-->

Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Από την Κρήτη τα μαντάτα:Τ’ άκουσε η υπουργός για τα μέτρα!




Τ’ άκουσε η υπουργός για τα μέτρα
Γκρίνια των στελεχών του ΠΑΣΟΚ στην Αννα Διαμαντοπούλου

“Μας περνάτε για ηλίθιους;”, “στραβά αρμενίζετε”, εξαγγελίες…σκέψεων και κυβέρνηση με…διαρροές είναι μερικές από τις φράσεις του εξάψαλμου που άκουσε χθες από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ η Άννα Διαμαντοπούλου που βρέθηκε χθες στη δυσάρεστη θέση να απολογείται για τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης!

Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ Ηρακλείου ξεσπάθωσαν στην συντριπτική τους πλειοψηφία, μίλησαν για αδυναμία της κυβέρνησης να στελεχώσει τη δημόσια διοίκηση, να δώσει αναπτυξιακή προοπτική, να επιβάλει αντισταθμιστικά μέτρα, ενώ ακούστηκαν και ακραίες θέσεις του τύπου “να κρεμάσουμε τον Καραμανλή στο Σύνταγμα”!

Δεν έλειψαν και οι προσωπικές αντιπαραθέσεις και οι αιχμές, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι πιο… μουντζαχεντίν κατά της κυβέρνησης εμφανίστηκαν εκείνοι που είχαν στηρίξει με φανατισμό τον Γ.Παπανδρέου στην εσωκομματική διαδικασία.


Τ’ άκουσε η υπουργός για τα μέτρα!
“Παγωμένα” τα τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ τα είπαν στην Αννα Διαμαντοπούλου

Του Κώστα Μπογδανίδη

Χαμένο στο…σοκ των οικονομικών μέτρων μοιάζει το ΠΑΣΟΚ! Τα στελέχη της Κρήτης μουδιασμένα, προβληματισμένα και με αγωνία ακούν τα πρωτοκλασάτα στελέχη της κυβέρνησης να προσπαθούν να εξηγήσουν και να δικαιολογήσουν τις αποφάσεις για περικοπές μισθών και την αύξηση των φόρων για το λαό χωρίς να υπάρχει αναπτυξιακή διάσταση και προοπτική! Στο Ηράκλειο ‘τα άκουσε’ για λογαριασμό όλης της κυβέρνησης η Άννα Διαμαντοπούλου που επιχείρησε να δώσει ένα δραματικό τόνο στην ομιλία της, μίλησε για τον κίνδυνο σύγχρονης κατοχής της χώρας και ζήτησε να συμβάλουμε όλοι στην αποκλιμάκωση της πρωτοφανούς κρίσης.

Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ πάντως ξεσπάθωσαν στην συντριπτική τους πλειοψηφία, μίλησαν για αδυναμία της κυβέρνησης να στελεχώσει τη δημόσια διοίκηση, να δώσει αναπτυξιακή προοπτική, να επιβάλει αντισταθμιστικά μέτρα , ενώ ακούστηκαν και ακραίες θέσεις του τύπου ‘να κρεμάσουμε τον Καραμανλή στο Σύνταγμα’! Δεν έλειψαν και οι προσωπικές αντιπαραθέσεις και οι αιχμές, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι πιο…μουντζαχεντίν κατά της κυβέρνησης εμφανίστηκαν εκείνοι που είχαν στηρίξει με φανατισμό τον Γ.Παπανδρέου στην εσωκομματική διαδικασία.

Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ ζήτησε από την κ.Διαμαντοπούλου να μεταφέρει την ανάγκη να υπάρξουν μέτρα και για τον λαό.

‘Το ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει να χάσει τη δύναμή του που είναι ο λαός, ας συγκρουστούμε με τα συμφέροντα’ είπε ο κ.Μιχ.Παπαδάκης.

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ.Σκουλατάκης ήταν λαβρος κατά των μέτρων, επεσήμανε την αδυναμία στελέχωσης του μηχανισμού(πχ για τη διοίκηση του ΙΚΑ), ενώ είπε ότι δεν είναι πολιτικές ΠΑΣΟΚ η στήριξη εμπορικών κέντρων όπως αυτό που πάει να γίνει στο Ηράκλειο και έχει στόχο να διαλύσει την τοπική οικονομία.

Ο βουλευτής κ.Κεγκέρογλου είπε ότι λόγω της καταστροφικής πολιτικής της ΝΔ ‘πρέπει να κρεμάσουμε τον Καραμανλή στο Σύνταγμα’ και τόνισε ότι 23 δις ευρώ αυξήθηκε το κόστος τα τελευταία χρόνια στο δημόσιο.

Υποστήριξε ότι τα μέτρα ήταν στην…ιδεολογία του ΠΑΣΟΚ αφού το καταστατικό του αναφέρεται στην πατρίδα και το εθνικό χρέος, ενώ τόνισε ότι εάν τα μέτρα μείνουν ως έχουν χωρίς προοπτική θα είναι καταστροφικά. Ο κ.Κεγκέρογλου έφερε το παράδειγμα των καυσίμων, του ΕΣΠΑ κλπ για τα οποία η κυβέρνηση δεν έχει τρέξει και έχει καθυστερήσει δραματικά.

Ο αντιδήμαρχος κ.Μανόλης Αλεξάκης ήταν σκληρός για τα μέτρα της κυβέρνησης λέγοντας ‘δεν μπορεί να μας αλυσοδένετε και εμείς να τραγουδάμε’ ζητώντας αντισταθμιστικά μέτρα για να δει ο κόσμος κάποια δικαιοσύνη.

“Αυτά τα μέτρα είναι φοροεισπρακτικά και δεν έχουμε πλέον εμπιστοσύνη σε κανένα”! είπε.

Ο πρώην γραμματέας της ΝΕ κ.Λεκάκης απευθυνόμενος στην κ.Διαμαντοπούλου είπε: ‘Συντρόφισσα δεν με έπεισες, γιατί δεν θέλω να πειστώ. Δεν το έχω ανάγκη. Να με πείσετε ότι δεν είμαι ηλίθιος όταν βλέπω ότι επιβεβαιώνεται με αυτά που έλεγε, το απόλυτο πολιτικό τίποτα, ο Καραμανλής. Ο πρωθυπουργός έλεγε ότι υπάρχουν λεφτά και σήμερα βρήκε τη μαγική λύση. Σιγά τη λύση! Δεν μπορώ να αισθάνομαι ότι είμαι συνοδοιπόρος του Καρατζαφέρη’ τόνισε ο κ.Λεκάκης.

“Και είμαι διχασμένη προσωπικότητα όταν βλέπω τον Παπουτσή στη Βουλή, τον πρωθυπουργό στην Γερμανία;” Ανέφερε και ζήτησε να “πείσουμε για την αξιοπιστία μας. Στην απεργία σας θέλουμε δίπλα μας συντρόφισσα και όχι να είστε στα τηλεπαράθυρα να σχολιάζετε τις ξυλιές που θα τρώμε”!

Ο εκπαιδευτικός και συνδικαλιστής κ.Μεντζίνης είπε ότι ‘πάνω από την Ελλάδα πλανιέται ένας τρόμος και ήρθατε και εσείς εδώ να μας τρομάξετε’ ανέφερε ο κ.Μεντζίνης και συμπλήρωσε ότι από τότε που θυμάται τον εαυτό του ακούει για λιτότητα.

‘Συναίνεση δεν θα πάρετε. Πού είναι τα αντισταθμιστικά οφέλη; Εμείς συντρόφισσα λέμε ότι ο γυαλός δεν είναι στραβός’ είπε κλείνοντας.

Ο γραμματέας της ΠΑΣΠ ΤΕΙ κ.Λάμπρος Αντωνόπουλος είπε δεν είναι δυνατόν σημερα να μιλούν και να λαϊκίζουν αυτοί που μας έφεραν σε αυτό το χάλι και την κρίση που θα πληρώσει η νέα γενιά.

Το μέλος του εθνικού συμβουλίου κ.Ζαχαρίας Καλογεράκης ανέφερε ότι ‘δεν είναι στο DNA μας τα μέτρα αυτά’ και αναρωτήθηκε εάν υπάρχει σχέδιο και όραμα, ενώ μέχρι τώρα ακούμε νομοσχέδια από διαρροές στις εφημερίδες.

‘Δεν κυβερνάται μια χώρα με διαρροές’ είπε ο κ.Καλογεράκης και υποστήριξε ότι ακόμη και το επίδομα κοινωνικής αλληλεγύης των δώσαμε για να το πάρουν οι Βούλγαροι κι οι Αλβανοί.

Μίλησε για την απουσία των εισπρακτικών μηχανισμών και την μη στελέχωση της διοίκησης.

‘Να μπουνε οι δικοί μας; Όχι. Είπαμε να βάλουμε τους άριστους.Ε, βάλτε τους όμως! Σαν είμαστε ζαλισμένοι από τις σφαλιάρες κάνουμε’ και ζήτησε να μην επεκταθούν τα μέτρα στον ιδιωτικό τομέα. Θα είναι τραγικό είπε

Ο δικηγόρος κ. Αντώνης Βγόντζας μίλησε για κακή ψυχολογία που υπάρχει και προκαλεί ζημιά περαιτέρω στην οικονομία, ενώ υποστήριξε ότι ο τρόπος επιλογής των διευθυντών στο Δημόσιο σημαίνει παράδοση στη ΝΔ.

Ο κ.Νίκος Τσαμπουράκης είπε ότι τα μέτρα δεν είναι δίκαια, αλλά η κυβέρνηση προσπαθεί. Και τόνισε ότι ‘ο Παπουτσής δεν συμπεριφέρθηκε έτσι ούτε στον Αλογοσκούφη!’

Ο εκπαιδευτικός και συνδικαλιστής κ.Γιάννης Σταμέλος είπε ότι υπάρχει αγωνία και προβληματισμός, αναρωτήθηκε ποια είναι η κόκκινη γραμμή υποχώρησης του ΠΑΣΟΚ και δήλωσε ότι δεν μπορούν οι πολιτικοί να λύσουν το πρόβλημα διότι δεν βιώνουν το πρόβλημα της ανέχειας.

Ο κ.Κώστας Φασουλάκης είπε ότι πρέπει να υπάρξει ρήξη με τον λαϊκισμό, θύμισε πως το ΠΑΣΟΚ υπονόμευσε τις προτάσεις Γιαννίτση και τώρα τα πράγματα είναι χειρότερα στο ασφαλιστικό.

‘Κάποιοι σήμερα θέλουν να πουν η κακή κυβέρνηση και οι καλοί βουλευτές’ είπε και τόνισε ότι η διαφθορά είναι παντού.

“Λένε κάποιοι να δούμε πόσα παίρνει ο Γιαννίτσης, αλλά να δούμε και πόσα παίρνει ο Παναγόπουλος της ΓΣΕΕ!», κατέληξε.

Η κ.Χαρά Αθανασάκη υπερασπίστηκε την κυβέρνηση ότι προσπαθεί για το καλύτερο και ζήτησε να υπάρξει καλύτερη εικόνα.

Ο γιατρός κ.Γιάννης Μιχελογιαννάκης είπε να μην υπάρξει υποχώρηση σε εφοριακούς », να έχουμε την ίδια συμπεριφορά σε όλες τις κοινωνικές ομάδες.

Μίλησε για Καθυστέρηση των μέτρων, λόγο διαλυμένης διοίκησης .

Και πρόσθεσε: “Τις τελευταίες ημέρες κ. Υπουργέ, διαρρέουν πληροφορίες ότι, αεροδρόμιο Καστελίου, βόρειος και νότιος άξονας, θα κοστίσουν συνολικά 1,8 δις €, ενώ η δέσμευση για το αεροδρόμιο μόνο ήταν 1,2 δις €. Αυτό σημαίνει, μικρό αεροδρόμιο και το όνειρο του βόρειου και νότιου άξονα στις καλένδες”.

Όσον αφορά τη διαμάχη, Υφυπουργού και Γραμματέα κοινοβουλευτικής ομάδος, διαπιστώθηκε ένα ψυχικό χάσμα, Κυβέρνησης – Βουλευτών και με το ακόμα, υπαρκτό χάσμα Κόμματος – Κυβέρνησης δημιουργείται μία τριπλή παθολογική σχέση που είναι ό,τι χειρότερο για το ΠΑΣΟΚ και την Ελλάδα.

“Στηρίξτε κ. Υπουργέ μου, την ίδρυση Εφετείου στο Ηράκλειο, για να μη θιγεί, η αξιοπιστία της Κυβέρνησης στους πολίτες του Ηρακλείου”, τόνισε και κατέληξε:

«Θα είναι ιστορικό λάθος να αλλάξουν ονομασία οι μαρτυρικοί Δήμοι».

Ο δήμαρχος Καζαντζάκη Ρούσος Κυπριωτάκης είπε ότι πρέπει να προσφερθούν ως αντιστάθμισμα στον κόσμο τα αγαθά της δωρεάν παιδείας και υγείας που δεν υπάρχουν επί της ουσίας και τόνισε ότι ο λαός θα κατανοήσει εάν υπάρξει “μαξιλάρι” δικαιοσύνης.

Ο γραμματέας της περιφερειακής κ.Μιχάλης Αστρινάκης είπε ότι ‘μας βγάζουν το σπίτι στον πλειστηριασμό και κάνουμε πως δεν καταλαβαίνουμε’! Υπερασπίστηκε τον Παπανδρέου που ψάχνει λεφτά από τους τοκογλύφους και αναρωτήθηκε πώς έγινε το δημόσιο χρέος. ‘Τι ήταν αυτό; σαν τον αμανίτη εφύτρωσε;’ Είπε και απεφάνθη ότι δεν είναι μεγάλο το ποσό που κόβεται από τους μισθωτούς.

Η αντινομάρχης κ.Δέσποινα Συγγελάκη είπε ότι κάποτε χλευάζαμε τον Γιώργο Παπανδρέου, τώρα ελπίζουμε στην προσωπικότητά του για να σωθούμε. Και αναρωτήθηκε ποιο είναι το όραμα για την παιδεία, την υγεία, τη δημόσια τάξη;

«Καθυστερούμε παντού και κάνουμε μόνο εξαγγελίες σκέψεων!”

Ο κ.Περβολαράκης είπε ότι συνευπεύθυνοι σε όλα αυτά είναι οι πολίτες που απαιτούσαν χωρίς να δουλεύουν.

Ο κ.Γρηγόρης Νόλλας είπε ότι δεν ευθύνονται οι δημόσιοι υπάλληλοι και είπε ότι θα ασκείται κριτική στους κυβερνώντες.

‘Σπαράζει η καρδιά μου να βλέπω τον πρόεδρο να γυρίζει τον κόσμο ως επαίτης!’ είπε.

Πηγή:
http://www.patris.gr/articles/175593/111616

Δεν υπάρχουν σχόλια: