Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2009

Εξεταστικές επιτροπές αμέσως μετά τις γιορτές

Προτεραιότητα θα δοθεί στην υπόθεση της Siemens

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2009 07:00


Τη σύσταση Εξεταστικών Επιτροπών για παρελθούσες υποθέσεις που απασχόλησαν την κοινή γνώμη, αμέσως μετά τις γιορτές, προανήγγειλε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής.
«Aμέσως μετά τις γιορτές θα μπορούμε να εξειδικεύσουμε ποιες εξεταστικές μπορούν να συσταθούν, ώστε να συσταθούν και άμεσα γιατί θα πρέπει να υπάρχει διαφάνεια σε υποθέσεις πολιτικές που έχουν αφήσει σκιές και για τις οποίες έχουμε δεσμευτεί να μην αφήσουμε σκιές εμείς», ανέφερε, ενώ όπως εκτίμησε, προτεραιότητα θα δοθεί στην υπόθεση της Siemens

«Η υπόθεση της Siemens θα μπορούσε να είναι μια υπόθεση στην οποία θα μπορούσε να υπάρχει συναίνεση για να συσταθεί εξεταστική. Έχουμε ανοικτές υποθέσεις όπως η τύχη των ομολόγων και άλλες υποθέσεις όπου εμείς είμαστε ανοικτοί να τις εξετάσουμε προκειμένου να μην υπάρχει τίποτα κρυμμένο από τον ελληνικό λαό».

Όσον αφορά εξάλλου την πρόταση του προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, να συσταθεί εξεταστική για το ΧΑ, ο κ. Πεταλωτής απάντησε, με δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα 989, πως ο πρωθυπουργός δεν θα είχε καμία αντίρρηση. «Εμείς ως ΠΑΣΟΚ έχουμε πει και στο παρελθόν ότι δεχόμαστε να υπάρξει εξεταστική και για το ΧΑ, προκειμένου να μην υπάρχει τίποτα πια κρυμμένο», τόνισε.

Πηγή:

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1756299

Δεν υπάρχουν σχόλια: