Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2010

ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΕΥΡΩΒΟΥΛΗΕυρωβουλή: Εντολή στην Αγκυρα για την Κύπρο


Σαφές μήνυμα προς την Αγκυρα για την άμεση υλοποίηση των «κυπρογενών της υποχρεώσεων» αποτελεί το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που εγκρίθηκε σχετικά με την έκθεση προόδου της Τουρκίας για το 2009, δήλωσε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στ. Στεφάνου.

Το ψήφισμα αποτελεί ακόμη ένα τεκμήριο ότι η Τουρκία «κάθε άλλο παρά είναι αποενοχοποιημένη και ότι δήθεν βρίσκεται ένα βήμα μπροστά στο Κυπριακό», επεσήμανε.

Από την πλευρά του, ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ταγίπ Ερντογάν, χαρακτήρισε την έκθεση «μονομερή και απαράδεκτη».

Σε ανακοίνωσή του σχετικά με την έκθεση το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει ότι «ο ρόλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δεν πρέπει να είναι αυτός του εκπροσώπου της ελληνοκυπριακής πλευράς».

Ο Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε και στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, τονίζοντας την επιστολή που είχε στείλει στις 30 Οκτωβρίου στον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, και την απάντηση που έλαβε στις 25 Ιανουαρίου.

Ανέφερε ότι σύντομα θα επισκεφθεί την Αθήνα, εκφράζοντας την ελπίδα η επίσκεψη αυτή «να γίνει αφορμή για νέα εποχή στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και για ανάληψη κοινών ελληνοτουρκικών πρωτοβουλιών».

Πηγή:

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1777394

Δεν υπάρχουν σχόλια: