Σάββατο, 3 Ιουλίου 2010

Στα 800 εκ. ευρώ ετησίως ανέρχεται το κόστος δωροδοκιών στην Ελλάδα
Στα 800 εκ. ευρώ ετησίως ανέρχεται το κόστος δωροδοκιών στην Ελλάδα

Ο κ. Συγγρός παρουσίασε τα αποτελέσματα έρευνας που πραγματοποιήθηκε στο δεύτερο μισό του 2009 και υπολόγισε πως η καθημερινή διαφθορά βρισκόταν μεταξύ 717 και 857 εκατ. ευρώ, 40 εκατ. ευρώ περισσότερα σε σχέση με την έρευνα για το 2008.

Η έρευνα δείχνει πως ο δημόσιος τομέας στην Ελλάδα είναι ο πιο επιρρεπής στη διαφθορά, με το 9,3% των νοικοκυριών να δηλώνουν πως τους ζητήθηκε να πληρώσουν για να επιταχύνουν μια διοικητική διαδικασία, να έχουν ίση μεταχείριση στα νοσοκομεία ή να γλιτώσουν μια κλήση. Το 2009, το μέσο φακελάκι για δημόσιες υπηρεσίες υπολογίστηκε στα 1.355 ευρώ.

Παράλληλα, το 5,3% των συμμετεχόντων στην έρευνα της Διεθνούς Διαφάνειας παραδέχτηκαν πως έδωσαν κατά μέσο όρο 1.671 ευρώ σε δωροδοκίες στον ιδιωτικό τομέα.

Ο κ. Συγγρός διευκρίνισε πως η έρευνα δεν περιλαμβάνει μεγάλες υποθέσεις διαφθοράς ή μεγάλα συστήματα φοροδιαφυγής, τα οποία θα ανέβαζαν τα νούμερα.

«Η διαφθορά δεν είναι κάτι που δεν μπορούμε να δούμε ή να αγγίξουμε. Είναι πραγματικά χρήματα, που φεύγουν από την πραγματική οικονομία. Oλοι μιλούν για ανάκαμψη, ανάπτυξη και απασχόληση, αλλά χωρίς την καταπολέμηση της διαφθοράς δεν θα γίνει τίποτα από αυτά», είπε, προτρέποντας την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να ασκήσει πίεση στην ελληνική κυβέρνηση ώστε να εφαρμόσει μια φιλόδοξη στρατηγική για την καταπολέμηση της διαφθοράς. «Μέχρι στιγμής, η Ε.Ε. είναι ως θεατής σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα. Χρειαζόμαστε μια πιο ενεργή Ε.Ε., που κατεβαίνει στο γήπεδο και είναι μέρος της λύσης».

Πηγή: http://www.pediadanews.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=6694:-800----------&catid=36:topika-nea&Itemid=71

Σχόλιο μας για τους οπαδούς του "Φταίμε όλοι"

Αν σκεφθείτε ότι ο έλληνας που πληρώνει το χαράτσι για να κάνει την δουλειά του φταίει τότε βλέπετε το δέντρο και χάνετε το δάσος ΓΙΑΤΙ:

Αν λ.χ τα πρόστιμα της τροχαίας ήταν σε λογικά επίπεδα δεν θα υποχρεωνόταν να πληρώνει τα λαμόγια να του βήσουν την κλήση και θα πλήρωνε το λογικό ποσό της παράβασης.
Αν οι φορολογικοί μηχανισμοί και το κράτος ήσαν έντιμοι στους ελέγχους τους και δεν έψαχναν τον τρόπο να φουσκώσουν το ποσό που πρέπει να καταβάλλει ο πολίτης για τον α ή β λόγο στην εφορία (προκειμένου ο έφορος να παρουσιάσει αυξημένο τζίρο...) δεν θα ανθούσε η μικροφοροδιαφυγή.
Αν υπήρχε λογική στο κράτος και εντιμότητα στην δικαιοσύνη ώστε να μην ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΠΑΝΤΟΤΕ Η ΛΟΓΙΚΗ ΟΤΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, δεν θα ανθούσε η διαφθορά.
ΑΝ ΟΙ ΦΑΥΛΟΙ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΑΣ ΗΤΑΝ ΕΝΤΙΜΟΙ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΨΑΧΝΕΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑΚΙΑ ΚΑΙ ΧΑΜΟΘΕΟΥΣ.

ΑΛΛΑ ΕΙΠΑΜΕ ΑΝ ΤΟ "ΚΡΑΤΟΣ" ΗΤΑΝ ΚΡΑΤΟΣ ..........


Απίστευτο! Διευθύντρια υπουργείου σε 31 επιτροπές - Συνδικαλιστής με καταθέσεις 9 εκατ. ευρώ!Κόλαφος η έκθεση του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης
- 39 προεκλογικές προσλήψεις στο Κτηματολόγιο
- Κατά 250% αυξήθηκε το προσωπικό της ΤΡΑΜ ΑΕ μέσα σε 4 χρόνια
- Δεκάδες επιτροπές χωρίς αντικείμενο!
Απίστευτα σκάνδαλα...- στο Δημόσιο αποκαλύπτει για ακόμα μια φορά η ετήσια έκθεση του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης!

Παρουσιάζοντας την έκθεση ο κ. Λέανδρος Ρακιντζής, είπε οτι εντοπίστηκε διευθύντρια του υπουργείου Υγείας να μετέχει επ' αμοιβή σε 31 επιτροπές! Την ίδια στιγμή, όπως σημείωσε ο κ. Ρακιτζής, σήμερα οι υπάλληλοι δεν αμείβονται επί πλέον για τέτοιου είδους υπηρεσίες με αποτέλεσμα να παρατηρείται πρόβλημα στελέχωσης.

Συγκλονιστικό είναι οτι από τον έλεγχο του πόθεν έσχες των δημοσίων υπαλλήλων προέκυψε ότι αντιπρόεδρος συλλόγου εργαζομένων στο υπουργείο Πολιτισμού διαθέτει καταθέσεις 9 εκατομμυρίων ευρώ.

Πανεπιστημιακός γιατρός σε Δημόσιο Νοσοκομείο, από το οποίο συνταξιοδοτήθηκε, πήρε μαζί του, φεύγοντας, τους φακέλους 440 ασθενών του στη νέα του θέση σε ιδιωτικό θεραπευτήριο.

Επιπλέον, ύστερα από ελέγχους σε διάφορες δημόσιες εταιρίες και οργανισμούς διαπιστώθηκε μεγάλος αριθμός προσλήψεων κατά την προεκλογική περίοδο: Στην ΤΡΑΜ ΑΕ το διάστημα από 1-4-04 έως 2-9-09 το προσωπικό αυξήθηκε κατά 250%.!

Επίσης, μεταξύ άλλων εντοπίστηκαν 39 αναιτιολόγητες προεκλογικές προσλήψεις στην Κτηματολόγιο ΑΕ, καθώς και 25 συμβάσεις μίσθωσης έργου στον Ελληνικό Οργανισμό Εξωτερικού Εμπορίου που υπεγράφησαν προεκλογικά και προέκυψαν σχέσεις εξαρτημένης εργασίας.

Διαπιστώθηκε επίσης η ύπαρξη πλήθους επιτροπών και υποεπιτροπών στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και στο υπουργείο Υγείας οι οποίες δεν είχαν αντικείμενο εργασίας.

Ωστόσο, το «μεγάλο φαγοπότι», όπως είπε ο κ. Ρακιτζής, έγινε στις δημοτικές επιχειρήσεις. Σύμφωνα με τον Γενικό Επιθεωρητή, στο εξής απαγορεύεται ο δανεισμός των τοπικών αρχών αν δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν το δάνειό τους, αφού είναι πλέον απαραίτητο να εξασφαλίσουν το 20% του ποσού, που αιτούνται ως δανειοδότηση. Σχολίασε μάλιστα, πως αμφιβάλλει αν θα υπάρξει πλέον ενδιαφέρον για το αξίωμα των δημάρχων.

«Να αλλάξουμε νοοτροπία και να σεβόμαστε τους θεσμούς», επισήμανε ο Γενικός Επιθεωρητής αναλύοντας τις υποθέσεις που εξετάστηκαν και ελέγχθηκαν την περασμένη χρονιά, κατά την οποία διενεργήθηκαν 4.440 έλεγχοι από τα σώματα και τις υπηρεσίες ελέγχου και επιθεώρησης. Από τις υποθέσεις αυτές,

Πηγή:

http://www.pediadanews.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=6676:----31-----9--&catid=36:topika-nea&Itemid=71

Που είναι η κυβέρνηση
(που θα χτυπούσε τη διαφθορά), οέο;;;


Γράφει ο Μαγια

Ο θαυμαστός κόσμος της κακοδιαχείρισης και διαφθοράς αποτυπώνεται και στην έκτη κατά σειρά ετήσια έκθεση του Γενικού Επιθεωρητή Δημοσίας Διοίκησης, Λέανδρου Ρακιντζή. Και το 2009 πρωταθλητές στη διαφθορά αναδείχθηκαν οι δήμοι και οι κοινότητες, οι νομαρχίες και ο στενός δημόσιος τομέας. Στον εισαγγελέα παραπέμφθηκαν 909 υποθέσεις.

Ποια θα είναι η τύχη τους; Ας μην θέτουμε …άστοχες ερωτήσεις.

Δεν πρόκειται να δούμε ούτε νομάρχες, ούτε δημάρχους στο εδώλιο του κατηγορουμένου και πολύ περισσότερο πίσω από της φυλακής τα σίδερα. Ούτε φυσικά υπουργούς.

Η κυβέρνηση μπορεί να υποσχέθηκε πως θα βάλει τέλος στα φαινόμενα διαφθοράς. Αναρωτιόμαστε πώς και πότε θα το κάνει. Ηδη συμπληρώνει οκτώ μήνες ζωής και δεν έχει αλλάξει τίποτε. Τα ίδια φαινόμενα διαφθοράς, οι ίδιοι άνθρωποι στις ίδιες θέσεις, με τις ίδιες …ορέξεις. Τίποτε δεν άλλαξε στη σάπια δημόσια διοίκηση, τίποτε δεν άλλαξε στη διαφθορά, τη διαπλοκή και τη σπατάλη, ενώ αντιθέτως βούλιαξαν τα μεροκάματα, η παραγωγικότητα, η ασφάλιση, η εργασία.

Το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, που έφερε τη χώρα στο χείλος της αβύσσου είναι δημιούργημα των .........διεφθαρμένων εξουσιαστών (όλων των βαθμίδων). Και κλεπτοκράτης, κλεπτοκράτη μάτι δε βγάζει…«Συντεχνιακή» αλληλεγγύη, γαρ…

Η τιμωρία των ενόχων, όπως κατ΄ επανάληψη έχει τονιστεί, δεν θα γίνει από τους διαπλεκόμενους και συνένοχους. Η τιμωρία και η εξυγίανση θα πρέπει να προέλθει από την απαίτηση των πολιτών.

Το ανησυχητικό είναι ότι, λιγοστεύουν τελευταία οι φωνές για την επιστροφή των κλεμμένων και την παραδειγματική τιμωρία των μεγαλόσχημων ληστών. Η κυβέρνηση κατάφερε με τον Αρμαγεδδώνα του Μνημονίου να φέρει, προς το παρόν τουλάχιστον, το «παιχνίδι» στα μέτρα της τρόικας….

ΠΗΓΗ:
http://kafeneio-gr.blogspot.com/2010/07/blog-post_8049.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: