Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2010

ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ !! Η λαϊκή δυσαρέσκεια θα χτυπήσει κόκκινο

«Ήθελαν αίμα και έπρεπε να τους το δώσουμε»

«Ήθελαν αίμα και έπρεπε να τους το δώσουμε»

«Πού πήγαν τα λεφτά»; Το ερώτημα αυτό απασχολεί από το βράδυ της περασμένης Τρίτης το ΠΑΣΟΚ και ένα μεγάλο τμήμα της κοινωνίας που είχε πειστεί από τις προεκλογικές διαβεβαιώσεις του Γ. Παπανδρέου πως «λεφτά υπάρχουν» έγραφε η «Athens Post».

Με το διάγγελμα του πρωθυπουργού, στο οποίο ανακοίνωσε γενικό πάγωμα των μισθών στο Δημόσιο και την τοπική αυτοδιοίκηση πλην της ωρίμανσης, αναστολή όλων των προσλήψεων εκτός υγείας και παιδείας, αύξηση των ορίων ηλικίας στο ασφαλιστικό σύμφωνα με το νέο προσδόκιμο ζωής και αύξηση του φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα οι ψευδαισθήσεις τελείωσαν. Η χώρα βρίσκεται σε φάση σκληρής λιτότητας.

Ο Γ. Παπανδρέου, αφού αμφιταλαντεύτηκε για τέσσερις μήνες, πείστηκε από τις αγορές. «Ήθελαν αίμα και έπρεπε να τους το δώσουμε, αλλιώς θα μας οδηγούσαν στη χρεοκοπία», παραδέχθηκε συνεργάτης του μιλώντας στην «Athens Post».

Ο πρωθυπουργός κατάλαβε πως δεν γινόταν να ρίξει τα επιτόκια δανεισμού με ημίμετρα και πολιτικές διαβεβαιώσεις. Αντιλήφθηκε ακόμη πως οι εταίροι μας δεν θα μας έδιναν πολύ χρόνο για το πρόγραμμα σταθερότητας.Ενημερώθηκε ακόμη πως τα έσοδα δεν πάνε καλά. Έπρεπε λοιπόν να αντιδράσει και επέλεξε μία οδό που μπορεί να αποδειχθεί ολισθηρή.

Γιατί οι διαβεβαιώσεις του για αυξήσεις στους μισθούς, ότι δεν υπάρχει περίπτωση να αυξηθούν τα όρια ηλικίας και ότι δεν θα μπουν νέοι φόροι είναι νωπές και ηχούν ακόμη στα αυτιά των πολιτών.

Σύμφωνα με τους επιτελείς τους το στοίχημα είναι τα μέτρα να αποδώσουν ώστε να αρχίσει να αλλάζει το οικονομικό κλίμα. Αν αποτύχουν και η χώρα απλά μπει σε ύφεση, τα πράγματα θα γίνουν πολύ δύσκολα για το ΠΑΣΟΚ. Η λαϊκή δυσαρέσκεια θα χτυπήσει κόκκινο.

Από το Μέγαρο Μαξίμου υποστηρίζουν πως δεν υπήρχαν άλλα περιθώρια. Ότι δεν γινόταν αλλιώς γιατί παρέλαβαν μια κατάσταση πολύ πιο δύσκολη από εκείνη που περίμεναν. Στο ερώτημα εάν τα πράγματα είναι έτσι όπως ισχυρίζονται, τότε γιατί χάθηκαν τέσσερις μήνες ,…. δεν δίνουν όμως απάντηση!

ATHENS POST

Πηγή:

http://www.politis-gr.com/?p=707


Δεν υπάρχουν σχόλια: