συνεκμετάλλευσης» που τόσο επιθυμούν οι υπερατλαντικοί μας «σύμμαχοι» συμφωνία στα σκαριά, που «διευθετεί», εις βάρος φυσικά των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, το όλο ζήτημα; Το υπαινίχθη με τη δήλωσή του ο Νταβούτογλου.

Πάντως, μόνο η εφαρμογή του Δικαίου της Θάλασσας θα ακύρωνε τις παράλογες και έκνομες διεκδικήσεις της Άγκυρας. Εκεί διαλαμβάνεται πρόνοια για τη διεθνή ναυσιπλοΐα και εξασφαλίζονται για την άλλη πλευρά διόδοι αβλαβούς διέλευσης. Ανατρέπεται έτσι ο τουρκικός ισχυρισμός ότι αν η Ελλάς πάει στα 12 ν.μ. οι εξ ανατολών θα υποστούν δήθεν θαλάσσια ασφυξία.

Τρίτον: Άρση υπό όρους και λύση που δεν θα συνοδεύεται από κύρωση της Σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας εκ μέρους της Άγκυρας, θα συνοδεύεται από εθνικά επικίνδυνες νέες υποχωρήσεις δικές μας, για τις οποίες οι αντιστάσεις μας είναι αμφίβολες.

Οι υπηρεσιακοί αρμόδιοι γνωρίζουν καλώς -δεν ξέρουμε αν το καταλαβαίνουν και οι πολιτικά επικεφαλής τους- ότι συνεκμετάλλευση υφ' οιανδήποτε φόρμουλα από τα 6 ως τα 12 ν.μ. σημαίνει απώλεια ελληνικής υφαλοκρηπίδας με βαριές επιπτώσεις στον οικονομικό, εθνικό και επιχειρησιακό τομέα της χώρας (εκτενώς Κύρα Αδάμ, «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» 29/8/10).

Επωάζονται «λύσεις» γεωπολιτικών και γεωστρατηγικών τετελεσμένων στη Μεγαλόνησο. Οι φωνές του Αρχιεπισκόπου Κύπρου και του ιστορικού ηγέτη Βάσου Λυσσαρίδη χρειάζονται ελλαδική στήριξη -δυστυχώς άχρι καιρού περί άλλα τυρβάζουσα- για να αποσοβηθεί η προσχεδιασμένη άλωση.

Η τάχα «δώρα φέρουσα» Τουρκία βυσσοδομεί κατά της εθνικής μας ασφάλειας συνολικά. Συμμαχεί με Σκόπια και Αλβανία ορατώς και αοράτως. Την περασμένη εβδομάδα συνεργάτες 18 αμερικανών κόνγκρεσμεν και μαζί τους 15 τούρκοι καθηγητές και επιχειρηματίες πήγαν στα Σκόπια με τουρκικές δαπάνες «για να γνωρίσουν της ιστορία της “Μακεδονίας”»! Εμείς έχουμε εγκαταλείψει την υπόθεση στον αυτόματο πιλότο, έτοιμοι να υπογράψουμε την ήττα μας: σύνθετη ονομασία!

Τα Τίρανα έχουν ξεσαλώσει και με αμερικανοτουρκική βοήθεια - γράψτε και άφθονη ελληνική- προχωρούν στην υλοποίηση του οράματος της Μεγάλης Αλβανίας. Στην Αθήνα ούτε ιδρώνει το αυτί κανενός να αξιοποιήσει την εδώ παρουσία των εκατοντάδων χιλιάδων Αλβανών και να πιέσει τα Τίρανα να αλλάξουν. Η δολοφονία του ομογενούς Αριστοτέλη Γκούμα στη Χειμάρρα, η ηρωοποίηση του δολοφόνου του στα δικτυακά μέσα της γείτονος, η χλιαρή και καθυστερημένη αποδοκιμασία του εγκλήματος από τον Μπερίσα και στη συνέχεια των βαρύτατων ανθελληνικών πρωτοβουλιών των Τιράνων πρέπει επιτέλους να αφυπνίσουν τους εδώ.

Τι άλλο να διαπράξουν τα Τίρανα εις βάρος μας; Ακύρωσαν με απαίτηση της Άγκυρας τη Συμφωνία για την

ΑΟΖ, έδωσαν τον θαλάσσιο και εναέριο χώρο τους στην Τουρκία που τους δέσμευσε και έκανε ασκήσεις στο Ιόνιο όπως στο Αιγαίο. Τι περιμένουμε για να αντιδράσουμε;

Ώρα ημάς εξ ύπνου εγερθήναι.

Του ΣΤΕΛΙΟΥ ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗ
Προέδρου Δημοκρατικής Αναγέννησης


Πηγή:
http://www.paron.gr/v3/new.php?id=58628&colid=37&catid=34&dt=2010-09-12&search=%D9%F1%E1+%E7%EC%DC%F2+%E5%EE+%FD%F0%ED%EF%F5

Δεν υπάρχουν σχόλια: