Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2010

Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ : Δεν κάνω πίσω, δεν υπολογίζω κόστος
Το μνημόνιο πρέπει να εφαρμοστεί, θα ξεκαθαρίσει ο πρωθυπουργός επισημαίνοντας πως αν δεν εφαρμοστεί τότε το Δημόσιο δεν θα μπορεί να καταβάλει μισθούς και συντάξεις

Ισως δεν είναι τυχαίο ότι ως ώρα έναρξης επιλέχθηκε ένα χρονικό σημείο κοντά στα μεσημεριανά δελτία ειδήσεων. Σύμφωνα με τους επιτελείς του Μεγάρου Μαξίμου, ο πρωθυπουργός θα αξιοποιήσει τη συνεδρίαση για να βάλει τα πράγματα στη θέση τους. Θα ξεκαθαρίσει:

Ο υπουργός Οικονομικών  Γ. Παπακωνσταντίνου

Ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου
  • Πρώτον, ότι το μνημόνιο δανεισμού πρέπει να εφαρμοστεί.
  • Δεύτερον, πως αν δεν εφαρμοστεί, το Δημόσιο δεν θα είναι σε θέση να καταβάλει μισθούς και συντάξεις.
  • Τρίτον, ότι ο ίδιος σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να κάνει πίσω, όποιο κι αν είναι το κόστος.
  • Τέταρτον, πως για τους υπουργούς δεν υπάρχει... καλοκαίρι!

Και χθες ο Γ. Παπανδρέου, παρότι του τηλεφώνησαν αρκετοί υπουργοί (σ.σ.: βρισκόταν στην Κωνσταντινούπολη για τη Διαβαλκανική), ήταν «σφίγγα». Δεν άφησε να διαφανούν οι προθέσεις του ούτε για επιβολή κομματικής πειθαρχίας ούτε για το ενδεχόμενο να δώσει στην ψηφοφορία για Ασφαλιστικό - Εργασιακό χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης ούτε αν σχεδιάζει ανασχηματισμό. «Προέχει η υλοποίηση των δεσμεύσεων», έλεγε μονάχα, «και η στήριξη της κυβερνητικής πολιτικής απ’ όλους».

Στενοί συνεργάτες του, πάντως, εισηγούνται πλέον ανοιχτά πολιτικές πρωτοβουλίες. Μετά τον Ανδρ. Λοβέρδο και ο Σ. Ξυνίδης βαρέθηκε να είναι από τους λίγους που... τρώνε «ξύλο» και πέρασε στην αντεπίθεση, ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση. «Κάποιοι στην κυβέρνηση δεν έχουν την απόδοση που πρέπει, οφείλουμε να το βελτιώσουμε» επισήμανε μιλώντας στον «Real Fm». «Βεβαίως εκεί θα πρέπει να υπάρξει πολιτική πρωτοβουλία για να αίρονται οι όποιες καθυστερήσεις υπάρχουν» προσέθεσε με νόημα!

Την ανάγκη εφαρμογής των μέτρων που συμφωνήθηκαν με ΕΕ και ΔΝΤ θα εξηγήσει ο Γ. Παπανδρέου στη συνεδρίαση του υπουργικού

Την ανάγκη εφαρμογής των μέτρων που συμφωνήθηκαν με ΕΕ και ΔΝΤ θα εξηγήσει ο Γ. Παπανδρέου στη συνεδρίαση του υπουργικού

Αιτήματα
Σε μια προσπάθεια να αμβλυνθούν οι αντιδράσεις των βουλευτών μετά τον ΚΤΕ Κοινωνικών Υποθέσεων συνεδρίασε και ο ΚΤΕ Οικονομικών για την εξίσωση των ορίων ηλικίας στο Δημόσιο. Οι Δ. Κουσελάς, Γ. Κουτσούκος, Χρ. Πρωτόπαπας κ.ά. ζήτησαν από την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει τη θέση της στο θέμα της 13ης και της 14ης σύνταξης. Γιατί, όπως είπαν οι βουλευτές, «είναι άλλο πράγμα ένα έκτακτο μέτρο και άλλο η θεσμοθέτηση».

Ασκησαν ακόμη κριτική στην επικοινωνιακή διαχείριση του μνημονίου. «Δεν πάει άλλο η ιστορία της μάχης με την τρόικα, οι διαρθρωτικές αλλαγές πρέπει να έχουν στόχο, κοινωνικό αντίβαρο και πολιτική αιτιολόγηση» είπαν χαρακτηριστικά.

Ο Κ. Γείτονας άσκησε κριτική για τις τιμές που έχουν ξεφύγει, ενώ η Βάσω Παπανδρέου επικέντρωσε τα πυρά της στον Γ. Προβόπουλο, ο οποίος «έκανε 42 διευθυντές στην Τράπεζα της Ελλάδος»!

Φορτισμένο ήταν το κλίμα και στη συνεδρίαση των γραμματέων των ΚΤΕ με τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους και τη Ρ. Βάρτζελη.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΥΠΑΣ

Πηγή:
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&pubid=17184951

Δεν υπάρχουν σχόλια: