Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2010

Παίζουν με τα... πυράΕισβολή τουρκικών μαχητικών στο Ναυτικό Πεδίο Βολής Άνδρου κατά την ώρα διεξαγωγής άσκησης βολών του Πολεμικού μας Ναυτικού, καθώς και εικονική προσβολή ελληνικής φρεγάτας, ανεβάζουν επικίνδυνα το θερμόμετρο στο Αιγαίο. Το επεισόδιο σημειώθηκε γύρω στις 11.00 το πρωί της Πέμπτης όπου τέσσερα οπλισμένα τουρκικά μαχητικά F-16 εισήλθαν αιφνιδιαστικά στο χώρο της άσκησης. Εκείνη τη στιγμή η φρεγάτα «ΑΙΓΑΙΟ» εκτελούσε αντιαεροπορικές βολές. Επειδή μάλιστα δύο από τα τουρκικά αεροσκάφη πετούσαν πολύ χαμηλά, μόλις στα 700 μέτρα, υπήρξε άμεσος κίνδυνος κατάρριψης τουρκικού μαχητικού από τα αντιαεροπορικά πυρά της Ελληνικής Φρεγάτας.

Το παραλίγο «θερμό επεισόδιο» αποφεύχθηκε επειδή η Φ/Γ ΑΙΓΑΙΟ σταμάτησε τις βολές.

Σήμανε συναγερμός στο Εθνικό σύστημα αεράμυνας της χώρας και έσπευσαν στην περιοχή ελληνικά αλλά και τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη, με αποτέλεσμα τη συγκέντρωση πολεμικών αεροσκαφών στην περιοχή.

Προκειμένου να αποφευχθεί περαιτέρω κλιμάκωση του επεισοδίου, το ΕΚΑΕ ενεργοποίησε την «κόκκινη γραμμή», που έφερε σε επαφή τα Στρατηγείο της Λάρισας με το Εσκί Σεχίρ.

Πηγή:

http://www.athina984.gr/node/87226

Δεν υπάρχουν σχόλια: