Παρασκευή, 11 Ιουνίου 2010

Σόρος: Μπήκαμε στη «δεύτερη πράξη» της κρίσης


Στη «δεύτερη πράξη» της κρίσης εκτιμά πως έχουμε μπει ο δισεκατομμυριούχος Τζορτζ Σόρος.

«Η κατάρρευση του χρηματοοικονομικού συστήματος, όπως το γνωρίζουμε, είναι πραγματική και η κρίση δεν έχει τελειώσει», δήλωσε ο κ. Σόρος, μιλώντας σε συνέδριο στη Βιέννη, υποστηρίζοντας ότι «έχουμε μπει στη δεύτερη πράξη του δράματος».

«Όταν οι χρηματαγορές άρχισαν να χάνουν την εμπιστοσύνη τους στην αξιοπιστία του ξένου χρέους, η Ελλάδα και το ευρώ Σχετικά άρθρα βρέθηκαν στο επίκεντρο, ωστόσο οι επιπτώσεις αναμένεται να γίνουν αισθητές σε όλο τον κόσμο», πρόσθεσε.

Επιπτώσεις από τις μεταρρυθμίσεις στο χρηματοπιστωτικό τομέα

Στη διάρκεια του ίδιου συνεδρίου του Διεθνούς Ινστιτούτου Χρηματοοικονομικών, σημαντικά ονόματα του διεθνούς τραπεζικού χώρου προειδοποίησαν πως οι μεταρρυθμίσεις στο χρηματοπιστωτικό τομέα δεν πρέπει να γίνουν γρήγορα, καθώς, όπως εκτίμησαν, κάτι τέτοιο θα είχε αρνητικές επιπτώσεις για το ρυθμό ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας.

«Το περιεχόμενο, το χρονοδιάγραμμα, ο συντονισμός αυτών των μεταρρυθμίσεων θα πρέπει να γίνουν με μεγάλη περίσκεψη, με γνώμονα την ομαλή σχέση της αποκατάστασης της οικονομίας και της ανάπτυξής της», δήλωσε, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά την ολοκλήρωση του συνεδρίου, ο πρόεδρος της Deutsche Bank Τζόζεφ Ακερμαν.

Οι σύνεδροι επεξεργάστηκαν όλες τις διατάξεις του διεθνούς τραπεζικού κανονισμού «Βασιλεία 3» και εκτίμησαν πως εάν «οι μεταρρυθμίσεις γίνουν πολύ γρήγορα, τότε η ετήσια ανάπτυξης της Ιαπωνίας, των ΗΠΑ και της ευρωζώνης θα είναι μειωμένη κατά 0,6% την πενταετία 2011-2015 και κατά 0,3% από το 2015 έως το 2020.

«Ζητούμε πράγματι νέα μέτρα, αυστηρότερα στη σκιά της διεθνούς οικονομικής κρίσης, όχι όμως καταστροφικά μέτρα», ανέφερε, από την πλευρά του ο Εβαλντ Νόουοτνι, μέλος του ΔΣ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

ΠΗΓΗ:

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1828928

1 σχόλιο:

29-26 είπε...

Οι θεωρίες συνωμοσίας πουλάνε. Άλλες είναι πέρα για πέρα αληθινές και άλλες παραμύθια της χαλιμάς. Έχουν ένα μεγάλο κακό αυτές οι θεωρίες. Δεν μπορούν να αποδειχτούν και πρέπει είτε να τις πιστέψεις είτε να τις απορρίψεις. Μερικές από τις χιλιάδες αυτές θεωρίες αφορούν τον Ούγγρο μεγαλοεπενδυτή Schwartz György μετέπειτα γνωστό ως George Soros.

O George Soros είναι μία από τις πιο αμφιλεγόμενες προσωπικότητες παγκοσμίως. Έγινε πασίγνωστος όταν το 1992 κατάφερε να εκδιώξει την λίρα Αγγλίας από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό συναλλαγματικών ισοτιμιών ποντάροντας εναντίον της και αποκομίζοντας κέρδη ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων σε μία ημέρα! Η περιουσία του σήμερα εκτιμάται περί τα 24 δις. δολάρια.

Στις τελευταίες του δηλώσεις ...

η συνέχεια...
http://29-26.blogspot.com/