Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2010

"Casus belli ο 14ος μισθός"

«Αιτία πολέμου» χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος το ενδεχόμενο περικοπής του 14ου μισθού, μιλώντας σε σύσκεψη στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Χαρακτήρισε την απεργία της 24ης Φεβρουαρίου «πολιτική», κάλεσε τους εργαζόμενους της Βόρειας Ελλάδας να συμμετάσχουν μαζικά και τάχθηκε ενάντια στις μαζικές απολύσεις και την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης.


 Casus belli ο 14ος μισθός

Ο κ. Παναγόπουλος πρόσθεσε ότι μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων με τους εργοδότες για την υπογραφή της ΣΣΕ «στο κάδρο της απεργίας μπαίνει και το αίτημα για ουσιαστικές αυξήσεις».

«Αν δεν δουν οι αγορές το αντίπαλο δέος, που είναι οι κοινωνίες που αντιδρούν, που εξεγείρονται, θα θέλουν να επιβάλλουν και άλλα αντιλαϊκά μέτρα. Οι άνθρωποι και οι ανάγκες τους, πάνω από τις αγορές και τα κέρδη. Οποιοδήποτε μέτρο θα αποτύχει, εάν δεν είναι κοινωνικά δίκαιο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ αναγνώρισε ότι «υπάρχει δημοσιονομική κρίση που πρέπει να περάσει στην πραγματική οικονομία» και τόνισε ότι «την κρίση δεν πρέπει να την πληρώσουν οι εργαζόμενοι, αλλά οι έχοντες και κατέχοντες».

Αναφερόμενος στην εξεταστική επιτροπή για την οικονομία, εξέφρασε επιφυλάξεις για το «εάν είναι η ώρα για αναζήτηση ατομικών ευθυνών» και εκτίμησε ότι «οτιδήποτε είναι να γίνει οφείλει να γίνει με πολλή προσοχή και περίσκεψη και υπό την προϋπόθεση να μην ροκανίζει το κλαδί που καθόμαστε, που είναι η οικονομική και νομισματική ένωση».

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ χαρακτήρισε «μερεμέτι» στο «ετοιμόρροπο σπίτι της εργασίας» το σχετικό νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, στηλίτευσε την ανακοίνωση της άρσης των δύο βασικών ρυθμίσεών του, τόνισε ότι «είναι ντροπή» να μην παίρνονται μέτρα για «τις εργολαβίες στο Δημόσιο» και απηύθυνε έκκληση για ενότητα του συνδικαλιστικού κινήματος.

Πηγή:
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&pubid=10340943

Δεν υπάρχουν σχόλια: