Τετάρτη, 3 Μαρτίου 2010

Διαφωνεί η Ν.Δ. με το «πάγωμα» συντάξεων σε χαμηλοσυνταξιούχους

Ενημέρωση Σαμαρά από Λοβέρδο για το ασφαλιστικό

Διαφωνεί η Ν.Δ. με το «πάγωμα» συντάξεων σε χαμηλοσυνταξιούχους

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Τετάρτη, 3 Μαρτίου 2010

Για τις βασικές αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας που προωθεί η κυβέρνηση, ενημέρωσε χθες τον πρόεδρο της Ν.Δ., Αντώνη Σαμαρά, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Ανδρέας Λοβέρδος.

Μετά τη συνάντηση που έγινε στα γραφεία της Ν.Δ. στη Ρηγίλλης, τονίσθηκε, από τον κ. Λοβέρδο, ότι απαιτείται εθνική συναίνεση για τη λύση των μεγάλων προβλημάτων.

Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση που έγινε στα γραφεία της Ν.Δ. στη Ρηγίλλης, τονίσθηκε, από τον κ. Λοβέρδο, ότι απαιτείται εθνική συναίνεση για τη λύση των μεγάλων προβλημάτων και από τον εκπρόσωπο της Ν.Δ., βουλευτή Κυκλάδων Γιάννη Βρούτση, ότι τη Νέα Δημοκρατία δεν τη βρίσκει σύμφωνη το «πάγωμα» των συντάξεων που αφορά τους χαμηλοσυνταξιούχους.

Ειδικότερα, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Α. Λοβέρδος, μετά τη συνάντηση, δήλωσε:

«Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Σαμαράς μου έκανε σήμερα (χθες) την τιμή να με δεχθεί με τους συνεργάτες του, προκειμένου να τον ενημερώσω για τις βασικές αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας, στο μέτρο που ο κοινωνικός διάλογος ολοκληρώνεται. Επίσης, ενημέρωσα τον κ. πρόεδρο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ασφαλιστικό σύστημα σήμερα.

Στο πλαίσιο αυτό μας δόθηκε η ευκαιρία να ανταλλάξουμε σκέψεις και να δημιουργήσουμε, ακόμη περισσότερο, ένα κλίμα συνεννόησης, το οποίο είναι απολύτως απαραίτητο για την επίλυση των μεγάλων εθνικών μας θεμάτων».

Από την πλευρά της Ν.Δ. ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, βουλευτής Κυκλάδων Γιάννης Βρούτσης δήλωσε:

« Είχαμε, σήμερα, τη χαρά και την τιμή να δεχθούμε στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας -ο πρόεδρος κ. Σαμαράς και οι συνεργάτες του για τα θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης- τον υπουργό κ. Λοβέρδο, προκειμένου να μας ενημερώσει για την εξέλιξη του διαλόγου, όσον αφορά το Ασφαλιστικό. Πράγμα το οποίο έγινε!

Ενημερωθήκαμε για τις προθέσεις που υπάρχουν σε γενικές, όμως, γραμμές όσον αφορά τη νομοθετική πρωτοβουλία που -όπως είπε ο υπουργός- σε λίγο καιρό θα έρθει στη Βουλή.

Από πλευράς της Νέας Δημοκρατίας, αυτό που έχουμε να πούμε είναι ότι, από την αρχή, η Νέα Δημοκρατία, ως υπεύθυνη πολιτική δύναμη, θα συμμετέχει στο διάλογο -όπως κάνει και σήμερα- για το κρίσιμο ζήτημα, που είναι εθνικής εμβέλειας: το Ασφαλιστικό. Προτάσεις οι οποίες κινούνται σε θετική κατεύθυνση για τη βιωσιμότητα του συστήματος, θα τις στηρίξει. Αντίθετα, ρυθμίσεις με τις οποίες δεν συμφωνούμε, θα τις αναδείξουμε στη Βουλή, όταν έρθει το νομοσχέδιο.

Όσον αφορά το ζήτημα του «παγώματος» των συντάξεων: Τη Νέα Δημοκρατία δεν τη βρίσκει σύμφωνη το πάγωμα των συντάξεων που αφορά τους χαμηλοσυνταξιούχους.

Εκεί είναι μία «κόκκινη γραμμή» για τη Νέα Δημοκρατία, στην οποία διαφοροποιούμαστε. Όπως, επίσης, θεωρούμε κρίσιμο μέγεθος ότι οποιαδήποτε κενά, υπάρχουν σήμερα στα ασφαλιστικά Ταμεία, θα πρέπει να καλυφθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό, πράγμα που συνάδει και με τη συνταγματική επιταγή».

Στη συνάντηση μετείχαν, επίσης, ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β' Αθηνών, Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο υπεύθυνος του τομέα Πολιτικής Ευθύνης Υγείας, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Μάριος Σαλμάς και ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.


Δεν υπάρχουν σχόλια: