Παρασκευή, 9 Ιουλίου 2010

Ψηφίστηκε και επί των άρθρων το ασφαλιστικό


Yπερψηφίστηκε επί της αρχής και επί των άρθρων, στην Ολομέλεια της Βουλής, το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, κατόπιν ονομαστικής ψηφοφορίας που προκάλεσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Κατά την ψηφοφορία επί της αρχής, επί συνόλου 298 παρόντων βουλευτών, το νομοσχέδιο έλαβε 159 θετικές ψήφους, 137 αρνητικές, ενώ υπήρξαν και δύο ψήφοι «παρών», από τους ανεξάρτητους, πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Δημαρά και Βασίλη Οικονόμου.

Υπενθυμίζεται πως υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκαν οι ανεξάρτητοι πρώην βουλευτές της ΝΔ, Κώστας Κιλτίδης και Ντόρα Μπακογιάννη, ενώ εναντίον του τοποθετήθηκε η πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Σοφία Σακοράφα.

Στην κατ΄άρθρο ψηφοφορία, η Ν.Δ. υπερψήφισε τα άρθρα 17 και 43 και καταψήφισε τα υπόλοιπα. Ο ΛΑΟΣ υπερψήφισε μόνο τα άρθρα 17 και 73. ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ τα καταψήφισαν όλα. Η Ντόρα Μπακογιάννη υπερψήφισε τα άρθρα 2, 37, 17, 43, 73, 52, και είπε παρούσα στο 75.

Παρών δήλωσαν για όλα τα άρθρα οι ανεξάρτητοι Κώστας Κιλτίδης Βασίλης Οικονόμου και Γιάννης Δημαράς, ενώ όχι σε όλα τα άρθρα ψήφισε η Σοφία Σακοράφα.

Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, όπως ανακοίνωσε ο γραμματέας, Χρήστος Παπουτσής, θα καταθέσει πρόταση για τη σύσταση ειδικής επιτροπής της Βουλής που θα παρακολουθεί την πορεία του ασφαλιστικού καλώντας τον πρόεδρο της βουλής να την συμπεριλάβει στην τροποποίηση του κανονισμού της Bουλής που θα γίνει τις επόμενες μέρες από την ολομέλεια.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Μαρκόπουλος, χαρακτήρισε θετική την πρόταση αρκεί όμως όπως παρατήρησε το έργο της επιτροπής να το λαμβάνουν υπόψη τους οι υπουργοί.


Διαδήλωση κατά του ασφαλιστικού νομοσχεδίου

Χιλιάδες εργαζόμενοι διαδήλωσαν χθες κατά του ασφαλιστικού νομοσχεδίου. Η συγκέντρωση των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έγινε στην πλατεία Κλαυθμώνος και στη συνέχεια ακολούθησε πορεία στη Βουλή. Χωριστή συγκέντρωση στην Ομόνοια διοργάνωσε το ΠΑΜΕ.

Σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ η συμμετοχή στην 24ωρη απεργία της Συνομοσπονδίας ήταν σχεδόν καθολική.

«Τα θεμελιώδη κοινωνικά και ασφαλιστικά δικαιώματα δεν παραγράφονται και δεν ακυρώνονται ούτε όταν ψηφίζεται ένας νόμος. Ο αγώνας μας για αυτά τα δικαιώματα θα είναι διαρκής και μακροχρόνιος. Όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας θα τα χρησιμοποιήσουμε προκειμένου να ακυρώσουμε αυτές τις απαράδεκτες, αντιασφαλιστικές και αντικοινωνικές ρυθμίσεις», δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος.

«Το κύριο ερώτημα είναι για πόσο ακόμα αυτή η κυβέρνηση θα προχωρά αγνοώντας την κοινωνία, θα νομοθετεί αγνοώντας το Σύνταγμα και τη Δικαιοσύνη και θα στηρίζεται, όχι στη συνειδητή επιλογή, αλλά στον εκβιασμό της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας», τόνισε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Στη Θεσσαλονίκη, ομαλά πραγματοποιήθηκαν οι δύο πορείες, που οργάνωσαν το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο, αλλά και το ΠΑΜΕ, χθες στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Οι κινητοποιήσεις άρχισαν λίγο μετά τις 10:00 και ολοκληρώθηκαν λίγο πριν από τις 14:00.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή:

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1840626

1 σχόλιο:

kgrek είπε...

Για να γνωρίζουμε όλοι τους ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΕΣ των συνταξιούχων και των εργαζομένων