Τρίτη, 9 Μαρτίου 2010

Θυελλώδες το απεργιακό δελτίοΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΛΟΓΩ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ.


ΗΜΕΡΑ-«ΟΡΟΣΗΜΟ» Η ΠΕΜΠΤΗ 11 ΜΑΡΤΙΟΥ


Σχεδόν καθημερινό είναι πλέον το φαινόμενο κλάδοι ερ­γαζομένων να προστίθενται στον ήδη μεγάλο αριθμό ερ­γαζομένων που έχουν εξαγγείλει ή και έχουν προχωρήσει σε κινητοποιήσεις, ενώ «ορόσημο» για την παρούσα φά­ση θεωρείται η 24ωρη απεργία που έχουν ήδη κηρύξει από κοι­νού η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ για την ερχόμενη Πέμπτη 11 Μαρτίου.


Εφοριακοί - δικαστικοί υπάλληλοι


Ήδη από χθες έως και σήμερα απεργούν οι εφοριακοί, σύμφωνα με την απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής της ομοσπονδίας τους (ΠΟΕ-ΔΟΥ), διαμαρτυρόμενοι για τη μείωση των επιδομάτων που λαμβάνουν και τη συνολική μείωση των αποδοχών τους. Επί­σης, από χθες και ως και την Παρασκευή, δίωρες στάσεις εργα­σίας, από τις 10 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι, πραγματοποιούν οι δικαστικοί υπάλληλοι σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα οικονο­μικά μέτρα της κυβέρνησης.


Κατάληψη στο ΓΛΚ


Παράλληλα, συνεχίζεται η κατάληψη του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (ΓΛΚ) στην οδό Πανεπιστημίου από πρώην εργαζόμενους της Ολυμπιακής, γεγονός που έχει προκαλέσει σοβαρά προβλή­ματα στη λειτουργία του, το οποίο μεταξύ άλλων είναι αρμόδιο για την εκτέλεση και την παρακολούθηση του προϋπολογισμού. Λόγω του αποκλεισμού, οι υπηρεσίες του Λογιστηρίου, τόσο των εσόδων όσο και των δαπανών, δεν λειτουργούν, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα στη λήψη και στην εκτέλεση των αποφάσεων για την υλοποίηση του προϋπολογισμού.


Κατάληψη και στο Τυπογραφείο


Αξίζει να σημειωθεί ότι υπό κατάληψη από υπαλλήλους του υπουργείου Εσωτερικών τέλει και το Εθνικό Τυπογραφείο, καθώς οι εν λόγω υπάλληλοι επιδίωξαν να μην τυπωθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης ο νόμος για τα νέα οικονομικά μέτρα. Χθες το απόγευμα το ΠΑΜΕ, η συνδικαλιστική παράταξη που πρό­σκειται στο ΚΚΕ, πραγματοποίησε συλλαλητήρια στις 18.30 στο Πεδίον του Άρεως στην Αθήνα, στις 19.00 στο Άγαλμα Βενιζέλου στη θεσσαλονίκη και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.


«Λουκέτο» στους ΧΥΤΑ


Εν τω μεταξύ, το κλείσιμο των Χώρων Υγειονομικής Ταφής Απορ­ριμμάτων (ΧΥΤΑ) σε όλη τη χώρα, μέχρι και την Πέμπτη, αποφά­σισε η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Εργα­ζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕΌΤΑ). Αύριο οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν πανελλαδική 4ωρη στάση εργασίας, ενώ την Πέμπτη θα συμμετέχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.


Αστυνομικοί και βενζινοπώλες


Κινητοποιήσεις για την περικοπή του 13ου και του 14ου μισθού και των επιδομάτων προγραμματίζουν και οι αστυνομικοί, καθώς το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) αποφάσισε να πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρ­τυρίας έξω από τη ΓΑΔΑ την Πέμπτη 11 Μαρτίου και ώρα 18.00. Παράλληλα, σε 48ωρη απεργία προσανατολίζονται οι βενζινο­πώλες, αντιδρώντας στην απόφαση για την εγκατάσταση μεμο­νωμένων ταμειακών μηχανών χωρίς να δημιουργηθεί, παράλλη­λα, ηλεκτρονικό σύστημα έλεγχου των εισροών - εκροών.


Δημοσιογράφοιεκπαιδευτικοί


Στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ την ερχόμενη Πέμπτη, το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) αποφάσισε να συμμετάσχει στην 24ωρη πανελλαδική απεργία των συνδικάτων και, ως εκ τούτου, την ημέρα εκείνη δεν θα εργαστούν οι δημοσιογράφοι, δεν θα μεταδοθούν ειδήσεις από τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης και δεν θα κυκλοφορήσουν εφημερίδες την επόμενη ημέρα.


Σημειώνεται ότι στην απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ αποφάσισαν να συμμετάσχουν οι δάσκαλοι (ΔΟΕ) και οι καθηγητές (ΟΛΜΕ) των δημόσιων σχολίων της χώρας, καθώς και οι εκπαιδευτικοί στη ιδιωτικά σχολεία (ΟΙΕΛΕ), αλλά και σύλλογοι πανεπιστημιακών σε διάφορα ιδρύματα της χώρας, ενώ η ΟΛΜΕ αποφάσισε να συμμετάσχει και σε συλλαλητήριο διαμαρτυρίας αύριο το πρωί.


Πηγή:

City Press 9.3.2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: