Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2010

Ελληνική ανθρωπιστική βοήθεια στην ΑϊτήΕιδική ομάδα γιατρών και διασωστών αναχώρησε χθές με ειδική απευθείας πτήση από την Αθήνα για την Αϊτή, μεταφέροντας επίσης και φαρμακευτικό υλικό, όπως έκανε γνωστό το υπουργείο Εξωτερικών. Κατά την επιστροφή του αεροσκάφους στη χώρα μας θα δοθεί η δυνατότητα επιστροφής 400 πολιτών ευρωπαϊκών χωρών που βρίσκονται στην Αϊτή.

Η αποστολή αποτελείται από περίπου 25 υγειονομικούς, νοσηλευτές, διασώστες και στελέχη της Διεύθυνσης Αναπτυξιακής Συνεργασίας του υπουργείου Εξωτερικών, ενώ μεταφέρεται μεγάλη ποσότητα φαρμάκων που είναι αναγκαία για τα πρώτα εικοσιτετράωρα μετά τον καταστροφικό σεισμό.

Οι εθελοντές θα παραμείνουν περίπου δέκα έως δεκαπέντε ημέρες -αναλόγως των αναγκών- και θα ακολουθήσει δεύτερη αποστολή με το ίδιο αεροπλάνο, στο οποίο θα μεταφέρονται τρόφιμα κατάλληλα για τις συνθήκες, φάρμακα και υλικό προσαρμοσμένα στις ανάγκες των θυμάτων του σεισμού.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών Σπύρος Κουβέλης δήλωσε ότι η Ελλάδα, αναλογιζόμενη την ιστορική σχέση και την ιστορική υποχρέωσή της προς την Αϊτή, από την πρώτη στιγμή έσπευσε να χορηγήσει οικονομική βοήθεια 200. 000 ευρώ, που εντάχθηκε στα άμεσα μέτρα ανακούφισης του λαού της Αϊτής μέσω διεθνών οργανισμών και συνεχίζει μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας.

Εξάλλου, τα υπουργεία Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Αγροτικής Ανάπτυξης συνεργάζονται με το Εξωτερικών για να συμβάλουν στην κοινή προσπάθεια της άμεσης και αποτελεσματικής παροχής βοήθειας.

Σημειώνεται ότι όσοι φορείς επιθυμούν να προσφέρουν θα πρέπει να έρθουν σε επαφή με τις υπηρεσίες του υπουργείου στο τηλέφωνο 2103683570 και να λάβουν γνώση του καταλόγου αναγκαίων φαρμάκων ή άλλων υλικών, τα οποία θα μεταφερθούν με τη δεύτερη πτήση του αεροσκάφους.

Ο τραπεζικός λογαριασμός για την κατάθεση εισφορών για την ανθρωπιστική βοήθεια είναι: 2341131478, ΙΒΑΝ GR8701000230000002341131478 στην Τράπεζα της Ελλάδος ή σε άλλες τράπεζες με χρήση του ΙΒΑΝ.

Πηγή :ΑΠΕ

http://www.pediadanews.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=4622:2010-01-19-07-20-37&catid=3:kosmos&Itemid=69

Δεν υπάρχουν σχόλια: