Τρίτη, 9 Μαρτίου 2010

ΒΟΛΕΥΤΕΣ ή ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ


Βολευτές ή βουλευτές;

Με αφορμή τη διατήρηση των εισοδηματικών και φορολογικών προνομίων των βουλευτών, ο bοuhc μας έστειλε το ακόλουθο σχόλιο:


«Δυστυχώς, για ακόμη μία φορά οι εθνοπατέρες μας αποδεικνύονται μικρότεροι των περιστάσεων. Όπως κάθε φορά, η προσπάθεια τους θα επικεντρωθεί όχι στο να νιώσουν πώς είναι άραγε να περνάς ξαφνικά με -1 ποσοστό του προϋπολογισμού σου κάθε μήνα αλλά στο να κατοχυρώσουν τα κεκτημένα τους. Καμία μα καμία ενέργεια τους μέχρι στιγμής δεν μου μοιάζει με κάτι διαφορετικό απ' ό,τι με συνήθισαν μέχρι τώρα. Η ομόνοια στη Βουλή εμφανίζεται μόνο στις περιπτώσεις που αποφασίζουν να αυξήσουν τους μισθούς τους, να απαγορεύσουν την άρση της ασυλίας κάποιου συναδέλφου τους και να νομοθετήσουν για να προστατεύσουν τα κεκτημένα τους».


ΑΠΑΝΤΗΣΗ Γ. ΚΥΡΤΣΟΥ CITY PRESS


Συμφωνώ απόλυτα με αυτού του είδους την κριτική, άλλωστε ανάλογη είναι και η δική μου αρθρογραφία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το κύριο άρθρο «Το χρέος των βουλευτών» της 3ης Μαρτίου 2010. Οι βουλευτές μας, με ελάχιστες τιμητικές εξαιρέσεις, επιμένουν να είναι βολευτές και αδιαφορούν για τα προβλήματα που δημιούργησαν στον ελληνικό λαό με το νομοθετικό τους έργο εδώ και τετραετίες.

Η «ελεημοσύνη» Πετσαλνικου

Από τον kalosgreek πήραμε το ακόλουθο σχόλιο σε σχέση με την πρωτοβουλία του προέδρου της Βουλής κ. Πετσάλνικου να καταθέσει το «δώρο» του Πάσχα σε ειδικό λογαριασμό για τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας:


«Αντί να ανοίγει ο Πετσάλνικος λογαριασμούς για να βάλουν οι άλλοι, τα κορόιδα, χρήματα για να πληρώσουν το χρέος, ας περικόψει τις προκλητικές δαπάνες των εκλεγμένων πασάδων μας και της κάθε λογής καμαρίλας που τους πλαισιώνει. Γιατί αυτοί εξαιρούνται από τις περικοπές; Παίζει με τη νοημοσύνη μας ο κ. Πετσάλνικος. Ας αφήσει το σοβαροφανές ύφος και ας πάρει και καμιά ουσιαστική απόφαση».


ΑΠΑΝΤΗΣΗ Γ. ΚΥΡΤΣΟΥ CITY PRESS


Οι «ουσιαστικές» αποφάσεις του προέδρου της Βουλής κ. Πετσάλνικου είναι σχεδόν όλες σε λάθος κατεύθυνση. Επιμένει στη διατήρηση της αυτοτελούς φορολόγησης του εισοδήματος των βουλευτών, μετατρέποντας τους σε θλιβερή εξέλιξη στον κανόνα της αναγκαίας δημοσιονομικής αυστηρότητας. Καλύπτει, επίσης, όλα τα εξωφρενικά προνόμια τους, από τους συγγενείς και φίλους που είναι υπάλληλοι της Βουλής με 150 και 16ο μισθό μέχρι τις δωρεάν λιμουζίνες, σε βάρος του φορολογούμενου λαού.

«Όχι» στο «πάγωμα» συντάξεων

Ο GREΝΑ εκφράζει τις αντιρρήσεις του στο «πάγωμα» των συντάξεων για το 2010 με τον ακόλουθο τρόπο:


«Πότε θα σταματήσουν οι αδικίες σε αυτό τον τόπο; Όλοι οι πολιτικοί, οι μεγαλοεπιχειρηματίες, οι εφοριακοί κ.λπ. ρήμαξαν αυτήν τη χώρα. Τώρα έρχονται και ζητάνε να βγάλουν τα σπασμένα περικόπτοντας συντάξεις και μισθούς των 500-600 ευρώ. Γιατί δεν λέτε κάτι γι' αυτό, κύριοι; Όλοι είστε υποκριτές και, δυστυχώς, ο λαός συντηρεί αυτό το σύστημα. Αλλά για πόσο ακόμα; Η φτώχεια και η εγκληματικότητα θα φέρουν πολλά, η μεσαία τάξη δεν υπάρχει πια και όλα γίνονται πολύ δύσκολα».


ΑΠΑΝΤΗΣΗ Γ. ΚΥΡΤΣΟΥ CITY PRESS


Σωστές ορισμένες από τις διαπιστώσεις σας για τους πολιτικούς που πλούτισαν με νόμιμο αλλά όχι ηθικό τρόπο, τους εφοριακούς που συντηρούν με το αζημίωτο τη μαζική φοροδιαφυγή και ορισμένους μεγάλους επιχειρηματίες. Από την άλλη, είναι κανόνας της διεθνούς πολιτικής ζωής τη λιτότητα να την πληρώνουν όλοι χωρίς εξαίρεση, και ιδιαίτερα οι λεγόμενοι μη προνομιούχοι. Η ελληνική μεσαία τάξη συμπιέζεται και η επιδείνωση των οικονομικών και κοινωνικών προβλημάτων συμβάλλει στην αύξηση της εγκληματικότητας. Παρ' όλα αυτά, το σενάριο της πλήρους οικονομικής και κοινωνικής διάλυσης έχει σχετικά μικρές πιθανότητες πραγματοποίησης. Το πιθανότερο είναι να βρούμε μια νέα ισορροπία σε κατώτερο, οικονομικό, βιοτικό επίπεδο και να επιχειρήσουμε στη συνέχεια μια νέου τύπου ανάπτυξη.

Πηγή:

citypress 9.3.2010


Δεν υπάρχουν σχόλια: