Τρίτη, 20 Απριλίου 2010

Επιστολή Χριστόφια για τα νέα δεδομένα στο ΚυπριακόΕπιστολή στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, στους ηγέτες των πέντε χωρών μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας, στους ηγέτες των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στέλνει ο Κύπριος πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας με θέμα τα νέα δεδομένα στο Κυπριακό, μετά την ανάληψη από τον Ντερβίς Έρογλου της ηγεσίας της τουρκοκυπριακής κοινότητας. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου δήλωσε ότι στην επιστολή ο πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας θα τονίζει ότι οι συνομιλίες θα πρέπει να συνεχιστούν στη βάση των όσων έχουν συμφωνηθεί και θα αναπτύσσει τις θέσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς, περιλαμβάνοντας αποφάσεις και ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών.


Την Τετάρτη το απόγευμα ο κ. Χριστόφιας θα συναντηθεί με τους πρέσβεις των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας.


Ο κ. Στεφάνου επεσήμανε ότι διαχρονικές θέσεις του κ. Έρογλου κατά της ομοσπονδίας και υπέρ της ίδρυσης «δύο ανεξάρτητων κρατών» στην Κύπρο, θα δημιουργήσουν σοβαρότατα προβλήματα στις διαπραγματεύσεις.

Η ελληνοκυπριακή πλευρά, ανέφερε, παραμένει δεσμευμένη στη βάση λύσης του Κυπριακού, όπως αυτή συμφωνήθηκε υπό την αιγίδα του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, με τον τέως ηγέτη και διαπραγματευτή της τουρκοκυπριακής κοινότητας, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ.

Πηγή:
http://www.sofokleous10.gr/portal2/politiki/politiki/2010-04-19-11-46-03-2010041922229/

Δεν υπάρχουν σχόλια: