-->

Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ;

Έκαψαν ελληνικές και κυπριακές σημαίες στο νεκροταφείο Λεμεσού

Σύλησαν και τον τάφο του πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Σπύρου Κυπριανού


Έκαψαν τις σημαίες της Ελλάδας και της Κύπρου άγνωστοι στη Λεμεσό


Βάνδαλοι έδρασαν στο κοιμητήριο Αγίου Νικολάου στη Λεμεσό, σχίζοντας και θέτοντας φωτιά σε ελληνικές και κυπριακές σημαίες που αρχικά απομάκρυναν από τάφους, μεταξύ αυτών και τον τάφο του πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Σπύρου Κυπριανού.

Το περιστατικό έγινε αντιληπτό την Κυριακή το απόγευμα και αμέσως σήμανε συναγερμός στην Αστυνομία, άνδρες της οποίας απέκλεισαν τη σκηνή και άρχισαν έρευνες για εντοπισμό τεκμηρίων.

Όπως διαπιστώθηκε, οι δράστες κατέβασαν τις σημαίες που κυμάτιζαν στους ιστούς και με καντήλια, που επίσης απομάκρυναν από τους τάφους, έβαλαν φωτιά σε κάποιες από τις σημαίες ενώ άλλες βρέθηκαν σχισμένες.

Στην περιοχή κατέφθασε και ο γιος του Σπύρου Κυπριανού, υπουργός Εξωτερικών, Μάρκος Κυπριανού, ο οποίος σε δηλώσεις του καταδίκασε το συμβάν, λέγοντας πως «πρόκειται για ακόμα ένα δυσάρεστο γεγονός που πρέπει να μας προβληματίσει όλους».

«Πραγματικά προβληματιζόμαστε που έχουμε καταντήσει σήμερα και πρέπει η αστυνομία πλέον και όλοι εμείς να ανησυχούμε για την ασφάλεια των κοιμητηρίων και των μνημείων μας», είπε ο κ. Κυπριανού, προσθέτοντας ότι από την πληροφόρηση που ο ίδιος είχε, δεν φαίνεται να ήταν συγκεκριμένος στόχος ο τάφος του πατέρα του, καθώς αφαιρέθηκαν σημαίες και μετακινήθηκαν καντήλια από διάφορους τάφους.

Οι έρευνες στο κοιμητήριο Αγίου Νικολάου συνεχίζονται και σήμερα.

Πηγή:

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4554787&ct=1


Δολοφονία μυστήριο Κύπριου εκδότη





Δολοφονήθηκε χθες έξω από την κατοικία του, σε προάστιο της Λευκωσίας, ο Άντης Χατζηκωστής, διευθυντής του εκδοτικού συγκροτήματος ΔΙΑΣ, στον οποίο ανήκει το κυπριακό τηλεοπτικό κανάλι ΣΙΓΜΑ και η εφημερίδα Σημερινή.


Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για τα πιθανά κίνητρα της δολοφονίας. Η δολοφονία διαπράχθηκε από δύο άτομα που είχαν στήσει καρτέρι στο θύμα έξω από το σπίτι του, πολύ κοντά στο κτίριο της Αμερικανικής πρεσβείας.

Ο ένας από τους δράστες πλησίασε το θύμα μόλις βγήκε από το αυτοκίνητό του για να μπει στο σπίτι του γύρω στις 8.30 μ.μ. και έριξε εναντίον του δυο πυροβολισμούς. Ο θάνατός του ήταν ακαριαίος.

Η περιοχή της δολοφονίας έχει αποκλεισθεί από ισχυρή αστυνομική δύναμη. Στη σκηνή του φόνου μετέβησαν πολλοί αξιωματούχοι, μεταξύ των οποίων υπουργοί και ο πρόεδρος της Βουλής.
Ο Άντης Χατζηκωστής, 43 χρόνων, ήταν γιος του ιδιοκτήτη του συγκροτήματος «ΔΙΑΣ» Κωστή Χατζηκωστή ο οποίος θεωρείται ότι έχει σημαντική επιρροή στα πολιτικά πράγματα της Κύπρου.

Πηγή:

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4554810&ct=2

Δεν υπάρχουν σχόλια: