Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2009

Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Εσωτερικών

Εκτός κυβέρνησης βρίσκεται από σήμερα ο υφυπουργός Εσωτερικών Ντίνος Ρόβλιας μετά την απόφαση του πρωθυπουργού να κάνει δεκτή την παραίτησή που υπέβαλλε ο υφυπουργός για λόγους ευθιξίας, μετά το δημοσίευμα το οποίο τον εμπλέκει σε υποθέσεις …ρουσφετιών από το πολιτικό του γραφείο.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι πληροφορίες, ο κ. Ρόβλιας αρνείται όσα του καταλογίζει το δημοσίευμα της ιστοσελίδας και η παραίτησή του γίνεται για λόγους αρχής και ευθιξίας, όπως επισημαίνει.
Παράλληλα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Παγκαλος θα αναλάβει να καταρτίσει κώδικα δεοντολογίας για υπουργούς, υφυπουργούς και κυβερνητικά στελέχη προκειμένου να υπάρξει ένα σαφές πλαίσιο αρχών και λειτουργίας.
Δήλωση Ντίνου Ρόβλια
Υπέβαλα σήμερα στον Πρωθυπουργό την παραίτησή μου μετά από δημοσιεύματα που εμφανίζουν το πολιτικό γραφείο μου να ασχολείται με αιτήματα μεταθέσεων αστυνομικών και στρατιωτικών. Ο Πρωθυπουργός την έκανε δεκτή. Ανέλαβα την πολιτική ευθύνη και υπέβαλα την παραίτησή μου ανεξάρτητα από την ουσία της καταγγελίας, για να μην προξενήσω το ελάχιστο πρόβλημα στην κυβέρνηση, πολλώ μάλλον σ΄ αυτή την κρίσιμη για τη χώρα περίοδο. Θεώρησα ότι με τον τρόπο αυτό υπηρετώ τις αρχές και τις αξίες της παράταξής μας.
Αναφερόμενος στην παραίτηση του υφυπουργού Εσωτερικών Ντίνου Ρόβλια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής ανακοίνωσε:
«Μετά το θέμα που δημιουργήθηκε, ο υφυπουργός Εσωτερικών κ. Ρόβλιας διευκρίνισε ότι υπήρξε πρόβλημα στο πώς παρουσιάστηκαν τα συγκεκριμένα στοιχεία, δηλαδή ότι δεν διακινήθηκαν από το γραφείο του. Πλην, όμως, για να μη δημιουργηθεί καμία σκιά για πελατειακές σχέσεις της σημερινής κυβέρνησης, υπέβαλε την παραίτησή του στον πρωθυπουργό, η οποία έγινε δεκτή», τόνισε ο Γιώργος Πεταλωτής. Και πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός για όλα αυτά τα θέματα επισήμανε ότι πρέπει να διαμορφωθούν κανόνες δεοντολογίας, που θα δεσμεύουν όλα τα μέλη της κυβέρνησης από εδώ και πέρα και ανέθεσε τη σχετική εισήγηση στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θόδωρο Πάγκαλο.


Πηγή :


ΕΡΤ
pediada.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: