Τρίτη, 23 Μαρτίου 2010

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΕΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣ

Συνεισφορά βουλευτών για τη μείωση του δημόσιου χρέους

Στα 2 εκ. ευρώ ανέρχεται η συνεισφορά βουλευτών - ευρωβουλευτών και Βουλής στον Λογαριασμό Αλληλεγγύης για την Απόσβεσης του Δημοσίου Χρέους, όπως ανήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του σώματος Φίλιππος Πετσάλνικος.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την απόφαση που ελήφθη την περασμένη Πέμπτη στη Διάσκεψη των Προέδρων κάθε βουλευτής και ευρωβουλευτής θα δώσει 2.800 ευρώ από τις κρατήσεις του για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών. Στην ίδια Διάσκεψη αποφασίστηκε η Βουλή να συνεισφέρει 1,1 εκ. ευρώ από τις περαιτέρω περικοπές του προϋπολογισμού του σώματος.

Παρεμβαίνοντας η πρόεδρος της ΚΟ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, τόνισε ότι το κόμμα της διαφωνεί με την απόφαση αυτή, γιατί διαφωνεί με τη δημιουργία του ίδιου του εθνικού λογαριασμού απόσβεσης του δημοσίου χρέους, κάτι που συγκαλύπτει τις ευθύνες όσων ευθύνονται για τη διόγκωση του χρέους.

Η κ. Παπαρήγα συμπλήρωσε ότι το ΚΚΕ έχει προτείνει μείωση των βουλευτικών μισθών, κατάργηση των βουλευτικών συντάξεων καθώς και των αμοιβών επιτροπών. Ο καθένας μπορεί να δηλώσει ότι διαφωνεί, σχολίασε κλείνοντας τη συζήτηση ο πρόεδρος της Βουλής.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: