Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2009

Καθαρή εντολή, δύσκολο έργο

Ο κ. Αντώνης Σαμαράς, μετά την εκλογή του, καλείται να ανασυντάξει τη Ν.Δ.
Συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό

Ο νέος πρόεδρος της Ν.Δ. παρακολουθεί μαζί με τη σύζυγό του Γεωργία και τον γιο τους Κωνσταντίνο τους πανηγυρισμούς στη Ρηγίλλης.

Με όπλο την «καθαρή» εντολή από τη βάση της Ν.Δ., που δεν αφήνει περιθώριο εσωκομματικών αμφισβητήσεων, ο κ. Αντώνης Σαμαράς βρίσκεται από χθες αντιμέτωπος με το δύσκολο έργο της ανασύνταξης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά τη δεινή ήττα της 4ης Οκτωβρίου.

Ο νέος πρόεδρος της Ν.Δ. έχει εκ των πραγμάτων ως προτεραιότητες την επούλωση των εσωκομματικών πληγών από τις έντονες αντιπαραθέσεις των προηγούμενων εβδομάδων και την άρθρωση αποτελεσματικού και αξιόπιστου αντιπολιτευτικού λόγου. Ο κ. Σαμαράς σε μια συμβολική, αλλά ενδεχομένως και ουσίας, κίνηση συναντάται σήμερα με την κ. Ντόρα Μπακογιάννη που αποδέχθηκε με γενναιότητα την ήττα στην κάλπη της Κυριακής και δεν προτίθεται να θέσει προσκόμματα στις πρωτοβουλίες του νέου αρχηγού. Επίσης, σύμμαχο στην προσπάθεια αποκατάστασης εσωκομματικής «νηνεμίας», ο κ. Σαμαράς θα έχει τον πρώην πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή που χθες στη Ρηγίλλης τον διαβεβαίωσε πως «είναι αυτονόητο ότι όλοι μας, όπου χρειαστείς, θα είμαστε δίπλα σου».

Στόχος του νέου προέδρου της Ν.Δ. είναι να εκπέμψει σήμα αλλαγής όχι μόνο στο εσωτερικό του κόμματος, αλλά και προς την κοινωνία, αρχής γενομένης από τη συζήτηση επί του προϋπολογισμού. Δείγμα γραφής της τακτικής που θα ακολουθήσει έδωσε ο κ. Σαμαράς κατά τη συνάντηση που είχε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου. «Ανάλογα με τα θέματα, θα είμαστε πότε μαζί, πότε απέναντι. Μαζί, γιατί υπηρετούμε την ίδια κοινωνία και απέναντι, γιατί υπηρετούμε μια διαφορετική ιδεολογία», ανέφερε ο κ. Σαμαράς, όταν ο κ. Παπανδρέου τον κάλεσε στην αναζήτηση συναινέσεων.

Πηγή:

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_100071_01/12/2009_381523

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΜΑΣ:

Η συμμετοχή 770.000 Ελλήνων που προσήλθαν και ενεγράφησαν ως μέλοι της ΝΔ και ψήφισαν για την εκλογή του αρχηγού της επιβεβαιώνει την θέση μας που διατυπώθηκε με σειρά δημοσιευμάτων μας στο παρελθόν ότι οι Νεοδημοκράτες τιμώρησαν την παράταξη που αγνόησε τον απλό πολίτη και τον κατασπάραξε φορολογικά.

Βεβαίως και το ΠΑΣΟΚ μέσα στην αλαζονεία της εκλογικής διαφοράς των 10 μονάδων, όπως επίμονα την επικαλούνται οι δημοσιογράφοι οπαδοί του, όπως ο κ. Πολίτης της ΕΡΤ, δεν εξασφαλίζει την ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ της ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΡΟΪΔΙΑΣ του Έλληνα πολίτη από την επιβολή χειρότερων φορολογικών μέτρων από αυτά που είχε εξαγγείλει προεκλογικά ο κ. Καραμανλής.

Και μια απάντηση για τον δημοσιογράφο της ΕΡΤ κ. Πολίτη που μας προκάλεσε αγανάκτηση χθές με την στάση του στην εκπομπή του.

Οι προεκλογικές εξαγγελίες του κ. Καραμανλή για την λήψη σκληρών φορολογικών μέτρων σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί άλλοθι για τον κ. Παπανδρέου ώστε να αποστεί των προεκλογικών υποσχέσεων- δεσμεύσεων του. Αν ο κ. Παπανδρέου ήταν ειλικρινής θα έπρεπε να είχε ταυτιστεί με τις εξαγγελίες Καραμανλή και όχι να υπόσχεται ψευδώς λαγούς με πετραχείλια, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, και να έρχεται εκ των υστέρων, όχι μόνο να υιοθετεί την πολιτική Καραμανλή, αλλά να επιβάλλει, παρά τις προεκλογικές εξαγγελίες του, σκληρότερα φορολογικά μέτρα για τα μεσαία εισοδήματα.

Ο Ελληνας πολίτης ΕΧΕΙ ΕΜΠΡΑΚΤΩΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ότι δεν ανέχεται την κοροϊδία και ξέρει να τιμωρεί. Το έκανε το 2004 και το ξαναέκανε το 2009.

Ο κ. Καραμανλής τιμωρήθηκε και μαζί με αυτόν και η Νέα Δημοκρατία για την ΜΗ φορολόγηση των εχόντων και την στροφή της αλίευσης φορολογικών εσόδων από τα συνήθη θύματα.

Η ευρεία συμμετοχή στην εσωκομματική αναμέτρηση της ΝΔ και αυτών που έφυγαν ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟΙ λύνει τα χέρια του κ. ΣΑΜΑΡΑ για να ασκήσει φιλολαϊκή πολιτική και ΝΑ ΜΗΝ ΤΑΥΤΙΣΤΕΙ με την πολιτική ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ - ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ. Γιατί λύσεις υπάρχουν απλά δεν υπήρχε θέληση και τόλμη τόσο από τον κ. Καραμανλή όσο και από τον κ. Παπανδρέου να ελεγχθούν αυτοί που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ έχουν τον πλούτο στα χέρια τους και ΞΕΓΛΥΣΤΡΟΥΝ, λόγω των μεγάλων οικονομικών δυνατοτήτων τους, της φορολογίας.

κγ


Δεν υπάρχουν σχόλια: